Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да приемаме ли бежанци ?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеНе се майтапя. Ако не бяха средствата отпускани по време на бременост и майчинство, много от дечицата нямаше да се родят или щяха за си заминат за няколко месеца, аъзе години да са след раждане. Особено това е защита за пред бащите им, които все пак гледат да не загубят "субсидиите". Пък да ходят босички и голички ги само калява, че да не се пръскат държавните премии за лекарства.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеЗа детските от 30на левчета ли става въпрос
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеМайтапиш, се - нали Паяков?
"Ценността" на чааветата се повишава само защото изпълняват функцията на ходещи бамкомати. И грижите така се "повишават", че чааветата ходят голи и боси, не стъпват на училище, но ровят по кофите, а поне веднъж в месецът четем за поредното ромово малко, уморено от глад от собствените си родители, харчещи детските ме за ракия и цигари.Last edited by Trakatrak'; 11.10.2015, 22:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениетри, с майката - 4 и 1000лв ... мизерия ...честно, не знам как се оцелява с такива пари
Вместо да гледаме надолу...не е ли по-добре, да търсим начин да увеличим доходите като цяло ...а както и да го мисля, един от най-добрият начин е повсеместно и адекватно образование - за всичкиМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениене се опитвам да съм новатор)
споделям мнение по въпрос, който тормози всички
Нали говорим за "циганския проблем"?
Защото, тези от примера, който си дала не са такъв, нито колеги, които съм имала в университета ...но това не са циганчетата от махалата - не помня във Варна как се казваше, но в София е Факултета или Столипиново в Пловдив ... ако една орда оттях е в класа на сина ти, едва ли ще си очарована...За себе си, знам - не искам
Затова е най-добре да има изцяло цигански, нека ги наричем с говорене на цигански(да не е с изучаване, за да не се спекулира и с писменост) ...
Да си ходят, така както са облечени в махалата...
Вярвам, че образованите хора, променят и нагласите си и имат мотивация за развитие.
Въпросът е да стане нещо работещо ...
Ако имаш по-добра идея, с удоволствие ще я прочетаОсвен ромче, което си се държеше и учеше като кое да е друго българче, имаше и проблемно дете от дом "Гаврош". Аз и още една майка, бяхме единствените, които настоявахме да му се даде шанс на детето. Даже бяхме предложили лично да се занимаваме с него. Не се случи.
И аз вярвам в болднатото.
Проблемът на системата е самите учители. В голямата си част не могат да бъдат авторитети за децата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение...сумата нараства драстически - достига до над 1 Б на месец за например три чаавета !!!
Вместо да гледаме надолу...не е ли по-добре, да търсим начин да увеличим доходите като цяло ...а както и да го мисля, един от най-добрият начин е повсеместно и адекватно образование - за всички
Коментар
-
съни(тя)
Всички се образоваме и учим и научаваме през целия си съзнателен живот, никой не остава необразован поради липса на училище на езика който той говори начен от родителите си, ако той иска да учи. Живота е университет и то сигурно най сериозния, на тези хора основния им проблем сега е поминък - работа и това е разбираемо.Защо мислите че трябва да им се осигури нещо което не е първостепенен проблем мисля според самите тях.Няма нужда от интеграционна политика, имат нужда от поминък.Те не са проблем !!!D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениене се опитвам да съм новатор)
Защото, тези от примера, който си дала не са такъв, нито колеги, които съм имала в университета ...но това не са циганчетата от махалата - не помня във Варна как се казваше, но в София е Факултета или Столипиново в Пловдив ... ако една орда оттях е в класа на сина ти, едва ли ще си очарована...За себе си, знам - не искам
Затова е най-добре да има изцяло цигански, нека ги наричем с говорене на цигански(да не е с изучаване, за да не се спекулира и с писменост) ...
Вярвам, че образованите хора, променят и нагласите си и имат мотивация за развитие.
Ако имаш по-добра идея, с удоволствие ще я прочетаМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеТи си знаеш че предварително знаеш без да питаш ?
- Добре тогава ти ми кажи как става този номер който съм виждал със собствените си очи !
Мутра строи няколко хотела, когато бяха пощръклели хотели да строят за да източват пари от банките чрез кредита за строителство.Всеки ден праща 5 автобуса и се пълнят до горе с хора от няколко цигански села, не ги ловят насила тези хора да ги вкарват в автобусите а им казват - за работа...Накрая на месеца не им плаща НИЩО, праща автобусите да се пълнят в други села.И ми твърдиш че 100% циганите не искат да работят ! Знаеш ли че тях ги криминализираха точно по този начин и сега ревеш че били криминални.Никой не се е родил с криминално мислене нали знаеш - с мисълта да върши престъпления и те да са препитанието му.После се става и очевидно при тях сега има кой да го формира.
Прост пример - и в Плевенско, и в Кюстендилско и къде ли не се опитваха на безработни и безимотни ромове да им дадат земя за обработка - ама никой от тях не се навива да копа - къде-къде е по-лесно само да берт там, където други са копали и сяли.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеЗа детските от 30на левчета ли става въпрос
35 лв може да вземе някоя ромка, която работи в Чистотата или някъде като миячка за малка заплата, от която на всичко отгоре плаща осигуровки и данъци - или някоя помакиня - шивачка, дето си боде очите по 12 часа на ден за 380 лева.
НЕработещите, НЕосигуряващи се, НЕплащащи данъци професионални ромови самотни майки тръгват от СТО лева на месец - именно защото са НЕосигурени и това го пише в нормативните актове, ама трябва да го търсиш !!! С другите всевъзможни помощи (18 вида) сумата нараства драстически - достига до над 1 Б на месец за например три чаавета !!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Императорът
Ти си знаеш че предварително знаеш без да питаш ?
- Добре тогава ти ми кажи как става този номер който съм виждал със собствените си очи !
Мутра строи няколко хотела, когато бяха пощръклели хотели да строят за да източват пари от банките чрез кредита за строителство.Всеки ден праща 5 автобуса и се пълнят до горе с хора от няколко цигански села, не ги ловят насила тези хора да ги вкарват в автобусите а им казват - за работа...Накрая на месеца не им плаща НИЩО, праща автобусите да се пълнят в други села.И ми твърдиш че 100% циганите не искат да работят ! Знаеш ли че тях ги криминализираха точно по този начин и сега ревеш че били криминални.Никой не се е родил с криминално мислене нали знаеш - с мисълта да върши престъпления и те да са препитанието му.После се става и очевидно при тях сега има кой да го формира.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение6500 са си за 18 години
Цифра от всякъде
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеТо и сега е така. Ти не предлагаш нещо ново. Има и детски градини, поне във Варна, където лелките са ромки. В нормални/елитни училища отиват ромчета, чиито родители, категорично, не считат себе си за цигани и децата им се интегрират.Синът ми имаше съученичка с такъв произход.)
Ако имаш по-добра идея, с удоволствие ще я прочета
Коментар
-
Цифра от всякъде
Коментар
Коментар