IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
    Стра-аааа-ашна песен ! Всички балади и романтични песнички на Щурците с негово изпълнение, са супер ...
    Така е - супер песен, супер текст... ... http://vbox7.com/play:fca296cb... , но прави впечатление, ме тук повече се кефят на хубави тестове именно мъжете... ..., ама НАШИТЕ мъШки момичета нещо не се показват в околността (на кефенето и екстаза...)..., именно защото са "мъжки"......А човекът пее с толкова чувство... "бъди Красивата Елена, която Омир вдъхнови!..................." Абе - кВо да си говорим - няма жени и това си е! (присъстващите, както винаги са изключени...по протокол...)...

    Другата ви тема е точно темата за хляба... Не съм прочел всички мнения, нооооо моята истине е следната.... (много е прозаична, но от нея тръгва недоволството, което е в основата на това, че ядем кофти-хляб...). Историята започва от момента, в който ТУРСКИЯТ БИЗНЕС приватизира нашата мая и почна да вкарва своята, както и подобрителите и набухвателите си, които придават обем на хляба, но консистенцията му е като на памука...И - разбира се - производителите тръгнаха по линията на най-малкото съпротивление, именно по линията на "криворазбраният бизнес", при липсата на контрол за качество на (фиксирани параметри) хляба, или при сполучливо затваряне устата на проверяващите... с мръвка...

    Това е моята истина за качеството на хляба, но не искам да се дракам с нечии други доводи...

    Приятен ден на всички... и на Валди Тотев за НЕГОВИТЕ ИСТИНИ, с които ни мотивира да сме такива, каквито сме!
    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

    Коментар


    • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Ами, разбирам те, но аз имам представа от разходите им там като наеми, сметки за ток, газ и т.н., понеже преди това тоя обект го въртя друг приятел.

      На всичкото отгоре обекта вече 4 пъти е фалирал при 4 различни наематели, като 2 и 3-ти път фалира от собствениците и ония ся го дават под наем за неква убийствена сума.

      Самият обект е топ център, но 'ноу "крив", помещение за пушачи с 2 полуетажа, т.е. все едно на 3 етажа, тераса отпред за лятото и помещение за непушачи кат' отделна зала. Бара се пада между двете зали пушачи/непушачи, кухнята се пада пък под нивото на зала непушачи, т.е. 1 етаж надолЕ. Климатика и аспирацията са им смотано сложени и прави течение в залата за пушачи.

      Но им казах, че не им знам договора за наем, но просто първото, което трябва да направят е да сменят търговската марка, защото тоя обект е фалирал вече 4 пъти за 15 години. После да помислят за вариант кетаринг, сайт за резервации и т.н. и т.н. Но им казах, че това им го казвам безплатно и то не да се правя на умник, ами просто, защото ако тръгна аз да им правя архитектурата на бизнеса и да им отделя 2-3 дена, ще трябва да им искам пари, щот' па моето време и то струва пари, когато чистя лайната на някой дет' само е цвъкал преди това. Та, дано оцелеят, щот' се изумих от смелостта им точно сега и къде да се набутат и е доста трудно, особено предвид конкуренцията в града и където половината кръчми са на депутати, местни феодали и техните обекти не са направени да печелят, а просто да отказват всеки, който тръгне да се "пробва" с частен бизнес. Но дано намерят формулата да устискат, че май нямат друг вариант, ако там не стане.

      П.П. Малей, окъснях, а след 20 мин. трябва да съм на една среща - хихи
      До скоро!

      Абе какво да ти кажа.. И аз го минах тоя етап.. Бая време стопанисвах един ресторант от типа фолк кръчма в краен квартал на София (Горубляне), заедно с най добрият ми приятел (той се занимаваше, аз финансирах и водех пияниците).... От никъде не излиза сметката... Само разходи, рушвети, вечер кръчмата пълна оборот нула... Народа беден пие бира с калмари и си ходи.. 12 човека компания яде 12 салати с една бутилка ракия и една минерална вода... Иначе е гъзария - що сервитьорки, певици и клиентки ми минаха през кревата идея нямаш, запознаваш се с хора, приятно е...

      На твоя човек щом е в центъра мога само да му дам като съвет да направи обедни менюта (там има хляб защото привлича клиенти) и да заложи на добър готвач и пинизчийските мезета (шкембе в масло, пържени пилешки кожички, езици, мозък, истински пържени картофи итн) защото това привлича хората, а и са лесни и бързи за приготвяне с добра надценка... При мен забелязах че народа се мръщи на бланширани картофи и пилешки хапки в корнфлейкс.. Тия дето го ядат това ходят в Хепи и не са ти целевата група клиенти... А много е важно да поддържа средни към ниски цени, защото в ниският сегмент ще събере пиябниците, във високият няма да оцелее - там са само перачи...

      Коментар


      • То това за тестото и маята е философски въпрос
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
          Евала на такива хорица.. Иди му направи малко оборот да се зарадват.. Заведи и някой друг приятел малко да разработите кръчмата...

          Аз имах един познат дето направи ООД със любовника на жена му (известна светска личност).. После се разведоха и жена му отиде да живее при съдружника му и после и той я изгони, и бизнеса им продължава макр че и двамата и направиха по едно дете и сега карат разни семейни празници заедно...
          Ами, разбирам те, но аз имам представа от разходите им там като наеми, сметки за ток, газ и т.н., понеже преди това тоя обект го въртя друг приятел.

          На всичкото отгоре обекта вече 4 пъти е фалирал при 4 различни наематели, като 2 и 3-ти път фалира от собствениците и ония ся го дават под наем за неква убийствена сума.

          Самият обект е топ център, но 'ноу "крив", помещение за пушачи с 2 полуетажа, т.е. все едно на 3 етажа, тераса отпред за лятото и помещение за непушачи кат' отделна зала. Бара се пада между двете зали пушачи/непушачи, кухнята се пада пък под нивото на зала непушачи, т.е. 1 етаж надолЕ. Климатика и аспирацията са им смотано сложени и прави течение в залата за пушачи.

          Но им казах, че не им знам договора за наем, но просто първото, което трябва да направят е да сменят търговската марка, защото тоя обект е фалирал вече 4 пъти за 15 години. После да помислят за вариант кетаринг, сайт за резервации и т.н. и т.н. Но им казах, че това им го казвам безплатно и то не да се правя на умник, ами просто, защото ако тръгна аз да им правя архитектурата на бизнеса и да им отделя 2-3 дена, ще трябва да им искам пари, щот' па моето време и то струва пари, когато чистя лайната на някой дет' само е цвъкал преди това. Та, дано оцелеят, щот' се изумих от смелостта им точно сега и къде да се набутат и е доста трудно, особено предвид конкуренцията в града и където половината кръчми са на депутати, местни феодали и техните обекти не са направени да печелят, а просто да отказват всеки, който тръгне да се "пробва" с частен бизнес. Но дано намерят формулата да устискат, че май нямат друг вариант, ако там не стане.

          П.П. Малей, окъснях, а след 20 мин. трябва да съм на една среща - хихи
          До скоро!

          Коментар


          • И за маята говорят

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Да хубави са, но много зависи от брашното

              Така е!Всички сме чували фолк звезди да си говорят-виж го първо от какво тесто е замесн Та това което пишеш е абсолютно вярно!

              Коментар


              • Да хубави са, но много зависи от брашното

                Коментар


                • Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                  Мда, купих си, но... изглежда ми, че брашното от магазина е още по-калпаво от това на фурната...
                  Много се троши моят хляб, даже докато е пресен. Па като изстине - още повече.
                  И аз имам... Подарих я на жена ми преди две три години.. Мулинекс. Прави хубав хляб, ама я пускаме само събота и неделя с отложен старт.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                    Бе незнам кво слагат понякога си купувам пълнозърнести хлябове и ми харесват.Лятос ходих на селска воденица и смлях 200 кила жито.Дадоха ми 5 чувалчета брашно по 25 кила.По точно аз си го насипах от сандъка.Едно бяло бяло страхотно.Без никакви примеси и простотии.Какви питки стават от него а какви мекици направо страшно.
                    Апа от кога не съм ял хубави мекици, домашно замесени.. То вече няма и кой да ми направи. Рецептите изчезнаха с бабите по село...

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                      Пфу ... ами, аз бях 'ноу окъсал за сън, че 3 дена не бях лягал. И първо отивам при един приятел с кръчме и дойдоха още няколко дивака и възникна "философския" въпрос: "Какво значи извратено?", понеже имаше намесен азиатски фактор и личен опит от участниците като случки.

                      Накрая всичките единодушно стигнАхмее до извода, че няма дефиниция за извратено, понеже за някой/някоя нещо нормално е извратено, а за някого/някоя нещо извратено е нормално.

                      И тогава сварих да поспя към 8 часа и пак излязох при едни други приятели баш в тая криза те па луди взеха кръчма и те да се пънат да въртят. И там ме запознават с мъжа на каката, която го държи. Не го познавах чиляка досега ( той даже ме черпи ч водка и на мен ми стана много мило ), ама знам, че каката се заиграва с единия си барман и бях чувал, че тримата заедно си пиели ракията и нямало никакъв проблем. Демек мъжО знаел за цялата работа и си порка с любовника на жена си Та, вече го скивах на живо и даже и 2-та синковци си беха там на семейството и знаят за какво иде реч, ама няма проблеми.

                      И колкото и да е странно, верно че кат' го бях чул т'ва се бях шашнал, ама на живо всичко си беше пИрфект. Мноу гостоприемни са даже всички, понеже се чудят дали ще окрякат до лятото, щот' аз им казах, че са луди да вземат точно тоя обект и точно сега.

                      П.П. Та, днес ще гледам да намина пак оттам и да върна жеста с пиенето на мъжО, щот' ме трогна. 'Орицата окъсали отвсякъде, той ме вижда за сефте и ме черпи. А, па аз точно ся от тия безсъници и т.н. толкова дена мязах и кат' клошар, демек небръснат и тотално неглиже.

                      Та чудя се кое е нормално и кое не е по родните критерии ....?

                      Евала на такива хорица.. Иди му направи малко оборот да се зарадват.. Заведи и някой друг приятел малко да разработите кръчмата...

                      Аз имах един познат дето направи ООД със любовника на жена му (известна светска личност).. После се разведоха и жена му отиде да живее при съдружника му и после и той я изгони, и бизнеса им продължава макр че и двамата и направиха по едно дете и сега карат разни семейни празници заедно...

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                        Маранд,
                        поставяш избора между пресен и стар хляб, което не е свързано с това, какви баклуци са вкарани в него.

                        А фурни е имало винаги, още от векове. Само че там хлябът се купува или се взема на бартер. Та селяните са си го правили сами, естествено. И баща ми разказваше същото, което пишеш, само че споменът му беше, че до края на седмицата хлябът си е оставал вкусен.
                        В тяхното семейство месенето за хляб за седмица напред са го правили мъжете, щото е тежка работа.
                        Бих се радвал, ако метнеш някой линк за това твърдение за фурните от векове.

                        Визирах последните 100 години какво е било в БГ-то, а по онова време всички са били селяни. Т.е. в коментара си визирах и представителност, а не частни случаи.

                        Прав си, че е било тежка работа, но на места са го правели и жени и защото са по-слаби ( уж ) физически се е налагало да го тъпчат с крака.

                        П.П. Т'ва, че след една седмица тогавашния хляб е имал шанса да остане вкусен, ми звучи в сферата на фантастиката, но не съм бил съвременник и не мога да коментирам.

                        Поздрави!

                        Аз ще се глася, че тряя чезвам - по-късно ще погледна пак какво сте писали.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                          Що се занимавате с глупости-купуваш си една хлебопекарна/вече по около 100-120лв/ и си правиш сам хляб,а какви кексове и козунаци стават.Половината от излишните ми килограми са оттам.Само още не сме хванали с ръж цаката,но опитите продължават.
                          Мда, купих си, но... изглежда ми, че брашното от магазина е още по-калпаво от това на фурната...
                          Много се троши моят хляб, даже докато е пресен. Па като изстине - още повече.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            Подобрителите развалиха хубавия хляб. Сега се намира само в някои стари фурни и понякога в селата

                            Хляба тогава се предпочиташе защото се отличаваше с специфичен аромат вкус и вид.На какви опашки съм чакал сега като си спомня-само за да си го купяhttp://recepti.gotvach.bg/r-22-%D0%9...BB%D1%8F%D0%B1

                            Коментар


                            • Маранд,
                              поставяш избора между пресен и стар хляб, което не е свързано с това, какви баклуци са вкарани в него.

                              А фурни е имало винаги, още от векове. Само че там хлябът се купува или се взема на бартер. Та селяните са си го правили сами, естествено.

                              И баща ми разказваше същото, което пишеш, само че споменът му беше, че до края на седмицата хлябът си е оставал вкусен.
                              В тяхното семейство месенето за хляб за седмица напред са го правили мъжете, щото е тежка работа.
                              Last edited by vmankov; 14.12.2011, 11:16.

                              Коментар


                              • Що се занимавате с глупости-купуваш си една хлебопекарна/вече по около 100-120лв/ и си правиш сам хляб,а какви кексове и козунаци стават.Половината от излишните ми килограми са оттам.Само още не сме хванали с ръж цаката,но опитите продължават.
                                http://milom.blog.bg/

                                Коментар

                                Working...
                                X