Първоначално изпратено от Julius_BG
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златни монети
Collapse
X
-
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеДа питам знаещите - каква е причината монетите от една и съща серия да са с различен тираж? Напр. при Иконографията каква е логиката Св. Георги да е с едва 1500 тираж, а Св. Димитър - 4000 бр.? И двете имена са силно популярни и ако основанието е "Вероятност за пласиране" - то не мисля, че би имало проблем да пласират и 4000-тираж на Св. Георги!? Останалите светци гледат масово са отсечени в 2000-тираж.
Серията с манастирите напр. всички са по 3000 бр. с изключение единствено на Зографския манастир.
Серията с владетелите повечето също се движат около 3 хил. бройки тираж (с изключение на Крум и Самуил). Още няма инфо за предстоящите Калоян и Шишман.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Да питам знаещите - каква е причината монетите от една и съща серия да са с различен тираж? Напр. при Иконографията каква е логиката Св. Георги да е с едва 1500 тираж, а Св. Димитър - 4000 бр.? И двете имена са силно популярни и ако основанието е "Вероятност за пласиране" - то не мисля, че би имало проблем да пласират и 4000-тираж на Св. Георги!? Останалите светци гледат масово са отсечени в 2000-тираж.
Серията с манастирите напр. всички са по 3000 бр. с изключение единствено на Зографския манастир.
Серията с владетелите повечето също се движат около 3 хил. бройки тираж (с изключение на Крум и Самуил). Още няма инфо за предстоящите Калоян и Шишман.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнениеАбе тя още вчера в 9.00 щеше да е свършила, но се появи допълнителното ограничение за бройката.Last edited by Julius_BG; 01.07.2022, 19:00.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеТази монета не струва ,освен в случаите на сантимент някакъв
Оттук нататък цената вече е в свободна летежна фаза.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
Надали, зад всеки ъгъл се спъваш в такава.
Груьо много те похвали и съм сигурен, че си стабилен мъж и търговец,
Сигурно сте ритали заедно преди.
Коментар
-
https://www.bloombergtv.bg/a/16-bizn...-stoynostta-si
Монетата от два златни лева със стилизиран образ на Паисий Хилендарски, която беше пусната в обращение от БНБ на продажна цена 3755 лева, е най-скъпата монета в новата история на България. Към настоящия момент въпросната монета не е добра инвестиция, защото при борсова цена на златото около 100 лева, нейната цена на грам е 161 лева. Но от колекционерска гледна точка – предвид малкия тираж на монетата, тя представлява интерес за колекционери. Това каза Петър Неделев, председател на Нумизматично дружество "Филипопол", в предаването „Бизнес старт” с водещ Христо Николов
Ето шефа на нумизматите обяснява това дето преди 1 ден го казах още когато хората висяха пред БНБ ..
Тази монета не струва ,освен в случаите на сантимент някакъв
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеМисля, че изобщо не разбра иронията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеМисля, че изобщо не те разбра, че говориш за златната столевка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеНаправо се чудя на някои хора как оцеляват до след абитуриентския...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнениеСтолевката сигурно е много скъпа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Столевката сигурно е много скъпа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
Аз, при това редовно. Чат-пат и някоя столевка.
Има защо да приличат да ти кажа.
Както и да са скъпи и редки.
Коментар
Коментар