IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Нямаш спиране...
    Не признаваш грешката си...

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Какво общо има капиталът на една банка с примера който си дал?!...

Нито 100-те хиляди дадени първоначално на кредит влизат в тази категория нито 50-те хиляди допълнително пуснати в обръщение за да си изпалти длъжника половината кредит! Дори и да се погаси кредита с новоимитираните 50 хил. банката няма да ги върне на Фед, а ще даде нов заем с тях, защото Фед увеличава парите в обръщение, не ги намаля!!! Така новият кредитополучател ще може да купи допълнително злато за още 50 хил. долара в дъпълнение към първоначалните 100 хиляди!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Нищо във външен план. Американският дълг се търси и ще бъде търсен.
      Дай Боже всяка държава да има такъв проблем.
      Щото сега в Европа се мъчат да продадат външен дълг, но никой не го купува на лихва под 3-6%, а Щатите си продават дълга на под 2% за 10 години.
      Е тук вече няма да се съглася никак. Просто икономиката им съвсем спираше за броени месеци, познай след това кой щеше да им купува и външният дълг и на каква цена?

Коментар

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
        Е ти тука съвсем отплува. Не е важен световния консуматор, а световния производител.
        Често съм срещал хора във форума и са ме отпращали в някакви посоки....
        За плуване - плувам, но не това ни е приказката.

Ще ти кажа нещо - длъжникът определя правилата на играта, не кредитора, респективно - консуматорът, не производителят.

Заради "отплуването", ще спра дотук.

Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
          А ако не бяха емитирали нов дълг, какво се случваше според тебе?
          Нищо във външен план. Американският дълг се търси и ще бъде търсен.
          Дай Боже всяка държава да има такъв проблем.
          Щото сега в Европа се мъчат да продадат външен дълг, но никой не го купува на лихва под 3-6%, а Щатите си продават дълга на под 2% за 10 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
            1. Не съм изобщо длъжен да си погася кредита когато лихвата по него е 0,25% на година. Разполагам с ВЪЗМОЖНОСТТА ако преценя да си купя злато, ако съм преценил че цената му ще се качи с повече от 0,25% тази година!!!
            2. 100-те хиляди са дълг за мен но са в обращение, защото с тези пари съм платил на някой друг, който ги има на разположение. Аз няма да мога да купя злато, НО ТОЙ ЩЕ МОЖЕ!
            3. Така че откъдето и да го погледнеш, свободните пари стават 150 хиляди!
            Нямаш спиране....
            Tier 1 capital
            http://en.wikipedia.org/wiki/Tier_1_capital

Коментар

САЩ никога няма да станат нетен кредитор. Това, ако стане, Светът е загинал, защото това означава, че Световният консуматор е умрял.

Това го знаят от ФЕД и провеждат политика, такава, че кредиторите винаги да разчитат, че данъкоплатецът ще си плати борчовете след поне 200 години, което за тях е приемлив период.
              Е ти тука съвсем отплува. Не е важен световния консуматор, а световния производител. Консуматори колкото искаш - ако не са американците ще са европейците, китайците, африканците или който там може да си го позволи. Въпроса е, че американците вече не могат да си го позволят.
              Скъпа им е работната ръка и твърде тромава бюрокрацията и за това не се произвежда вече нищо там. За това и има такава голама безработица, за това и правителството се чуди как да им намери работа на тия хора - в администрацията, в армията и т.н. А освен това трябва и да дава помощи за безработни, трябва да им дава чекове за храна, трябва да се плащат пенсии, медицински грижи и т.н. За това е и огромния дефицит - не е 1, 2, 3 %, а 7%. Кой ще им дава пари на заем, до кога и защо?

Коментар

• А ако не бяха емитирали нов дълг, какво се случваше според тебе?

Коментар

• П.П.2. Представи си, че имаш 100 000 лв. дълг и аз ти дам 50 000 лв. (пускам ти ги в обръщение М2). Ти какво ще направиш с тях при враждебна бизнес среда??!! Предполагам, че ще си изплатиш заема, а не да купиш злато.
                  1. Не съм изобщо длъжен да си погася кредита когато лихвата по него е 0,25% на година. Разполагам с ВЪЗМОЖНОСТТА ако преценя да си купя злато, ако съм преценил че цената му ще се качи с повече от 0,25% тази година!!!
                  2. 100-те хиляди са дълг за мен но са в обращение, защото с тези пари съм платил на някой друг, който ги има на разположение. Аз няма да мога да купя злато, НО ТОЙ ЩЕ МОЖЕ!
                  3. Така че откъдето и да го погледнеш, свободните пари стават 150 хиляди!

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                  Знаеш много добре какво става с доларите, които ФЕД уж пуска в икономиката.
                  Много добре знам, затова се учудвам на това което пишеш!

Фед си ги пуска в икономиката като стой та гледай... Дават ги на банките уж да си оправят балансите, като ги задължават да купуват с тях трежърита. Ха познай, когато правителството получи приходите от продажбата на трежърита какво ги прави???
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
                    Само преди няколко месеца САЩ едва се разминаха с банкрута. Кога ще е следващата подобна криза?
                    Много погрешно разсъждаваш. САЩ нямаха криза с дълга си. "кризата" беше, дали да емитират нов дълг, който между другото, Светът изкупи с огромно удоволствие.

Хора, мислете, не се зарибявайте от заглавията по медиите.

Коментар

• Само преди няколко месеца САЩ едва се разминаха с банкрута. Кога ще е следващата подобна криза? Според мен скоро. Защо се говори постоянно за назряваща нова война било в Сирия, било в Иран? Защото това е последният възможен ход да поддържат временно хегемонията си над останалия свят. Щатите са една тотално разбита икономика, поддържана единствено от печатниците на ФЕД, мощнато си армия и все още слабостта на Китай и Русия. Но това няма да продължи дълго. Невъзможно е каквато и да било новосъздадена валута / в случая $ от някакви си 200г/ да доминира вечно над единственото общопризнато платежно средство от близо 10000г. Всяка империя рано или късно рухва и изчезва, след нея остават единствено руините и..............златото.
                      Перманентната световна криза според мен маркира краха на последната позната ни империя. Дори това да се случи в следващите 50-60г, то вече започна и оттук нататък кривата на графиките на суровините ще е все по-отвесно нагоре. Аз лично твърдо залагам на тях, а още тази година ще разберем дали греша и ще се смеем заедно тук

Коментар

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
                        Така е, но само ако държавата води и нормална фискална политика, а не да има над 1 трилион долара годишен дефицит. Мислиш ли, че ще си свият разгодите до толкова, че да минат на + да речем за 3 години. Аз силно се съмнявам, дори и тоя пич Рон Пол да спечели (той е единствения, който дава някакви индикации, че ще им вкара бюджета в релси). Ако го изберат, ако се задържи и ако конгреса му позволи да си прокара политиката и да свие дефицита - ОК. Само дето той освен всичко друго иска да направи долара обезпечен със злато :-D
                        САЩ никога няма да станат нетен кредитор. Това, ако стане, Светът е загинал, защото това означава, че Световният консуматор е умрял.

Това го знаят от ФЕД и провеждат политика, такава, че кредиторите винаги да разчитат, че данъкоплатецът ще си плати борчовете след поне 200 години, което за тях е приемлив период.

Коментар

Парите са в обръщение, но не са свободни. ТОЧКА!!!!
                          Ти ги виждаш по графиките, но не и в ежедневието. В момента се провежда тихомълком рекапитализация и колкото по-дълго това остане в тайна - толкова ще бъде по-малка кризата.
                          Банките са собственици на обезпеченията на фалиралите собственица........ И в момента печатницата на ФЕД, а и ЕЦБ се усеща да прави същото..... Помагат на банките да не изкарат активите на спот пазара, дават им възможност да задържат активите и да ги разкарат бавно........

Налятата ликвидност рекапитализира насилствено отнетите активи, собственост на банките.........

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                            Дай примерче за пари които са хем в обръщение па хем не са свободни!
                            Дадох примера с длъжника.

Знаеш много добре какво става с доларите, които ФЕД уж пуска в икономиката.

Коментар

ФЕД могат да си печатат колкото искат, но инфлация в държава с нормална монетарна политика може да се предизвика само от КОНСУМАТОРА. От никого друг!!!!!
                              Така е, но само ако държавата води и нормална фискална политика, а не да има над 1 трилион долара годишен дефицит. Мислиш ли, че ще си свият разгодите до толкова, че да минат на + да речем за 3 години. Аз силно се съмнявам, дори и тоя пич Рон Пол да спечели (той е единствения, който дава някакви индикации, че ще им вкара бюджета в релси). Ако го изберат, ако се задържи и ако конгреса му позволи да си прокара политиката и да свие дефицита - ОК. Само дето той освен всичко друго иска да направи долара обезпечен със злато :-D

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                                Земята е плоска ама ти си кръгъл... и какво ще стане когато трябва да се изплати падежа на облигациите..Или ако някой иска да се отърве от тях преди това от тях. Къде ще отиде ликвидността ?? Само не ми казвай в банките
                                Както ми каза - Аз съм Оникален!!!

Ти търсиш под вола телето и най-добре П.К. да ти обясни как и най-вече ЗАЩО, някой ще се "отървава" от американски облигации.

Честно - не ми се бистрят фантасмагории.

Коментар

Working...
                                X