IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
    ихааааа, голям кеф е без политически игри

Невероятна игра на мъжкия ни волейбол
    дотук 2:0 срещу световния шампион
    КЕФ КЕФ ГОЛЯМ КЕФ БИИИИИИИИИИИИХМЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ТЕЗИ

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
      Защо без мен, еврейче?
      Това червеното показва разнобой, или по друг начин казано, несвързаност на твоето* мислене, ако си прочел и премислил логично цитата, който си пуснал.
      А ако си действал само папагалски - продължавай напред, както си познат вече.

Добре, без мен; но ще чуеш и от другите същото.

----------------------------------
      * - прочее, струва ми се, че зад твоя ник стои група.
      Така е, сякаш го е подчертал, за да докаже, че мисли неправилно. Да не би да пропуснем да прочетем (дори ако четем по диагонал) доказателството, че мисли неправилно.

Аз мисля, че не е група. Мисля, че е един човек.
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• ихааааа, голям кеф е без политически игри

Невероятна игра на мъжкия ни волейбол
        дотук 2:0 срещу световния шампион

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
          А сега де! Още ли ни трябва "скрития" доклад?

ДКЕВР с „рецепта” за АЕЦ „Белене”

АЕЦ „Белене" трябва да се изгражда само и единствено, ако бъде намерен стратегически инвеститор, който да поеме всички рискове свързани с електроцентралата.
          Без да има компания, която да поеме това изграждане, няма смисъл, защото практиката за подписване на дългосрочни договори за изкупуване на електроенергия, каквито случаи имаше с ТЕЦ „Марица Изток" 1 и 3, вече е прекратена.
          По този начин АЕЦ „Белене" няма да получи преференциална цена за изкупуване и ще трябва да продава електроенергия на свободния пазар, заяви Ангел Семерджиев.
          Припомняме, цената на електроенергията, продавана на свободния пазар е по-ниска от тази, която достига до крайния потребител, тоест изграждането на АЕЦ Белене ще бъде нерентабилно.
          Една от основните причини за това е, както и министър Делян Добрев посочи в края на миналата седмица, че в България има повече инсталирани мощности, отколкото реално са необходими, дори и в най-пиковите моменти през зимата.
          http://news.ibox.bg/news/id_454332344

Някакви коментари?
          Моля, без антисемитчето!
          Защо без мен, еврейче?
          Това червеното показва разнобой, или по друг начин казано, несвързаност на твоето* мислене, ако си прочел и премислил логично цитата, който си пуснал.
          А ако си действал само папагалски - продължавай напред, както си познат вече.

Добре, без мен; но ще чуеш и от другите същото.

----------------------------------
          * - прочее, струва ми се, че зад твоя ник стои група.
          Свободен във виелицата.
          http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            А да не говорим какво би се случило при студена зима и авария в АЕЦ.
            Ами какво - каквото в Чернобил и Фукушима, и няма особено значение какъв е сезона ...
            Да не дава господ!
            Don't work hard, work smart!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
              Дилетант Дилянчо си е калинка отвсякъде.Пак се е изказал неподготвен.Той бърка понятието инсталирана мощност с годна да работи мощност.А да не говорим какво би се случило при студена зима и авария в АЕЦ.А тази калинка като кацне на чичо си Путин на самолетоносача за удължаване на живота на пети и шести блок тогава ще разбере за какво става дума.Герберите са необразовани и прости хора и затова са щастливи.
              Един въпрос - инсталираната мощност негодна ли е и не може ли да работи.
              А за студена зима - та нали и сега съществува подобна опасност. Да се направи нова атомна централа, за да имаме една в резерва ли? Като аргумент нещо не ме впечатлява.

Извинявай, ама ти писах вчера с най-добро желание нещо за пътищата, ти не отговори - защо бе, Пешо?

Коментар

• Джеф Имелт: Ядрената енергия става неоправдано скъпа
                Светът принадлежи на газа и вятъра, смята главният изпълнителен директор на General Electric

Ядрената енергия е толкова скъпа в сравнение с други енергийни източници, че вече става "прекалено трудно" да бъде оправдана като цена. Това заяви в интервю за в. Financial Times Джеф Имелт, главен изпълнителен директор на General Electric – един от най-големите доставчици на атомно оборудване.

"Светът днес принадлежи на газа и на вятъра", твърди Имелт, допълвайки, че повечето страни се обръщат към тези два източника на енергия, особено след като природният газ става "трайно евтин".

"Когато говоря с хората, които управляват петролните компании, те ми казват: Виж, постоянно се откриват нови газови находища. И става трудно да се оправдае ядрената енергия, наистина трудно. Газът е толкова евтин и в един момент наистина икономиката е тази, която отсъжда. Така че мисля, че повечето страни се ориентират към някаква комбинация от газ и вятър или слънчева енергия", обяснява Имелт.

Неговият коментар идва в момент, когато глобалният енергиен пейзаж се променя заради американския добив на шистов газ, ядрената авария във Фукушима и понижаването на цените на енергията от някои възобновяеми източници. Бумът на шистовия газ свали цените на природния газ в Америка до 10-годишен минимум. И някои анализатори смятат, че тази тенденция ще се разпространи и другаде, докато ядрената индустрия е обречена на поскъпване и несигурност след Фукушима.

В същото време се наблюдава 75-процентно понижение в пазарните цени на соларните панели през последните три години и това направи слънчевата енергия конкурентоспособна. Освен това се отчита траен спад и в цените на някои вятърни турбини.Не щем, не щем!

Подобни фактори представляват дилема за страни като Великобритания, която се опитва да строи нови АЕЦ без обществена субсидия. По същото време в Япония пък се провеждат ежеседмични протести против започналото от правителството рестартиране на ядрените реактори, които бяха спрени за проверка след аварията във "Фукушима-1". Мащабна демонстрация отпреди десетина дни в Токио успя да събере около 170 000 души според организаторите. Преди инцидента в японската АЕЦ в азиатската страна работеха 54 ядрени реактора, които осигуряваха около 30% от необходимата й електроенергия. След това повечето реактори бяха спрени за проверка и още не са пуснати заради категоричните искания на местните власти за гаранции от страна на компаниите оператори, че централите са безопасни.

Според Джеф Имелт всички тези промени в енергийните тенденции не се отразяват значително на толкова голяма компания като General Electric, която е обявила годишни печалби от 13 млрд. долара за 2011 г. и продава продукти за всички големи енергийни източници – от газ през петрол до ядрени реактори и вятърни турбини: "Държим всичко", обобщава главният изпълнителен директор.

Компанията вече обяви, че е направила над 1 млрд. евро от продажби за градовете-домакини на олимпиадата от 2006 г. насам. Това включва и 100 млн. долара за настоящите игри в Лондон, където General Electric е продала захранващи системи, станции за зареждане на електрически автомобили и осветителна апаратура.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                  Нетуеър,
                  хубаво е, че един професионалист влезе да даде мнение.
                  Отдавна го чаках и се чудех, защо не го правиш.

--------------------------
                  Въпрос към теб относно енергийната ефективност.
                  Имаше и има една теза, която напоследък не чувам: ако се повиши енергийната ехвективност на България до равнището на ювропейската, ще спестим толкова енергия, колкото би произвеждала "Белене".
                  А пък цената за това повишаване на енергийната ефективност е доста по-ниска. Следователно по-добре е да се използват парите за ефективността.
                  Това е, което съм чувал по медиите.

Ти, като професионалист, какво мислиш за това?
                  Манков и Мрежа, с извинение, че се вмествам, само ще отбележа, че според мен, да се гради Белене е проблем на държавата и на консорциум от 1 до н брой фирми, докато енергийната ефективност е проблем на хиляди фирми и милиони (2-4) физически лица.
                  И това ще мине ...

Коментар

• Дилетант Дилянчо си е калинка отвсякъде.Пак се е изказал неподготвен.Той бърка понятието инсталирана мощност с годна да работи мощност.А да не говорим какво би се случило при студена зима и авария в АЕЦ.А тази калинка като кацне на чичо си Путин на самолетоносача за удължаване на живота на пети и шести блок тогава ще разбере за какво става дума.Герберите са необразовани и прости хора и затова са щастливи.

Коментар

• А сега де! Още ли ни трябва "скрития" доклад?

ДКЕВР с „рецепта” за АЕЦ „Белене”

АЕЦ „Белене" трябва да се изгражда само и единствено, ако бъде намерен стратегически инвеститор, който да поеме всички рискове свързани с електроцентралата.
                      Без да има компания, която да поеме това изграждане, няма смисъл, защото практиката за подписване на дългосрочни договори за изкупуване на електроенергия, каквито случаи имаше с ТЕЦ „Марица Изток" 1 и 3, вече е прекратена.
                      По този начин АЕЦ „Белене" няма да получи преференциална цена за изкупуване и ще трябва да продава електроенергия на свободния пазар, заяви Ангел Семерджиев.
                      Припомняме, цената на електроенергията, продавана на свободния пазар е по-ниска от тази, която достига до крайния потребител, тоест изграждането на АЕЦ Белене ще бъде нерентабилно.
                      Една от основните причини за това е, както и министър Делян Добрев посочи в края на миналата седмица, че в България има повече инсталирани мощности, отколкото реално са необходими, дори и в най-пиковите моменти през зимата.
                      http://news.ibox.bg/news/id_454332344

Някакви коментари?
                      Моля, без антисемитчето!

Коментар

• Нетуеър,
                        хубаво е, че един професионалист влезе да даде мнение.
                        Отдавна го чаках и се чудех, защо не го правиш.

Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                        Стамболов, много си нагъл! Искаш да кажеш, че ТАЗИ POWERPOINT ПРЕЗЕНТАЦИЯ струва два милиона евро?
                        Поразгледах този извлек от формални позиции, тъй като не съм познавач във финансите, строителството или енергетиката.
                        Имам два въпроса към когото и да е:
                        - На 8-ма страница е дадена проектната цена на Белене. С думи е казано 10 милиарда евро, а с цифри - 10 милиона.
                        Аз ли нещо греша или те са сгрешили? Ако е фторото, това много силно ми говори за качеството на екипа, сътворил и предал този документ.
                        - Частта "Заключение" въобще не звучи като заключение, а само като уточняващи бележки или най-много като увод. Това също създава у мен впечатление за ниско качество на работа.

--------------------------
                        Въпрос към теб относно енергийната ефективност.
                        Имаше и има една теза, която напоследък не чувам: ако се повиши енергийната ехвективност на България до равнището на ювропейската, ще спестим толкова енергия, колкото би произвеждала "Белене".
                        А пък цената за това повишаване на енергийната ефективност е доста по-ниска. Следователно по-добре е да се използват парите за ефективността.
                        Това е, което съм чувал по медиите.

Ти, като професионалист, какво мислиш за това?
                        Last edited by vmаnkov; 31.07.2012, 12:24.
                        Свободен във виелицата.
                        http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Държавният департамент: Корупция, бавна съдебна система и злоупотреба със СРС в България

Безнаказаността, злоупотребите от страна на полицията и маргинализацията на ромите са сред най-сериозните проблеми с човешките права в България, са констатациите в тазгодишния доклад на Държавния департамент на САЩ. В доклада за 2011 г. се обръща особено внимание на факта, че крупцията продължава да вреди на възможностите за действие на правителството, на общественото доверие в съдебната система и другите държавни институции. Констатират се също така дългите забавяния в съдебната система и очевидната злоупотреба със записи от телефонни разговори.
                          Неправителствени организации съобщават, че журналистите практикуват автоцензура или вземат пари от политици и бизнес лидери и от групировки, свързани с организираната престъпност, за да поместват положителни истории за лидерите и криминалните групировки или негативни информации за техните опоненти.
                          Сред останалите проблеми с човешките права се посочват насилието и дискриминацията срещу жени, насилието над деца, дискриминацията срещу членове на ромското и турското малцинство, антисемитският вандализъм, трафикът на хора и дискриминацията срещу хора с увреждания, срещу лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални и хора, носещи вируса на ХИВ/СПИН, лошите условия в затворите и центровете за задържане, включително заради тяхната пренаселеност.http://www.glasove.com/durzhavniyat-...ulgariya-21835

Коментар

• Депутатка купонясва с обявен за издирване

Депутатката от ГЕРБ Красимира Симеонова се е снимала и вечеряла в пицария в Италия с обявения за общонационално издирване за бракониерство в България Иван Гюлеметов от Пещера. Срещата е станала случайно в градчето Лизо Диезоло в близост до Венеция. http://www.blitz.bg/news/article/148745

Коментар

• Ревизоро: Министър „трите милки” печели от местенето на Агенция „Митници”

Въпросният човек направил в кабинета си зоокът за кучето на любовницата си…

Министър, който сред служителите на Агенция „Митници” е известен с прозвището „трите милки” (бел.ред. жаргонна дума, означаваща милион), ще спечели от преместването на институцията в Русе. Това заяви в ефира на „Здравей, България” бившият директор на агенцията Емил Димитров-Ревизоро.

Той не разкри името на въпросния член на правителството, но каза, че в кабинета си той имал „зоокът за кучето на любовницата си”.

„То е някакъв малък помияр, който вкарват през топла връзка и заден вход”, каза още Димитров.

Той определи като „опит да се съсипе цяла една институция” намеренията на властта на премести Агенция „Митници” в Русе.

„Петима директори се бориха да съберат всички служители в една сграда, която сега искат да подаряват”, коментира Ревизоро.

Той разкритикува остро отстраняването от работа на митничари, само защото нямат висше образование.

„Някой е решил да ги притиска и затова ги уволнява, докато върви стачката. Едни и същи хора от агенцията преди година и половина назначиха служители, които сега уволняват”, каза Димитров.

Той призна, че живее добре, с достатъчно средства, но не се определя като богат човек.

http://novanews.bg/news/view/2012/07/31/33852/

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                                Аз не съм казал, че съм ЗА Белене по простата причина, че наистина не знам икономическите параметри. Искам само да видя истинския доклад на банката. И да си съставя мнение по финансовата част, щото другите части са ми пределно ясни.

А за "простите азиатци" ..... позволи ми да разбирам повече от теб от тия неща .... Плащат ми луди пари за да ходя по такива държави и да им оценявам "готовността" да имат ядрена енергетика. Повече не мога да кажа, защото ще си наруша условията на договорите ...
                                Какво ти е мнението за http://ime.bg/var/images/NPS_Belene_Assesment_WTD.pdf.
                                Априори приемам че си специалист в областта. Но ми се струва, че подценяваш интелекта на азиатците. И извинявай, ама е глупаво това, че не можеш да говориш, тъй като си обвързан с договори. Малко преувеличаваш.

Коментар

Working...
                                X