If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Как се ''оформя позиция'' , че и с ''добавки '' във земеделска земя ............ ????
На ден по кв.м или на седмица по акър ................
забиваш пръста в 1-2 землища, взимаш приерно 50 декара и обявяваш че взимаш още.
ако излезе и искаш взимаш..това е процес които може да се разтегли с години.
от 50 да идеш на 500 декара... никога не се знае.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
че някой въобще говорил ли е за бързо, експлозивно , неспирно покачване , подобно на РАЛИ ...................
Поне в рамките на ЕДНА ГОДИНА.............не се сещам..............
Ти ???
Или пък от толкова за теста на 1150-1180. Най-големият майтап е, че това се говори от нива 1220 и пак беше тотална греда. Или да чака нови върхове на евро/долар точно преди да започне сопола. Лудница са там нещата, във всеки смисъл. Както е тръгнало, ще трябва да основе цяла нова "триада" профили да измият срама.
По темата:
И днес долар/злато-сребро продължиха да чупят корелацията по безпрецедентен начин. Когато имам време, ще проверя кога за последно се е наблюдавал подобен нейн разпад, но едва ли е било по-рано от миналото десетилетие.
Определено радва очите, особено когато се случва, защото отказва да пробие "случайното" дъно при 1283 и 16.00 при среброто. А от друга страна доларът си коригира целият ръст от дъното при ок. 1.04. Остава вариантът да сме се отправили към нива под паритета /вариант, разглеждан от стамба/, но за мен това не е вероятна хипотеза. По-вероятно виждаме финалните движения на поскъпването преди нов импулс на евро/долар, а как металите ще се възползват от него - предстои да видим.
За ЗЗ: харесват ми като клас актив, който бих притежавал. По-скоро мерак са ми в момента, ако трябва да съм обективен. Може и да не е най-подходящото време да се влезе, съдейки по сентимента /почти еуфоричен/. Като нищо може да прибилжаме локален връх, но при нещо подходящо, с кеф бих почнал да оформям позиция. Ако падне, с още по-голям кеф ще я допълня.
Съвет, вземи със себе си и геодезист, който разбира от скици и земеразделяне , за да не ти покажат нечия чужда хубава нива. Срещу скромен комисион 50-100лв., не вярвам да ти откажат.
Дядо Коледа (Y) С уважение, но няма геодезист (по професия), който да не разбира от скици !!
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
към 800 ще ида да видя защото на приказки всичко е супер, но на живо я гора, я чукар
Съвет, вземи със себе си и геодезист, който разбира от скици и земеразделяне , за да не ти покажат нечия чужда хубава нива. Срещу скромен комисион 50-100лв., не вярвам да ти откажат.
пловдивско, 4-5
все още не са полудяли като в североизтока, но за мен е ок цена до 1000 кинта на декар. приемам го като авантюра с елементи на дългосрочна инвестиция нека видим първо как и дали ще има предлагане , за да се акумулира и какво ще стане със субсидии и драми при земеделците.
малини , ягоди и череши искат много ръчен труд и се стига до проблемът с работната ръка и 'сериозността' на ромеите. ровя за други култури който позволяват механизирано гледане колкото се може повече.
поздрави
ПП хермес имал лс
Малините могат да се механизират изцяло.Трябва обаче добър капитал.Комбайна за бране е доста скъп.Но пазара за еко малини в ЕС е много добър и се разраства.Търсенето и в Азия не е малко.
Ако си намерил наистина около 50 дка на едно място, а не раздробени парчета и цената наистина ти е тази (около 700лв. на дка) , и категорията ако е тази , а не някой каменист чукар, ...аз не бих се замислил изобщо .
към 800 ще ида да видя защото на приказки всичко е супер, но на живо я гора, я чукар
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
пловдивско, 4-5
все още не са полудяли като в североизтока, но за мен е ок цена до 1000 кинта на декар. приемам го като авантюра с елементи на дългосрочна инвестиция нека видим първо как и дали ще има предлагане , за да се акумулира и какво ще стане със субсидии и драми при земеделците.
малини , ягоди и череши искат много ръчен труд и се стига до проблемът с работната ръка и 'сериозността' на ромеите. ровя за други култури който позволяват механизирано гледане колкото се може повече.
поздрави
ПП хермес имал лс
Ако си намерил наистина около 50 дка на едно място, а не раздробени парчета и цената наистина ти е тази (около 700лв. на дка) , и категорията ако е тази , а не някой каменист чукар, ...аз не бих се замислил изобщо .
Коментар