IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (архив до 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
    Абе остаряваме нещо. Усещам се ка все по-трудно се вписвам в колективи. Започнали са да ме дразнят 70% от колегите... Само като почне някой да мляска, сърба, дъвче дъвка и пука балони, гризе по 8 часа солети, да пее, да ми пуска радио и откачам.. Постоянно правя на някой забележка и усещам че май само на мен ми пречат тия работи... Вие как се справяте със колеги които тотално не понасяте по лични причини - издават звуци, миришат, закъсняват, говорят по 2 часа по телефона итн. Преди бях лесен - инмах си кабинат. Сега тъпите австрийци, подкукуросват нашите идиоти и в едно помещение работим 20 човека - мениджъри, експерти, 2 отдела.. Да си ебе майката - от 20 до 60 годишна възраст - ввсякакви идиоти...
    Развиваш раздразнителност преминаваща в свадливост типична за 50-те и аз забелязвам нещо такова.
    Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
      Към всичките си колеги се обръщам по фамилия - независимо дали са по-възрастни или по-млади от мен. На работното място изисквам съобразяване и взаимна търпимост. За уважение е малко трудно да се говори. Никога не подкрепям клиентите или доставчиците си когато обвиняват моите колеги. После мога да накарам съответния индивид да си говори сам, но никога не го правя пред външен човек.
      На работното място всеки има задължения и съответно права. За сега успявам да ги накарам да ги спазват. Ако нещо не ми харесва в някого, го извиквам и му го казвам в прав текст. Според мен това е правилният начин.
      Простотии и глупости се правят когато сме на купон /често ни се случва/. Тогава мога да ги гледам как са се нарязали до козирката, без да се впечатлявам. Дори ходя да ги вадя от басейна в Чифлика посред нощ /за да не се издавят/

И аз съм вадил хора от басейна ама тогава бяхме много яка бригада.. Сегашните ми колеги са добри професионалисти, но с много дразнещи навици (описал съм ги по долу).. Тс аз нямам служебни проблеми, а по скоро шпроблем с възпитанието на колегите... Аз не съм добър мениджър, но съм честен и коректен.. Това от казармата го знам 0- по добре да пребия някой и да си остане между нас от колкото да йму съсипя живота. Има някои съм ги шамарил и сега са ми благодарни..

Коментар

Абсолютно.. Сега ни натискат събота и неделя да сме ходили на някакъв язовир с някви тъпанаги дето ще ни сплотяват и да сме си водили и семействата. Аз едвам дочаквам да стне 17.15 да избягам от мрънкащите че им ту студено ту топло, лели, дето не спират да хрупат и да мажат филии и да смърдят на порове.... Да не говорим че две три и пушат тс. ако не смърдят на фасове, мляскат дъвки... Абе свини...
        Към всичките си колеги се обръщам по фамилия - независимо дали са по-възрастни или по-млади от мен. На работното място изисквам съобразяване и взаимна търпимост. За уважение е малко трудно да се говори. Никога не подкрепям клиентите или доставчиците си когато обвиняват моите колеги. После мога да накарам съответния индивид да си говори сам, но никога не го правя пред външен човек.
        На работното място всеки има задължения и съответно права. За сега успявам да ги накарам да ги спазват. Ако нещо не ми харесва в някого, го извиквам и му го казвам в прав текст. Според мен това е правилният начин.
        Простотии и глупости се правят когато сме на купон /често ни се случва/. Тогава мога да ги гледам как са се нарязали до козирката, без да се впечатлявам. Дори ходя да ги вадя от басейна в Чифлика посред нощ /за да не се издавят/
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
          Не се вписвам в колективи защото "тийм-спирит-ът" ми пречи да си върша работата.
          Сам юнак на коня. Голяма простотия е тази "екипност". Обичам ясно разчетени задължения, отговорности и т.н. Когато нещо се издъни да е ясно Кой е виновен за това. Същото важи и за отлично свъшената работа. Благодарносри в стил "Спечелих Оскар" не са ми по вкуса.
          Абсолютно.. Сега ни натискат събота и неделя да сме ходили на някакъв язовир с някви тъпанаги дето ще ни сплотяват и да сме си водили и семействата. Аз едвам дочаквам да стне 17.15 да избягам от мрънкащите че им ту студено ту топло, лели, дето не спират да хрупат и да мажат филии и да смърдят на порове.... Да не говорим че две три и пушат тс. ако не смърдят на фасове, мляскат дъвки... Абе свини...

Коментар

• Не се вписвам в колективи защото "тийм-спирит-ът" ми пречи да си върша работата.
            Сам юнак на коня. Голяма простотия е тази "екипност". Обичам ясно разчетени задължения, отговорности и т.н. Когато нещо се издъни да е ясно Кой е виновен за това. Същото важи и за отлично свъшената работа. Благодарносри в стил "Спечелих Оскар" не са ми по вкуса.

Коментар

• Абе остаряваме нещо. Усещам се ка все по-трудно се вписвам в колективи. Започнали са да ме дразнят 70% от колегите... Само като почне някой да мляска, сърба, дъвче дъвка и пука балони, гризе по 8 часа солети, да пее, да ми пуска радио и откачам.. Постоянно правя на някой забележка и усещам че май само на мен ми пречат тия работи... Вие как се справяте със колеги които тотално не понасяте по лични причини - издават звуци, миришат, закъсняват, говорят по 2 часа по телефона итн. Преди бях лесен - инмах си кабинат. Сега тъпите австрийци, подкукуросват нашите идиоти и в едно помещение работим 20 човека - мениджъри, експерти, 2 отдела.. Да си ебе майката - от 20 до 60 годишна възраст - ввсякакви идиоти...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr. Dick Разгледай мнение
                Не знам за 30+ годишните, но повечето умни български студенти учат в чужбина и остават там, или учат тук и целят заминаване в чужбина. Изключение правят програмистите, адвокатите, зъболекарите, милиоционерите и другите подобни. След 5-10 години тук няма да има кадърни млади доктори, икономисти, счетоводители и учители. Ако въобще има НЯКАКВИ. Младите искат да живеят като бели хора, а не да мизеруват и да се страхуват от всякакви идиоти с чувство за безнаказаност.

Грейте се на спомени, че друго хубаво от тук натам няма да има
                в българия работната заплата е най малка, но за сметка на това най бавно расте
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr. Dick Разгледай мнение
                  Не знам за 30+ годишните, но повечето умни български студенти учат в чужбина и остават там, или учат тук и целят заминаване в чужбина. Изключение правят програмистите, адвокатите, зъболекарите, милиоционерите и другите подобни. След 5-10 години тук няма да има кадърни млади доктори, икономисти, счетоводители и учители. Ако въобще има НЯКАКВИ. Младите искат да живеят като бели хора, а не да мизеруват и да се страхуват от всякакви идиоти с чувство за безнаказаност.

колко си прав, не е истина просто. И колко е гадно, че си прав.........

Затова зачетсяват и лекарските грешки, строят се падащи сами сгради, училищата раждат дебили (е, за това причините са много принципно) и т.н. и т.н.. И докато в момента дъртите все още удържат положението - разходете се до кое да е медицинско заведение и вижте колко много пенсионери-лекари има (или пък вижте в училищата колко са младите специалисти, макар вузовете да бълват десетки хиляди учители годишно), то след 20-на години ситуацията ще е жестока, защото дъртите ще са измрели, а млади ще са или некадърни, или в чужбина. И за съжаление тази прогноза не е плод на емоционалн изблик - разходете се до кой да е малък общински център, вижте лекарите, учителите, инжинерите и т.н., сравнете ги с тези в София и после пак ще си говорим. Това ще е положението в цяла България след 20 години и дори "оазис" като София, привличаща де що има кадърен специалист от прованса (поради ред причини, да не отплескам пак в тази тема, но основната е пари и възможност за развитие), ще бъде изправена пред колапс. Всъщност в София най-силно ще се усети и то точно защото в момента сме "оазис".....
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Не знам за 30+ годишните, но повечето умни български студенти учат в чужбина и остават там, или учат тук и целят заминаване в чужбина. Изключение правят програмистите, адвокатите, зъболекарите, милиоционерите и другите подобни. След 5-10 години тук няма да има кадърни млади доктори, икономисти, счетоводители и учители. Ако въобще има НЯКАКВИ. Младите искат да живеят като бели хора, а не да мизеруват и да се страхуват от всякакви идиоти с чувство за безнаказаност.

Коментар

• Първоначално изпратено от BAD Разгледай мнение
                      Една от ,,тайните'' е,че корите ги правят с нишесте вместо с брашно.Е не е само това,има и други ,,тайни''.
                      Сигурно. Иначе няма как. Все пак законите на физиката си важат. Явно правят някакъв външен слой който не посволява на сиропа да тече....... А как не съм учелил толкова години черупка в ядките, дето са бааклвата. В бг на всяко второ парче и целиш я орехова черупка, я това на ореха дето е между ядките..

Коментар

Уникален е тоя старец (и двамата му синове са сладкари).. Намира се в оная част на пазара с кожените якета дето бяха на времето...... Много добър и позитивен човек. Винаги ходя да го видя. Даже последният път ме бяха търсили, защото бях с една делегация и вечерта избягах от групата, да си взема локуми и баклавички... Всички рецепти са им семейна тайна, но най много ме изумява баклавата. Слагат ти я картонена кутия,, караш я чак до София, и грам сироп не изтича, а като я хабнеш е изключително нпоена и сиропирана. Как се задържа тоя сладък сироп у баклавата, винаги ми е било мистерия???????
                        като стане въпрос за сладкарство, гласувам с две ръце за традициите и майсторлъка
                        tnm

Коментар

Уникален е тоя старец (и двамата му синове са сладкари).. Намира се в оная част на пазара с кожените якета дето бяха на времето...... Много добър и позитивен човек. Винаги ходя да го видя. Даже последният път ме бяха търсили, защото бях с една делегация и вечерта избягах от групата, да си взема локуми и баклавички... Всички рецепти са им семейна тайна, но най много ме изумява баклавата. Слагат ти я картонена кутия,, караш я чак до София, и грам сироп не изтича, а като я хабнеш е изключително нпоена и сиропирана. Как се задържа тоя сладък сироп у баклавата, винаги ми е било мистерия???????
                          Една от ,,тайните'' е,че корите ги правят с нишесте вместо с брашно.Е не е само това,има и други ,,тайни''.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                            турците са майстори на баклавата
                            и на локума

Коментар

Нали съм ти разправял за дедо Акшит на Капълъ чарши и неговата сладкачничка дето я имали от няколко поколения........ Всеки път като ходя до Турция минавам през него - едни баклави (от тия турските дето са сочни, а в същото време не текат,) едни локуми, едни като нашите толумби.. Абе по едим кашон от телевизор пълня със сладки работи.
                              турците са майстори на баклавата
                              и на локума
                              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                                Слезте от колите и няма да имате проблем с килограмите и визията.
                                Вал съкровище, ако ти кажа че хода с колата от Булбанк (на сатуата на София до БНБ не знам дли ще повярваш), добре че нема как да си кача колата дома, че и до кенефа ще тръгна с нея... Ама то става един омагьосан кръг - обездвижваш се и почваш да компенсираш и в един момент мисълта че трябва да ходиш пеша те ужасява и атаваш още по обездвижен итн.

Коментар

Working...
                                X