IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Не е съвсем така - брутната добавена стойност по същество са си заплати + печалби+ амортизации. Да в строителството със сигурност имаше голям сив сектор, но той не би трябвало да влияе и на данните за ръстта от онези години - просто защото не се измерва. Така че тези 5% растеж дето ги правехме тогава са без този сектор. Ако твърдиш че тогава е растяло повече - с което съм склонен да се съглася - то тогава растежите ни са били всъщност много по-големи и съответно сега при ГЕРБ сме в същност много по-зле от колкото официалната статистика показва - с което също съм склонен да се съглася

2008 година делът на строителството в добавената стойност е 9,33% измерено по текущи цени.
    Да бе..те парите нали накрая отиват в магазина. Дреме му на продавача дали е от бял или сив бизнес като ти продава пералня.
    I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Помисли пак за ролята на сектора Строителство за периода 2004-2008-а. Дори и мои опоненти тук ще се съгласят, че това беше двигателя. За съжаление, 90% от това строителство е без добавена стойност, т.е. новопосторените сгради нищо не произвеждат. Всъщност, това не е само наш проблем, а глобален.
      Не е съвсем така - брутната добавена стойност по същество са си заплати + печалби+ амортизации. Да в строителството със сигурност имаше голям сив сектор, но той не би трябвало да влияе и на данните за ръстта от онези години - просто защото не се измерва. Така че тези 5% растеж дето ги правехме тогава са без този сектор. Ако твърдиш че тогава е растяло повече - с което съм склонен да се съглася - то тогава растежите ни са били всъщност много по-големи и съответно сега при ГЕРБ сме в същност много по-зле от колкото официалната статистика показва - с което също съм склонен да се съглася

2008 година делът на строителството в добавената стойност е 9,33% измерено по текущи цени.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        Акъла му е на пубер. Щом от три дни ни разправя как БСП вдигали инфлацията и как ГЕРБ държали ниска инфлация. И лъже като разпран за някаква си счетоводна кантора. Човек с икономическо образование не може да разправя, че някаква партия може да управлява инфлацията.
        Според мен е пишлеме, фалирало на форекса и сега се пъне в тема, дето не му е ясно нищо.
        Пубер
        ето ти документ. ти кажи колко е инфлацията при НДСВ при БСП и при Герб..

http://www.nsi.bg/EPDOCS/Inflation_god2011.pdf За 1996 не са я публикували .защото не може да се хване на чертежа. трябва да правят мащаб 1:3000 ама тогава ще излезе ,че при другите партии няма да се забелязва стълбчета с 0.6 инфлация
        Last edited by 4un4o; 28.08.2012, 14:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
          Е нали знаеш на този в Търговище му е през онази работа дали ти си ходиш до Бургас за четири часа а той 20 километра до Девня за три часа....
          Или на варненца до София за 12 часа ....
          Мой познат отиде до Варна през Тракия и пак по този път се върна.

А на зърнопроизводителя в Търговище, пука ли му по колко купувам хляба в момента?

Коментар

Помисли пак за ролята на сектора Строителство за периода 2004-2008-а. Дори и мои опоненти тук ще се съгласят, че това беше двигателя. За съжаление, 90% от това строителство е без добавена стойност, т.е. новопосторените сгради нищо не произвеждат. Всъщност, това не е само наш проблем, а глобален.
            Глобалния проблем се казва 'Централна Банка'. Е - в България този проблем е по скоро 'декоративен', колкото да се каже че "и ний имаме"
            I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
              Та да попитам тези увеличения не станаха ли след като лекарите излязоха на стачка и си ги извоюваха. А в българия само лекари ли живеят. а да и учителите стачкуваха. Всички бяха много "доволни" от 12+ процентната инфлация и излязоха масово на стачки, за да си търсят правата. Ама БСП нали ги ритаха по задниците. 1996 и сега без много да се запъват дадоха по някои мизерен лев. А работещите в частния сектор издухаха супата.(цитат от Любката Пенев) От 2007 заплатите им мръднаха нагоре с 50 лв,чак тази година когато Бойко вдихна минималната заплата.
              Боже ти ще спреш ли!
              Хвани като Борисов темата за Белене ,магистралите и Цанков камък и дълбай....сега си като патица на пусия....

Коментар

Няма да е лошо и Хемус да се завърши, но не е приоритетна. Тракия я правят заради линията Калотина - Свиленград и аз се възползвам. Първо ще свържат Русе с Тракия (много скъп проект заради евентуален тунел под Стара планина) и чак тогава може да се мисли за довършване на Хемус към Варна.
                Е нали знаеш на този в Търговище му е през онази работа дали ти си ходиш до Бургас за четири часа а той 20 километра до Девня за три часа....
                Или на варненца до София за 12 часа ....

Коментар

Липсващия ръст на икономиката в момента е до голяма степен заслуга на некадърното правителство на ГЕРБ. В България няма дългова криза. Строителството никога не е било основен дял в БВП то ни. Дори и на върха. Общото проникване на банковата система в обществото измерено като кредити към БВП бе много, ама много далеч дори от средното за ЕС.

Коментар

Решение за увеличение на работните заплати на професионалистите по здравни грижи в лечебните заведения на бюджетно финансиране от МЗ, с 20%, считано от 1 януари 2008 г. беше постигнато на проведеното на 13.12. в Министерството на здравеопазването редовно заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването. Над 6 млн. лв. са предвидени за увеличението от Министерството на здравеопазването.

Още 12 млн. лв. са необходими за увеличение на заплатите на всички работещи в сферата на бюджетното здравеопазване. Това евентуално увеличение ще бъде обсъждано между представителите на синдикалните организации, Министерството на финансите и народните представители.

Същото има за военни ,милиционери ,учители и т.н .... Но с дървени глави няма смисъл ....
                    Та да попитам тези увеличения не станаха ли след като лекарите излязоха на стачка и си ги извоюваха. А в българия само лекари ли живеят. а да и учителите стачкуваха. Всички бяха много "доволни" от 12+ процентната инфлация и излязоха масово на стачки, за да си търсят правата. Ама БСП нали ги ритаха по задниците. 1996 и сега без много да се запъват дадоха по някои мизерен лев. А работещите в частния сектор издухаха супата.(цитат от Любката Пенев) От 2007 заплатите им мръднаха нагоре с 50 лв,чак тази година когато Бойко вдихна минималната заплата.
                    Last edited by 4un4o; 28.08.2012, 14:17.

Коментар

Защо не си направи труда да минеш през Варна ,Търново , София..... да видиш малко как се гледат крави -там ме вкара една табела ....
                      Няма да е лошо и Хемус да се завърши, но не е приоритетна. Тракия я правят заради линията Калотина - Свиленград и аз се възползвам. Първо ще свържат Русе с Тракия (много скъп проект заради евентуален тунел под Стара планина) и чак тогава може да се мисли за довършване на Хемус към Варна.

Коментар

чунчо ти на колко години си всъщност. щото по едно време приказваше как си учил 76 г. ама акъла ти е на максимум 16 годишен.
                        Акъла му е на пубер. Щом от три дни ни разправя как БСП вдигали инфлацията и как ГЕРБ държали ниска инфлация. И лъже като разпран за някаква си счетоводна кантора. Човек с икономическо образование не може да разправя, че някаква партия може да управлява инфлацията.
                        Според мен е пишлеме, фалирало на форекса и сега се пъне в тема, дето не му е ясно нищо.
                        Пубер
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
                          Да инфлацията наистена летеше от 6.5% до 12.5 % годишно. Ако това не е летене здраве му кажи. е БСП имат и далеч по добри резултати в тази област. напримет през 1996 г Инфлазията летеше със трета космическа скорост. И ако дойдат на власт пак ще лети. 53 милиарда спестявания трябва да окрадат.
                          Боли ме фара за 12% инфлация ако доходите и печалбите ми нарастват няколко пъти по толкова на година.

Коментар

• Аз лично не бих заменил ръста на доходите ми и срещу 500 км нови магистрали. Не съм тираджия че постоянно да се възползвам от тази услуга.

Липсващия ръст на икономиката в момента е до голяма степен заслуга на некадърното правителство на ГЕРБ. В България няма дългова криза. Строителството никога не е било основен дял в БВП то ни. Дори и на върха. Общото проникване на банковата система в обществото измерено като кредити към БВП бе много, ама много далеч дори от средното за ЕС.

Имахме всички предпоставки да се справим по-добре и от Полша по време на тази криза. За съжаление ни се паднаха милиционери да ни управляват икономиката и по милицонерски успяха хем да задълбочат проблемите, хем да ги удължават във времето.

Коментар

До 2008-а 60% от икономиката ни беше строителство на жилища, 20% работа на ишлеме за Европа и 10% пари под масата за държавните служители.
                              Нормално е да имате сега спад в доходите. Аз дори се чудя защо не е по-голям.

Хайде да идва догодина, от носталгия да вдигнете отново БСП на власт и да започна истински да се забавлявам.

Ходих и на нашето море - в 3 следобяд бях на караулката в София и в 5.40 ч. бях в Бургас, без да си давам много зор с бързо каране. Вярно, малко по-скъп бензина, но пътуването (с изключение на 80-на километра) беше песен.

Та тъй - предпочитам безопасно пътуване по магистрала, вместо да увеличат пенсията на майка ми с 20% - от 185 лева на 222 лева. Голяма далавера ще са тези 37 лева месечно, от мен да го знаете.
                              Защо не си направи труда да минеш през Варна ,Търново , София..... да видиш малко как се гледат крави -там ме вкара една табела ....

Коментар

БСП не са решавали за моите доходи - просто тогава икономиката летеше, а сега потъва.

Силно ме съмнява да има някой в този форум на който доходите му при предходните правителства да не са нараствали много по-бързо отколкото сега при това некадърно правителство.
                                Да инфлацията наистена летеше от 6.5% до 12.5 % годишно. Ако това не е летене здраве му кажи. е БСП имат и далеч по добри резултати в тази област. напримет през 1996 г Инфлазията летеше със трета космическа скорост. И ако дойдат на власт пак ще лети. 53 милиарда спестявания трябва да окрадат.

Коментар

Working...
                                X