Първоначално изпратено от vmankov
Разгледай мнение
Само до преди 70 години, Хляб се е правел "домашно" производство. Доколкото си спомням, месело се е тестото 1 път в седмицата само с цел икономии. Месенето е било на места и с тъпкане с крака от жените, после се изпичала една голяма пита, която да стигне за цялата седмица. Представям си какъв Хляб ще да е било това от 2-рият ден насетне.
Но ВСВ и комунягите после така заварват БГ-то. Тогава е градовете започват да се появяват първите фурни и населението масово хуква да си пазари оттам, стига да има възможност. През 70-те години е върха на сладоледа за хляба, т'ва е вярно.
Но за поколението над 70 години и тия боклуци, които ни пробутват сега също супер, защото помнят и оня Хляб, дет' се яде цяла седмица. Да не говорим, че тогава не е бил от пшеница, а мамалига, демек отвратителен и месен с крака. Ся химията напредна доста и си позволяват да пробутват не от хлебна пшеница, както си бяхме свикнали.
П.П. Да ме прости някой експерт от областта за лаишкия ми коментар, просто преразказах спомени от по-възрастни хора
А и за протоколо, вече почти не ям хляб - на ден, ако охакам по 1-2 филийки толкоз, щот' кат' си свинкал на "стария" - тоя да си го ядат сами, тия дет' го правят
Коментар