If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Да опростим нещата
Ако приемем че една държава е иззела цялато злато и си е насочила целия ресурс от средства към това да изземе златото, а друга държава към производство на храни примерно, кой би бил в по изгодно положение? При равни други условия
Отговора не е толкова прост.Тези с храните ще имат нужда от метали суровини и готови изделия които нямат и непроизвеждат.Тези които пък ги имат имат нужда от храни и тук идва момента за ДОВЕРИЕТО в парите за сделките между тях.Ако в даден момент се приема само злато то този който го има ще има всико от което има нужда като стоки и суровини.
Да опростим нещата
Ако приемем че една държава е иззела цялато злато и си е насочила целия ресурс от средства към това да изземе златото, а друга държава към производство на храни примерно, кой би бил в по изгодно положение? При равни други условия
Как точно си я представяте тази национализация да се осъществи, въоръжени групи да ходят по къщите с металодетектори да търсят злато, ако не намерят, ама ако подозират че е заровено на полето, да започнат да измъчват хората докато си признаят.
Пробвай да си купиш оръжие за самозащита без разрешение на държавата и ще разбереш. ако е легално купено всеки един момент когато решат могат да ти го приберат. Така че , златото може да се сметне в един момент за терористичен актив, който е опасен за финансовата система.
Как точно си я представяте тази национализация да се осъществи, въоръжени групи да ходят по къщите с металодетектори да търсят злато, ако не намерят, ама ако подозират че е заровено на полето, да започнат да измъчват хората докато си признаят.
Ако се сбъднат определени хипотези е напълно вероятно следващото десетилетие редица държави да конфискуват златото от физическите лица. Подобно на случилото се през 1933 та в САЩ, Съветският съюз, Британия / 15 години затвор за изтъргувана една унция злато/ , соц Блока.
При национализацията по времето на Рузвелт лимита е бил 100 грама на човек в монети и бижута.При установяване на по-големи количества следва конфискация и до 10 години затвор за лицето.
Среброто е излкючително подходящо защото е много по - малко вероятна принидителна национализация и отношенито злато сребро може да се измени в полза на среброто в някой момент.
При среброто предпочитам миннодобивни акции. Както казва многоуважаемият колега Hermes 73 прекалено обемнно е, има и ДДС в ЕС. За златото Хонк Конг е сигурна дестинация за съхранение при времена на национализация.
Среброто е излкючително подходящо защото е много по - малко вероятна принидителна национализация и отношенито злато сребро може да се измени в полза на среброто в някой момент.
При физическото сребро проблема е теглото и обема.Един килограм злато е 75кг сребро...............
Нормално е да е в полза на среброто. Но не го подценявай, според мен ще даде огромна възвращаемост за инвеститорите ориентирани в дългосрочен хоризонт и дори купилите на цени през 2011 година ще излязат на печалба по някое време, калкулирайки осреднената инфлация от 10% годишна база. Добива става все по-труден и през следващите години ще спадне драстично, да не говорим за златото което е тотално изчерпано от днешните находища. Фотографията изигра лоша шега на среброто, но последните две години се наблюдава тренд при консумацията му за фотоволтаици и аз очаквам следващите години да се получи бум в индустриалното му търсене. Тоест в момента е все още спокойно време за натрупване на миннодобивни акций, които са на сносни цени, не толкова колкото 2016 година, но тогава беше все пак дъното.
В близките 10 /15 години GOLD / SILVER RATIO ще е в полза на Златото ................
Графики .......... к'во да ги правиш
Нормално е да е в полза на среброто. Но не го подценявай, според мен ще даде огромна възвращаемост за инвеститорите ориентирани в дългосрочен хоризонт и дори купилите на цени през 2011 година ще излязат на печалба по някое време, калкулирайки осреднената инфлация от 10% годишна база. Добива става все по-труден и през следващите години ще спадне драстично, да не говорим за златото което е тотално изчерпано от днешните находища. Фотографията изигра лоша шега на среброто, но последните две години се наблюдава тренд при консумацията му за фотоволтаици и аз очаквам следващите години да се получи бум в индустриалното му търсене. Тоест в момента е все още спокойно време за натрупване на миннодобивни акций, които са на сносни цени, не толкова колкото 2016 година, но тогава беше все пак дъното.
Всъщност 80% от оборотните пари през средните векове та чак до 19 век са сребърни.Възхода на Европа в голяма степен се дължи на боливийските сребърни мини в Потоси.В най-интензивния период на добив 1570-1620 годишния добив там е 200 тона.Ратиото злато сребро е било 1 към 15 .Значението може да се види на фона на годишния доход на Венеция за 1500-та година-6500 кг злато .Под сто тона сребро е дохода на тогавашния Лондон.
Аз мисля, че консолидацията при среброто ще приключи тази година и вратата за нагоре ще бъде отворена дългосрочно. Прогреса ще се нуждае от космически количества сребро.
След 10-15г я камилата я камиларя.
Комън сенс - кво да правиш
Мисля, че не си разбрал поста ми................
Никъде не става въпрос за СЛЕД 10-15 години ..................
Поста ми е за СЛЕДВАЩИТЕ (от днес ) 10 / 15 г ................
И ..... gold / silver ratio - изразява покачването на двата мвтала спрямо кошница от валути и други активи ...........
Но в сравнителния сбор за получаване на RATIO - то .............. не влизат нито камили , нито камилари .............
............. К'во да пра'иш ....................
Коментар