Първоначално изпратено от abv1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от Dutchman Разгледай мнениеДобре, давам пример: Купуваш си акции на компания Х на цена 20 лева. Цената се пада до 12 лева. Какво правиш? Почваш ли да ревеш в национален ефир да ти възстановят разликата до 20 лева щото не ти е комфортно така? Всеки сам си преценя рисковете, които поема! Аз съм против изплащането на депозити над 100к евро.
Лично мнение!
Нямам причина да рева.Не знам защо използвате глагола "РЕВА", при коментар на мненията на гарантираните депозанти във форума? Само използването на този глагол показва колко нетолерантни сме българите и как важното е на Вуте да му е гадно.
Мнението ми не е критика към теб,нищо лично.Last edited by andy2000; 24.07.2014, 13:29.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАми нека тези с депозитите да не бъдат егоисти и да се примирят че ще си получават парите с години, докато се събират във Фонда за гарантиране.
Много е лесно да се иска от другите да не бъдат егоисти за да се задоволява собствения егоизъм.
Гарантирани депозити : 3,5 млрд
ФГВБ : 2,1 млрд
3,5 - 2,1 = 1,4 млрд
Авансови вноски = 55 млрд х 0,5% = 275 млн (Ако приемем,че съберат авансова вноска за 2015г. и е в размер на 0,5%)
1,4 млрд - 275 млн = 1,1 млрд "дупка", тегли се заем от ФГВБ
Мислиш ли,че тази дупка от 1,1 млрд не може да се попълни с парите на акционерите, с продажба на читавите кредити, с реализация на активи от синдиците?
Май може, и то доста лесно,нали така?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнениеИма ли закон за гарнтиране цената на акциите?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАми нека тези с депозитите да не бъдат егоисти и да се примирят че ще си получават парите с години, докато се събират във Фонда за гарантиране.
Много е лесно да се иска от другите да не бъдат егоисти за да се задоволява собствения егоизъм.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Dutchman Разгледай мнениеДобре, давам пример: Купуваш си акции на компания Х на цена 20 лева. Цената се пада до 12 лева. Какво правиш? Почваш ли да ревеш в национален ефир да ти възстановят разликата до 20 лева щото не ти е комфортно така? Всеки сам си преценя рисковете, които поема! Аз съм против изплащането на депозити над 100к евро.
Лично мнение!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнениеПриятелю ти имаш ли влог в КТБ?Ако ли не не съди някого преди да си извървял част от пътя му.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеДали в Европа, когато изгърми банка всички започват да реват в хор,че ще плащат парите на депозантите? В Германия например,как мислите? Там хората са на светлинни години от нас,защото манталитетът им е съвсем различен.Тук всеки си мисли,че като не го засяга пряко някой проблем значи няма никакво отношение.Да де , ама като му опре на него яйцето на гъза реве като заклан.Та докато не си оправим манталитета и не се превърнем от егоисти в общество няма да се оправим!
Лично мнение!
Коментар
� -
Коментар
� -
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеНикога не отблъсквам подадена ръка, въпреки настроенията си към човечеството
И не си прав да знаеш. При всяка сделка, най-важна е коректността и е нормално, когато видиш, че отсрещната страна е затруднена, да проявиш разбиране. Прави се в 80% от случаите, вярваш или не. Сега ако се опитва да те работи, друга приказка, но в случая ситуацията е много явна. Аз с ръка на сърцето, бих му върнал парите до стотинка на пича
Коментар
� -
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеДали в Европа, когато изгърми банка всички започват да реват в хор,че ще плащат парите на депозантите? В Германия например,как мислите? Там хората са на светлинни години от нас,защото манталитетът им е съвсем различен.Тук всеки си мисли,че като не го засяга пряко някой проблем значи няма никакво отношение.Да де , ама като му опре на него яйцето на гъза реве като заклан.Та докато не си оправим манталитета и не се превърнем от егоисти в общество няма да се оправим!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнениеДобре ти си знаеш.Подавам ти ръка нека да е мир.
И не си прав да знаеш. При всяка сделка, най-важна е коректността и е нормално, когато видиш, че отсрещната страна е затруднена, да проявиш разбиране. Прави се в 80% от случаите, вярваш или не. Сега ако се опитва да те работи, друга приказка, но в случая ситуацията е много явна. Аз с ръка на сърцето, бих му върнал парите до стотинка на пича
П.С.
Не можеш да бъдеш много законен или малко законен. Или спазваш закона или си престъпник. Няма много или малко, има да или неLast edited by misanthrope; 24.07.2014, 13:17.
Коментар
� -
Коментар
� -
Дали в Европа, когато изгърми банка всички започват да реват в хор,че ще плащат парите на депозантите? В Германия например,как мислите? Там хората са на светлинни години от нас,защото манталитетът им е съвсем различен.Тук всеки си мисли,че като не го засяга пряко някой проблем значи няма никакво отношение.Да де , ама като му опре на него яйцето на гъза реве като заклан.Та докато не си оправим манталитета и не се превърнем от егоисти в общество няма да се оправим!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от misantope Разгледай мнениеАбсолютно правилно, не мога да изпитвам друго към човечество, изградено предимно от индивиди като теб
Коментар
�
Коментар