If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
В идващите 10 години ще падне поне с 30 %...............
В момента ,който спрят евросубсиидите............много дребни и средни ще се откажат ...............
На другите ще им спадне печалбата , което ще доведе до спад на рентата................
Доста от рентиерите ще решат , че ''вече няма сметка'' ...........което ще доведе до до много обяви за продажба - първоначално на висока цена, но след свалянето й от първия ''тарикат'' , процеса ще тръгне лавинообразно......................
На първо време може и така да стане.В момента ние развихме най-нископечалившото производство в земеделието-това на зърнените храни .Парите са в посочените от мен сигменти и рано или късно земеделието ни ще се преформира.Тези лантифудии с ниска добавена стойност и щедри евросубсидии ще са до време.
Европа е гладна за чиста екологична земеделска продукция добита без препарати и изкуствена тор.Проблема е че голямата част от еко стопанствата са дребни и не могат да стигнат до този обещаващ пазар.Има много пари в определени сегменти на еко производството.
В интерес на истината от земеделската земя при правилно инвестиране в трайни насаждения може да се получи много добра макар и нередовна доходност в зависимост от реколтата.Малината ягодата и черешата са много добри и с бъдеще култури.Поздрави.
че някой въобще говорил ли е за бързо, експлозивно , неспирно покачване , подобно на РАЛИ ...................
Поне в рамките на ЕДНА ГОДИНА.............не се сещам..............
Ти ???
Добре бе добре. От мен едно да знаеш. Паднал не се рита. Не е мъжко, Рагнар. А мирясай вече.
Да и за мен това са топ инвестициите в стагфлационна среда. С лекото уточнение че субсидиите могат да изчезнати да бъдат заменени от високи данъци всякакви други регулации. Притежаването на анонимно физическо злато е най - сигурно, малко вероятно е принудително изкупуване на определена цена на глобално ниво. Може да има проблем при трансфера му. Поздрави.
.
В интерес на истината от земеделската земя при правилно инвестиране в трайни насаждения може да се получи много добра макар и нередовна доходност в зависимост от реколтата.Малината ягодата и черешата са много добри и с бъдеще култури.Поздрави.
Ще дам още един пример защо смятам златото за добра инвестиция.След определена сума пари не е важно колко е доходноста.По-важно според мен е сигурноста.Лично аз ако не инвестирам в злато бих закупил земеделска земя.СМЯТАМ ЗЛАТОТО И ЗЕМЕДЕЛСКАТА ЗЕМЯ ЗА НАЙ-БЕЗРИСКОВИТЕ АКТИВИ.Аритметиката е проста.Имаш примерно 500к.Това грубо са 420-440 декара земя в Дунавската равнина.Рентата е около 4-4.5% годишно.За 30 години както и да смяташ трудно дори и с реинвестиране в нови имоти ще постигнеш повече от 250-300% възвращаемост.Мисля че има прекалено много дисбаланси в света и за тези 30 години има голяма вероятност да има голям срив в системата-100% нищо не е сигурно но има голяма вероятност.Предишния път -преди 45 години започна процеса-златото повиши цената си с 2600% а среброто постигна 4500% възвращаемост при подобна ситуация.
Да и за мен това са топ инвестициите в стагфлационна среда. С лекото уточнение че субсидиите могат да изчезнати да бъдат заменени от високи данъци всякакви други регулации. Притежаването на анонимно физическо злато е най - сигурно, малко вероятно е принудително то му изкупуване на определена цена на глобално ниво. Може да има проблем при трансфера му. Поздрави.
.
Ще дам още един пример защо смятам златото за добра инвестиция.След определена сума пари не е важно колко е доходноста.По-важно според мен е сигурноста.Лично аз ако не инвестирам в злато бих закупил земеделска земя.СМЯТАМ ЗЛАТОТО И ЗЕМЕДЕЛСКАТА ЗЕМЯ ЗА НАЙ-БЕЗРИСКОВИТЕ АКТИВИ.Аритметиката е проста.Имаш примерно 500к.Това грубо са 420-440 декара земя в Дунавската равнина.Рентата е около 4-4.5% годишно.За 30 години както и да смяташ трудно дори и с реинвестиране в нови имоти ще постигнеш повече от 250-300% възвращаемост.Мисля че има прекалено много дисбаланси в света и за тези 30 години има голяма вероятност да има голям срив в системата-100% нищо не е сигурно но има голяма вероятност.Предишния път -преди 45 години започна процеса-златото повиши цената си с 2600% а среброто постигна 4500% възвращаемост при подобна ситуация.
Това е въпрос за много много пари.Лично аз се ръководя от максимата че чадър се купува във слънчево и топло време слагаш го в раницата и толкоз.Може да мине доста време.............Рано или късно ще ти дотрябва ......бъркаш в раницата и го вадиш.Няма как да се прогнозира момента.Но може да се види тенденцията.Оттам насетне всеки решава за себе си.Нееднократно съм писал и ще се повторя -ЗЛАТОТО СЕ КУПУВА С ПАРИ КОИТО СЪЗНАТЕЛНО КОНСЕРВИРАШ ЗА НЕОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ КАТО РЕЗЕРВ.
По това спор няма. Просто като кажат “скоро” не ми е съвсем реално. Доста се задържаха нещата в мъртва точка.
Колко скоро, бе Делчо? Става малко като в оная пиеса: “В очакване на Годо”.
Това е въпрос за много много пари.Лично аз се ръководя от максимата че чадър се купува във слънчево и топло време слагаш го в раницата и толкоз.Може да мине доста време.............Рано или късно ще ти дотрябва ......бъркаш в раницата и го вадиш.Няма как да се прогнозира момента.Но може да се види тенденцията.Оттам насетне всеки решава за себе си.Нееднократно съм писал и ще се повторя -ЗЛАТОТО СЕ КУПУВА С ПАРИ КОИТО СЪЗНАТЕЛНО КОНСЕРВИРАШ ЗА НЕОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ КАТО РЕЗЕРВ.
Последните 2 години златото се покачва средно всеки месец със 1 бургер ...относно заблестяването вече съм скептик защото цената се решава от юдеите не от пазара а пазара е само прах в очите
Коментар