Първоначално изпратено от съни(тя)
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 20.09.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнениеЗащо без мен, еврейче?
Това червеното показва разнобой, или по друг начин казано, несвързаност на твоето* мислене, ако си прочел и премислил логично цитата, който си пуснал.
А ако си действал само папагалски - продължавай напред, както си познат вече.
Добре, без мен; но ще чуеш и от другите същото.
----------------------------------
* - прочее, струва ми се, че зад твоя ник стои група.
Аз мисля, че не е група. Мисля, че е един човек.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнениеА сега де! Още ли ни трябва "скрития" доклад?
ДКЕВР с „рецепта” за АЕЦ „Белене”
АЕЦ „Белене" трябва да се изгражда само и единствено, ако бъде намерен стратегически инвеститор, който да поеме всички рискове свързани с електроцентралата.
Без да има компания, която да поеме това изграждане, няма смисъл, защото практиката за подписване на дългосрочни договори за изкупуване на електроенергия, каквито случаи имаше с ТЕЦ „Марица Изток" 1 и 3, вече е прекратена.
По този начин АЕЦ „Белене" няма да получи преференциална цена за изкупуване и ще трябва да продава електроенергия на свободния пазар, заяви Ангел Семерджиев.
Припомняме, цената на електроенергията, продавана на свободния пазар е по-ниска от тази, която достига до крайния потребител, тоест изграждането на АЕЦ Белене ще бъде нерентабилно.
Една от основните причини за това е, както и министър Делян Добрев посочи в края на миналата седмица, че в България има повече инсталирани мощности, отколкото реално са необходими, дори и в най-пиковите моменти през зимата.
http://news.ibox.bg/news/id_454332344
Някакви коментари?
Моля, без антисемитчето!
Това червеното показва разнобой, или по друг начин казано, несвързаност на твоето* мислене, ако си прочел и премислил логично цитата, който си пуснал.
А ако си действал само папагалски - продължавай напред, както си познат вече.
Добре, без мен; но ще чуеш и от другите същото.
----------------------------------
* - прочее, струва ми се, че зад твоя ник стои група.Свободен във виелицата.
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеА да не говорим какво би се случило при студена зима и авария в АЕЦ.
Да не дава господ!Don't work hard, work smart!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеДилетант Дилянчо си е калинка отвсякъде.Пак се е изказал неподготвен.Той бърка понятието инсталирана мощност с годна да работи мощност.А да не говорим какво би се случило при студена зима и авария в АЕЦ.А тази калинка като кацне на чичо си Путин на самолетоносача за удължаване на живота на пети и шести блок тогава ще разбере за какво става дума.Герберите са необразовани и прости хора и затова са щастливи.
А за студена зима - та нали и сега съществува подобна опасност. Да се направи нова атомна централа, за да имаме една в резерва ли? Като аргумент нещо не ме впечатлява.
Извинявай, ама ти писах вчера с най-добро желание нещо за пътищата, ти не отговори - защо бе, Пешо?
Коментар
-
Джеф Имелт: Ядрената енергия става неоправдано скъпа
Светът принадлежи на газа и вятъра, смята главният изпълнителен директор на General Electric
Ядрената енергия е толкова скъпа в сравнение с други енергийни източници, че вече става "прекалено трудно" да бъде оправдана като цена. Това заяви в интервю за в. Financial Times Джеф Имелт, главен изпълнителен директор на General Electric – един от най-големите доставчици на атомно оборудване.
"Светът днес принадлежи на газа и на вятъра", твърди Имелт, допълвайки, че повечето страни се обръщат към тези два източника на енергия, особено след като природният газ става "трайно евтин".
"Когато говоря с хората, които управляват петролните компании, те ми казват: Виж, постоянно се откриват нови газови находища. И става трудно да се оправдае ядрената енергия, наистина трудно. Газът е толкова евтин и в един момент наистина икономиката е тази, която отсъжда. Така че мисля, че повечето страни се ориентират към някаква комбинация от газ и вятър или слънчева енергия", обяснява Имелт.
Неговият коментар идва в момент, когато глобалният енергиен пейзаж се променя заради американския добив на шистов газ, ядрената авария във Фукушима и понижаването на цените на енергията от някои възобновяеми източници. Бумът на шистовия газ свали цените на природния газ в Америка до 10-годишен минимум. И някои анализатори смятат, че тази тенденция ще се разпространи и другаде, докато ядрената индустрия е обречена на поскъпване и несигурност след Фукушима.
В същото време се наблюдава 75-процентно понижение в пазарните цени на соларните панели през последните три години и това направи слънчевата енергия конкурентоспособна. Освен това се отчита траен спад и в цените на някои вятърни турбини.Не щем, не щем!
Подобни фактори представляват дилема за страни като Великобритания, която се опитва да строи нови АЕЦ без обществена субсидия. По същото време в Япония пък се провеждат ежеседмични протести против започналото от правителството рестартиране на ядрените реактори, които бяха спрени за проверка след аварията във "Фукушима-1". Мащабна демонстрация отпреди десетина дни в Токио успя да събере около 170 000 души според организаторите. Преди инцидента в японската АЕЦ в азиатската страна работеха 54 ядрени реактора, които осигуряваха около 30% от необходимата й електроенергия. След това повечето реактори бяха спрени за проверка и още не са пуснати заради категоричните искания на местните власти за гаранции от страна на компаниите оператори, че централите са безопасни.
Според Джеф Имелт всички тези промени в енергийните тенденции не се отразяват значително на толкова голяма компания като General Electric, която е обявила годишни печалби от 13 млрд. долара за 2011 г. и продава продукти за всички големи енергийни източници – от газ през петрол до ядрени реактори и вятърни турбини: "Държим всичко", обобщава главният изпълнителен директор.
Компанията вече обяви, че е направила над 1 млрд. евро от продажби за градовете-домакини на олимпиадата от 2006 г. насам. Това включва и 100 млн. долара за настоящите игри в Лондон, където General Electric е продала захранващи системи, станции за зареждане на електрически автомобили и осветителна апаратура.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнениеНетуеър,
хубаво е, че един професионалист влезе да даде мнение.
Отдавна го чаках и се чудех, защо не го правиш.
--------------------------
Въпрос към теб относно енергийната ефективност.
Имаше и има една теза, която напоследък не чувам: ако се повиши енергийната ехвективност на България до равнището на ювропейската, ще спестим толкова енергия, колкото би произвеждала "Белене".
А пък цената за това повишаване на енергийната ефективност е доста по-ниска. Следователно по-добре е да се използват парите за ефективността.
Това е, което съм чувал по медиите.
Ти, като професионалист, какво мислиш за това?И това ще мине ...
Коментар
-
Дилетант Дилянчо си е калинка отвсякъде.Пак се е изказал неподготвен.Той бърка понятието инсталирана мощност с годна да работи мощност.А да не говорим какво би се случило при студена зима и авария в АЕЦ.А тази калинка като кацне на чичо си Путин на самолетоносача за удължаване на живота на пети и шести блок тогава ще разбере за какво става дума.Герберите са необразовани и прости хора и затова са щастливи.
Коментар
-
А сега де! Още ли ни трябва "скрития" доклад?
ДКЕВР с „рецепта” за АЕЦ „Белене”
АЕЦ „Белене" трябва да се изгражда само и единствено, ако бъде намерен стратегически инвеститор, който да поеме всички рискове свързани с електроцентралата.
Без да има компания, която да поеме това изграждане, няма смисъл, защото практиката за подписване на дългосрочни договори за изкупуване на електроенергия, каквито случаи имаше с ТЕЦ „Марица Изток" 1 и 3, вече е прекратена.
По този начин АЕЦ „Белене" няма да получи преференциална цена за изкупуване и ще трябва да продава електроенергия на свободния пазар, заяви Ангел Семерджиев.
Припомняме, цената на електроенергията, продавана на свободния пазар е по-ниска от тази, която достига до крайния потребител, тоест изграждането на АЕЦ Белене ще бъде нерентабилно.
Една от основните причини за това е, както и министър Делян Добрев посочи в края на миналата седмица, че в България има повече инсталирани мощности, отколкото реално са необходими, дори и в най-пиковите моменти през зимата.
http://news.ibox.bg/news/id_454332344
Някакви коментари?
Моля, без антисемитчето!
Коментар
-
Нетуеър,
хубаво е, че един професионалист влезе да даде мнение.
Отдавна го чаках и се чудех, защо не го правиш.
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
Имам два въпроса към когото и да е:
- На 8-ма страница е дадена проектната цена на Белене. С думи е казано 10 милиарда евро, а с цифри - 10 милиона.
Аз ли нещо греша или те са сгрешили? Ако е фторото, това много силно ми говори за качеството на екипа, сътворил и предал този документ.
- Частта "Заключение" въобще не звучи като заключение, а само като уточняващи бележки или най-много като увод. Това също създава у мен впечатление за ниско качество на работа.
--------------------------
Въпрос към теб относно енергийната ефективност.
Имаше и има една теза, която напоследък не чувам: ако се повиши енергийната ехвективност на България до равнището на ювропейската, ще спестим толкова енергия, колкото би произвеждала "Белене".
А пък цената за това повишаване на енергийната ефективност е доста по-ниска. Следователно по-добре е да се използват парите за ефективността.
Това е, което съм чувал по медиите.
Ти, като професионалист, какво мислиш за това?Last edited by vmаnkov; 31.07.2012, 12:24.Свободен във виелицата.
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Коментар
-
Държавният департамент: Корупция, бавна съдебна система и злоупотреба със СРС в България
Безнаказаността, злоупотребите от страна на полицията и маргинализацията на ромите са сред най-сериозните проблеми с човешките права в България, са констатациите в тазгодишния доклад на Държавния департамент на САЩ. В доклада за 2011 г. се обръща особено внимание на факта, че крупцията продължава да вреди на възможностите за действие на правителството, на общественото доверие в съдебната система и другите държавни институции. Констатират се също така дългите забавяния в съдебната система и очевидната злоупотреба със записи от телефонни разговори.
Неправителствени организации съобщават, че журналистите практикуват автоцензура или вземат пари от политици и бизнес лидери и от групировки, свързани с организираната престъпност, за да поместват положителни истории за лидерите и криминалните групировки или негативни информации за техните опоненти.
Сред останалите проблеми с човешките права се посочват насилието и дискриминацията срещу жени, насилието над деца, дискриминацията срещу членове на ромското и турското малцинство, антисемитският вандализъм, трафикът на хора и дискриминацията срещу хора с увреждания, срещу лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални и хора, носещи вируса на ХИВ/СПИН, лошите условия в затворите и центровете за задържане, включително заради тяхната пренаселеност.http://www.glasove.com/durzhavniyat-...ulgariya-21835
Коментар
-
Депутатка купонясва с обявен за издирване
Депутатката от ГЕРБ Красимира Симеонова се е снимала и вечеряла в пицария в Италия с обявения за общонационално издирване за бракониерство в България Иван Гюлеметов от Пещера. Срещата е станала случайно в градчето Лизо Диезоло в близост до Венеция. http://www.blitz.bg/news/article/148745
Коментар
-
Ревизоро: Министър „трите милки” печели от местенето на Агенция „Митници”
Въпросният човек направил в кабинета си зоокът за кучето на любовницата си…
Министър, който сред служителите на Агенция „Митници” е известен с прозвището „трите милки” (бел.ред. жаргонна дума, означаваща милион), ще спечели от преместването на институцията в Русе. Това заяви в ефира на „Здравей, България” бившият директор на агенцията Емил Димитров-Ревизоро.
Той не разкри името на въпросния член на правителството, но каза, че в кабинета си той имал „зоокът за кучето на любовницата си”.
„То е някакъв малък помияр, който вкарват през топла връзка и заден вход”, каза още Димитров.
Той определи като „опит да се съсипе цяла една институция” намеренията на властта на премести Агенция „Митници” в Русе.
„Петима директори се бориха да съберат всички служители в една сграда, която сега искат да подаряват”, коментира Ревизоро.
Той разкритикува остро отстраняването от работа на митничари, само защото нямат висше образование.
„Някой е решил да ги притиска и затова ги уволнява, докато върви стачката. Едни и същи хора от агенцията преди година и половина назначиха служители, които сега уволняват”, каза Димитров.
Той призна, че живее добре, с достатъчно средства, но не се определя като богат човек.
http://novanews.bg/news/view/2012/07/31/33852/
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеАз не съм казал, че съм ЗА Белене по простата причина, че наистина не знам икономическите параметри. Искам само да видя истинския доклад на банката. И да си съставя мнение по финансовата част, щото другите части са ми пределно ясни.
А за "простите азиатци" ..... позволи ми да разбирам повече от теб от тия неща .... Плащат ми луди пари за да ходя по такива държави и да им оценявам "готовността" да имат ядрена енергетика. Повече не мога да кажа, защото ще си наруша условията на договорите ...
Априори приемам че си специалист в областта. Но ми се струва, че подценяваш интелекта на азиатците. И извинявай, ама е глупаво това, че не можеш да говориш, тъй като си обвързан с договори. Малко преувеличаваш.
Коментар
Коментар