IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Trakatrak

Депресията се бори повече от лесно - просто спират атаките срещу собственността на масата от обществото и депресия няма да има.Няма как да оцелят хората с неликвидна собственост зад гърба си, масата притежава точно такава собственост.
    D.Y.F-091066

Коментар

• val/she

Без децки !!! Пари само за навършили пълнолетие без работа, не може децки пък да се дават на майките и бащите.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Да точно това имам впредвид. Не мога да разбера - ако се направи допитване до общността им и ги питат какво искат те самите ! Мисля че отговора ще бъде - работа.
        - Защо аджеба всички се напъват да им дават други неща ?
        Знам със сигурност че работа за необразовани и неспециалисти винаги има, независимо от развитието на технологиите.
        Защо не се води битка с тази икономическа депресия а се измислят проблеми, които ако се решат потичат мед и масло.
        Де да беше толкова просто да се пребори депресията. Цикличността е неумолима, дори когато я изучаваме и разбираме. Работата не е заек да избега, но не е ясно зад кой храст се крие. При спад на активнвостта предприемачите не намират за нужно да възлагат работа, щото няма да има възвръщаемост. Това прави държавата, макар да е на загуба. Тя прави фактически преразпределение на доходите с надежда да събуди активността, но не винаги се получава. В такъв случай се изобретяват разни поводи или други интригантски комбинации за военни конфликти, стимулиращи активността.
        Last edited by Trakatrak'; 11.10.2015, 21:03.

Коментар

Да точно това имам впредвид. Не мога да разбера - ако се направи допитване до общността им и ги питат какво искат те самите ! Мисля че отговора ще бъде - работа.
          Знам със сигурност че работа за необразовани и неспециалисти винаги има, независимо от развитието на технологиите.
          Защо не се води битка с тази икономическа депресия а се измислят проблеми, които ако се решат потичат мед и масло.
          Да, работа и "децки"- в по- голям рамер, за да ги пуснат да учат, че без "децки"- тц....не върви науката

Коментар

Той проблема е само в законите, защо да се заличат отделните култури ?Достатъчно е законите да са еднакви и да няма нехуманни.Отделните култури сами по себе си не създават проблеми и може да е Света едно цяло и те да си съществуват.
            Съгласен съм. Нещо не хващам за какво ме опонираш, че съм слабопаметен, но това, дето пишеш е препоръчително, макар и не съвсем изпълнимо.
            Last edited by Trakatrak'; 11.10.2015, 21:02.

Коментар

• val/she

D.Y.F-091066

Коментар

• [QUOTE=val/she;1059885832]Тук, може би:[/QUOTE

Както се вижда от изказванията ми, прекалено еднородното и прекалено разнородното са все увредени, негодни, безперспективни. За съжаление, отдавна съм забелязал, че българите си падат по крайните позиции като по простички и чистички, но това само ги праща в задънени пътища. Хубаво е светът да е лесен, прост разбираем, чернобял, ала той не е такъв. Шарен е, но дотолкова шарен, че да се различават контурите, предметите, проблемите. Нали ги знаеш онези шарените картинки за далтонисти. Ако не можем да съгледаме единични структурирани неща сред многото елементи, светът не би могъл да просъществува. Същото е с прекалено еднородното и прекалено разнородното обшество. само дето не знам що е то "прекалено", доколко, докъде. Ако знаех щях да съм безспорен гений, а не некъф си дърдорко.

Коментар

• Trakatrak'

Той проблема е само в законите, защо да се заличат отделните култури ?Достатъчно е законите да са еднакви и да няма нехуманни.Отделните култури сами по себе си не създават проблеми и може да е Света едно цяло и те да си съществуват.
                  D.Y.F-091066

Коментар

Чиста проба дезинтеграция и то забележително прикрита като интеграция. Не че второто когато е ускорено с политическа намеса е нещо хубаво.И двете страни на тази монета не ухаят добре, ускорената интеграция чрез различни приьоми е предпоставка за бъдеща дезинтеграция и то в лоши за държавата времена.
                    Ако имаш предвид съдаването на циганска писменост и култура, както и обучение на същия език, напълно съм съгласна с теб.

Коментар

• Чиста проба дезинтеграция и то забележително прикрита като интеграция. Не че второто когато е ускорено с политическа намеса е нещо хубаво.И двете страни на тази монета не ухаят добре, ускорената интеграция чрез различни приьоми е предпоставка за бъдеща дезинтеграция и то в лоши за държавата времена.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
                        Къде точно съм твърдял нещо обратно? Ясно съм написал "прекалено разнородното". Моите позиции обикновено вървят някъде помежду крайните тези, та понякога дават вид, че съм ориентиран към противоположни такива, но аз просто избягвам крайностите.
                        Тук, може би:
                        Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
                        При неизбежната глобализация обаче, е невъзможно да се запази монокултура без тя да не навлезе в упадък. Навремето е имало такива племена, които са се пазили да не се омешат и просто са изчезнали. Други, като ромите, са на дъното. Трети, като евреите, отдавна са се отказали от племенната културна еднородност и са заложили на верската като са се превърнали в смесица от народи, като почти нямат общо с древните евреи. В съвременните условия успешни ще бъдат тези, които постигнат добър, сплотен, целеустремен мултикултурализъм подобен на латиноамериканския, да речем, а провалени ще са мултикултурни общности с противоречия, расизъм, сегментиране, сегрегация. Европа засега не се справя, но това е много дълъг процес на сливане на култури. Вярвам че много от южните европейски държави бързо ще се нагодят към поликултурна ситуация, доколкото вече са преминавали праз такива, но по на север ще е мъка голяма.

Коментар

• Съни, не съм я пропуснала частта със задължителното образование и за българите- подразбиращо се е, а и има в закона определен минимум класове, който трябва да бъде покрит.
                          Обърнах внимание на по-интересната част- обучението на цигански и препратката ти към еврейски и арменски училища, където обучението е на български.
                          Обучението на цигански е първата крачка към последващи сепаратистки политики и действия.
                          Last edited by val/she; 11.10.2015, 19:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                            Да разбирам ли, че на някой му е хрумнала, вече, идеята за генериране на нова култура- ромска и в нея посока ще текат парите? Предполагам, че ще върви в комплект с държава, но след като похарчим пари за създавне на писменост, култура, кадри и това няма да е без колизии т.е.- още пари.
                            По- добре е първо територия и изселването им в нея, а после да си съдават/крадат каквато искат култура/език.
                            Отговорих на въпроса ти с лично мнение, при това опитах да се обоснова.
                            Нещо, което изпускаш от мнението ми е - общата част, повсеместно за всички българи.

Може ли да развиеш идеята си за "По- добре е първо територия и изселването им в нея,..."?
                            И изобщо, твоето мнение за решаване на циганския проблем, какво е?

Коментар

• MZ/X

Преселението на големи групи хора не е проблем а много голям проблем.То е начин да се произведе ксенофобия и тя да проникне в съзнанието на мнозина. Да се управлява държава от ксенофоби означава те да осигурят изолиране на нацията и чистота по този начин. Обърни внимание на изолиране. За друго няма да се чувстват отговорни - за това как живеят хората и как е структурирана икономиката, монополизирана ли е...не изглежда добре и не звучи добре.
                              Сега обаче да се принесем в другата крайност - антиксенофобията, там обаче виждаме огледалния образ на същите онези хора !!!!
                              И какво да ти кажа - хубавци само от двете страни и то грешната и от "правата".
                              Та българинът бил такъв или друг - с нищо по различен не е от всеки друг.Че има мощна инфилтрация на джихадисти сред "бежанците" не може да има съмнение. Знае се откъде идват тези хора и не падат от небето.
                              Също така тези "войни" са много лесно откриваеми, тях и сред най многообразната тълпа лесно може да ги открият службите ако искат да го направят.Не се чува обаче за никакво усилие.
                              Без да уточнявам как конкретно, мога да дам следния пример- някой паркира колата си на оживена улица по средата ! Полицаят който ще се появи при това доста бързо на 15-та секунда му звъни на мобилния телефон, до 1-на минута при всички положения.
                              Last edited by supertrader; 11.10.2015, 16:32.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                                Въпросът е сложен и няма как с няколко думи да обоснова по-сериозно тезата, още по-малко да се развие в приемлив за изпълнение вид.
                                Накратко - липсва мотивация, заради неяснотата във възможности за бъдеща реализация.
                                Липсват условия. Това е усилие, което изисква поне някакви начални условия за изпълнението му.
                                Липса на толерантност в обществото като цяло. И себе си включвам в хората, които трудно биха приели в училище класът да е пълен с циганчета. Бих направила всичко възможно, детето ми да не е там.

Затова намирам цялата политика за интеграция, и особено от програмата на Сорос(вече приключила без успех) и държавна политика на наливане на пари за помощи, за изначално сбъркана.
                                Тя не решава проблема, а го следва...

Образованието е единственият начин те сами да се включат в социално-икономическия живот.
                                И начинът за мен е училища, много училища - РОМСКИ.
                                Точно както има еврейско, арменско... Това е етнос, с който съжителстваме от векове.
                                .
                                Да разбирам ли, че на някой му е хрумнала, вече, идеята за генериране на нова култура- ромска и в нея посока ще текат парите? Предполагам, че ще върви в комплект с държава, но след като похарчим пари за създавне на писменост, култура, кадри и това няма да е без колизии т.е.- още пари.
                                По- добре е първо територия и изселването им в нея, а после да си съдават/крадат каквато искат култура/език.

Коментар

Working...
                                X