Първоначално изпратено от the prophet
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнение
сметката е проста:
Mrkt Cap = 180 M
Debt = 60 M
Cash = 5 M
EV = 180 + 60 - 5 = BGN 235 M
EBITDA 2022 = 97 M
2022 EV/EBITDA = 2.4x
Според мен реалистичните очаквания за Агрия за 2023г са за NetIncome= 40 M, което прави EBITDA = 60 M
Горните цифри рефлектират ==> 60 * 8x = 480 M или Fair Price per Share = 480 M / 6 800 000 = 70.60 лв/акция. Това е консервативната цена без добавяне на ДМАNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Радвам се, че още някой тук чете отчети, благодаря за корекцията.
Прав си, че при смятането на Total Debt = LT + ST Debt. Причината да не включвам краткосрочния е, че поради търговската дейност на компанията това са краткосрочни кредитни линии или револвиращи краткосрочни кредити. Компанията майка е съ-длъжник по тях на търговските си фирми и затова се появяват като 100% усвоени в баланса, което съм сигурен, че далеч не е така, особено в сегашната ситуация, когато не се търгува активно. За целите на горните сметки за финансовата оценка на компанията не ги включвам, но ако трябва да се прави оценка на финансовото здраве на компанията бих ги включил...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеАз пък мисля че твоите очаквания са фалшиви! Съчинени на база чертички, които ти показаха още при 19 лв. че е голям балон и това е върха на елхата. Е, видяхме колко се сбъднаха тези ти очаквания. Откъде това самочувствие, че този път те не са фалшиви, а на колегата който е направил коректни сметки на база фундамент са!?
Ако ти може да предвидиш къде точно ще се пукне един балон,очаквам да го демонстрираш.
А твоите прогнози за 60лв къде са?
Колко години да ги чакаме?Last edited by petrg5s; 28.02.2023, 17:35.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
Прощавай, но дълга не е ли 192 млн. Защо взимал само дългосрочен?
Прав си, че при смятането на Total Debt = LT + ST Debt. Причината да не включвам краткосрочния е, че поради търговската дейност на компанията това са краткосрочни кредитни линии или револвиращи краткосрочни кредити. Компанията майка е съ-длъжник по тях на търговските си фирми и затова се появяват като 100% усвоени в баланса, което съм сигурен, че далеч не е така, особено в сегашната ситуация, когато не се търгува активно. За целите на горните сметки за финансовата оценка на компанията не ги включвам, но ако трябва да се прави оценка на финансовото здраве на компанията бих ги включил...
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнениеДобър анализ, благодаря за професионалното и аргументирано мнение!
Аргументирани мнения,подкрепени с десетки чертежи съм ги дал още много отдавна тук,когато ти очакваше 50-60 !
Виждаме къде е сега цената и как всички подобни на теб с кръчмарските сметки,пак едни и същи глупости плещите
Не си ли научихте урока?
Ако разбираше малко от ТА,каквито претеннции имаш,щеше да си напълно ясно какво говоря.Но не разбираш, за твое съжаление.
Щеше да си наясно и за гапа в Атера и тук и къде ли не,където ти ДЕМОНСТРИРАХ как стават нещата.Колко още демонстрации искаш ?
Нека ти си изпълни една прогноза и тогава може да иронизираш някой който е много над теб !Last edited by petrg5s; 28.02.2023, 17:39.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Това е малко като сметки без кръчмар
Писал съм няколко пъти,че трябва да минат много месеци преди да се допука балона
Нагоре пътя е много трънлив.Първо трябва да мине 30,после нов връх да пробие, а това ще е адски трудно.Даже и да качи над тези цифри близките месеци,ще качи малко над върха и после ще е ски слалом поне няколко години.
По-вероятно е да видим завършена елха тук близките 24м ,отколкото 70
Не го казвам като хейт,а да нямате фалшиви очаквания.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Добър анализ, благодаря за професионалното и аргументирано мнение!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Това е малко като сметки без кръчмар
Писал съм няколко пъти,че трябва да минат много месеци преди да се допука балона
Нагоре пътя е много трънлив.Първо трябва да мине 30,после нов връх да пробие, а това ще е адски трудно.Даже и да качи над тези цифри близките месеци,ще качи малко над върха и после ще е ски слалом поне няколко години.
- 5 Харесвания
Коментар
-
сметката е проста:
Mrkt Cap = 180 M
Debt = 60 M
Cash = 5 M
EBITDA 2022 = 97 M
2022 EV/EBITDA = 2.4x
Според мен реалистичните очаквания за Агрия за 2023г са за NetIncome= 40 M, което прави EBITDA = 60 M
Горните цифри рефлектират ==> 60 * 8x = 480 M или Fair Price per Share = 480 M / 6 800 000 = 70.60 лв/акция. Това е консервативната цена без добавяне на ДМА
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнениеГорните цифри рефлектират ==> 70.60 лв/акция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Благодаря за хубавия пост, сложих лайк. Можеш ли да сметнеш, че нямам възможност от телефона, колко следва да е EBITDA, за да се получи EV/EBITDA=8, на колкото се правят стандартно сделките. Ясно е, че тази година (2022) е извънредна, но ми е интересно колко следва да правят средногодишно, за да се получи горното съотношение, при сеганите нива на задлъжналост и борсова цена на акцията. Благодаря и поздрави от Петра, че тук намерих малко нет - Йордания е смотана дестинация, не си заслужава особено, за да не съм съвсем без принос с поста си
Mrkt Cap = 180 M
Debt = 60 M
Cash = 5 M
EBITDA 2022 = 97 M
2022 EV/EBITDA = 2.4x
Горните цифри рефлектират ==> 60 * 8x = 480 M или Fair Price per Share = 480 M / 6 800 000 = 70.60 лв/акция. Това е консервативната цена без добавяне на ДМА
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнениеПризнавам, че очаквах малко по-добър краен резултат за годината, но явно падащите цени са се отразили негативно в 4Q22. Надявам се мениджмънта да е оставил част от печалбата за 1Q23г.
Окончателни показатели:
P/B = 0.62
P/S = 0.25
P/E = 2.32
Конмпанията остава най-подценената на БФБ !
За жалост не намирам разбивка по 3-те основни направления - земеделие, търговия и преработка.
Надявам се да са разпределени по равно, за да бъдем диверсифицирани и да не зависим от климатичните изменения тази година. Не е тайна, че се очертава много лоша година за земеделието. Това обикновено помага на преработката и търговията...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеТези "Покупка на инвестиции - (21,800) " - Малко ми се струва за покупката на Алмагест ?
Коментар
Коментар