IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
    Съни, не съм я пропуснала частта със задължителното образование и за българите- подразбиращо се е, а и има в закона определен минимум класове, който трябва да бъде покрит.
    Обърнах внимание на по-интересната част- обучението на цигански и препратката ти към еврейски и арменски училища, където обучението е на български.
    Обучението на цигански е първата крачка към последващи сепаратистки политики и действия.
    Обучение по цигански не може да има по същата причина, поради която не може да има и телевизионни новини по цигански - а причината е, че ромовото хъхрене е най-нисшият, неразвит и непълноценен език на света. В него няма никакви почти никакви абстрактни термини, дори няма думи за числа по-големи от 10. Ако забраниш на някой т.нар. "ром" да използва Български, турски и други неромови думи - той ще трябва да говори основно с междуметия и жестове.

Сравнението на Съни с арменски и еврейски училища е абсурдно - защото това са народи с език, писменост и култура, които не ни отстъпват по нищо. Еврейското училище в София например е било елитно още от основаването си и е такова и досега. Факт - през първата световна е имало несъразмерно голям брой офицери от еврейски произход поради високото общо образование на тоя етнос.

Ромовете нямат и собствена култура - обратното твърдение е просто проява на невежество или толерастия - дори маанетата са ги взели от арапските и персийските народи, на чийто гръб са паразитирали преди векове.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• бежанците са щастливци. трябва да се радват
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
        "Децките" са си децки, не пречат изобщо, но трябва правилно да се насочват. Чрез тях ценността на децата при примитивите нараства, та грижите се повишават. Това е добра мярка, ако е обмислена. У нас не е. Въпреки че отдавна се подсказва на дебилната дър. ад., че трябва да се проесмислят схемите. ама то тия от една само схема разбират, да не си усложняват живота.
        За детските от 30на левчета ли става въпрос

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
          или не съм се изразила достатъчно ясно, или не си ме прочела...
          Образованието за българите в този му днешен вид не е продуктивен.
          Още повече, има много неграмотни хора и без минимум образователен ценз на различни възрасти.
          За циганските училища, в махалите, съм посочила и основания...
          Нека да си се наричат точно така, без излишна и само показна толерантност, изкривяваща същността на въпроса. Да, подобно на еврейското у-ще.
          Програмата е на МОН, естествено ще е на български ... но нека има учители цигани, които да говорят с децата, ....и с възрастните на езика им ... както в ливанското у-ще в София(друг пример)
          Не съм писала за създаване на писменост ... културата си я носят, така или иначе
          То и сега е така. Ти не предлагаш нещо ново. Има и детски градини, поне във Варна, където лелките са ромки. В нормални/елитни училища отиват ромчета, чиито родители, категорично, не считат себе си за цигани и децата им се интегрират.Синът ми имаше съученичка с такъв произход.

Относно образователната система- съгласна съм, че трябва да има сериозни промени. Неграмотността се дължи в голяма степен на училището, а не на семейството. Отпадат деца и няма отговорни.
          Last edited by val/she; 11.10.2015, 21:40.

Коментар

• supertrader, вече, дори ниско квалифицираната работа, често изисква някакво ниво на образование
            Няма вечно да правим програми по заетост за метачки и чистачи, които размахват метлите, във века на технологиите и машините...

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
              "Децките" са си децки, не пречат изобщо, но трябва правилно да се насочват. Чрез тях ценността на децата при примитивите нараства, та грижите се повишават. Това е добра мярка, ако е обмислена. У нас не е. Въпреки че отдавна се подсказва на дебилната дър. ад., че трябва да се проесмислят схемите. ама то тия от една само схема разбират, да не си усложняват живота.
              Майтапиш, се - нали Паяков?

"Ценността" на чааветата се повишава само защото изпълняват функцията на ходещи бамкомати. И грижите така се "повишават", че чааветата ходят голи и боси, не стъпват на училище, но ровят по кофите, а поне веднъж в месецът четем за поредното ромово малко, уморено от глад от собствените си родители, харчещи детските ме за ракия и цигари.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                Съни, не съм я пропуснала частта със задължителното образование и за българите- подразбиращо се е, а и има в закона определен минимум класове, който трябва да бъде покрит.
                Обърнах внимание на по-интересната част- обучението на цигански и препратката ти към еврейски и арменски училища, където обучението е на български.
                Обучението на цигански е първата крачка към последващи сепаратистки политики и действия.
                или не съм се изразила достатъчно ясно, или не си ме прочела...
                Образованието за българите в този му днешен вид не е продуктивен.
                Още повече, има много неграмотни хора и без минимум образователен ценз на различни възрасти.
                За циганските училища, в махалите, съм посочила и основания...
                Нека да си се наричат точно така, без излишна и само показна толерантност, изкривяваща същността на въпроса. Да, подобно на еврейското у-ще.
                Програмата е на МОН, естествено ще е на български ... но нека има учители цигани, които да говорят с децата, ....и с възрастните на езика им ... както в ливанското у-ще в София(друг пример)
                Не съм писала за създаване на писменост ... културата си я носят, така или иначе

Коментар

• [QUOTE=Trakatrak';1059885858]
                  Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение

Тая работа с крайното и умереното е като диалога с теб. Ти ми пишеш на Вие, аз ти пиша на ти и накрая и двамата си говорим хем на Вие, хем на ти. Аз съм изпадал в такива ситуации. та така е и с умереността, но тя е препоръчителна, щото задоволява отчасти и едната, и другата страна. Макар че понякога не задоволява нито една. Шегувам се.
                  Аз съм умерена, но ти, струва ми се, със сладко говорене промотираш политики/програми, в които има мини. Това е мое субективно виждане/усещане.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    Да точно това имам впредвид. Не мога да разбера - ако се направи допитване до общността им и ги питат какво искат те самите ! Мисля че отговора ще бъде - работа.
                    - Защо аджеба всички се напъват да им дават други неща ?
                    Знам със сигурност че работа за необразовани и неспециалисти винаги има, независимо от развитието на технологиите.
                    Защо не се води битка с тази икономическа депресия а се измислят проблеми, които ако се решат потичат мед и масло.
                    Ами то е ясно какво ще искат хъхрещите - точно това, което правят.
                    - Да получават пожизнени помощи.
                    - Да могат да крадат безнаказано.
                    - Да не плащат ток, вода или каквото и да е.
                    - Да им се дават безплатни жилища или да им се позволява да се самонастаняват където искат.

Ако искаха да учат, щяха да учат, ако искаха да работят, щяха да работят, ако искаха да живеят в човешка обстановка, нямаше да трупат планини боклуци около гнусните си свърталища, ако искаха да отгледат достойно поколение, щяха да плащат децата си на училище и да ги учат на труд, а нямаше да се размножават като плъхове, за да живеят малките им като хлебарки !!!
                    Никой не им е попречели да станат част от обществото, напротив - полагат се кански усилия да ги привлекат в. Щом въпреки всичко не стават част от нормалното общество, значи искат да са извън него.

Коментар

Депресията се бори повече от лесно - просто спират атаките срещу собственността на масата от обществото и депресия няма да има.Няма как да оцелят хората с неликвидна собственост зад гърба си, масата притежава точно такава собственост.
                      Шта предложа за следващ нобелов лауреат за икономика. Само да не се усетят до удостояването ти, че тази формула не работи.

Коментар

• [QUOTE=val/she;1059885853]
                        Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение

Как определихте кое е крайно и кое влиза в скалата ви на "умерен" мултикултурализъм? Обществата имат инстинкт, който, ако не е пропагандата, сработва в правилната посока. Приема се дифузия на чужди елементи- хора с различна култура, раса и т.н., които, много често, са по- добре и обгрижвани отколкото своите. Виж, с инвазията, по друг начин стоят нещата, а това е инвазия.
                        Тая работа с крайното и умереното е като диалога с теб. Ти ми пишеш на Вие, аз ти пиша на ти и накрая и двамата си говорим хем на Вие, хем на ти. Аз съм изпадал в такива ситуации. та така е и с умереността, но тя е препоръчителна, щото задоволява отчасти и едната, и другата страна. Макар че понякога не задоволява нито една. Шегувам се.

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
                          Расизмът на малки народи като българския
                          http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/1...=topicoftheday

МЗХ - докога ще пускаш такива гнъсни, мерзки статийки, написани от дегенерати, които за стиска пари и майките си ще продадат? Нямаш ли поне малко стомашна чувствителност, щом нямаш морална? Ако бяхме такива расисти, щяхме ли да спасим евреите си? Щяхме ли да приютим нашите арменски братя? Нямаше ли отдавна да сме избесили и окълцали хъхряците, както са направили всички западноевропейци?

Отношението на Българите (впрочем и на всички останали) към ромовете например - не е въпрос на предубеденост, а на горчив личен и обществен опит !!!

Интересно - ако на гнусният и жалък автор ромове изнасилят баба му и талибански нашественици заколят детето - пак ли тая песен ще пее? - Впрочем нищо чудно - щом му плащат, ще пее.

Коментар

Депресията се бори повече от лесно - просто спират атаките срещу собственността на масата от обществото и депресия няма да има.Няма как да оцелят хората с неликвидна собственост зад гърба си, масата притежава точно такава собственост.
                            ?? Какво имаш предвид?

Коментар

Без децки !!! Пари само за навършили пълнолетие без работа, не може децки пък да се дават на майките и бащите.

Коментар

• [QUOTE=Trakatrak';1059885841]
                                Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                                Тук, може би:[/QUOTE

Както се вижда от изказванията ми, прекалено еднородното и прекалено разнородното са все увредени, негодни, безперспективни. За съжаление, отдавна съм забелязал, че българите си падат по крайните позиции като по простички и чистички, но това само ги праща в задънени пътища. Хубаво е светът да е лесен, прост разбираем, чернобял, ала той не е такъв. Шарен е, но дотолкова шарен, че да се различават контурите, предметите, проблемите. Нали ги знаеш онези шарените картинки за далтонисти. Ако не можем да съгледаме единични структурирани неща сред многото елементи, светът не би могъл да просъществува. Същото е с прекалено еднородното и прекалено разнородното обшество. само дето не знам що е то "прекалено", доколко, докъде. Ако знаех щях да съм безспорен гений, а не некъф си дърдорко.
                                Как определихте кое е крайно и кое влиза в скалата ви на "умерен" мултикултурализъм? Обществата имат инстинкт, който, ако не е пропагандата, сработва в правилната посока. Приема се дифузия на чужди елементи- хора с различна култура, раса и т.н., които, много често, са по- добре и обгрижвани отколкото своите. Виж, с инвазията, по друг начин стоят нещата, а това е инвазия.

Коментар

Working...
                                X