Първоначално изпратено от anon6706
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеПарите са в обръщение, но не са свободни. ТОЧКА!!!!
Ти ги виждаш по графиките, но не и в ежедневието. В момента се провежда тихомълком рекапитализация и колкото по-дълго това остане в тайна - толкова ще бъде по-малка кризата.Last edited by IvanG; 17.01.2012, 21:24.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеНай-вероятно и ти самия не знаеш какво точно искаш да кажеш с горното?!
анонимов, губят ти се основни правила. Щом парите са в обращение означава че те са в обръщение!!!! Това е. Точка. Нали знаеш какво означава обръщение? Обръщение е точно обратното на блокиране!! За един са свободни пари за друг не са, защото за един са свободни днес но утре няма да са, а за другия не са свободни днес но ще ги има на разположение утре!!! НО ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ ТЕ СА В ОБРЪЩЕНИЕ ИНАЧЕ НЯМА ДА СА С ПАРИЧЕН АГРЕГАТ М2!!!
Парите отдавна не са това което бяха, анонимов!! Защото аз днес мога да си купя нещо с пари които ще имам на разположение след седмица. Просто прехвърлям вемането си на продавача и той естествено ако е уверен в моя длъжник ще ми продаде стоката днес с малка надценка за забавянето на кеша!!!
Ти ги виждаш по графиките, но не и в ежедневието. В момента се провежда тихомълком рекапитализация и колкото по-дълго това остане в тайна - толкова ще бъде по-малка кризата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнениеВъпроса за мен е - Възможна ли е въобще дефлационна среда в дългосрочен план. Да речем в САЩ, ще позволи ли ФЕД да има дългосрочна дефлация? Според мен няма, защото тогава няма кой да им купи дълговите книжа. Ако все пак се навият на този вариант, то тогава просто трябва да обявят фалит по дълга си. Ако пък фалират от там насетне, кой ще им купи новия дълг за да си финансират огромния дефицит? Или трябва рязко да си съкратят цялата администрация, армия и социални плащания или трябва да печатат. Ако ще печатат, то никой няма да им вземе новите долари, освен ако не са подплатени с нещо. Както обяснява един пич - САЩ имат 8000 тона собствено злато и още 6000 тона чуждо. Пак стигаме до валута обезпечена със злато.
Коментар
-
Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнениеВъпроса за мен е - Възможна ли е въобще дефлационна среда в дългосрочен план. Да речем в САЩ, ще позволи ли ФЕД да има дългосрочна дефлация? Според мен няма, защото тогава няма кой да им купи дълговите книжа. Ако все пак се навият на този вариант, то тогава просто трябва да обявят фалит по дълга си. Ако пък фалират от там насетне, кой ще им купи новия дълг за да си финансират огромния дефицит? Или трябва рязко да си съкратят цялата администрация, армия и социални плащания или трябва да печатат. Ако ще печатат, то никой няма да им вземе новите долари, освен ако не са подплатени с нещо. Както обяснява един пич - САЩ имат 8000 тона собствено злато и още 6000 тона чуждо. Пак стигаме до валута обезпечена със злато.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеКакъв точно коментар искаш?
П.П. Предполагам какво намекваш и ще ти отговоря. Парите в обръщение невинаги отговарят на свободните пари. Може да имаш много пари в обръщение, но това не означава, че те могат да бъдат използвани за покупки.
П.П.2. Представи си, че имаш 100 000 лв. дълг и аз ти дам 50 000 лв. (пускам ти ги в обръщение М2). Ти какво ще направиш с тях при враждебна бизнес среда??!! Предполагам, че ще си изплатиш заема, а не да купиш злато.
Прост ми е примерът, но сигурно ще ме разбереш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеПарите в обръщение невинаги отговарят на свободните пари. Може да имаш много пари в обръщение, но това не означава, че те могат да бъдат използвани за покупки.
анонимов, губят ти се основни правила. Щом парите са в обращение означава че те са в обръщение!!!! Това е. Точка. Нали знаеш какво означава обръщение? Обръщение е точно обратното на блокиране!! За един са свободни пари за друг не са, защото за един са свободни днес но утре няма да са, а за другия не са свободни днес но ще ги има на разположение утре!!! НО ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ ТЕ СА В ОБРЪЩЕНИЕ ИНАЧЕ НЯМА ДА СА С ПАРИЧЕН АГРЕГАТ М2!!!
Парите отдавна не са това което бяха, анонимов!! Защото аз днес мога да си купя нещо с пари които ще имам на разположение след седмица. Просто прехвърлям вемането си на продавача и той естествено ако е уверен в моя длъжник ще ми продаде стоката днес с малка надценка за забавянето на кеша!!!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеНе, не - нека не остана неразбран.
Не твърдя дали златото ще пада или покачва. Твърдя, че цената му се определя от очакванията относно ФЕД и техните QE, т.е. доларите в обръщение. Не може цената на златото да се разглежда самостоятелно без долара.
ФЕД и само той определя цената на златото в световен мащаб (освен войните).И какво досега те кара да си мислиш от посочената по-долу графика, че Фед-а има други намерения освен досегашните ???
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеОставя ги да губят, после ще ги майтапим
Не твърдя дали златото ще пада или покачва. Твърдя, че цената му се определя от очакванията относно ФЕД и техните QE, т.е. доларите в обръщение. Не може цената на златото да се разглежда самостоятелно без долара.
ФЕД и само той определя цената на златото в световен мащаб (освен войните).
П.П. А ФЕД пуска долари в обръщение, но не и свободни долари, поне на този етап, т.е. засега няма поводи за бичи настроения при златото.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеОххх, ти май си от фен-клуба на П.К. за хиперинфлация на долара.
При това положение няма какво да обсъждам с теб и май си загубих времето.
Успех ти желая!
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеДа - и ще станат 150Т)
Аноне, я повтори пак , но ако може по-бавно......
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеДа - и ще станат 150Точно така правят и 'големите'. Парите в 'необръщение' са в 5-7-10-30 годишни облигации които рано или късно ще 'купонясат' и някой ще си търси парите. И точно така ще направят за да им ги дадат
То затова и цената на ценните метали отразява бъдещите очаквания ;-)
При това положение няма какво да обсъждам с теб и май си загубих времето.
Успех ти желая!
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеКакъв точно коментар искаш?
П.П. Предполагам какво намекваш и ще ти отговоря. Парите в обръщение невинаги отговарят на свободните пари. Може да имаш много пари в обръщение, но това не означава, че те могат да бъдат използвани за покупки.
П.П.2. Представи си, че имаш 100 000 лв. дълг и аз ти дам 50 000 лв. (пускам ти ги в обръщение М2). Ти какво ще направиш с тях при враждебна бизнес среда??!! Предполагам, че ще си изплатиш заема, а не да купиш злато.
Прост ми е примерът, но сигурно ще ме разбереш.Точно така правят и 'големите'. Парите в 'необръщение' са в 5-7-10-30 годишни облигации които рано или късно ще 'купонясат' и някой ще си търси парите. И точно така ще направят за да им ги дадат
То затова и цената на ценните метали отразява бъдещите очаквания ;-)
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеПроблемът е не в моето а в твоето мислене... Твоето мислене предполага че когато купувам нещо със злато аз трябва да имам джобове пълни със златни монети и кюлчета?!?!... Това естествено е доста смешно... Все едно аз да ти кажа, че не мога да си представя как ще пазаруваш нефт, царевица и прочие борсови стоки с джобове от които стърчат пачки доларови банкноти?!... Нали ще ми се смееш?
Естествено че тези които са се докопали до доларовата печатарка ще правят всичко възможно да бъдат посредници при паричния обмен, но това вече свърши! Те направиха фаталната грешка да печатат безконтролно пари. Вече никой не им вярва. Затова и цената на златото расте, защото си остана единствените истински пари. Пари които никой не може да си печата когато му кефне и по този начин да ограбва труда на хората!
Точно обратното ти казвам - Когато купуваш НЕЩО СЪС злато, трябва да имаш джобове, ПЪЛНИ С ДОЛАРИ!!!!!
Last edited by anon6706; 17.01.2012, 20:46.
Коментар
Коментар