IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
    dddd, имаш ли примери за хора от бизнеса, които са от двата типа.


    Знаеш ли примерно Бил Гейтс, Джеф Безос или Лари Пейдж към кой тип спадат?
    Както сам можеш да се убедиш...различни успели хора имат различен личностен тип. Което трябва да те наведе на идеята че това няма значение.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      IV, с годините се научих, че хората не лъжат и не описват света като цяло а своят личен свят. За всеки е различен. Чета те внимателно и единственото, което разбирам е, че не можеш да се оправиш на пазара извън групата колеги с които бачкате. Затова след като ти не можеш значи никой не може и причината е, че е хазарт. Това е много лесно оправдание за пред теб защо сам не можеш а като част от групата ви се справяте блестящо. Колко по лесен би бил живота ако приемеш, че всеки човек може нещо и не може друго. В противен случай човек изпада в ситуацията подобна на ефекта Дънинг Крюгер https://nauka.offnews.bg/news/Skepti...a-da-r_42.html само че в случая осъзнавайки собствената си неспособност за нещо да твърди, че и другите не го могат. Никой човек не може всичко и това е нормално.
      Забелязвам, че имаш проблеми с това да разбереш какво ти говорят INTP. Ако прочетеш внимателно линка дето го бях пуснал ще разбереш защо това е така. Разликата с другите представители на твоят тип темперамент, които познавам е, че те изпитват уважение към човека насреща дори и да не го разбират. Може би защото за тях човека има някаква стойност. Примерно ако заговоря на Алонсо за растеж и как ще се развие даден процес във времето ще ме изслуша въпреки, че това не е неговото. Спомням си колко различно реагирахте когато 2014 петрола почна да пада. Някъде от 80 долара надолу ти пишеше във форума как щял да расте и съм говорил глупости. Продаде го на дъното защото сте били на някаква маса с приятели с много пари и те са ти се подигравали, че имаш дълъг петрол. Тогава осъзнах, че каквото и да ти напиша няма да има стойност, защото моето мнение не може да бъде претеглено през десетки или стотици милиони зад гърба си, следователно за теб не струва нищо. Долу горе същото прозира и от описанието за срещата ти с випуска. Критерият за успех са парите и ти е трудно да се опиташ да погледнеш човека през неговата ценностна система. Дали човека е успял зависи дали е успял да си подреди живота и постигне щастието съобразно неговата а не твоята ценностна система. Какво е успеха за един бенидиктински монах или за един будист? Освен това бъркаш темперамента с личността. Темперамента е в общи линии това отдолу, което е много устойчиво и почти не се променя. Начина по който приемаш и предаваш информацията към света. Забеляза ли, на срещата на випуска, че имаше нещичко във всеки, което не се беше променило? В замяна на това човешката личност се променя непрекъснато. Там могат да се случат доста неща. Имаш много по-голям контрол над нея. Ти си съчетанието на двете, темперамент и личност.
      Та в общи линии всичко написано от мен е излишно. Първо INTP и ENTP говорят на различен език и им е трудно да да се разберат напълно. Миналият август говорих с едни приятели ENTP за една акция на 3,90 как ще расте обосновано на растеж. Изслушаха ме даже не се замислиха и го отхвърлиха защото беше представено през растеж, което не е тяхно. Както примерно аз не приемах концепцията за БРЕФ, защото просто обосновката минаваше през стойност и не ми харесва и това е. Та в общи линии е нормално да имаш проблеми с комуникацията с мен, Мишо Илиев и още няколко други. Но понеже ние не представляваме нищо в твоите очи няма даже да се опиташ да разбереш какво ти говорим а ще се опитваш да си докажеш, че неразбирането е свързано с това, че не ставаме за нищо. Но същото нещо ако го чуеш от някой авторитет ще му обърнеш внимание.
      Както и да е. Успех в търговията. Между другото аз вярвам, че сте успешни в начинанието ви с високо честотната търговия въпреки, че много други се провалят. Не виждам защо след като аз не мога да се оправя с високо честотна трябва да твърдя, че и другите не могат. За мен това би било глупост. Успех.
      Явно няма да се размина без пазара . Следващия път ако някой поеме върпоса за пазара ще кажа само ОК и нищо повече освен ако не е конкретен въпрос.

      За протокола:

      1.ние НЕ се занимаваме с високочестотна търговия. Защото нито имаме пари за това нито имаме техническа възможност за това нито разбираме от това.

      2.До като се занимавах сам с това...въпреки тотално погрешните ми разбирания и знания вероятно поради късмет на който се базираше тогаващата ми стратегия...и въпреки няколкото големи загуби..аз съм спечелил толкова пари за колкото много хора могат само да си мечтаят да изкарат през два живота. В момента на най голямата ми загуба - шорта в годината бях на значителен плюс благодарение само на първите два или три месеца на тази година. Всичките ти допускания в първия абзац на поста са абсолютно погрешни.

      3. За пазара аз не мисля нищо...без значение какъв тип съм в момента. За пазара аз знам ..а не мисля. Има голяма разлика. Това е все едно да имаш една кола закрита с брезент....аз да знам че тази кола е червена щото съм видял...а ти да дойдеш при мен като експерт и да обясниш как статистически тая кола е вероятно да е бяла и аз нищо не разбирам щото ти си експерт с опит. дано ме разбра.

      4.Значи пожелавам ти веднъж да ти се отдаде възможност да говориш с човек който ти признаваш за авторитет от кухнята и на него да му кажеш това кото каза тук как сте си говорили с различни типове хора за коя да е компания за растеж или стойност и след като ти се изсмее да осъзнаеш че такова нещо на пазара освен в медиите или в разговорите на мениджърите на хеджфондовете към клиентите си - няма. Тогава ще разбереш защо ви се подигравам.

      5.На пазара няма хора. За кви типове дето били успешни на пазара ми говориш? Има компютри с алгоритми и вече изкуствен интелект . Има и хора с информация и много пари. На пазара може да правиш пари само с информация и много пари.
      - Информация: за пазара, за компаниите, инсайдърска информация, изпреварваща информация, анализаторска информация, манипулирана информация, лъжлива информация и откровенни далавери.
      - Пари: за алгоритми, за достъп до пазара, за информация, за влияние на пазара

      6. Критерия ми за успех го казвам за милионен път - не са парите. Но резултата от успеха често са те. Черно на бяло...квото си постигнал това е. За съжаление в тоя живот без пари не можеш да направиш нищо....нито да живееш нито да реализираш мечтите си нито да водиш нормален и спокоен живот. Като измислиш начин без пари да го направиш квото и да е....обади ми се да пробвам и аз.

      Има два въпроса важни тук. На които моля само на тях да ми отговориш.
      1. Вярваш ли ми?
      2. Защо не ми вярваш?

      Коментар


      • Мога да определя, че съм перфектен футболист, ама много трудно да си повярвам

        Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение


        Каквото си поискаш значи, сам си го определяш. Все пак си важи само за теб

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
          Добре, ти като си перфектен, във всичко ли си перфектен? И какво точно значи да си перфектен. Че си над другите хора?




          Каквото си поискаш значи, сам си го определяш. Все пак си важи само за теб

          Коментар


          • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

            Идеята на тестовете е всъщност човек да се опознае. Всеки човек си има възглед към света в който неговата собствена психология е в центъра на всичко. Но повечето хора не осъзнават как собственото им съзнание им изкривява възгледите. Работата е там че изкривените възгледи прецакват и пърформанса така да се каже. Особено ако човек се занимава със спекула на финансови пазари. Там това човек да има неизкривено виждане към себе си и да вижда чуждите слабости във възприемането на реалността е реално незаменимо качество. Аз поне смятам че човек няма как да прогнозира пазара, няма смисъл да се играе срещу пазара. Но може да се играе много лесно срещу другите участници на пазара. Да се използват техните слабостти. Като се панират човек да купува, като са в екзалтация да се маха от пазара, като им се появят съмнения в еуфорията да им продава. Но за да прави това човек трябва първо да е честен със себеси - да познава интимно - така да се каже собствените си психологически проблеми. Ако човек не познава собствената си мотивация да прави едно или друго нещо винаги ще бъде прецакван от пазара.

            А чисто психологически това няма как да се получи без външна намеса. Естествено човек може да даде една камара пари на психоаналитици и психолози, които да го разнищят, но понякога доста по-ефективно поне като време и пари е просто да прави тестове и да си взима поука от това което се появява.
            ужасно е че намесваш пазара...че след теб гледам и други повлякаха тая тема ..не съм ги чел още.

            Хич не ми се говори за пазара - това няма нищо общо. Има общо само за тея къде не са за пазара но те са са без значение за пазара.

            тестовете само констатират факти и то в кавички факти.

            А отнсоно съзнанието правиш нещата сложни а те не са сложни нищо че са сложни.

            Има човек...този човек има съзнание спрямо което възприема действителността. Това съзнание се определя от начина му на мислене и от това което му се е случило. Всички лични характеристики са в резултат на това включително и темеперамента. Всичко е в резултат на живота който води човек, информацията която получава и средата в която расте или не расте.

            И след това...разбира се че той има възгледи...разбирания...и спрямо тях извършва действия.

            Ако промениш условията на живот...средата на живот - ще промениш начина на мислене и след това ще промениш възгледите..разбиранията и действията които прави човек.
            Някой хора успяват по един или друг начин първо да променят начина си на мислене което води до промяна на условията на живот и след това останалото дето го казах.

            С кое не си съгласен от това което казах?

            Простичко..без психологията...юнг и т.н...те не са миродавни. И ако се приемат за вярна база...ще е напълно погрешно.



            Коментар


            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
              Преди само седмица, гибелта надвамата наши пилоти ми показа, че не винаги мога да се радвам, когато съм прав. Понеже онова, за което мисля от доста време и наистина, много ме вълнува, е на ...междинен стадий в развитието си, ще изчакам, и ще премисля два пъти още, преди и дали изобщо да се реша да го публикувам тук. Половината съм засегнал в темата "ШИСТАК БГ", а другата половина, засяга нагърбването с още заеми за "изтребители", като кавичките НЕ СА случайни или резултат на бързо щракане по клавишите.
              Още не знам, дали ще публикувам,т.к. ТОВА ще означава, че важни фактори в държавата са се издънили.
              Засега - толкова.
              Кажи.

              Пилотите които паднаха с хеликоптера ли?

              Коментар


              • Защо не се пробваш да мислиш за себе си като за специален вместо перфектен? Или дори за “избран”?

                Само като идея. Като си перфектен се натоварваш с много голямо бреме и от там неизбежните терзания, “ами ако не съм...”

                Коментар


                • Добре, ти като си перфектен, във всичко ли си перфектен? И какво точно значи да си перфектен. Че си над другите хора?


                  Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

                  Хахаха, и защо човек да бъде скромен към самия себе си. Скромносттта цели човек да се впише в обществото. Няма нужда да я проявява в собствените си мисли към самия себе си. В тези си мисли това е неговия собствен свят и може да бъде какъвто си иска - пак стига да не повярва че това е и външния свят, защото това си е патология

                  Коментар


                  • ,,,
                    Last edited by Ender; 20.06.2018, 12:02.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

                      Всъщност нещата са елементарни. Цялото възпитание на хората от най-малка възраст е насочено към това да им втълпят, че те са това което другите мислят за тях. Родителите така си осигуряват лесно възпитание, учителите си осигуряват контрол. В последствие обществото продължава този натиск през работа, колеги. Реклами по телевизията, където едва ли не най-големия проблем на някой е че някой друг нямало да хареса нещо в него, всякакви смотани статии и книги за усувършенстване, експлоатиращи несигурността на човека насадена му още от детството.

                      А това просто не е вярно. Човек е това което сам мисли за себе си. Като иска може да си върже собственото възприемане за себе си, с това което другите мислят, като иска може да не го прави. Никой не може да му заповядва как да мисли. В това е напълно свободен. За щастие или за съжаление хората сами се връзват. Оковават се в собствените си вериги и дават ключовете на някой друг.

                      А човек не е това това което му липсва, а е това което е. И това е най-доброто му аз в този момент. В следващ момент може да е друг, може и да не е. Но пак няма да е това, което му липсва или това, което другите виждат в него. Пак ще си е просто той и пак това как се възприема ще зависи само от него самия. Така че може да се придържа към по-приятната част - да се харесва А и никой няма право да му казва да мисли за себе си по-друг начин.
                      Всеки може да разсъждава от собствена камбанария.
                      "Дарбите са различни, Духът е истият"
                      Не е препоръка... !!!
                      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

                        Хахаха, и защо човек да бъде скромен към самия себе си. Скромносттта цели човек да се впише в обществото. Няма нужда да я проявява в собствените си мисли към самия себе си. В тези си мисли това е неговия собствен свят и може да бъде какъвто си иска - пак стига да не повярва че това е и външния свят, защото това си е патология
                        Точно така е и затова "бягам" от това определениеИма опасност да се подведеш...за целия си "блясък" А да си скромен или да уважаваш себе си,са две различни неща и всички го разбираме.Аз ,лично, не споделям , чак толкова твърдението,че "Скромността краси човека"

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                          Това не е трудносмилаемо, но понякога ги заплиташ едни... Преди известно време се сетих за една случка по сходен въпрос. Ще опитам да разкажа лесносмилаемо)).
                          По време на Наполеоновите набези се случило, французите да завладеят един далечен град. Сложили стражи на портите, не пускали никой. Имало обаче странен човек в града, който разсъждавал по страни въпроси и имал навика, надвечер да се разхожда, като дори излизал за кратко от портите. (*Казват, че по разходките хората знаели колко е часа) )) Та веднъж, вглъбен в размисли и не разбрал, че вече има часовои, при поредната разходка пак стигнал до портите, а стражите го спрели и го питат "Стой, ти кой си"!? А той сякаш събуждайки се, им обяснил - "точно това се питам, кой съм аз" )) Гледали слисано, но му направили път да мине и повече не го спирали.))) Човекът се наричал Емануел Кант)) (не е доцент Каро) )))
                          Сега не бива да задаваме риторични въпроси, защото броят им може да се окаже голям.)) А докато човек не започне, да си задава сам някои въпроси, трудно ще надгражда нечовешките си същности)))
                          (понеже много философска станала темата, пробвах да я опростя) ))) (извинявам се, ако е неуспешно)
                          6+

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Iva66 Разгледай мнение

                            Споделям Да заменим мантрата "Аз съм перфектен" с "Обичам и уважавам се себе си"
                            Хахаха, и защо човек да бъде скромен към самия себе си. Скромносттта цели човек да се впише в обществото. Няма нужда да я проявява в собствените си мисли към самия себе си. В тези си мисли това е неговия собствен свят и може да бъде какъвто си иска - пак стига да не повярва че това е и външния свят, защото това си е патология

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

                              Чакай сега, ако човек си набива нарцисизма на света, значи преценката му е сбъркана. Смята че и другите трябва да го възприемат като перфектен. А в техните очи той е част от несъвършения свят.

                              Аз говоря за лично възприемане на самия себе си. Не възприемане, което да очаква от другите. Това човек да се харесва зависи само и единствено от него самия. Ако за него чуждото мнение за него самия е по-важно от неговото собствено, винаги ще го поставя в подчинена позиция. Която ми се струва, че рядко предполага човек наистина да харесва и да се харесва.
                              Споделям Да заменим мантрата "Аз съм перфектен" с "Обичам и уважавам се себе си"

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                                Това не е трудносмилаемо, но понякога ги заплиташ едни... Преди известно време се сетих за една случка по сходен въпрос. Ще опитам да разкажа лесносмилаемо)).
                                По време на Наполеоновите набези се случило, французите да завладеят един далечен град. Сложили стражи на портите, не пускали никой. Имало обаче странен човек в града, който разсъждавал по страни въпроси и имал навика, надвечер да се разхожда, като дори излизал за кратко от портите. (*Казват, че по разходките хората знаели колко е часа) )) Та веднъж, вглъбен в размисли и не разбрал, че вече има часовои, при поредната разходка пак стигнал до портите, а стражите го спрели и го питат "Стой, ти кой си"!? А той сякаш събуждайки се, им обяснил - "точно това се питам, кой съм аз" )) Гледали слисано, но му направили път да мине и повече не го спирали.))) Човекът се наричал Емануел Кант)) (не е доцент Каро) )))
                                Сега не бива да задаваме риторични въпроси, защото броят им може да се окаже голям.)) А докато човек не започне, да си задава сам някои въпроси, трудно ще надгражда нечовешките си същности)))
                                (понеже много философска станала темата, пробвах да я опростя) ))) (извинявам се, ако е неуспешно)
                                Всъщност нещата са елементарни. Цялото възпитание на хората от най-малка възраст е насочено към това да им втълпят, че те са това което другите мислят за тях. Родителите така си осигуряват лесно възпитание, учителите си осигуряват контрол. В последствие обществото продължава този натиск през работа, колеги. Реклами по телевизията, където едва ли не най-големия проблем на някой е че някой друг нямало да хареса нещо в него, всякакви смотани статии и книги за усувършенстване, експлоатиращи несигурността на човека насадена му още от детството.

                                А това просто не е вярно. Човек е това което сам мисли за себе си. Като иска може да си върже собственото възприемане за себе си, с това което другите мислят, като иска може да не го прави. Никой не може да му заповядва как да мисли. В това е напълно свободен. За щастие или за съжаление хората сами се връзват. Оковават се в собствените си вериги и дават ключовете на някой друг.

                                А човек не е това това което му липсва, а е това което е. И това е най-доброто му аз в този момент. В следващ момент може да е друг, може и да не е. Но пак няма да е това, което му липсва или това, което другите виждат в него. Пак ще си е просто той и пак това как се възприема ще зависи само от него самия. Така че може да се придържа към по-приятната част - да се харесва А и никой няма право да му казва да мисли за себе си по-друг начин.

                                Коментар

                                Working...
                                X