If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
КАКВО ОТ ТОВА? Когато се отнася за обикновенните хора.
Човек има един живот ...при това много кратък. Винаги съм се отнасял към казването на истини или велики мъдрости скептично. Щото те заменят една форма на контрол с друга. В единия вариянт ти си подвластен на обществото...в другия ти си борец против обществото. И ако събориш статуквото какво ще стане? Ще замениш едни лидери с други. Един морал с друг морал.
Живота е много кратък и според мен е добре да погледнем практично на него.
Е че то за мен си е доста практичен поглед. Среден пръст за политиците и извънземните. 12 тона ябълки и газ да направиш нещо със собственият си живот или пък да направиш кинти и да подобриш цялата тази помия Това, което всъщност направи и Мариан. Не е легнал да се тръшка. Иначе го познавам. Добър човек, само дето е по-емоционален отколкото трябва. То затова гневът трябва да се вади незабавно, че като се събере повече и става бомба
Пак зациклихме Ходих да купувам един бизнес преди време. Ябълкови градини. 2 тона добив прави. И го питам онзи как 2 тона, като гърците вадят 12 и то качествени а не червиви за ракия. И човека вика така : "- Ама мойто момче, те гърците торят и пръскат и затова вадят по 12 тона" Та това че аз вадя 12 тона ябълки от декар, според тях е защото съм гъз, който тори и пръска, ама пък аз смятам че не съм гъз, защото моята сметка излиза а тяхната не. Знам, че се правиш на луд. Ако ти не знаеше това, съм убеден че нямаше и лев да изкараш. Колко пъти всички са ти казвали че не си прав и си гъз и въпреки това си го правил? Като онези неща с ВТЧ и каквото друго се сетиш? Когато всички продават а ти купуваш си гъз и то глупав гъз за всички. Така ги виждам аз нещата. Тоест ако искаш да си успешен, трябва да си свикнал с това да си гъз в очите на всички. То и този форум го доказва. Дори и първият ти успех, когато си нямал самочувствието е бил защото си постъпил различно и си спечелил от това.
Така е.
Но първия път съм го направил да се докажа. Пред кого?...пред тея дето ме смятат за гъз за да спрат да ме смятат за гъз. Дори да кажа че съм го направил заради себе си...което ще е вярно..в крайна сметка съм го направил и заради обществото.
Разбирам те. Няма проблем. Исках да кажа само че изначално....пак ти си подвластен..с действията си на обществото.
А самостоятелното мислене...това да си различен и т.н то не е даденост. То се изгражда. Ако по случайност или не си достатъчно умен за да прозреш как да осъществиш мечтите си...и да имаш такива.
Ако моя близък син, ми съобщи, че трябва да се краде или лъже, щото така пишело в учебниците, не само че мнението му няма да струва за мен и 5 стинки ами ще се наложи да се възпитаваме.
Опитваш се да избягаш и не можеш... думите ти бяха "тъп гъз", та кой ще те смята за тъп гъз има значение. В тази връзка дори сипротиворечиш отричаш морала, а все пак ще въпитаваш детето?!
КАКВО ОТ ТОВА? Когато се отнася за обикновенните хора.
Човек има един живот ...при това много кратък. Винаги съм се отнасял към казването на истини или велики мъдрости скептично. Щото те заменят една форма на контрол с друга. В единия вариянт ти си подвластен на обществото...в другия ти си борец против обществото. И ако събориш статуквото какво ще стане? Ще замениш едни лидери с други. Един морал с друг морал.
Живота е много кратък и според мен е добре да погледнем практично на него.
е ок и струва ли 5 стинки , май да, може и да е повече от 5 стинки...
Ако моя близък син, ми съобщи, че трябва да се краде или лъже, щото така пишело в учебниците, не само че мнението му няма да струва за мен и 5 стинки ами ще се наложи да се възпитаваме.
Я да чуя някакви аргументи от теб и Селена за тея кармични връзки моля. Щото религията...кармичните връзки и т.н са едно чудесно оправдание . По принцип. Не характеризирам никой.
Нищо подобно, никакво оправдание не са. Това е просто причинно-следствена връзка, която ако имаш добре функциониращи сетива, би могъл лесно да проследиш във времето.
Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Това с близките хора ми е малко трудно да повярвам, че близките хора, трябва да са на еднакви мнения по всички въпроси. Напълно достатъчно е да са на еднакво мнение по въпроса за връзката си. Разбиранията за семейство и доверие. Ей такива неща са важни за близките. Ако например мислят различни неща по въпросите за музика или мода не виждам никакъв проблем.
е ок и струва ли 5 стинки , май да, може и да е повече от 5 стинки...
Това е абсолютно неверно. И въпрос кои хора да кажем мнението на майка ти, мнението на колегитете ти примерно или на шефовете ти и колко хора да кажем примерно всички това отиваме ли пак на самодостатъчност?
Тея дни ще кажа какво мисля ча едно ключово нещо - АВТОРИТЕТИТЕ.
Няма такова нещо. Моралът е предписание за поведението на по-нискоранговите индивиди, което да намали конфликтите в групата и да ги запази, доколкото е възможно, от агресията на тези с по-висок ранг. Нищо вълшебно или универсално няма в него.
а защо мислиш че групата именно заради нарушаване на определения морал няма да смаже високоранговите индивиди? Щот групата е голяма, а високоранговите индивиди колко 1. Ще го фанат, ще го закопат до глава у земята и ще го замерят с камъни докато умре, май тъй правеха по некои части на света.
Ами ценностни системи, какво да правиш. Че се краде, краде се, но трябва ли да подражаваме на крадците? Който си краде, то си е за негова сметка-краткосрочно удоволствие и дългосрочно чистене на кармични връзки, в които се включват и поколенията. Ама той е сигурен, че ще осигури децата си.
Я да чуя някакви аргументи от теб и Селена за тея кармични връзки моля. Щото религията...кармичните връзки и т.н са едно чудесно оправдание . По принцип. Не характеризирам никой.
Това с близките хора ми е малко трудно да повярвам, че близките хора, трябва да са на еднакви мнения по всички въпроси. Напълно достатъчно е да са на еднакво мнение по въпроса за връзката си. Разбиранията за семейство и доверие. Ей такива неща са важни за близките. Ако например мислят различни неща по въпросите за музика или мода не виждам никакъв проблем.
Мнението не само на близките ми а и не всеки човек за мен струва, ако ме накара да повярвам. И аз самият постоянно се променям и нагаждам. Задачата е с безброй неизвестни. Всяко мнение е полезно. Определено обаче ако някой близък човек смята, че трябва да се вадят по два тона червиви ябълки от декар, няма да се съглася с него. Тоест мнението му за мен няма да струва. Колкото и да ми е близък.....
не говорехме за ябалките, а за седалищна мускулатура и липсата на определени мисловни процеси, та и там има разлика. Е ако говориш по отношение само на бизнес, може и да си прав, иначе категорично не съм съгласен....
Няма такова нещо. Моралът е предписание за поведението на по-нискоранговите индивиди, което да намали конфликтите в групата и да ги запази, доколкото е възможно, от агресията на тези с по-висок ранг. Нищо вълшебно или универсално няма в него.
хубаво де но да се върнем на въпроса, мнението на некой си не ти пука, убаво веки ден сигурно тегля майна на некого по улицата и на мен не ми пука не струва и 5 стинки, мнението на себеподобния, близкия, роднината колко струва, а колко струват ако са всички мнения и няма никой себеподобен.
Мнението не само на близките ми а и не всеки човек за мен струва, ако ме накара да повярвам. И аз самият постоянно се променям и нагаждам. Задачата е с безброй неизвестни. Всяко мнение е полезно. Определено обаче ако някой близък човек смята, че трябва да се вадят по два тона червиви ябълки от декар, няма да се съглася с него. Тоест мнението му за мен няма да струва. Колкото и да ми е близък.....
Коментар