Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 20.09.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеПомисли пак за ролята на сектора Строителство за периода 2004-2008-а. Дори и мои опоненти тук ще се съгласят, че това беше двигателя. За съжаление, 90% от това строителство е без добавена стойност, т.е. новопосторените сгради нищо не произвеждат. Всъщност, това не е само наш проблем, а глобален.
2008 година делът на строителството в добавената стойност е 9,33% измерено по текущи цени.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеАкъла му е на пубер. Щом от три дни ни разправя как БСП вдигали инфлацията и как ГЕРБ държали ниска инфлация. И лъже като разпран за някаква си счетоводна кантора. Човек с икономическо образование не може да разправя, че някаква партия може да управлява инфлацията.
Според мен е пишлеме, фалирало на форекса и сега се пъне в тема, дето не му е ясно нищо.
Пубер
http://www.nsi.bg/EPDOCS/Inflation_god2011.pdf За 1996 не са я публикували .защото не може да се хване на чертежа. трябва да правят мащаб 1:3000 ама тогава ще излезе ,че при другите партии няма да се забелязва стълбчета с 0.6 инфлацияLast edited by 4un4o; 28.08.2012, 14:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеЕ нали знаеш на този в Търговище му е през онази работа дали ти си ходиш до Бургас за четири часа а той 20 километра до Девня за три часа....
Или на варненца до София за 12 часа ....
А на зърнопроизводителя в Търговище, пука ли му по колко купувам хляба в момента?
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеПомисли пак за ролята на сектора Строителство за периода 2004-2008-а. Дори и мои опоненти тук ще се съгласят, че това беше двигателя. За съжаление, 90% от това строителство е без добавена стойност, т.е. новопосторените сгради нищо не произвеждат. Всъщност, това не е само наш проблем, а глобален.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнениеТа да попитам тези увеличения не станаха ли след като лекарите излязоха на стачка и си ги извоюваха. А в българия само лекари ли живеят. а да и учителите стачкуваха. Всички бяха много "доволни" от 12+ процентната инфлация и излязоха масово на стачки, за да си търсят правата. Ама БСП нали ги ритаха по задниците. 1996 и сега без много да се запъват дадоха по някои мизерен лев. А работещите в частния сектор издухаха супата.(цитат от Любката Пенев) От 2007 заплатите им мръднаха нагоре с 50 лв,чак тази година когато Бойко вдихна минималната заплата.
Хвани като Борисов темата за Белене ,магистралите и Цанков камък и дълбай....сега си като патица на пусия....
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеНяма да е лошо и Хемус да се завърши, но не е приоритетна. Тракия я правят заради линията Калотина - Свиленград и аз се възползвам. Първо ще свържат Русе с Тракия (много скъп проект заради евентуален тунел под Стара планина) и чак тогава може да се мисли за довършване на Хемус към Варна.
Или на варненца до София за 12 часа ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЛипсващия ръст на икономиката в момента е до голяма степен заслуга на некадърното правителство на ГЕРБ. В България няма дългова криза. Строителството никога не е било основен дял в БВП то ни. Дори и на върха. Общото проникване на банковата система в обществото измерено като кредити към БВП бе много, ама много далеч дори от средното за ЕС.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеРешение за увеличение на работните заплати на професионалистите по здравни грижи в лечебните заведения на бюджетно финансиране от МЗ, с 20%, считано от 1 януари 2008 г. беше постигнато на проведеното на 13.12. в Министерството на здравеопазването редовно заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването. Над 6 млн. лв. са предвидени за увеличението от Министерството на здравеопазването.
Още 12 млн. лв. са необходими за увеличение на заплатите на всички работещи в сферата на бюджетното здравеопазване. Това евентуално увеличение ще бъде обсъждано между представителите на синдикалните организации, Министерството на финансите и народните представители.
Същото има за военни ,милиционери ,учители и т.н .... Но с дървени глави няма смисъл ....Last edited by 4un4o; 28.08.2012, 14:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеЗащо не си направи труда да минеш през Варна ,Търново , София..... да видиш малко как се гледат крави -там ме вкара една табела ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениечунчо ти на колко години си всъщност. щото по едно време приказваше как си учил 76 г. ама акъла ти е на максимум 16 годишен.
Според мен е пишлеме, фалирало на форекса и сега се пъне в тема, дето не му е ясно нищо.
ПуберНе спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнениеДа инфлацията наистена летеше от 6.5% до 12.5 % годишно. Ако това не е летене здраве му кажи. е БСП имат и далеч по добри резултати в тази област. напримет през 1996 г Инфлазията летеше със трета космическа скорост. И ако дойдат на власт пак ще лети. 53 милиарда спестявания трябва да окрадат.
Коментар
-
Аз лично не бих заменил ръста на доходите ми и срещу 500 км нови магистрали. Не съм тираджия че постоянно да се възползвам от тази услуга.
Липсващия ръст на икономиката в момента е до голяма степен заслуга на некадърното правителство на ГЕРБ. В България няма дългова криза. Строителството никога не е било основен дял в БВП то ни. Дори и на върха. Общото проникване на банковата система в обществото измерено като кредити към БВП бе много, ама много далеч дори от средното за ЕС.
Имахме всички предпоставки да се справим по-добре и от Полша по време на тази криза. За съжаление ни се паднаха милиционери да ни управляват икономиката и по милицонерски успяха хем да задълбочат проблемите, хем да ги удължават във времето.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеДо 2008-а 60% от икономиката ни беше строителство на жилища, 20% работа на ишлеме за Европа и 10% пари под масата за държавните служители.
Нормално е да имате сега спад в доходите. Аз дори се чудя защо не е по-голям.
Хайде да идва догодина, от носталгия да вдигнете отново БСП на власт и да започна истински да се забавлявам.
Ходих и на нашето море - в 3 следобяд бях на караулката в София и в 5.40 ч. бях в Бургас, без да си давам много зор с бързо каране. Вярно, малко по-скъп бензина, но пътуването (с изключение на 80-на километра) беше песен.
Та тъй - предпочитам безопасно пътуване по магистрала, вместо да увеличат пенсията на майка ми с 20% - от 185 лева на 222 лева. Голяма далавера ще са тези 37 лева месечно, от мен да го знаете.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеБСП не са решавали за моите доходи - просто тогава икономиката летеше, а сега потъва.
Силно ме съмнява да има някой в този форум на който доходите му при предходните правителства да не са нараствали много по-бързо отколкото сега при това некадърно правителство.
Коментар
Коментар