If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Мисля, че това е най-хубавия консолидиран отчет досега. Лично аз се колебаех дали да приема отчетите досега като добри или като неутрални, но сега вече съм на положително мнение. Много ми допадна един извод на Цв.Цачев - "Борсово представените компаниите, които са инвестирали през 2007, са си върнали още същата година всеки лев инвестиция".
Имам дълбок поглед върху този бизнес и смятам че компанията ще запази стабилното си развитие, през следващите 2-3 години.
Мнението ми не е съвет за покупко продажба, както се досещате имам акции тук.
Мненията ми не са препоръка или съвет за покупко-продажба на акции
Тия дето участваха в Айпиото - еваларка, че са имали възможност тогава и са го направили. За тия дето се включихме впоследствие, обаче се иска още повече хъс и убеденост в перспективността на сектора и в добрия мениджмънт на компанията.
* think positive * think simple * think big *
* be moderate * be cool * be yourself *
Брей, сега се диша някак си по-леко. Защото анализа си е анализ, преценката - преценка, но друго си е когато аргументите и фактите подкрепят това, което мислим и очакваме.
* think positive * think simple * think big *
* be moderate * be cool * be yourself *
Аха - е не е честа практика неконсолидиран и консолидиран да излизат в един ден - поне едновременно да ги бяха пуснали, а не през няколко часа - да се чудим на кой сайт какво е качено.
Батя, съгласен съм. Наистина отчетът елиминира притесненията от евентуални еднократни приходи. Аз лично това търсех в него. А новите машини, които се споменават по-долу /VUTEK 5330 EC и VUTEK 3360 EC/ са доставени в края на декември и ме съмнява да са оказали особено голямо значение за приходите. По-скоро резултатът от тях ще се вижда тепърва.
В "МЕЖДИНЕН ДОКЛАД ЗА ДЕЙНОСТТА НА „БИЛБОРД” АД, гр. София ПРЕЗ ЧЕТВЪРТОТОТРИМЕСЕЧИЕ НА 2007Г." има една точка 5 "ИНФОРМАЦИЯ ЗА СКЛЮЧЕНИ ГОЛЕМИ СДЕЛКИ МЕЖДУ СВЪРЗАНИ ЛИЦА ПРЕЗ ЧЕТВЪРТОТО ТРИМЕСЕЧИЕ НА 2007 Г.".
Нетната сума от тези сделки като приход за Билборд АД е 1305 хил. лв. Но дори и без този вътрешногрупов приход, нетната печалба за периода възлиза към 3500 хил. лв. ако го махна от печалбата преди облагане. Чест прави на ръководството, че си казват предварително за тези сделки и не ги крият.
Ще видим накъде ще се развива групата като цяло... Пазар имат, остава да го използват както трябва и да показват резултати.
Впрочем, ето къде може би се крие ключа от палатката:
В. Генчев:
Да, по всяка вероятност ще са над предварителните очаквания. Неодитираният консолидиран отчет ще бъде публикуван на 29 февруари. Печалбата на консолидирана база може да намалее малко спрямо неконсолидираната заради отпадането на вътрешногруповите сделки.
т.е. може би има включен елемент на вътрешногрупови сделки. Консолидирания ще даде още по-ясни отговори.
Резултатите са прекалено добри за да са направили такъв ръст последното тримесечие. И според мен има прехвърляне на част от печалбата към неконсолидирания
Впрочем, ето къде може би се крие ключа от палатката:
В. Генчев:
Да, по всяка вероятност ще са над предварителните очаквания. Неодитираният консолидиран отчет ще бъде публикуван на 29 февруари. Печалбата на консолидирана база може да намалее малко спрямо неконсолидираната заради отпадането на вътрешногруповите сделки.
т.е. може би има включен елемент на вътрешногрупови сделки. Консолидирания ще даде още по-ясни отговори.
Отчетът просто потвърждава предварителните информации.
Ами не е точно така. Нюанса който предизвика днешното поскъпване е че печалбата е чиста. Аз лично очаквах след като е толкова над прогнозираната да съдържа някакви еднократни приходи, но сега не забелязвам такова нещо. А вие?
Как пък всички го видяха по едно и също време. Първите 10 мин никакви сделки и после... А за мениджмънта - засега се справят добре. Отчетът просто потвърждава предварителните информации. А и вторият най-бързо растящ рекламен пазар в БГ бил тоя на външната реклама.
Коментар