IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
    Коментар ???

Какъв точно коментар искаш?

П.П. Предполагам какво намекваш и ще ти отговоря. Парите в обръщение невинаги отговарят на свободните пари. Може да имаш много пари в обръщение, но това не означава, че те могат да бъдат използвани за покупки.

П.П.2. Представи си, че имаш 100 000 лв. дълг и аз ти дам 50 000 лв. (пускам ти ги в обръщение М2). Ти какво ще направиш с тях при враждебна бизнес среда??!! Предполагам, че ще си изплатиш заема, а не да купиш злато.
    Прост ми е примерът, но сигурно ще ме разбереш.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Не ме разбирай погрешно - не съм бик нито мечка на златото.
      Просто се опитвам да ти подскажа какво определя цената му в дефлационна среда.
      Коментар ???

I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Ти явно си си наумил нещо и няма сила, която да промени мисленето ти.
        Проблемът е не в моето а в твоето мислене... Твоето мислене предполага че когато купувам нещо със злато аз трябва да имам джобове пълни със златни монети и кюлчета?!?!... Това естествено е доста смешно... Все едно аз да ти кажа, че не мога да си представя как ще пазаруваш нефт, царевица и прочие борсови стоки с джобове от които стърчат пачки доларови банкноти?!... Нали ще ми се смееш?

Естествено че тези които са се докопали до доларовата печатарка ще правят всичко възможно да бъдат посредници при паричния обмен, но това вече свърши! Те направиха фаталната грешка да печатат безконтролно пари. Вече никой не им вярва. Затова и цената на златото расте, защото си остана единствените истински пари. Пари които никой не може да си печата когато му кефне и по този начин да ограбва труда на хората!
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Опитай се да купиш злато с нефт, пшеница, царевица, 100 кв.м. на 5-то авеню в НЮ или каквото там се сетиш, без да минеш през долара или обратното - да купиш със златото изброените.

Нали това ти казвам - тясно място има в системата и тя е долара. Това се контролира от акулите и това е тяхната "пържолка".

оникален си

Коментар

• Не ме разбирай погрешно - не съм бик нито мечка на златото.
            Просто се опитвам да ти подскажа какво определя цената му в дефлационна среда.

Коментар

Опитай се да купиш злато с нефт, пшеница, царевица, 100 кв.м. на 5-то авеню в НЮ или каквото там се сетиш, без да минеш през долара или обратното - да купиш със златото изброените.

Нали това ти казвам - тясно място има в системата и тя е долара. Това се контролира от акулите и това е тяхната "пържолка".

Ти явно си си решил нещо и няма сила, която да промени мисленето ти.
              Фанатик - това е човек, който не може да промени възгледите си и не може да смени темата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                Златото е парите!!! Златото е мярката. Какви активи ти се привиждат?...

Все повече хора пазаруват безналично, тоест не използват банкноти а по електронен път. Не е необходимо да имаш налични пари за покупка за да плащаш... Същото ще е и със златото. Мярата за електронните пари няма да е 1 банкнота с определен номинал а 1 грам злато или части от грама... Какъв ти е проблема не разбирам?

Коментар

Парите (наличието им за покупки!!!!) определят цената на даден актив, та бил той и златото.
                  Златото е парите!!! Златото е мярката. Какви активи ти се привиждат?...

Все повече хора пазаруват безналично, тоест не използват банкноти а по електронен път. Не е необходимо да имаш налични пари за покупка за да плащаш... Същото ще е и със златото. Мярата за електронните пари няма да е 1 банкнота с определен номинал а 1 грам злато или части от грама... Какъв ти е проблема не разбирам?
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Как си, анонимов? Как ти мина деня днес? Явно нещо си се пренапрегнал...

Когато купувам злато аз плащам с долари и вземам злато. Когато продавам злато аз плащам със злато и вземам долари... Каква точно ти е идеята?
                    Не съм се пренапрегнал, а влязох във форума. Много си подозрителен.

Относно въпроса ми - "тясното място" - парите. Това е отговорът. Парите (наличието им за покупки!!!!) определят цената на даден актив, та бил той и златото.

Коментар

С какво можеш да купиш злато и какво можеш да купиш със злато?
                      Как си, анонимов? Как ти мина деня днес? Явно нещо си се пренапрегнал...

Когато купувам злато аз плащам с долари и вземам злато. Когато продавам злато аз плащам със злато и вземам долари... Каква точно ти е идеята?

Коментар

Балон е еврото. Балон е долара. Балон е паунда... Защото последните 2-3 години се напечатаха десетки трилиони нови хартишки... На този фон да твърдиш че златото оценено в долари е балон е адски тъпо изпълнение. Аз си го обяснявам само с маниакален инат и отказ да се погледне истината в очите...
                        С какво можеш да купиш злато и какво можеш да купиш със злато?

Давам ти го за размисъл този въпрос.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                          Що се съмняваш в ОКРЪЖНОСТТА от интереси на равновесието. Той инвестира в традиционно подценени и неоткрити пазари .. Може де купил някой диривативи върху ледници от Антарктида и да не казва...
                          Мдаа, открил съм значи една почти неоткрита баничарница, много яки банички правят. И доста често инвестирам там по левче две

Коментар

Балон е еврото. Балон е долара. Балон е паунда... Защото последните 2-3 години се напечатаха десетки трилиони нови хартишки... На този фон да твърдиш че златото оценено в долари е балон е адски тъпо изпълнение. Аз си го обяснявам само с маниакален инат и отказ да се погледне истината в очите...
                            Това изказване в контекста за тлъстата лихва ли е ?

Коментар

Що се съмняваш в ОКРЪЖНОСТТА от интереси на равновесието. Той инвестира в традиционно подценени и неоткрити пазари .. Може де купил някой диривативи върху ледници от Антарктида и да не казва...

Коментар

Това също е част от психологията, която ми е интересна

Коментар

Working...
                                X