IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
    Какъв е броя на свободните акции извъм мажоритар и свързани лица? Нямам в момента, но обмислям бърза спекула с малка сума.
    Приблизително 2,73 процента.Как смяташ да подходиш със спекулата тук ?

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
      Какъв е броя на свободните акции извъм мажоритар и свързани лица? Нямам в момента, но обмислям бърза спекула с малка сума.
      Търговият предложител е "А.Р.У.С Холдинг" АД (90% от което са собственост на Красимир Дачев), притежаващо 80,67%. То обаче има споразумение за обща политика с KBD SA, Luxemburg, като общите им акции възлизат на 93,26%. Остават само 6,74% в други акционери, но повечето от тях се намират в свързани лица с Красимир Дачев.

Например към 6 юни 2018 г., от когато е последният списък на акционерите в Търговския регистър, с дял от 1,58% е вписано "Свилоза 2000" АД. Това дружество е с мажоритарен акционер "Екотекника" ЕООД, но малък дял държи и Михаил Георгиев Колчев, който е и представляващ "Свилоза" АД.
      това е от статията на Мариан https://www.investor.bg/novini-i-ana...zdeli--269994/
      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Какъв е броя на свободните акции извъм мажоритар и свързани лица? Нямам в момента, но обмислям бърза спекула с малка сума.

Коментар

• Напротив,обосновката се намира отново в административната сграда на Свилоза
          "Предоставяме внесеното коригирано търгово предложение на Ваше разположение в административна сграда на „Свилоза“ АД на адрес: гр. Свищов, Западна индустриална зона"

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение

Обосновката на изготвената оценка е направена към 12.10.2018 г. и е валидна за срок от 6 месеца

Не са си променяли обосновката. Т.е. не са отговаряли на въпросите на КФН?!
            На ред е КФН...
            С две думи - не са си правили труда за обосноваване на предложената цена, а са решили просто да вдигнат мизата.
            Според мен, това търгово трябва да бъде окончателно отхвърлено поради неясно формираната цена и липсата на отговори по поставените от КФН въпроси.
            МНЕНИЕТО МИ НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Хммм, abc, аз нямам такъв спомен - откъде това за 6-те месеца? Би трябвало да могат да си отправят ново веднага след това.
              Прав си, БСЕ- в грешка съм.
              Веднага след окончателна забрана могат да отправят ново търгово.

НАРЕДБА № 41 от 11.06.2008 г. за изискванията към съдържанието на обосновката на цената на акциите на публично дружество, включително към прилагането на оценъчни методи, в случаите на преобразуване, договор за съвместно предприятие и търгово предлагане

Чл. 5.(2) В случай че Комисията за финансов надзор, наричана по-нататък "комисията", е взела решение за окончателна забрана за публикуване на търгово предложение и в срок един месец от датата на това решение търговият предложител регистрира ново търгово предложение, при определянето на справедливата цена на акциите, търгувани активно, търговият предложител може да използва средната претеглена цена на всички сделки през последните шест месеца, използвана за обосновката по предходното търгово предложение, за чието публикуване комисията е наложила окончателна забрана. Изречение първо се прилага в случай, че в срок един месец от датата на решението за окончателна забрана дружеството – обект на търговото предложение, не е публикувало финансов отчет или друга важна информация.

Коментар

• Първоначално изпратено от petergenov Разгледай мнение
                17% корекция на търговото. Хммм
                при обявяване на първото търгово бях писал, че очаквам корекция в рамките на 10% ...... бях писал и, че първата цената нарочно е по-ниска и са предвидили да корегират с 10%

заслужавате повече от тези 17%, но да не забравяме, че се намираме в Б-я

желая ви успех .......... дано имате късмет...
                fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение

Пак е смешна, да.
                  КФН имат 10 дни да мислят за отговора си и той ще е окончателен.
                  При отрицателен такъв Дачев може след 6 месеца да прави ново търгово
                  Хммм, abc, аз нямам такъв спомен - откъде това за 6-те месеца? Би трябвало да могат да си отправят ново веднага след това.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                    Цената пак е смешна, обосновка липсва за нас.
                    За съжаление не ми е ясна процедурата от тук нататък. Предполагам че вероятно само кфн имат достъп до обосновката на новото ценово предложение... Да му отказват бързичко.
                    Пак е смешна, да.
                    КФН имат 10 дни да мислят за отговора си и той ще е окончателен.
                    При отрицателен такъв Дачев може след 6 месеца да прави ново търгово

Коментар

• Цената пак е смешна, обосновка липсва за нас.
                      За съжаление не ми е ясна процедурата от тук нататък. Предполагам че вероятно само кфн имат достъп до обосновката на новото ценово предложение... Да му отказват бързичко.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                        ...Но аз продължавам да смятам, че трябва да има и дружества аналози. ...
                        Е как да не трябва да има.!? Този не искаше ли да хвърчи из космоса?. А защо сега се снишава !? Другарче на Баневите се направи, та тръгна да им влиза в положение, мизерна история
                        Жалко. че го няма Netware 5, да си каже и той мнението.. Хей, Нет, ако все още виждаш този изпосталял форум, ела за някоя шега за космоса. Специално ти отделих оригинале пакет netware3.3 (оранжева опаковка, с бели букви - искам да ти го изпратя, с купени права, ей така с архивна стойност, за спомен, не че ще влезе в употреба.) Ела да пратим космонавта на по-далечна орбита
                        Last edited by precakanoto; 23.11.2018, 22:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от kosuma Разгледай мнение
                          В новото предложение аз не видях отговори на поставените въпроси от КФН.
                          Обосновката на изготвената оценка е направена към 12.10.2018 г. и е валидна за срок от 6 месеца

Не са си променяли обосновката. Т.е. не са отговаряли на въпросите на КФН?!
                          На ред е КФН...

Коментар

• В новото предложение аз не видях отговори на поставените въпроси от КФН.
                            МНЕНИЕТО МИ НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Това зависи и от нас

Коментар

• да видим ще ги спрат ли? Аз не съм оптимист.

Коментар

Working...
                                X