IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    БСП не са решавали за моите доходи - просто тогава икономиката летеше, а сега потъва.

Силно ме съмнява да има някой в този форум на който доходите му при предходните правителства да не са нараствали много по-бързо отколкото сега при това некадърно правителство.
    До 2008-а 60% от икономиката ни беше строителство на жилища, 20% работа на ишлеме за Европа и 10% пари под масата за държавните служители.
    Нормално е да имате сега спад в доходите. Аз дори се чудя защо не е по-голям.

Хайде да идва догодина, от носталгия да вдигнете отново БСП на власт и да започна истински да се забавлявам.

Ходих и на нашето море - в 3 следобяд бях на караулката в София и в 5.40 ч. бях в Бургас, без да си давам много зор с бързо каране. Вярно, малко по-скъп бензина, но пътуването (с изключение на 80-на километра) беше песен.

Та тъй - предпочитам безопасно пътуване по магистрала, вместо да увеличат пенсията на майка ми с 20% - от 185 лева на 222 лева. Голяма далавера ще са тези 37 лева месечно, от мен да го знаете.

Коментар

БСП не са решавали за моите доходи - просто тогава икономиката летеше, а сега потъва.

Силно ме съмнява да има някой в този форум на който доходите му при предходните правителства да не са нараствали много по-бързо отколкото сега при това некадърно правителство.
      Решение за увеличение на работните заплати на професионалистите по здравни грижи в лечебните заведения на бюджетно финансиране от МЗ, с 20%, считано от 1 януари 2008 г. беше постигнато на проведеното на 13.12. в Министерството на здравеопазването редовно заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването. Над 6 млн. лв. са предвидени за увеличението от Министерството на здравеопазването.

Още 12 млн. лв. са необходими за увеличение на заплатите на всички работещи в сферата на бюджетното здравеопазване. Това евентуално увеличение ще бъде обсъждано между представителите на синдикалните организации, Министерството на финансите и народните представители.

Същото има за военни ,милиционери ,учители и т.н .... Но с дървени глави няма смисъл ....

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
        Не ,искам дукументите с които БСП са взели решение и са увеличили заплатите. с 30% както твърдиш по долу.

Коментар

Хахаха документи. Кво искаш да ти сканирма данъчните ми декларации ли. Голям си зевзек.

Ако твоите доходи не са нараствали при предходните правителства значи просто си много ама много зле
          Не! Искам дукументите с които БСП са взели решение и са увеличили заплатите. с 30% както твърдиш по долу.

Коментар

Вярно е. Млад се чувствам. въпреки ,че много чикиджийчета са минали през ръцете ми.
            Ти не отклонявай темата ами търси документите, да не се окаже ,че и за увеличенията на заплатите лъжете както излъгахте и за 20% за пенсиите.
            Хахаха документи. Кво искаш да ти сканирма данъчните ми декларации ли. Голям си зевзек.

Ако твоите доходи не са нараствали при предходните правителства значи просто си много ама много зле

Коментар

чунчо ти на колко години си всъщност. щото по едно време приказваше как си учил 76 г. ама акъла ти е на максимум 16 годишен.
              Вярно е. Млад се чувствам. въпреки ,че много чикиджийчета са минали през ръцете ми.
              Ти не отклонявай темата ами търси документите, да не се окаже ,че и за увеличенията на заплатите лъжете както излъгахте и за 20% за пенсиите.
              Ако искаш да си направим един купон. Ще те заведа в Шератон. Аз ще поръчам а ти ще платиш сметката и после ще се хваля ,че съм те водил в Шератон.
              Last edited by 4un4o; 28.08.2012, 13:52.

Коментар

На мен ми е чудно, защо всяка година БСП вдига с 10% заплатите когато в Германия например няма такива увеличения. Явно Германците не могат да заработят колкото нашият БВП на глава от населението и затова не им увеличават заплатите. А и някакъв документ, да покажете. Аз когато твърдя нвщо показвам документи. Иначе без документи ви смятам за лаладжии.
                чунчо ти на колко години си всъщност. щото по едно време приказваше как си учил 76 г. ама акъла ти е на максимум 16 годишен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                  С ЛЪЖЦИ и ДЪРВЕТА е трудно нормален разговор.
                  Аз няма да ти бъда учител ,защото не вдяваш на нормално обяснение.
                  Камо ли това че има 10 % увеличение на заплатите всяка година до 2008 и пенсиите всяка година до 2009 г. . Допълнителна заплата всяка година и два пъти еднократна помощ за пенсионелите...
                  Вземи потърси в Гугъл че ми писна от теб да ти обяснявам като на пеленаче...
                  В един пост ме потресе че сигурен източник е дядо ти и му вярваш на 100 % и той ти е основният довод за събития преди 10-30 години....Сега на 15 ли си щом не знаеш преди 5 години какво е било.......
                  Стига вече с теб ,кажи някой по изучен да дойде....
                  На мен ми е чудно, защо всяка година БСП вдига с 10% заплатите когато в Германия например няма такива увеличения. Явно Германците не могат да заработят колкото нашият БВП на глава от населението и затова не им увеличават заплатите. А и някакъв документ, да покажете. Аз когато твърдя нвщо показвам документи. Иначе без документи ви смятам за лаладжии.
                  От друга страна БСП, вдига заплатите на държавните служители, а заплатите на частният сектор кой ги вдига. Ще ви кажа: Никой. Така ,че тази инфлация от 33.3% не е компенсирана за хората работещи в частният сектор, Затова БСП и коалиция ядоха пердаха на изборите.
                  Last edited by 4un4o; 28.08.2012, 13:46.

Коментар

Бензина се качва защото в цял свят цените на нефта се качват, но основната причина, си е ваша, руско-социалистическа. Вие се одупихте на руснаците и им продадохте нефтохима за смешните 100 милиона. и им узаконихте монополното положение. вашите Господа агенти продаваха българските национални интереси на руснаците.Сърди се на тях не на ГЕРБ. Ако продължават да вдигат цените , ще им намерят цаката. ,но тук много плюнки мяташ . Като си недоволен иди и протестирай. Така правят недоволните хора. Ти само плямпаш. а и си на държавна служба.
                    В спора за дерибейството на Лукойл (явно не си чел темата"не на монополните цени" и затова само се повтарям ) друг момент е, че от 2009, по случайност периода съвпада с идването на власт на приятелчето Борисов, Нефтохим Бургас от 2009 до сега 2011 е на солидна загуба, за разлика от годините до 2008ма, т.е. вече и данък печалба не плаща най-големият данъкоплатец)
                    В същото време, акцизите в БГ са НАЙ-ниските в ЕС, но за сметка на това, цените са сред средните за ЕС.
                    А гледайки по-високите цени за ЕС, трябва да се вземе под внимание, че в голямата си част, там, % акциз и такси е до 75% от крайната цена, а при нас е 40%.
                    Т.е. високата цена при нас не отива в държавата, а в джоба на Златев и индиректно в охраняващата го "ИПОН"

Коментар

• Депутати без заплати
                      Fb-Button

Депутати остават без заплати, защото не са изпълнили предизборните си обещания. Звучи като заглавие на фантастичен филм, но е истина. Разбира се това чудо не застрашава българските народни любимци. Случило се е в САЩ, 120 Калифорнийски депутати остават без пари. Веднага искам да ви успокоя, че подобно жестоко отношение е немислимо в България. И то по такава причина. Ние нашите депутати си ги обичаме. Не си били изпълнили предизборните обещания, голяма работа. Ами по тази логика вече 23 години не трябва да получават заплати. Много важно, че ни лъжат непрекъснато ,свикнали сме им. Американците не разбират, да лъжеш, да се правиш че работиш, да не изпълняваш обещанията си не е лесно. Това си е работа при това тежка. Как да ги оставим без трудовите им възнаграждения. Трудят се българските депутати с пот на челото. Погледнете как ожесточено спорят в парламента. Какви остри битки водят помежду си. Медийно се разкъсват един друг. Не е лесно да си купуваш все нови и нови коли, апартаменти и вили. Бачкат здраво нашите момци и моми. Е, заради тяхната работа в България става по-зле. Не можем да си платим сметките за ток, вода и парно. Не можем да си купим лекарства. Не можем да купим достатъчно храна да нахраним децата си. Не можем да намерим работа. Много неща не можем. Всъщност какво ли можем? Но да спрем заплатите на чорбаджиите няма да стане. Как така робите ще надигат глас срещу господаря си. Нека си ни лъжат, нали сме живи все още. Кретаме, свързваме двата края някак си. Ако ги ядосаме може и по-лошо да стане. Да откажат да ни управляват. Тогава кой ще ни даде месечните подаяния? Кого ще обвиняваме за собственото си бездушие и раболепие? И кой ще ни лъже? А не, ние не можем без нашите любими депутати, нека си ни лъжат още 23 години. Тъкмо им свикнахме.

Коментар

Защо така аз тези увеличения не съм ги усетил. И срам нямаш. Кога БСП са увеличили пенсиите. Само на думи. А на дела , кой ги увеличи.?? Я си спомни хубаво. И я дай някакъв документ с който БСП са увеличили заплатите с 30% . Нямаш нали??
                        Увеличенията на заплатите значи некадърно управление. за какво ще увеличават пенсии и заплати на държавни служители при положение ,че подържат инфлация около 1% Ами то няма да има нужда. Най много на 5 год веднъж да компенсират с 5%. А увеличението на пенсии и заплати винаги е по малко от инфлацията и винаги ощетява населението.
                        С ЛЪЖЦИ и ДЪРВЕТА е трудно нормален разговор.
                        Аз няма да ти бъда учител ,защото не вдяваш на нормално обяснение.
                        Камо ли това че има 10 % увеличение на заплатите всяка година до 2008 и пенсиите всяка година до 2009 г. . Допълнителна заплата всяка година и два пъти еднократна помощ за пенсионелите...
                        Вземи потърси в Гугъл че ми писна от теб да ти обяснявам като на пеленаче...
                        В един пост ме потресе че сигурен източник е дядо ти и му вярваш на 100 % и той ти е основният довод за събития преди 10-30 години....Сега на 15 ли си щом не знаеш преди 5 години какво е било.......
                        Стига вече с теб ,кажи някой по изучен да дойде....

Коментар

Ми очевидно не правиш нищо което търси свободния пазар, то почти всички усетиха ръста на доходите тогава.
                          Дай някакво догументче. всички усетиха, аз не съм усетил. спорна работа. Друго си е да публикуваш документ в който пише Реши: от 01.01.2008 даваме на калпак по 30%ГОРНИЦА. а ДРУГОТО СА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ.

Коментар

Защо така аз тези увеличения не съм ги усетил.
                            Ми очевидно не правиш нищо което търси свободния пазар, то почти всички усетиха ръста на доходите тогава.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                              Бе ти с всичкия ли си?Или омразата ти към Бойко те е заслепила.Аз не желая държавата да защитава наркотрафиканти.каквото са си надробили да си го сърбат.Обърнахте държавата на тоалетна хартия кой където се насере по света държавата му длъжна да му избърше задника.Ставаш вече противен

За непросветените гербери в този форум:

Адвокат Владимир Владимиров: Отговорност за всичко, което се случва на борда на един кораб, носи основно капитанът

„Тази отговорност изисква доказване на вина и не се предполага априори – особено, когато става дума за престъпление. Към отговорност ще бъдат привлечени само лицата, за които има достатъчно данни и основания, подкрепени с достатъчно убедителни доказателства, които дават основание за наличие на наказателно съпричастие към престъплението
                              В случая с кораба „Св. Николай” сме изправени пред наказателно производство с международен елемент. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” адвокат Владимир Владимиров, специалист по морско право, по повод случая с българските моряци на кораба „Св. Николай”. „В случая са приложими както национални правни норми, така и норми от международноправен характер. Според оскъдната информация от медиите, корабът е бил задържан в открито море. Съгласно Женевската конвенция за откритото море, наказателната юрисдикция спрямо събития на борда на кораба е приоритет на държавата на флага. Друг е въпросът дали не се сблъскваме с продължавано престъпление, чието извършване е започнало на друго място т.е извън кораба – такива са обичайно случаите на незаконна търговия с наркотици”, обясни той.
                              По думите му, България е сключила през 1993 г. договор за екстрадиция и правна помощ с Испания по наказателни дела (който е заменил предходния такъв от 1930 г.). В този договор режимът на екстрадицията е допустим и възможен. „Очаквам, че в случая договорът ще бъде адекватно приложен и от двете страни”, посочи адвокат Владимиров.
                              Според Владимиров, воденето на наказателното производство на чужд за нашите моряци език не представлява особена правна пречка. Такава възможност съществува и според нашите закони и тя се прилага много често. В тези случаи, качеството на превода следва да бъде високо, за да не се стигне до оспорване от процедурен характер.
                              http://www.focus-news.bg/?id=n1690138

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                                Елементарно Уотсън ,
                                Аз да не съм малоумник да знаИш ,2008 г. петрола стигна 150 долара барела а цената беше 2,47 да знаИш...... и имаше 30 % увеличение на заплатите и 20 % на пенсиите за компенсация а сега компенсацията е да гледаме БорисоФ как Фърчи с хеликоптер из цялата страна с мойте данъци да играе футбол и тенис ....
                                ..
                                Защо така аз тези увеличения не съм ги усетил. И срам нямаш. Кога БСП са увеличили пенсиите. Само на думи. А на дела , кой ги увеличи.?? Я си спомни хубаво. И я дай някакъв документ с който БСП са увеличили заплатите с 30% . Нямаш нали??
                                Увеличенията на заплатите значи некадърно управление. за какво ще увеличават пенсии и заплати на държавни служители при положение ,че подържат инфлация около 1% Ами то няма да има нужда. Най много на 5 год веднъж да компенсират с 5%. А увеличението на пенсии и заплати винаги е по малко от инфлацията и винаги ощетява населението.

Коментар

Working...
                                X