Хубаво ще е догодина да се направи един сплит тук, за да влезе в софикса, където и е мястото на тази акция
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнение
По ред на номерата:
1. Дългът на компанията е 50 млн спрямо СК 255млн, или D/E: 0.2 . Банките смятат компания за over-levered над 3 !
2. Печалбата догодина може да е всякаква, дори и отрицателна, но всеки сам трябва да прецени вероятността за това.
3. Споменатите никове имат 56К + 130К = 186 000 акции на последното ОС или 3% от капитала при 21% фрий флоут. При последното изкупуване продадоха малко, така че им остават около 150К. Нормално е да кешират като са купували под 10лв. Не мисля, че 150 000 акции /или 4 млн. лв/ са голяма бариера...а и съм сигурен , че няма да продават всичко след последния отчет...просто няма в какво по-добро да се инвестира!
4.Химимпорт отдавна не са пазарна компания и са загубили доверието на всички.
5. Пенсиите и фондовете отдавна са се доказали като анти-пазарен индикатор. Трябва да се купува, когато те продават. Погледни доходността им последните 2-5 год.
Относно Алмагест, надявам се в годишния отчет след няколко месеца да стане ясна цената на сделката. Предвид непостоянните резултатите на Алмагест последните 2 год: +13 млн през 2020 и + 1,2 млн. през 2021г и загуби в миналото, не мисля че са я оценявали по тези показатели. По-скоро очаквам цена на сделката близка до Replacement Cost , която според отчета им е 46 млн. лв....това би било справедлива цена за мен.
Ако използваме същия подход при Агрия, Replacement Cost би бил около 600млн. лв или 88 лв/акция. При един дискаунт за неликвиден пазар от 30% пак прави справедлива цена от 60 лв/акция.
За жалост местните посредници отдавна са забравили 2 от основните си функции - да анализрат компаниите и да обучават инвеститорите...
Акционер съм и не е препоръка, просто разсъждения...
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от acb Разгледай мнение
Т.е ако няма нищо друго, 25 М евро са за Алмагест?
Ааа не, всеки знае колко са остатъчните от преждепланираните..., държим му края!
Коментар
� -
По ред на номерата:
1. Дългът на компанията е 50 млн спрямо СК 255млн, или D/E: 0.2 . Банките смятат компания за over-levered над 3 !
2. Печалбата догодина може да е всякаква, дори и отрицателна, но всеки сам трябва да прецени вероятността за това.
3. Споменатите никове имат 56К + 130К = 186 000 акции на последното ОС или 3% от капитала при 21% фрий флоут. При последното изкупуване продадоха малко, така че им остават около 150К. Нормално е да кешират като са купували под 10лв. Не мисля, че 150 000 акции /или 4 млн. лв/ са голяма бариера...а и съм сигурен , че няма да продават всичко след последния отчет...просто няма в какво по-добро да се инвестира!
5. Пенсиите и фондовете отдавна са се доказали като анти-пазарен индикатор. Трябва да се купува, когато те продават. Погледни доходността им последните 2-5 год.
Относно Алмагест, надявам се в годишния отчет след няколко месеца да стане ясна цената на сделката. Предвид непостоянните резултатите на Алмагест последните 2 год: +13 млн през 2020 и + 1,2 млн. през 2021г и загуби в миналото, не мисля че са я оценявали по тези показатели. По-скоро очаквам цена на сделката близка до Replacement Cost , която според отчета им е 46 млн. лв....това би било справедлива цена за мен.
Ако използваме същия подход при Агрия, Replacement Cost би бил около 600млн. лв или 88 лв/акция. При един дискаунт за неликвиден пазар от 30% пак прави справедлива цена от 60 лв/акция.
За жалост местните посредници отдавна са забравили 2 от основните си функции - да анализрат компаниите и да обучават инвеститорите...
Акционер съм и не е препоръка, просто разсъждения...
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Slg Разгледай мнение
Cдeлĸaтa e зa 441 866 бpoя oбиĸнoвeни, пoимeнни, бeзнaлични aĸции c пpaвo нa глac oт ĸaпитaлa нa "Aлмaгecт" c нoминaлнa cтoйнocт 80 лeвa вcяĸa, ce пocoчвa в cъoбщeниe, paзпpocтpaнeнo чpeз БФБ-Coфия.
Пазарната оценка на акциите вчера, в края на деня беше 26.1 лева.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнениеКомпанията е супер, но все пак като разгледах няколко отчета, направих сметки и се оказва, че системно правят по 10-15 млн печалба и не дават дивиденти - това е исторически факт. Има и доста дългове, а знаем накъде отиват лихвите. Капитализация от 180 млн е доооста приемлива при този вариант.
След това разгледах уважаваните от мен никове кога са писали тук. Батя си е Батя и го оставяме настрана, но прави впечатление Алонсо! Първото му мнение тук е от 10.03.2021. при цена около 6 лева. За мен това означава, че той вече е напълнил достатъчно и започва кампания. При данните към онази дата, Агрия прави печалба от 10 млн и не дава дивидент. Няколко месеца по-късно започва така наречената дивидентна политика. След това започва и неистовото увеличение на печалбите, та да се стигне до може би 100 млн година и нещо след случката. Притесненията са ми следните:
1. Печалбата догодина да не се окаже 15 млн.
2. Да размислят, както размислиха Хим за дивидента. Тоест да кажат "еми направихме доста инвестиции, вдигнаха ни лихвите и го спираме"
3. Тези печалби да са показани поради политическа конюктура, както например при Софарма и след това да умрат.
4. Аз на практика нямам тук, но все пак взимах 3 пъти от някой каролец, който постоянно поставя едни 40-50 броя. Да не се окаже Алонсо или друг човек с изпреварващо инфо този човек!!!
5. Защо ПФ продават тук?!?! Ясно е, че всички искаме те да са олигофрени, но е факт, че могат да смятат, а и не взимат рушвети като продават. Тоест, те го правят защото наистина смятат дадената цена за справедлива.
6. Видяхме, че 28 лева е недостижима кота, дори и за милиони левове! За какво да се взима на 26, като на 28 има планина от акции?
Акционер съм и не е препоръка, просто разсъждения...Last edited by the prophet; 26.11.2022, 18:08.
- 6 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от acb Разгледай мнение
Т.е ако няма нищо друго, 25 М евро са за Алмагест?
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеКакто се казвааа, -апетита идвал с яденето!!!
от 09,2022. -" Инвестиции в придобиване на активи и дялови участия в юридически лица, развиващи дейност в областта на агропроизводството и преработката на зърнени култури и в проектиране и строителство на недвижими имоти. Планираните за 2022 година инвестиции в посочените направления от дружествата от холдинговата структура, възлизат на сума в размер на около 33 000 хил. евро. Реализираните към края на третото тримесечие на 2022 година инвестиции в придобиване на активи и дялови участия възлизат на сума в размер на около 8 020 хил. Евро."
-Придобивания 33 000 Общо планирани инвестиции за 2022 (в хиляди евро) 43 900
от 06,2022.-" Инвестиции в придобиване на активи и дялови участия в юридически лица, развиващи дейност в областта на агропроизводството и преработката на зърнени култури и в проектиране и строителство на недвижими имоти. Планираните за 2022 година инвестиции в посочените направления от дружествата от холдинговата структура, възлизат на сума в размер на около 8 500 хил. евро. Реализираните към края на първото шестмесечие на 2022 година инвестиции в придобиване на активи и дялови участия възлизат на сума в размер на около 6 545 хил. Евро."
-"Придобивания 8 500 Общо планирани инвестиции за 2022 (в хиляди евро) 18 850"
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
5. Защо ПФ продават тук?!?! Ясно е, че всички искаме те да са олигофрени, но е факт, че могат да смятат, а и не взимат рушвети като продават. Тоест, те го правят защото наистина смятат дадената цена за справедлива.
Януари 2012 - цена 1.07
май 2012 цена 1.50
май 2013 цена 2.55 (ликвидационен дял)
ПФ се грижат за нас(търгуващите).
Приятен ден на всички!
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Много показателно ще е дали компанията ще започне изкупуване на останалите 154 000 акции през м. Дек на мин. 28 лв....така че 15- , мисли бързо
След това разгледах уважаваните от мен никове кога са писали тук. Батя си е Батя и го оставяме настрана, но прави впечатление Алонсо! Първото му мнение тук е от 10.03.2021. при цена около 6 лева. За мен това означава, че той вече е напълнил достатъчно и започва кампания. При данните към онази дата, Агрия прави печалба от 10 млн и не дава дивидент. Няколко месеца по-късно започва така наречената дивидентна политика. След това започва и неистовото увеличение на печалбите, та да се стигне до може би 100 млн година и нещо след случката. Притесненията са ми следните:
1. Печалбата догодина да не се окаже 15 млн.
2. Да размислят, както размислиха Хим за дивидента. Тоест да кажат "еми направихме доста инвестиции, вдигнаха ни лихвите и го спираме"
3. Тези печалби да са показани поради политическа конюктура, както например при Софарма и след това да умрат.
4. Аз на практика нямам тук, но все пак взимах 3 пъти от някой каролец, който постоянно поставя едни 40-50 броя. Да не се окаже Алонсо или друг човек с изпреварващо инфо този човек!!!
6. Видяхме, че 28 лева е недостижима кота, дори и за милиони левове! За какво да се взима на 26, като на 28 има планина от акции?Last edited by 15-; 26.11.2022, 01:27.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
На сайта няма дата на прогнозите и не знам, защо мислиш, че са ги понижили ? Просто са прогнози правени в други времена...прогнозната печалба за 2022г от 49 млн. на сайта им, я биха още м.Юни.
Това което е видно от последния отчет, е че имат 205 млн. в стока в края на Септ, а търговци на зърно казват, че вече всичко са продали. Това означава приходи от мин. 700 млн. лв. за 2022г. В момента са с празни складове и пълни с кеш от което следва само едно ... изкупуване следващите 1-2м и продажби през февр-април. Исторически тогава цените са най-високи.
Много показателно ще е дали компанията ще започне изкупуване на останалите 154 000 акции през м. Дек на мин. 28 лв....така че 15- , мисли бързо
Не се надявай на такъв ход от Райков, ако не му трябват за някоя от идеите му!
По точно, няма да изкупува фри флоута, -или кеша му трябва само по предназначения!
Коментар
� -
На сайта няма дата на прогнозите и не знам, защо мислиш, че са ги понижили ? Просто са прогнози правени в други времена...прогнозната печалба за 2022г от 49 млн. на сайта им, я биха още м.Юни.
прогнозната печалба преди това беше 50+ млн, и прогнозните приходи бяха повече
вкарали са инвестиции за маслобойната в Попово още от тази година
и са увеличили сумата за придобивания заради Алмагест
Не ми се занимава да търся кеширано копие на старата
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнениеНе разбрах само защо промениха прогнозата за годината надолу на сайта си
Това което е видно от последния отчет, е че имат 205 млн. в стока в края на Септ, а търговци на зърно казват, че вече всичко са продали. Това означава приходи от мин. 700 млн. лв. за 2022г. В момента са с празни складове и пълни с кеш от което следва само едно ... изкупуване следващите 1-2м и продажби през февр-април. Исторически тогава цените са най-високи.
- 1 like
Коментар
�
Коментар