IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

    Бате Пешо, не си прав - това са сметки на ноЙ и изчисления пак на ноЙ - те ако нямат данни, няма кой да ги има! Ама Бай Ганя най-обича да обяснява, че е беден, лъжели го, немало такава държава, а да, и че бил роб (много се гордее бае ви Ганя, че е бил роб). Ама пък имаме най-хубави жени, евем ги най-яко и сме най-учените (евентуално жидовете може да са преди нас, ама те са юдое-масони) Та така, народопсихология!
    Груич, това че сме най-учени отдавна не е верно. Това ти мнение е трагично погрешно. Българските жени може да са генетично убави, но лошото хранене и квазихраните придонесоха много от тях да не дораснат и са като кампучийчета, а други така пораснаха, че заприличаха на оядени американки. От Бронкс, ако ме разбираш. Колкото до съвременните типове робство, трябва да помним първата си конституция и да не се примиряваме със завоалираните форми на заробване практикувани от разни психопати. Редута явно е на високо и не се вижда добре какво става из низините. - Изражда се българската нация. Поради това не успяваме да постигнем задоволителен догонващ икономически растеж. И бързо си деградираме.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

      Бате Пешо, не си прав - това са сметки на ноЙ и изчисления пак на ноЙ - те ако нямат данни, няма кой да ги има! Ама Бай Ганя най-обича да обяснява, че е беден, лъжели го, немало такава държава, а да, и че бил роб (много се гордее бае ви Ганя, че е бил роб). Ама пък имаме най-хубави жени, евем ги най-яко и сме най-учените (евентуално жидовете може да са преди нас, ама те са юдое-масони) Та така, народопсихология!
      Груец ей за тва хората не обичат разните му адвокати.Преиначаваш веднага думите ми.Много ясно съм написал.Вдовишката добавка е 25%.Нещо не разбрано?Не оспорвам данните само казвам че са измамни щото те пенсионират на 64г и един месец възраст а ти казват че ще живееш още 25г.....И така ти смятат пенсията...Така че този параметър средно време за получаване на пенсия е измамен.Но сега НОИ има сметка и за тва си трае...Я нека ми публикуват данни колко хора след навършване на пенсионна възраст получават пенсия до една до две до три и така до 25г след момента на пенсиониране и съответно на каква възраст са св пенсионирали и ше лъсне веднага че заради шапкари фатмаци и тумбаци които работят макс 20 г а получават пенсия 35г е толкова средната продължителност на получаване на пенсия.За да сме точни тия тумбаци трябва да се разкарат от сметките.Неще неясно да има.Хем ти пиша бавно хем не разбираш.Са пак повтарям белким запомниш децата ми са в България не съм беден не съм и богат.Чувствам се щастлив и доволен от живота си тук в нашата Родина.Критикувам понякога щото доста неща имаме да оправяме.Роб никога не съм бил и няма да бъда.А че е имало турско робство спор няма.И да собствената ми държава ме мами и чрез НОИ и чрез частните фондове...Са ти адвокат и логиката и математиката са ти чужди науки.Ти си силен по скалъпване на фантасмагории и лаладжийство.Аз съм инженер при мен всичко е подредено точно и ясно.На тока не мое му разтегаш локуми и да го заплашваш.И кат те шибне не мое му отвърнеш

      Коментар


      • Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение

        Оххх....
        Подобни паметници в огромно количество на много места по света.
        ....
        Питаш ме за моята теория по въпроса.
        Даже не знам от къде да почна, щото темата е огромна.
        Нормално е да си задаваме един важен въпрос.
        Каква е пирамидата на властта?
        Най вече-кой стои на върха на пирамидата?
        Видимия връх на пирамидата е ясен. Собствениците на глобалната финансова империя. ТЕ контролират всичко.
        Въпрос?
        А някой случайно не контролира ли и тях?
        Ако има такива субекти на глобалната власт, кои са те? Защо искат да са невидими за планетарното общество? Какви са целите им?
        Как предполагаемите невидими наши управници контролират видимия връх на властовата пирамида?
        ....
        Технологиите...
        Който има монопол върху парите, е нормално да се е обзавел с най-добрите технологии.
        А който е най-силен технологично, печели икономически, военно и т.н.
        Технолигиите са сила, силата е власт.
        Как стана тъй, че през последните години/десетилетия някой технологии се развиват експоненциално?
        Сами ли като цивилизация се развиваме или някой ни помага?
        Що тъй бързо се развиват технологиите, че образованието ни не смогва да подготвя адекватни кадри за да ги обслужват това технологично развитие?
        ....
        Въпроси за които има море от информация и хората са разделени във вярванията си:
        Има ли извънземни цивилизации?
        Ако има, ние, нашата цивилизация контактуваме ли с тях?
        Ако контактуваме, от кога, кой контактува от наше име и какви са ни взаимоотношенията с ония да ги наречем неземните.
        Продължавам само за вярващите в това, че най-общо казано не сме сами.
        Както ние хората може да се определим като добри и лоши, така и онези другите може да разделим по същия начин.
        Ако контактуваме с извънземни цивилизации, е нормално да предположим, че технологично те са много по-развити от нас.
        Ако предполагаемите ни контакти до сега са били с добрите извънземни чичковци, досега да сме го разбрали.
        Щяха официално да осъществят контакт с нас. Да ни помагат да се развиваме. Включително технологично. Щяха да са ни дали от техните чудесни двигатели с които са дошли при нас на гости, за да можем и ние да им отидем на гости)
        Не е така обаче. Значи с голяма доза увереност може да мислим, че си имаме вземане даване с лошите извънземни чичковци.
        ....
        За да изследваме тези предполагаем контакти с други цивилизации трябва да се потопим в океана наречен "теория на конспирациите".
        След като съм плувал много из тоя океан от "конспиративна"/информация, ще отговоря накратко как към момента аз виждам невидимата пирамида на властта.
        Поне 4 нива на подчиненост, от които 3 са чуждоземци.
        Най-отгоре са драконианците, които си слагат паметничета с лика си къде ли не по планетата НИ.
        Точно така както една камара земни владетели приживе са правили същото.
        Под тях са високите и ниските сиви с които американското правителство има ДОГОВОР от 1954г.
        Сделката е: ние даваме позволение те да правят разни неща тука на земята.
        В замяна те ни дават ТЕХНОЛОГИИ!
        Какви технологии ни дават? Кой и как ги използва? С какво забавяне технологиите слизат към плебса?
        .....
        Оххх . Необятна тема, по която дори не споменах най-съществените неща. Сори.
        Според мен малко прекали.
        Всъщност няма лошо да вярваш в квото искаш въпроса е обаче къв смисъла?
        Това не е теория на конспирацията в което вярваш. Това е просто нещо в което вярваш щото ти звучи логично от твойта гледна точка.

        Първо ще ти кажа основата на всяка манипулация. Най вече политическа обаче това е приложимо и в случая. Значи ако искаш да излъжеш някой за някое нещо...или да му внушиш тезата си...съществува елементарна техника описана в учебницте. Казваш един факт който е неоуспорим за този който те слуша...и след известно време на база на този факт прокарваш няколко неща които нямат никакъв смисъл обаче човека който те слуша вече е по склонен да вярва поради това че първо си му казал факт който е доказуем. И човека вика ахаа...ясно и е сколенен да повярва на последните глупости което някой е казал. Това по телевизията политиците го използват непрекъснато.

        В повечето такива теории е налице точно тази техника. На база на факти които са очевадни за публиката...се гради теория с предположения които обикновенно са свободни съченения но звучат логично на база на проверените факти и освен логично звучат интересно и на всичкото отгоре дават ОТГОВОРИ там където никой друг не дава такива. И затова има много последователи.

        В твоя случай ти започваш с нещо което е вярно....финансовия капитал контролира политиката щото може и щото е в негов интерес. С политиката контролира процесите в света.
        Сега истинска теория на конспирациите е например...различните големи бизнес клубове няма смисъл да ги изброявам или масоните които се събират и знаят някой неща и провеждат политка в свой интерес. Сега по стечение на обстоятелствата...аз имам представа кво става в една такава организация от тея споменатите ...щото съм да кажем член . Това което става са контактите и информацията. Това е целта на тези клубове и организации. Връзки по просто казано. Които водят до власт. Щото ако ти потрябва нещо ...знаеш към кой да се обърнеш и да си решиш проблема. Един вид клуб за взаимопомощ. И в това има логика...и е полезно. Нормално е като си стигнал някакво ниво да контактуваш с хора около твойто ниво. А един такъв клуб просто събира хора с подобни възможности.
        Една теория на конспирациите казва че в света да кажем има един такъв най силния клуб...в който седят едни хора с много власт и взимат решения от чиито решения да кажем Тръмп става президент...след това Тръмп казва квото казва на Русия....Русия прави квото прави и т.н . Сега това дали е вярно или не е вярно обаче няма абсолютно никакво значение. Аз не смятам че е вярно....щото няма голям смисъл от това. Това е огромна отговорност а същия резултат може да се постигне и по други начини в днешния свят. Освен това конкуренцията и при големия капитал не е малка.

        Но дали е вярно или не мен не ме интересува.

        та твоята теория почва с неща които са верни...и после наблюдаваш някакви неща които не може да си ги обясниш...и правиш връзка и стигаш до извънземните и пирамидата на властта. Което сега ако трябва да го коментирам...има адски много пропуски в тази теория. Т.е в началото има няккава конкретика и след това става толкова общо че си е ебало майката. Че чак стигаш до....кой кого точно управлявал.

        Например сега тоя паметник....си мислех верно що тоя художник го е направил и за него кой беше бизнесмен го платил и го подарил. Аз така ми хрумна някакво обяснение без да съм го чел....и ще го кажа ама това е предположение. В света и в българия има много секти....известни и неизвестни. та възможно е тоя бизнесмен да е член на някоя секта свързана с "дявола" и уж за това да му върви бизнеса и той решил да извади едни кинти и да поръча тея дяволи ли са кви са...заради сектата. Много вероятно това ми се струва. Всеки луд с номера си....а някой с цяла програма дет е приказката.

        относно извънземните ти ....и експонициалното развитие на технологиите...това просто тук издиша много тази теория. На практика нищо кой знае кво като технология не е широкодостъпно. Всичко е на база на интернета. Това е революцията за сега.

        Виж ако някой почне да лети с летящи чинии или антигравитационни двигатели и т.н....да се шматка насам натам....айде да кажем...може извъземните да са му го дали...Ама пък за кво да му го дават да се чуди човек? Като бях студент дойде един ....лектор...и обясни подбробно още тогава как се прай антигравитационен двигател. Той смяташе че това е достъпно за военните и тея чинии къде някой ги е виждал...са всъщност военни експерименти...и че тази технолгия не се дава на масите...щото е много опасна...и не може да се контролира. Т.е не и е дошло времето. Дали е прав или не е прав....дали е вярно или не е вярно...няма обаче никакво значение.

        Но да допуснем че това което казваш е така....и кво от това? Кво те е грижа теб кой те управлява и как те управлява...при полжоение че ти си достатъчно слаб за да направиш квото и да е. И да има и да няма извънземни кво от това? За кво ти е това "знание" ? Само те разсейва...смятам аз. Причината за личния ти интерес ми се губи. Освен че задоволяваш глада си за отговори които не можеш да намериш.

        А относно че няма извънземни които да щъкат тука....или пък да катастрофират...има адски много аргументи. Много повече от тези че има.

        Коментар


        • Начев, с какво ви дразни тази страница от историята ни?
          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение

            Необятна и много важна тема. Съвсем малко ще се опитам да и открехна вратата.


            Не е така. Надежда има. Борба на да го наречем невидимия фронт се води.
            Кой води борбата и за какво?
            Не е стадото. То горкото е докарано до състояние да мисли ден за ден.
            Не познава реалната си история, няма визия за бъдещето си.

            Второ: Който има време, да чете, да търси информация и да се опитва да сглоби в главата си глобалната картина.
            Как да стане? Задължително трябва да се чете историята на света от поне 150г. назад и да се мисли накъде, как и защо искат да ни водят поне с 50 годишна перспектива.
            За да започне да се вдига мъглата в съзнанието на болшинството, трябва да се интересуваме освен от истинските исторически процеси, също от настоящата геополитика и футурология.
            За да разберем горните неща обаче, задължително трябва да се интересуваме и от езотерика, теории на конспирациите, извън земен живот, и т.н алабалистики на които гледат на тях с насмешка болшинството умници включително тук във форума .
            ....
            Борбата срещу ТЯХ се води и то доста успешно. Обикновените хора виждат само геополитическата част, която е несъществена.
            Голямата битка е на друго ниво./ Няма да открехвам тази врата сега. /
            Който го интересува повече по темата трябва НЕвярвайки да започне да чете НЕБИВАЛИЦИ. Като прочете образно казано една каруца книги, ще си напълни главата с безспорни факти и може да мине от страната на вярващите.
            Сега, вярващите, такива като мен за тях са смешковци. Поемам този риск да се изложа.
            ....
            Ще вкарам две малки мисловни провокации от така наречените теории на конспирациите.

            1. УЖ всички знаете собствената си история, нали?
            Поне тази от учебничетата ИМ по история с които учеха нас, учат и децата ни.
            Провокацията ми.
            След Кримската война Османската империя осъзнава, че транспортната и инфраструктура трябва да се развива...
            Логично и мъдро мислят да започнат строеж на жп линия от милионния Цариград през тракийската НИ низина, към Белград и развита Европа.
            .
            Интересно е да те чете човек. Дързък и изненадващ си.
            По принцип знам, че изборът на това трасе е английски "принос". Съвсем скоро в темата "История" иимах предложение по повод на отминалия ни национален празник да си поговорим за ролята на ГБ в нашите български дела. Не стана разговор, аз тогава бях на вълна да изкажа някои доста директи виждания по въпроса, но после ми мина. Нямаше желаещи да разменим няколко приказки. И аз вече не го желая.
            По-долу ще пусна един кратък материал, който намерих и той доста събрано дава представа за събитията по повод на този транспортно-комуникационен въпрос.
            Кримската война показва много работи - не само изостаналостта на османците във военно дело, транспорт и комуникации и каквото още се сети човек. Става ясно за стратегически мислещите хора, че са назряли и неизбежни политически промени. Специално "българският" въпрос е бил най-належащ, доколкото по същото време гърци, сърби и румънци вече са доста напреднали в решаването на техните национални въпроси. И тук има крайно интересни исторически факти, които масово не се познават или се подценяват.
            Британия е имала много ясни и категорични виждания относно някаква бъдеща и потенциална България. Каква да бъде, къде да бъде, какво да представлява. Отвратителни виждания, апропо!
            Не искам да разводнявам повече темата, пък и тази страница от историята ни откровено ме дразни.

            Първата жп линия в България

            Коментар


            • Да ви помоля 77 да споменете най-съществените неща...

              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                И какво символизират драконите или змейовете?
                Аз тоя паметник не съм го виждал. Я кажи ква е теорията за това?
                Прочетох...това са дявола и дяволицата....) с яйце...интересна идея...
                Оххх....
                Подобни паметници в огромно количество на много места по света.
                ....
                Питаш ме за моята теория по въпроса.
                Даже не знам от къде да почна, щото темата е огромна.
                Нормално е да си задаваме един важен въпрос.
                Каква е пирамидата на властта?
                Най вече-кой стои на върха на пирамидата?
                Видимия връх на пирамидата е ясен. Собствениците на глобалната финансова империя. ТЕ контролират всичко.
                Въпрос?
                А някой случайно не контролира ли и тях?
                Ако има такива субекти на глобалната власт, кои са те? Защо искат да са невидими за планетарното общество? Какви са целите им?
                Как предполагаемите невидими наши управници контролират видимия връх на властовата пирамида?
                ....
                Технологиите...
                Който има монопол върху парите, е нормално да се е обзавел с най-добрите технологии.
                А който е най-силен технологично, печели икономически, военно и т.н.
                Технолигиите са сила, силата е власт.
                Как стана тъй, че през последните години/десетилетия някой технологии се развиват експоненциално?
                Сами ли като цивилизация се развиваме или някой ни помага?
                Що тъй бързо се развиват технологиите, че образованието ни не смогва да подготвя адекватни кадри за да ги обслужват това технологично развитие?
                ....
                Въпроси за които има море от информация и хората са разделени във вярванията си:
                Има ли извънземни цивилизации?
                Ако има, ние, нашата цивилизация контактуваме ли с тях?
                Ако контактуваме, от кога, кой контактува от наше име и какви са ни взаимоотношенията с ония да ги наречем неземните.
                Продължавам само за вярващите в това, че най-общо казано не сме сами.
                Както ние хората може да се определим като добри и лоши, така и онези другите може да разделим по същия начин.
                Ако контактуваме с извънземни цивилизации, е нормално да предположим, че технологично те са много по-развити от нас.
                Ако предполагаемите ни контакти до сега са били с добрите извънземни чичковци, досега да сме го разбрали.
                Щяха официално да осъществят контакт с нас. Да ни помагат да се развиваме. Включително технологично. Щяха да са ни дали от техните чудесни двигатели с които са дошли при нас на гости, за да можем и ние да им отидем на гости)
                Не е така обаче. Значи с голяма доза увереност може да мислим, че си имаме вземане даване с лошите извънземни чичковци.
                ....
                За да изследваме тези предполагаем контакти с други цивилизации трябва да се потопим в океана наречен "теория на конспирациите".
                След като съм плувал много из тоя океан от "конспиративна"/информация, ще отговоря накратко как към момента аз виждам невидимата пирамида на властта.
                Поне 4 нива на подчиненост, от които 3 са чуждоземци.
                Най-отгоре са драконианците, които си слагат паметничета с лика си къде ли не по планетата НИ.
                Точно така както една камара земни владетели приживе са правили същото.
                Под тях са високите и ниските сиви с които американското правителство има ДОГОВОР от 1954г.
                Сделката е: ние даваме позволение те да правят разни неща тука на земята.
                В замяна те ни дават ТЕХНОЛОГИИ!
                Какви технологии ни дават? Кой и как ги използва? С какво забавяне технологиите слизат към плебса?
                .....
                Оххх . Необятна тема, по която дори не споменах най-съществените неща. Сори.
                Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

                Коментар


                • 350лв заплата на инженер по времето на бай Тошо, ти добре ли си??

                  Толкова беше средната пeнsия на активен борец, но имаше и по 1000. Да не споменавам конкретни имена.

                  350лв на инженер́, егати вица! Ти на кои свят си живЯл бе, човек?

                  Тези милиончета дето са ти паднали са ти изпили мозЪка ми се струва.

                  Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение


                  Значи...кой ти каза че борците взимали 1000 лв пенсия само се чудя? Един инжинер взимаше в ъкъла си взимаше около 350 лв. Щото и аз учех за инжинер и си праех сметката....затова знам. За тези 350 лв ...можеше да живееш много прилично.

                  Не мога да повярвам че си живял в соца....ако това е вярно...

                  Пак те питам кво бачкаш?

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                    Бате Пешо, не си прав - това са сметки на ноЙ и изчисления пак на ноЙ - те ако нямат данни, няма кой да ги има! Ама Бай Ганя най-обича да обяснява, че е беден, лъжели го, немало такава държава, а да, и че бил роб (много се гордее бае ви Ганя, че е бил роб). Ама пък имаме най-хубави жени, евем ги най-яко и сме най-учените (евентуално жидовете може да са преди нас, ама те са юдое-масони) Та така, народопсихология!
                    Да, като че ли само в нои могат да смятат.
                    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение

                      Необятна и много важна тема. Съвсем малко ще се опитам да и открехна вратата.

                      Факт е, че ТЕ - глобалните монополисти владеят света. Стадото им е така деградирало, естествено с тяхното "любезно" съдействие, че практически не може нищо да им направи. Изглеждат непоклатими, вечни монополисти.
                      Не е така. Надежда има. Борба на да го наречем невидимия фронт се води.
                      Кой води борбата и за какво?
                      Не е стадото. То горкото е докарано до състояние да мисли ден за ден.
                      Не познава реалната си история, няма визия за бъдещето си.
                      ....
                      Как НИЕ може да помогнем в разрушаването на монопола им?
                      Първо: Както Iv-max казва, съветва всеки да намери най-добрия начин за себе си да оцелее и да просперира в ТЯХНАТА СИСТЕМА.
                      Същевременно доколкото може да помага на хората около себе си да направят същото.
                      Второ: Който има време, да чете, да търси информация и да се опитва да сглоби в главата си глобалната картина.
                      Как да стане? Задължително трябва да се чете историята на света от поне 150г. назад и да се мисли накъде, как и защо искат да ни водят поне с 50 годишна перспектива.
                      За да започне да се вдига мъглата в съзнанието на болшинството, трябва да се интересуваме освен от истинските исторически процеси, също от настоящата геополитика и футурология.
                      За да разберем горните неща обаче, задължително трябва да се интересуваме и от езотерика, теории на конспирациите, извън земен живот, и т.н алабалистики на които гледат на тях с насмешка болшинството умници включително тук във форума .
                      ....
                      Борбата срещу ТЯХ се води и то доста успешно. Обикновените хора виждат само геополитическата част, която е несъществена.
                      Голямата битка е на друго ниво./ Няма да открехвам тази врата сега. /
                      Който го интересува повече по темата трябва НЕвярвайки да започне да чете НЕБИВАЛИЦИ. Като прочете образно казано една каруца книги, ще си напълни главата с безспорни факти и може да мине от страната на вярващите.
                      Сега, вярващите, такива като мен за тях са смешковци. Поемам този риск да се изложа.
                      ....
                      Ще вкарам две малки мисловни провокации от така наречените теории на конспирациите.

                      1. УЖ всички знаете собствената си история, нали?
                      Поне тази от учебничетата ИМ по история с които учеха нас, учат и децата ни.
                      Провокацията ми.
                      След Кримската война Османската империя осъзнава, че транспортната и инфраструктура трябва да се развива...
                      Логично и мъдро мислят да започнат строеж на жп линия от милионния Цариград през тракийската НИ низина, към Белград и развита Европа.
                      Обаче.
                      Първата жп линия както добре знаем построяват между Варна и Русе, които имат по около смешните 20К жители.
                      Що тъй глупаво е постъпил султана, а???
                      Парите за построяването на тази жп линия в днешни измерения бих сравнил с полемиката да имаме ли АЕЦ Белене или не.
                      Толкова малоумен ли е бил султана да хвърля такива пари в трета глуха?
                      Значението и контрола над тази построена на тъй "безперспективно" място жп линия всъщност води до една малка цветна революцийка в Османската империя, която ние наричаме Априлско въстание, а след това и до освобождението ни.
                      В учебниците ни по история пише за едни революционери, за една Русия и т.н. и ние ВЯРВАМЕ.
                      Ако разберете на кой и защо му е била нужда точно тази жп линия, ще имате сериозен аргумент да се усъмните от собствените си моментни исторически вярвания.
                      На тази историческа хипотеза научените исторически учени и викат теория на конспирациите.

                      2. Представете си, че сте кмет на Варна или поне член на общинския съвет.
                      Преди десетина годни градската управа хвърля около 10 милиона за да се ремонтират басейните на града в морската градина.
                      Басейните стават чудесни. Умните градски глави вземат решение да сложат и паметник пред входа на басейните.
                      Нормално е да се помисли в такъв случай какво трябва да символизира един паметник покрай който всеки ден минават децата ни, нали?
                      Помислете, какъв паметник бихте сложили вие? Какво ще е добре да символизира?
                      Ако нормален българин трябва да реши какъв да е паметника ЩЕШЕ СЛОЖИ ЛИ ТОВА??????
                      https://www.google.com.eg/maps/@43.1...=bg&authuser=0
                      След откриването на паметника в медиите има какви ли не при официални версии какви хубави неща символизират змейовете/драконите.
                      Виждам, че се връщаш оттам накъдето отивам. Има риск да повторя някое вече изказано мнение, но после ще ги чета. Та по точка едно само мога да предположа, че се свързват важен морски с важен речен път, за евентуален поток на стоки до самото сърце на Европа. Търговски път. По онова време Русе постепенно се превръща в специален, начетен и разкошен град с невероятни европейски сгради. За Русе знам и защо не е изклан при руско-турската война....

                      По точка втора съм доста по-наясно, но на тукашната публика ще й дойде в повече. Когато го направиха този паметник вече ми направи впечатление...то да беше само той...

                      Благодаря ти за усилието да напишеш толкова подробен отговор.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                        Груец кат за адвокат не си точен добавката е 25%.А тия 25г дет се получава пенсия са за минали времена кога пенсионираха шапкарите и тумбаците на по 40г.Тия 25г са измама тотална измама. Няма как да те пенсионират на 64-65г и да получаваш 25г пенсия....Единици доживяватдо 90г.Така че от НОИ ни мамят
                        Бате Пешо, не си прав - това са сметки на ноЙ и изчисления пак на ноЙ - те ако нямат данни, няма кой да ги има! Ама Бай Ганя най-обича да обяснява, че е беден, лъжели го, немало такава държава, а да, и че бил роб (много се гордее бае ви Ганя, че е бил роб). Ама пък имаме най-хубави жени, евем ги най-яко и сме най-учените (евентуално жидовете може да са преди нас, ама те са юдое-масони) Та така, народопсихология!
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение

                          Необятна и много важна тема. Съвсем малко ще се опитам да и открехна вратата.

                          Факт е, че ТЕ - глобалните монополисти владеят света. Стадото им е така деградирало, естествено с тяхното "любезно" съдействие, че практически не може нищо да им направи. Изглеждат непоклатими, вечни монополисти.
                          Не е така. Надежда има. Борба на да го наречем невидимия фронт се води.
                          Кой води борбата и за какво?
                          Не е стадото. То горкото е докарано до състояние да мисли ден за ден.
                          Не познава реалната си история, няма визия за бъдещето си.
                          ....
                          Как НИЕ може да помогнем в разрушаването на монопола им?
                          Първо: Както Iv-max казва, съветва всеки да намери най-добрия начин за себе си да оцелее и да просперира в ТЯХНАТА СИСТЕМА.
                          Същевременно доколкото може да помага на хората около себе си да направят същото.
                          Второ: Който има време, да чете, да търси информация и да се опитва да сглоби в главата си глобалната картина.
                          Как да стане? Задължително трябва да се чете историята на света от поне 150г. назад и да се мисли накъде, как и защо искат да ни водят поне с 50 годишна перспектива.
                          За да започне да се вдига мъглата в съзнанието на болшинството, трябва да се интересуваме освен от истинските исторически процеси, също от настоящата геополитика и футурология.
                          За да разберем горните неща обаче, задължително трябва да се интересуваме и от езотерика, теории на конспирациите, извън земен живот, и т.н алабалистики на които гледат на тях с насмешка болшинството умници включително тук във форума .
                          ....
                          Борбата срещу ТЯХ се води и то доста успешно. Обикновените хора виждат само геополитическата част, която е несъществена.
                          Голямата битка е на друго ниво./ Няма да открехвам тази врата сега. /
                          Който го интересува повече по темата трябва НЕвярвайки да започне да чете НЕБИВАЛИЦИ. Като прочете образно казано една каруца книги, ще си напълни главата с безспорни факти и може да мине от страната на вярващите.
                          Сега, вярващите, такива като мен за тях са смешковци. Поемам този риск да се изложа.
                          ....
                          Ще вкарам две малки мисловни провокации от така наречените теории на конспирациите.

                          1. УЖ всички знаете собствената си история, нали?
                          Поне тази от учебничетата ИМ по история с които учеха нас, учат и децата ни.
                          Провокацията ми.
                          След Кримската война Османската империя осъзнава, че транспортната и инфраструктура трябва да се развива...
                          Логично и мъдро мислят да започнат строеж на жп линия от милионния Цариград през тракийската НИ низина, към Белград и развита Европа.
                          Обаче.
                          Първата жп линия както добре знаем построяват между Варна и Русе, които имат по около смешните 20К жители.
                          Що тъй глупаво е постъпил султана, а???
                          Парите за построяването на тази жп линия в днешни измерения бих сравнил с полемиката да имаме ли АЕЦ Белене или не.
                          Толкова малоумен ли е бил султана да хвърля такива пари в трета глуха?
                          Значението и контрола над тази построена на тъй "безперспективно" място жп линия всъщност води до една малка цветна революцийка в Османската империя, която ние наричаме Априлско въстание, а след това и до освобождението ни.
                          В учебниците ни по история пише за едни революционери, за една Русия и т.н. и ние ВЯРВАМЕ.
                          Ако разберете на кой и защо му е била нужда точно тази жп линия, ще имате сериозен аргумент да се усъмните от собствените си моментни исторически вярвания.
                          На тази историческа хипотеза научените исторически учени и викат теория на конспирациите.

                          2. Представете си, че сте кмет на Варна или поне член на общинския съвет.
                          Преди десетина годни градската управа хвърля около 10 милиона за да се ремонтират басейните на града в морската градина.
                          Басейните стават чудесни. Умните градски глави вземат решение да сложат и паметник пред входа на басейните.
                          Нормално е да се помисли в такъв случай какво трябва да символизира един паметник покрай който всеки ден минават децата ни, нали?
                          Помислете, какъв паметник бихте сложили вие? Какво ще е добре да символизира?
                          Ако нормален българин трябва да реши какъв да е паметника ЩЕШЕ СЛОЖИ ЛИ ТОВА??????
                          https://www.google.com.eg/maps/@43.1...=bg&authuser=0
                          След откриването на паметника в медиите има какви ли не при официални версии какви хубави неща символизират змейовете/драконите.
                          И какво символизират драконите или змейовете?

                          Аз тоя паметник не съм го виждал. Я кажи ква е теорията за това?


                          Прочетох...това са дявола и дяволицата....) с яйце...интересна идея...
                          Last edited by Iv_max; 18.04.2018, 22:23.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение

                            Необятна и много важна тема. Съвсем малко ще се опитам да и открехна вратата.

                            Факт е, че ТЕ - глобалните монополисти владеят света. Стадото им е така деградирало, естествено с тяхното "любезно" съдействие, че практически не може нищо да им направи. Изглеждат непоклатими, вечни монополисти.
                            Не е така. Надежда има. Борба на да го наречем невидимия фронт се води.
                            Кой води борбата и за какво?
                            Не е стадото. То горкото е докарано до състояние да мисли ден за ден.
                            Не познава реалната си история, няма визия за бъдещето си.
                            ....
                            Как НИЕ може да помогнем в разрушаването на монопола им?
                            Първо: Както Iv-max казва, съветва всеки да намери най-добрия начин за себе си да оцелее и да просперира в ТЯХНАТА СИСТЕМА.
                            Същевременно доколкото може да помага на хората около себе си да направят същото.
                            Второ: Който има време, да чете, да търси информация и да се опитва да сглоби в главата си глобалната картина.
                            Как да стане? Задължително трябва да се чете историята на света от поне 150г. назад и да се мисли накъде, как и защо искат да ни водят поне с 50 годишна перспектива.
                            За да започне да се вдига мъглата в съзнанието на болшинството, трябва да се интересуваме освен от истинските исторически процеси, също от настоящата геополитика и футурология.
                            За да разберем горните неща обаче, задължително трябва да се интересуваме и от езотерика, теории на конспирациите, извън земен живот, и т.н алабалистики на които гледат на тях с насмешка болшинството умници включително тук във форума .
                            ....
                            Борбата срещу ТЯХ се води и то доста успешно. Обикновените хора виждат само геополитическата част, която е несъществена.
                            Голямата битка е на друго ниво./ Няма да открехвам тази врата сега. /
                            Който го интересува повече по темата трябва НЕвярвайки да започне да чете НЕБИВАЛИЦИ. Като прочете образно казано една каруца книги, ще си напълни главата с безспорни факти и може да мине от страната на вярващите.
                            Сега, вярващите, такива като мен за тях са смешковци. Поемам този риск да се изложа.
                            ....
                            Ще вкарам две малки мисловни провокации от така наречените теории на конспирациите.

                            1. УЖ всички знаете собствената си история, нали?
                            Поне тази от учебничетата ИМ по история с които учеха нас, учат и децата ни.
                            Провокацията ми.
                            След Кримската война Османската империя осъзнава, че транспортната и инфраструктура трябва да се развива...
                            Логично и мъдро мислят да започнат строеж на жп линия от милионния Цариград през тракийската НИ низина, към Белград и развита Европа.
                            Обаче.
                            Първата жп линия както добре знаем построяват между Варна и Русе, които имат по около смешните 20К жители.
                            Що тъй глупаво е постъпил султана, а???
                            Парите за построяването на тази жп линия в днешни измерения бих сравнил с полемиката да имаме ли АЕЦ Белене или не.
                            Толкова малоумен ли е бил султана да хвърля такива пари в трета глуха?
                            Значението и контрола над тази построена на тъй "безперспективно" място жп линия всъщност води до една малка цветна революцийка в Османската империя, която ние наричаме Априлско въстание, а след това и до освобождението ни.
                            В учебниците ни по история пише за едни революционери, за една Русия и т.н. и ние ВЯРВАМЕ.
                            Ако разберете на кой и защо му е била нужда точно тази жп линия, ще имате сериозен аргумент да се усъмните от собствените си моментни исторически вярвания.
                            На тази историческа хипотеза научените исторически учени и викат теория на конспирациите.

                            2. Представете си, че сте кмет на Варна или поне член на общинския съвет.
                            Преди десетина годни градската управа хвърля около 10 милиона за да се ремонтират басейните на града в морската градина.
                            Басейните стават чудесни. Умните градски глави вземат решение да сложат и паметник пред входа на басейните.
                            Нормално е да се помисли в такъв случай какво трябва да символизира един паметник покрай който всеки ден минават децата ни, нали?
                            Помислете, какъв паметник бихте сложили вие? Какво ще е добре да символизира?
                            Ако нормален българин трябва да реши какъв да е паметника ЩЕШЕ СЛОЖИ ЛИ ТОВА??????
                            https://www.google.com.eg/maps/@43.1...=bg&authuser=0
                            След откриването на паметника в медиите има какви ли не при официални версии какви хубави неща символизират змейовете/драконите.
                            За мен истината е, че имахме шанс но го пропиляхме, България е на точката на незавръщане. Ние бяхме най-лесните (да го кажем най-наивните) които си мислели че капитализма е пътека. Няма такова нещо. (още в началото го осъзнах) Пропиляхме всичко, затова инстинктивно всеки се спасява индивидуално. Ако ти не си така, на децата ти им предстои борбата с духовното оцеляване, при това само ако си успял да им вложиш някакъв мироглед. Капитализма е химера (в смисъл - съществиването с цел трупане на капитал) но за тази цел той изкусно мистифицира илюзионира представите на стадото, позлвайки се от най-лесната възможност - да превърне всички в животни. Няма спасение в капитализма, обратно - има разграждане на общесто, на родови връзки, на традиции и т.н. - разпад,. Кланяйки се на капитала мотивирайки съществването си заради него, просто се превръщаме в животни. Това разбира се звучи като насмешка особено за по--забогателите живтотински представители... уви ... така или иначе човек не може да излъже себе си ... и като си пропилее живота разбира, (висша форма на мъдрост) че трупането на капитал е било самоце, неестетвено и ненормално... т.е. напълно безсмилено съществуване... (не е препоръка) Има мат. трактовки, които насочват към идеи, че индивидуалното "спасяване" е бита карта срещу колективното!!! Може да съществуват катаклизми, (природни) при които това да бъде по-добре осъзнато. Надявам се да няма, но ...за съжаление, когато животните си повярват много... следва ... приземяване Няма какво да се заблуждаваме - за новофабрикувания, измислен и изваден от нафталина капиталист(комунистическески куфарчета) - всички останали са животни
                            Не е препоръка... !!!
                            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                              Нямам идея колко са, велики фараоне, не бачкам нито в ноЙ, нито в НСИ, но има едно нещо, което се нарича вдовишки добавки и е 20% от пенсията на починалия съпруг за преживелия го, така че сметката си е доста вярна. А като добавиш и всякакви инвалидни и сметката съвсем уйде у ряката - плащаш 35 години, получаваш 25, т.е. максимумът на пенсията трябва да е 30% от средния доход за периода на осигуряване, осъвременен с инфлацията за същия период, т.е. сегашните пенсии са надути с поне 50% - нелицеприятна истина, но истина, която никой не иска да каже на глас, защото ще го обявят за национален предател. Странно, че и десните са олевели, и то яко...
                              Груец кат за адвокат не си точен добавката е 25%.А тия 25г дет се получава пенсия са за минали времена кога пенсионираха шапкарите и тумбаците на по 40г.Тия 25г са измама тотална измама. Няма как да те пенсионират на 64-65г и да получаваш 25г пенсия....Единици доживяватдо 90г.Така че от НОИ ни мамят

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
                                ....Много ми се иска да те запитам ти лично как виждаш изхода от това наше настояще? Защото имаме монопол на монополите от една страна и от друга - стадо.
                                Необятна и много важна тема. Съвсем малко ще се опитам да и открехна вратата.

                                Факт е, че ТЕ - глобалните монополисти владеят света. Стадото им е така деградирало, естествено с тяхното "любезно" съдействие, че практически не може нищо да им направи. Изглеждат непоклатими, вечни монополисти.
                                Не е така. Надежда има. Борба на да го наречем невидимия фронт се води.
                                Кой води борбата и за какво?
                                Не е стадото. То горкото е докарано до състояние да мисли ден за ден.
                                Не познава реалната си история, няма визия за бъдещето си.
                                ....
                                Как НИЕ може да помогнем в разрушаването на монопола им?
                                Първо: Както Iv-max казва, съветва всеки да намери най-добрия начин за себе си да оцелее и да просперира в ТЯХНАТА СИСТЕМА.
                                Същевременно доколкото може да помага на хората около себе си да направят същото.
                                Второ: Който има време, да чете, да търси информация и да се опитва да сглоби в главата си глобалната картина.
                                Как да стане? Задължително трябва да се чете историята на света от поне 150г. назад и да се мисли накъде, как и защо искат да ни водят поне с 50 годишна перспектива.
                                За да започне да се вдига мъглата в съзнанието на болшинството, трябва да се интересуваме освен от истинските исторически процеси, също от настоящата геополитика и футурология.
                                За да разберем горните неща обаче, задължително трябва да се интересуваме и от езотерика, теории на конспирациите, извън земен живот, и т.н алабалистики на които гледат на тях с насмешка болшинството умници включително тук във форума .
                                ....
                                Борбата срещу ТЯХ се води и то доста успешно. Обикновените хора виждат само геополитическата част, която е несъществена.
                                Голямата битка е на друго ниво./ Няма да открехвам тази врата сега. /
                                Който го интересува повече по темата трябва НЕвярвайки да започне да чете НЕБИВАЛИЦИ. Като прочете образно казано една каруца книги, ще си напълни главата с безспорни факти и може да мине от страната на вярващите.
                                Сега, вярващите, такива като мен за тях са смешковци. Поемам този риск да се изложа.
                                ....
                                Ще вкарам две малки мисловни провокации от така наречените теории на конспирациите.

                                1. УЖ всички знаете собствената си история, нали?
                                Поне тази от учебничетата ИМ по история с които учеха нас, учат и децата ни.
                                Провокацията ми.
                                След Кримската война Османската империя осъзнава, че транспортната и инфраструктура трябва да се развива...
                                Логично и мъдро мислят да започнат строеж на жп линия от милионния Цариград през тракийската НИ низина, към Белград и развита Европа.
                                Обаче.
                                Първата жп линия както добре знаем построяват между Варна и Русе, които имат по около смешните 20К жители.
                                Що тъй глупаво е постъпил султана, а???
                                Парите за построяването на тази жп линия в днешни измерения бих сравнил с полемиката да имаме ли АЕЦ Белене или не.
                                Толкова малоумен ли е бил султана да хвърля такива пари в трета глуха?
                                Значението и контрола над тази построена на тъй "безперспективно" място жп линия всъщност води до една малка цветна революцийка в Османската империя, която ние наричаме Априлско въстание, а след това и до освобождението ни.
                                В учебниците ни по история пише за едни революционери, за една Русия и т.н. и ние ВЯРВАМЕ.
                                Ако разберете на кой и защо му е била нужда точно тази жп линия, ще имате сериозен аргумент да се усъмните от собствените си моментни исторически вярвания.
                                На тази историческа хипотеза научените исторически учени и викат теория на конспирациите.

                                2. Представете си, че сте кмет на Варна или поне член на общинския съвет.
                                Преди десетина годни градската управа хвърля около 10 милиона за да се ремонтират басейните на града в морската градина.
                                Басейните стават чудесни. Умните градски глави вземат решение да сложат и паметник пред входа на басейните.
                                Нормално е да се помисли в такъв случай какво трябва да символизира един паметник покрай който всеки ден минават децата ни, нали?
                                Помислете, какъв паметник бихте сложили вие? Какво ще е добре да символизира?
                                Ако нормален българин трябва да реши какъв да е паметника ЩЕШЕ СЛОЖИ ЛИ ТОВА??????
                                https://www.google.com.eg/maps/@43.1...=bg&authuser=0
                                След откриването на паметника в медиите има какви ли не при официални версии какви хубави неща символизират змейовете/драконите.
                                Last edited by 77; 18.04.2018, 21:29.
                                Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

                                Коментар

                                Working...
                                X