IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Билборд АД (BBRD / BOARD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
    Първоначално изпратено от Poncho
    Тук ме притесняват следните неща:

1. Твърде голямата разлика в печалбата /рентабилността/ заложена в проспекта и показаната в годишния отчет. Не са хубаво нещо изненадите в борсовата игра, както положителни така и отрицателни.
    2. Не напълно ясното взаимодействие с дъщерните дружества.

Иначе имам акции в две дружества и това е първото.
    На човек угода няма :-) Ем сърби, ем боли :-) Дай Боже повече такива изненади да има на БФБ :-))))
    Ми, той човекът сигурно се е нагризал на дървета по сума ти други позиции и как да повярва така отведнъж? Но ще мине време, ще асимилира... Пълно е с плахи сърни като него, които /все пак за разлика от него / все още лекичко душат наоколо и се ослушват...
    * think positive * think simple * think big *
    * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho
      Тук ме притесняват следните неща:

1. Твърде голямата разлика в печалбата /рентабилността/ заложена в проспекта и показаната в годишния отчет. Не са хубаво нещо изненадите в борсовата игра, както положителни така и отрицателни.

На човек угода няма :-) Ем сърби, ем боли :-) Дай Боже повече такива изненади да има на БФБ :-))))
      МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Хубави са хубавите изненади Пончо кое си хубаво си е хубаво, може рекламата да се развива с буйни темпове /имат голем % от пазарния дял / или може да са оставили известна застраховка в прогнозите хората, нема лошо вижда се че досега постоянно инвестират, май идва време инвестициите да си покажат и ползата

Коментар

• Тук ме притесняват следните неща:

Коментар

• така, така Франки, убаво си се насочил и насам, ей ме и мене - едното око следиме Борда, с другото следиме фазерчето, и там чекаме, що да отиват напразно и там изсипваниците, то не че са много ами поне нещо да хванем ако пуснат и дето се казва още на 2-3 местенца дебнем, /големото куче тва му е у природата - да души и да дебне / верно, трудно се улавя всеки път, но седиме и дебнеме и от друга игра засега се въздържаме, че несигурно действат играчите, а като нема начин и да продадеш до 3 дни, /ако се наложи/, става малко по-сложна ама такава е тя - борим се с мечките с голи ръце, тва на направиха накрая ...
            Vetre, tova izsipvane mi napravi BOARD-a 5% ot portfolioto, ama sam navit i 10% da stane ...

Коментар

• така, така Франки, убаво си се насочил и насам, ей ме и мене - едното око следиме Борда, с другото следиме фазерчето, и там чекаме, що да отиват напразно и там изсипваниците, то не че са много ами поне нещо да хванем ако пуснат и дето се казва още на 2-3 местенца дебнем, /големото куче тва му е у природата - да души и да дебне / верно, трудно се улавя всеки път, но седиме и дебнеме и от друга игра засега се въздържаме, че несигурно действат играчите, а като нема начин и да продадеш до 3 дни, /ако се наложи/, става малко по-сложна ама такава е тя - борим се с мечките с голи ръце, тва на направиха накрая ...

Коментар

• Първоначално изпратено от franky4fingers
                Hubav si e Board-a. Multiples sa niski v sravnenie s profit margin o ROE, koeto si priznak za podcenena kompaniq.

Tova izsipvane beshe super , dano da ima oste edno ...
                Като гледам офертите цела България се е наредила и чака

Коментар

• Hubav si e Board-a. Multiples sa niski v sravnenie s profit margin o ROE, koeto si priznak za podcenena kompaniq.

Tova izsipvane beshe super , dano da ima oste edno ...

Коментар

• Първоначално изпратено от rush
                    Първоначално изпратено от Слънчев вятър
                    Хах, аз ли не виждам нещо правилно, или наистина няма по-ниско p/e от това на BOARD ?
                    Не се притеснявай Микеланжело, Борда си е яка позицийка, не само за настоящите П/Е, но още по-важно - откъм бъдещите П/Е тъй, че струва ми се, не си сбъркал като си прибрал нещичко ние с големото куче също го дебнеме /въпреки че и си имаме още акции от него /
                    Абе П/Е не е най-меродавния фактор но при такава криза в момента всички П/Е та над 10 са зле според мен.
                    Просто настоящите p/e-та би трябвало да включват очакваните резултати, а според мен при BOARD липсва тази зависимост. Просто не е нормално компания, за която се очаква по-висок ръст от останалите да се търгува на по-ниско p/e.

Не е препоръка...

Коментар

• Дебнем го май доста хора БОАРД-а добри перспективи има, горе-долу добри мултипълс, мн.добри марджини, ако успеят да ги запазят

Напоследък страшно малко компании ми хващат окото - броят се на пръстите на едната ръка.

Коментар

• ами така е Микеланжело - то у тая американска криза, ако не друго то поне че видиме, кои са читавите дружества - тия къде останат с най-малък спад то нема позиция коя да удържи непоклатимо на бурята, може да се залюлее леко, ама па нема да се срути поне щото има дружества фантоми къде са спаднали 3 пъти от октомври насам /примерно да кежеме едно Ticha/ та поне ще видиме кои дружества стават и кои не стават, да ги играеме, като ни поотминат пандите ..

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
                          Хах, аз ли не виждам нещо правилно, или наистина няма по-ниско p/e от това на BOARD ?
                          Не се притеснявай Микеланжело, Борда си е яка позицийка, не само за настоящите П/Е, но още по-важно - откъм бъдещите П/Е тъй, че струва ми се, не си сбъркал като си прибрал нещичко ние с големото куче също го дебнеме /въпреки че и си имаме още акции от него /
                          Абе П/Е не е най-меродавния фактор но при такава криза в момента всички П/Е та над 10 са зле според мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
                            Ооо Ветре, от ipo-то съм тук още стабилно, но при такива промоции като днешната не пропускам да добавя по нещичко

Радвам се да те видя и теб тук по тази позиция. Успех.

Коментар

• Хах, аз ли не виждам нещо правилно, или наистина няма по-ниско p/e от това на BOARD ?

Коментар

• Еми с най-ниското p/e и с най-голям потенциал за растеж - факт !!!

Не е препоръка...

p.s. Умишлено не съм включил CHIM, тъй като е холдинг, а там нещата стоят по малко по-различен начин.

Коментар

Working...
                                X