If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
1. Твърде голямата разлика в печалбата /рентабилността/ заложена в проспекта и показаната в годишния отчет. Не са хубаво нещо изненадите в борсовата игра, както положителни така и отрицателни.
2. Не напълно ясното взаимодействие с дъщерните дружества.
Иначе имам акции в две дружества и това е първото.
На човек угода няма :-) Ем сърби, ем боли :-) Дай Боже повече такива изненади да има на БФБ :-))))
Ми, той човекът сигурно се е нагризал на дървета по сума ти други позиции и как да повярва така отведнъж? Но ще мине време, ще асимилира... Пълно е с плахи сърни като него, които /все пак за разлика от него / все още лекичко душат наоколо и се ослушват...
* think positive * think simple * think big *
* be moderate * be cool * be yourself *
1. Твърде голямата разлика в печалбата /рентабилността/ заложена в проспекта и показаната в годишния отчет. Не са хубаво нещо изненадите в борсовата игра, както положителни така и отрицателни.
На човек угода няма :-) Ем сърби, ем боли :-) Дай Боже повече такива изненади да има на БФБ :-))))
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Хубави са хубавите изненади Пончо кое си хубаво си е хубаво, може рекламата да се развива с буйни темпове /имат голем % от пазарния дял / или може да са оставили известна застраховка в прогнозите хората, нема лошо вижда се че досега постоянно инвестират, май идва време инвестициите да си покажат и ползата
така, така Франки, убаво си се насочил и насам, ей ме и мене - едното око следиме Борда, с другото следиме фазерчето, и там чекаме, що да отиват напразно и там изсипваниците, то не че са много ами поне нещо да хванем ако пуснат и дето се казва още на 2-3 местенца дебнем, /големото куче тва му е у природата - да души и да дебне / верно, трудно се улавя всеки път, но седиме и дебнеме и от друга игра засега се въздържаме, че несигурно действат играчите, а като нема начин и да продадеш до 3 дни, /ако се наложи/, става малко по-сложна ама такава е тя - борим се с мечките с голи ръце, тва на направиха накрая ...
Vetre, tova izsipvane mi napravi BOARD-a 5% ot portfolioto, ama sam navit i 10% da stane ...
така, така Франки, убаво си се насочил и насам, ей ме и мене - едното око следиме Борда, с другото следиме фазерчето, и там чекаме, що да отиват напразно и там изсипваниците, то не че са много ами поне нещо да хванем ако пуснат и дето се казва още на 2-3 местенца дебнем, /големото куче тва му е у природата - да души и да дебне / верно, трудно се улавя всеки път, но седиме и дебнеме и от друга игра засега се въздържаме, че несигурно действат играчите, а като нема начин и да продадеш до 3 дни, /ако се наложи/, става малко по-сложна ама такава е тя - борим се с мечките с голи ръце, тва на направиха накрая ...
Хах, аз ли не виждам нещо правилно, или наистина няма по-ниско p/e от това на BOARD ?
Не се притеснявай Микеланжело, Борда си е яка позицийка, не само за настоящите П/Е, но още по-важно - откъм бъдещите П/Е тъй, че струва ми се, не си сбъркал като си прибрал нещичко ние с големото куче също го дебнеме /въпреки че и си имаме още акции от него /
Абе П/Е не е най-меродавния фактор но при такава криза в момента всички П/Е та над 10 са зле според мен.
Просто настоящите p/e-та би трябвало да включват очакваните резултати, а според мен при BOARD липсва тази зависимост. Просто не е нормално компания, за която се очаква по-висок ръст от останалите да се търгува на по-ниско p/e.
ами така е Микеланжело - то у тая американска криза, ако не друго то поне че видиме, кои са читавите дружества - тия къде останат с най-малък спад то нема позиция коя да удържи непоклатимо на бурята, може да се залюлее леко, ама па нема да се срути поне щото има дружества фантоми къде са спаднали 3 пъти от октомври насам /примерно да кежеме едно Ticha/ та поне ще видиме кои дружества стават и кои не стават, да ги играеме, като ни поотминат пандите ..
Хах, аз ли не виждам нещо правилно, или наистина няма по-ниско p/e от това на BOARD ?
Не се притеснявай Микеланжело, Борда си е яка позицийка, не само за настоящите П/Е, но още по-важно - откъм бъдещите П/Е тъй, че струва ми се, не си сбъркал като си прибрал нещичко ние с големото куче също го дебнеме /въпреки че и си имаме още акции от него /
Абе П/Е не е най-меродавния фактор но при такава криза в момента всички П/Е та над 10 са зле според мен.
Ооо Ветре, от ipo-то съм тук още стабилно, но при такива промоции като днешната не пропускам да добавя по нещичко
Радвам се да те видя и теб тук по тази позиция. Успех.
Коментар