Първоначално изпратено от bulgarian lev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Благодаря, колата изглежда супер, но ми идва с едно 25-30к над бюджета за кола. Иначе търся някаква по-"пенсионерска" кола, а не баварец.Last edited by bulgarian lev; 23.07.2023, 23:29.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
https://www.cars.bg/offer/6475b68fb75d8e4550077282
Ето ти една двойка БМВ уникален автомобил на малко километри и нема 2 години и икономичен. Щото бих ти предложил и новата седмица.
Коментар
-
Така е, каруца на 10 години струва точно 0 лева и всеки трябва да е доволен ако се отърве от нея. Изключение правят инвестиционните модели, като това например:
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...499af6&ref=srp
Само ще му расте цената.
Има и доста запазени екземпляри на по 10г., дори да не са за инвестиция, но те рядко излизат на нашенския пазар. Мисълта ми беше, че се внасят коли незнайно откъде с 0 история. В голяма част от случаите със сериозен удар и в почти 100% с превъртян километраж. Всичко това би било оправдано, ако цената беше смехотворно ниска. А търгаша ти слага такава като в мобиле.де и вика - ем ние от Германия ги внасяме.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Малко офф.
За колите след 2015г. определено може да се каже, че имат поне 10-20к видима надценка. Търсят по 50к за нещо 2018-2019г., което чисто ново е 70-80. Катакомби на незнайни километри на 20+г се продават за 10к. Че то толкова е входа за лизинг на бюджетен автомобил, на който ще му плащаш само вноските. Изобщо на тоя пазар конкретно са много гнили нещата в момента.
- 1 like
Коментар
-
Ванка, дай координати на тоя сервиз, дето чарджва 300 кинта за смяна на масло за S63. Тоя 8мак събира 9 кила пълна синтетика. Виж, ако действате услуга за услуга, вече е друго
П.С. Ако ти се занимава и си купиш сам маслото, даже за 150лв ще минеш. Ето го маслото по каталог за 2018 S63 (229.5 5W-40): https://autobox.bg/bg/motorno-maslo-...w-40-229-5-5l/Last edited by ivanvg93; 23.07.2023, 23:22.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение
За такъв клас автомобил лично аз никога не бих взел чисто нова Купих я на 4 години за 35% от оригиналната цена. Вместо 250 евра нова през 2018, ми се върза към 90К на 75 хил. километра с фул екстри през 2022г. Нито е катастрофирала, нито има следи от употреба, нито ще се обезценява много под това като си я стягам и стопанисвам както е редно за такъв автомобил. Поддръжката до момента ми е била да сменя маслото веднъж (300лв), наистина е безпроблемна все още. А ако ми изскочи неочакван ремонт за 10 бинки, мога да си го позволя. Наемите се плащат редовно и нямам притеснения Миналогодишните ще ги индексирам с 10% септември.
Мъдрото решение беше да си взема японско комби на 5 години за 15-20 хил евро и останалите да ги вкарам и тях в тухла. Но реших да си сбъдна една мечта и продължавам да бачкам здраво
Коментар
-
Малко офф.
За колите след 2015г. определено може да се каже, че имат поне 10-20к видима надценка. Търсят по 50к за нещо 2018-2019г., което чисто ново е 70-80. Катакомби на незнайни километри на 20+г се продават за 10к. Че то толкова е входа за лизинг на бюджетен автомобил, на който ще му плащаш само вноските. Изобщо на тоя пазар конкретно са много гнили нещата в момента.
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...499af6&ref=srp
Само ще му расте цената.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
Много добър избор на возило. Аз карам един клас по-ниска защото ги сменям на 4 години, а Sката ми идва скъпа чисто нова.
След някоя друга година, ако ме подгони кризата на средната възраст, ще си угодя
Мъдрото решение беше да си взема японско комби на 5 години за 15-20 хил евро и останалите да ги вкарам и тях в тухла. Но реших да си сбъдна една мечта и продължавам да бачкам здравоLast edited by ivanvg93; 23.07.2023, 22:53.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Дай някакъв сайт да се ориентирам за цени. Ако е за нова кола не вярвам да е по-изгодно (като включа всички разходи по логистиката) от Бг или бъркам?
Иначе като гледам какви каруци и на какви цени се предлагат в мобиле.бг съм по-склонен да взема нещо ново от официален представител, дори да чакам за доставка.
Ето ти една двойка БМВ уникален автомобил на малко километри и нема 2 години и икономичен. Щото бих ти предложил и новата седмица.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Дай някакъв сайт да се ориентирам за цени. Ако е за нова кола не вярвам да е по-изгодно (като включа всички разходи по логистиката) от Бг или бъркам?
Иначе като гледам какви каруци и на какви цени се предлагат в мобиле.бг съм по-склонен да взема нещо ново от официален представител, дори да чакам за доставка.
Коментар
-
- 1 like
Коментар
-
Ела до Германия за нова кола, дават рабати до 30%. На БГ-търгашите недей да даваш и стотинка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение
А, да бе.... щото си имал такава Е класа AMG Явно не знаеш колко е скапана за семейство точно тази кола. Стандартната Е класа вози меко и плавно, а АМГ-то е като каруца дори на комфорт, наистина не става.
Мерцедесаджия съм си и имах точно такава 2015г Е63 и ти казвам от първо лице, че няма нищо ориентирано към комфорт в тази кола. Роди ми се дете миналата година, затова разкарах Е63 и смених за 2018 S63. Това е най-добрият автомобил, който съм имал до момента и не виждам никаква причина, освен финансова (ако закинат ипотечките), да го продам. Широко и перфектна возия за семейство на комфорт, върви и гърми като екзотична кола на sport+. Сравнително нова и на ниски километри, все още безпроблемна.
Лексусите и японците са готини и надеждни, няма спор. Ако единствената цел е икономично да се стига от точка А до точка Б, това са колите. Иначе, убеден съм, че квадратът ще е осезаемо над 4 евра в Младост за читави сгради НС след 10 години. Идва още инфлация и още обезценяване на дълга, който дори в момента се обслужва с мъка, а тепърва се очаква нова вълна принтер.
След някоя друга година, ако ме подгони кризата на средната възраст, ще си угодя
- 1 like
Коментар
Коментар