IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Билборд АД (BBRD / BOARD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Michelangelo
    Първоначално изпратено от rush
    Първоначално изпратено от Michelangelo
    Хах, аз ли не виждам нещо правилно, или наистина няма по-ниско p/e от това на BOARD ?

p.s. Провери си сметките за ENM, мисля, че имаш грешка. И в Инвестор-а са го сметнали над 18.
    http://www.investor.bg/?cat=10&cid=1520
    Хехе че аз го копирах преди 10 минути от там ...
    Еми явно не си копирал правилно
    Възможно е ... няма значение прав си БОРДА е да бест
    Мен идеята по скоро ми беше ако се сравняват дружества тези които имат консолидирани данни същите да се имат впредвид ... Мислех че ХИМА е в списъка долу а той има P/E 12 което е по добро от БОРДА - него имах предвид за по добрите коефициенти.

Коментар

• Първоначално изпратено от rush
      Първоначално изпратено от Michelangelo
      Хах, аз ли не виждам нещо правилно, или наистина няма по-ниско p/e от това на BOARD ?

p.s. Провери си сметките за ENM, мисля, че имаш грешка. И в Инвестор-а са го сметнали над 18.
      Еми явно не си копирал правилно

Коментар

Коментар

• Хах, аз ли не виждам нещо правилно, или наистина няма по-ниско p/e от това на BOARD ?

Коментар

rush, я ме светни кои са тези с по-ниското p/e ?

Днес добри промоции, закачих се и аз
            TRACE
            P/E: 59.71
            P/E (конс.): 42.13

---------------------------

ENM
            P/E: 27.25
            P/E (конс.): 14.90

---------------------------

BOARD
            P/E: 14.22
            P/E (конс.): 12.86

Коментар

• rush, я ме светни кои са тези с по-ниското p/e ?

Днес добри промоции, закачих се и аз

Коментар

Първоначално изпратено от ради
                нормално през първите сесии след качване на съответната акция да наблюдаваме по-значими обеми – причините са тривиално известни на участниците и няма да ви губя времето с това
                екзотичен нюанс внася мариян, който в друга тема обясни участията си при ипо-тата :-)
                мисля, че за около месец след борсовия дебют се добива прилична представа за ликвидността по дадена позиция, впрочем нещо различно от интензивността на търговия

да се пише обаче така за ценовите нива е най-малкото подвеждащо ...
                в азбучен ред:
                AGR – рано е да се коментира каквото и да е при само три сесии и скромно записване
                BACB – първите шест месеца сравнително стабилни ценови равнища, после 8 месеца здрав ръст и т.н.
                CHIM – 4 месеца ръст, после спад и задържане около 2 месеца, пак ръст, пак задържане, ръст, спад, задържане и т.н. ... впрочем, отбелязвам, че на всеки два месеца пазарът тук реагира нанякъде ;-)
                CORP – ръст, задържане, още по-значим ръст, задържане и спад с пазара
                DEVIN – директен спад
                ENM – ръст 3 седмици, задържане 3 седмици и спад
                FIB – краткотраен ръст (нямаше и месец) и траен спад, въпреки периодичните интервенции на пфбк
                KAO – 3 месеца колебания, обща еуфория 2 месеца, нататък знаем
                MONBAT – общо взето като BACB
                TODOROF – лошото момче на ипо-прощъпулника, направо си е като девина, трейса и зърнените (виж по-долу)... е, покрай пазара се понапъна в края на септември и толкоз
                TRACE – директно надолу
                ZHBG – ами като водата, виното и асфалта

та, къде от горните 12 примера да отнесем BOARD ...
                вероятно въпрос на въображение и определена ментална нагласа
                не е ли по-удачно да разглеждаме всяко дружество само по себе си, комай допада ми именно такъв подход
                последното звучи като препоръка, а и що пък не
                AGR: P/E=17
                BACB: P/E=17; P/B=6
                CORP: P/E=23; P/B=3
                DEVIN: P/E=71 ???
                ENM: P/E=20
                FIB: P/E=20; P/B=3
                KAO: P/E=20
                MONBAT: P/E=31
                TODOROF: P/E=42
                TRACE: P/E=63 ???
                ZHBG: P/E=37

BOARD: P/E=13

Да, теорията казва, че за копманиите с по-високо P/E има по-големи очаквания за ръст на приходите, а от там и на печалбата. Но за мен лично от гореизброените компании именно Билборд е тази с най-голям потенциал за растеж.

Рекорден ръст отбелязват за пореден път приходите от реклама в България през 2007 година

Билборд изгражда нова печатна база в Костинброд чрез ново дъщерно дружество

Билборд планира да увеличи производствения капацитет на широкоформатния печат като за целта са нужни 3,547 млн. лв. Освен това се предвижда да се увеличи и капацитета на офсетовия печат чрез инвестиции от 3,64 млн. лв.

Други 220 хил. лв. са необходими за изграждане и поддържане на рекламни съоръжения в областта на външната и интериорна реклама. Емитентът планира инвестиции за проектиране и изграждане на интегрирани информационни системи за управление в областта на печатарския и рекламния бизнес на обща стойност 300 хил. лв.

Билборд възнамерява да изгради нова печатна база като през 2008 г. е предвидено изготвянето на пълна проектна и техническа документация и поставяне на началото за изграждане на необходимата инфраструктура. Планираните инвестиции по това направление на първо време са на стойност 250 хил. лв.

В резултат на извършените инвестиции с набраните средства от IPO-то, Билборд ще увеличи двойно производствения капацитет в печатния сегмент, който в момента се използва на 100%.

В последното тримесечие на миналата година бе въведена в експлоатация нова печатна машина, която увеличи производствената мощност с 20 на сто.

....

Дори при най-ниското от гореизброените P/E-та (17), се получава цена от около 12 лв.
                Самият факт, че забелязах доста фондове да се надпреварват да купуват, за да си направят добър пакет от акцията е показателен.

Имам акции, не е препоръка за нищо...
                Тези P/E та дето си ги наслагал на другите компании са от неконсолидираните им отчети, а те имат консолидирани които са много по важни и при които P/E е доста по ниско. Даже за някои по добро и от това на борда.

Коментар

• Всички на аBOARDааааааж... :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ради
                    нормално през първите сесии след качване на съответната акция да наблюдаваме по-значими обеми – причините са тривиално известни на участниците и няма да ви губя времето с това
                    екзотичен нюанс внася мариян, който в друга тема обясни участията си при ипо-тата :-)
                    мисля, че за около месец след борсовия дебют се добива прилична представа за ликвидността по дадена позиция, впрочем нещо различно от интензивността на търговия

в азбучен ред:
                    AGR – рано е да се коментира каквото и да е при само три сесии и скромно записване
                    BACB – първите шест месеца сравнително стабилни ценови равнища, после 8 месеца здрав ръст и т.н.
                    CHIM – 4 месеца ръст, после спад и задържане около 2 месеца, пак ръст, пак задържане, ръст, спад, задържане и т.н. ... впрочем, отбелязвам, че на всеки два месеца пазарът тук реагира нанякъде ;-)
                    DEVIN – директен спад
                    FIB – краткотраен ръст (нямаше и месец) и траен спад, въпреки периодичните интервенции на пфбк
                    TODOROF – лошото момче на ипо-прощъпулника, направо си е като девина, трейса и зърнените (виж по-долу)... е, покрай пазара се понапъна в края на септември и толкоз
                    TRACE – директно надолу

не е ли по-удачно да разглеждаме всяко дружество само по себе си, комай допада ми именно такъв подход
                    AGR: P/E=17
                    BACB: P/E=17; P/B=6
                    CORP: P/E=23; P/B=3
                    DEVIN: P/E=71 ???
                    ENM: P/E=20
                    FIB: P/E=20; P/B=3
                    KAO: P/E=20
                    MONBAT: P/E=31
                    TODOROF: P/E=42
                    TRACE: P/E=63 ???
                    ZHBG: P/E=37

BOARD: P/E=13

Да, теорията казва, че за копманиите с по-високо P/E има по-големи очаквания за ръст на приходите, а от там и на печалбата. Но за мен лично от гореизброените компании именно Билборд е тази с най-голям потенциал за растеж.

Рекорден ръст отбелязват за пореден път приходите от реклама в България през 2007 година

Билборд изгражда нова печатна база в Костинброд чрез ново дъщерно дружество

Билборд планира да увеличи производствения капацитет на широкоформатния печат като за целта са нужни 3,547 млн. лв. Освен това се предвижда да се увеличи и капацитета на офсетовия печат чрез инвестиции от 3,64 млн. лв.

Други 220 хил. лв. са необходими за изграждане и поддържане на рекламни съоръжения в областта на външната и интериорна реклама. Емитентът планира инвестиции за проектиране и изграждане на интегрирани информационни системи за управление в областта на печатарския и рекламния бизнес на обща стойност 300 хил. лв.

Билборд възнамерява да изгради нова печатна база като през 2008 г. е предвидено изготвянето на пълна проектна и техническа документация и поставяне на началото за изграждане на необходимата инфраструктура. Планираните инвестиции по това направление на първо време са на стойност 250 хил. лв.

В резултат на извършените инвестиции с набраните средства от IPO-то, Билборд ще увеличи двойно производствения капацитет в печатния сегмент, който в момента се използва на 100%.

В последното тримесечие на миналата година бе въведена в експлоатация нова печатна машина, която увеличи производствената мощност с 20 на сто.

....

Дори при най-ниското от гореизброените P/E-та (17), се получава цена от около 12 лв.
                    Самият факт, че забелязах доста фондове да се надпреварват да купуват, за да си направят добър пакет от акцията е показателен.

Имам акции, не е препоръка за нищо...

Коментар

• Първоначално изпратено от Измамените Камили
                      Такъв просто е цикъла при излизане на борсата. Първо ликвидност и нагоре до неразумни нива. После известно време малки движения и липса на оборот и след това надолу до нормалните нива. Справка други дружества.

Не е препоръка.

в азбучен ред:
                      DEVIN – директен спад
                      TRACE – директно надолу

Коментар

• Такъв просто е цикъла при излизане на борсата. Първо ликвидност и нагоре до неразумни нива. После известно време малки движения и липса на оборот и след това надолу до нормалните нива. Справка други дружества.

Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от j1v
                          Първоначално изпратено от botzi
                          ако тук се запази и добрата ликвидност, ще е много добре ....
                          Урочаса я ти ликвидността с тоя пост. Бати мъртвилото днеска
                          Всичко е под контрол!
                          * think positive * think simple * think big *
                          * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• Първоначално изпратено от botzi
                            ако тук се запази и добрата ликвидност, ще е много добре ....
                            Урочаса я ти ликвидността с тоя пост. Бати мъртвилото днеска

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
                              Да не съм пропуснал новина тук, че ти би ай така изведнъж се надъха да купува. А тъкмо се бях зарадвал че ще може да попълним на по-тънки нива
                              Няма, бате, тънкажи тука. Кой купил-купил!..
                              * think positive * think simple * think big *
                              * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• Абе стига с тия глупости бе-не виждате ли че се крепи изкуствено..

Коментар

Working...
                                X