IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

Не струва, ама............. За няма и 5 дена отлетя?

Оттук нататък цената вече е в свободна летежна фаза.

Ного ясно, че ще свърши. А някои на опашката коментираха, че щяха да се търкаля със седмици по гишетата. Иначе двулавката не е особено секси, но е тлъстичка. Ного ми се щеше да я оближа, ама устоях на изкушението. Ся със Златният кинт са ми изключително могъщ и секси комплект.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Да питам знаещите - каква е причината монетите от една и съща серия да са с различен тираж? Напр. при Иконографията каква е логиката Св. Георги да е с едва 1500 тираж, а Св. Димитър - 4000 бр.? И двете имена са силно популярни и ако основанието е "Вероятност за пласиране" - то не мисля, че би имало проблем да пласират и 4000-тираж на Св. Георги!? Останалите светци гледат масово са отсечени в 2000-тираж.

Серията с манастирите напр. всички са по 3000 бр. с изключение единствено на Зографския манастир.
      Серията с владетелите повечето също се движат около 3 хил. бройки тираж (с изключение на Крум и Самуил). Още няма инфо за предстоящите Калоян и Шишман.
      За да се бият играчорчетата за тая с малкият тираж на вторичният пазар.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Да питам знаещите - каква е причината монетите от една и съща серия да са с различен тираж? Напр. при Иконографията каква е логиката Св. Георги да е с едва 1500 тираж, а Св. Димитър - 4000 бр.? И двете имена са силно популярни и ако основанието е "Вероятност за пласиране" - то не мисля, че би имало проблем да пласират и 4000-тираж на Св. Георги!? Останалите светци гледат масово са отсечени в 2000-тираж.

Серията с манастирите напр. всички са по 3000 бр. с изключение единствено на Зографския манастир.
        Серията с владетелите повечето също се движат около 3 хил. бройки тираж (с изключение на Крум и Самуил). Още няма инфо за предстоящите Калоян и Шишман.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
          Абе тя още вчера в 9.00 щеше да е свършила, но се появи допълнителното ограничение за бройката.
          Еми по-добре така... повече хора да успеят да си я закупят (поне на теория).
          Last edited by Julius_BG; 01.07.2022, 19:00.

Коментар

• Абе тя още вчера в 9.00 щеше да е свършила, но се появи допълнителното ограничение за бройката.
            Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
              Тази монета не струва ,освен в случаите на сантимент някакъв
              Не струва, ама............. За няма и 5 дена отлетя?

Оттук нататък цената вече е в свободна летежна фаза.

Коментар

• Който купил-купил. Паисий свърши в БНБ.
                Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

Надали, зад всеки ъгъл се спъваш в такава.

Груьо много те похвали и съм сигурен, че си стабилен мъж и търговец,

Сигурно сте ритали заедно преди.

Коментар

• https://www.bloombergtv.bg/a/16-bizn...-stoynostta-si

Монетата от два златни лева със стилизиран образ на Паисий Хилендарски, която беше пусната в обращение от БНБ на продажна цена 3755 лева, е най-скъпата монета в новата история на България. Към настоящия момент въпросната монета не е добра инвестиция, защото при борсова цена на златото около 100 лева, нейната цена на грам е 161 лева. Но от колекционерска гледна точка – предвид малкия тираж на монетата, тя представлява интерес за колекционери. Това каза Петър Неделев, председател на Нумизматично дружество "Филипопол", в предаването „Бизнес старт” с водещ Христо Николов

Ето шефа на нумизматите обяснява това дето преди 1 ден го казах още когато хората висяха пред БНБ ..

Тази монета не струва ,освен в случаите на сантимент някакъв

Коментар

Мисля, че изобщо не разбра иронията.
                      И това е вариант.

Коментар

Мисля, че изобщо не те разбра, че говориш за златната столевка!
                        Мисля, че изобщо не разбра иронията.

Коментар

Направо се чудя на някои хора как оцеляват до след абитуриентския...

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
                            Столевката сигурно е много скъпа.
                            Мисля, че изобщо не те разбра, че говориш за златната столевка!

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Надали, зад всеки ъгъл се спъваш в такава.

Коментар

Аз, при това редовно. Чат-пат и някоя столевка.
                                Има защо да приличат да ти кажа.
                                Както и да са скъпи и редки.

Коментар

Working...
                                X