IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Дотук добре. Но аз продължавам да смятам, че трябва да има и дружества аналози. Ако ги спрат още веднъж, ще видим вече отчета за Q3 в сметките, както и рейшота и да тогава къде ще е цената?! Без препоръка!

Коментар

• 17% корекция на търговото. Хммм

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение

Защото не му трябвя БФБ.
        Защото иска да дели печалбите си на 1.
        Защото не иска някакви миноритари да му задават логични въпроси по време на ОС.
        Защото не иска да да се отчита и обяснява пред КФН.
        Защото след година време изходните данни , използвани за делистване на Свилоза, биха били доста по-различни от тези, използвани сега.
        ....
        Това е ясно за нас. Интересно е да се чуе как ще замаже отговора КД

Коментар

• Те са готови да платят 5.5 въпреки че цената никога не е стигала до там. Смятай за какво става дума :-)

Коментар

• 5.3

Коментар

• 5.5

Коментар

• в тази връзка консолидирания ще го манипулират ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
                  Може да съм развил някаква форма на Стокхолмски синдром, след толкова много години на борсата, но само аз ли виждам и вина на инвеститорите?! Защо изведнъж, когато нещото се случи, всички дружно започват да "реват", как мажоритарите искат да си изкупят компаниите при занижена оценка? Компании, които години се търгуват на борсата, изведнъж се оказват неправилно оценени. При ситуацията в момента, при повечето компании ще си изпочупим краката сами да си изсипваме акциите, но съм сигурен, че ако се окаже че на тази цена някой иска да я изкупи, дружно ще обясняваме, че цената е ниска. Е има значи някакъв проблем и основната функцията на борса да оценява коректно компаниите не работи добре.
                  +1
                  Много добре казано!

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
                    Може да съм развил някаква форма на Стокхолмски синдром, след толкова много години на борсата, но само аз ли виждам и вина на инвеститорите?! Защо изведнъж, когато нещото се случи, всички дружно започват да "реват", как мажоритарите искат да си изкупят компаниите при занижена оценка? Компании, които години се търгуват на борсата, изведнъж се оказват неправилно оценени. При ситуацията в момента, при повечето компании ще си изпочупим краката сами да си изсипваме акциите, но съм сигурен, че ако се окаже че на тази цена някой иска да я изкупи, дружно ще обясняваме, че цената е ниска. Е има значи някакъв проблем и основната функцията на борса да оценява коректно компаниите не работи добре.

Съгласен за общите оценки, но как да оцениш и задържиш на оценката си, когато именно мажоритаря ти я преоценява в свой интерес(каква изненада), когато си поиска и те скуби , а уж си му равен по права и не можеш да му кажеш , че той ти е неизгоден за момента и искаш да го замениш с друг по ефективен и не толкова скъп за пазара в момента?
                    Всякакви търговски права в Бг. са отдавна изопачени и пренастроени във владетелските интереси -в ползу МАЖОРИТАРо- и вече са НАСЛЕДСТВЕНИ!!!

Коментар

• Колега,
                      Ти как ще оцениш стойността на апартамент, на който виждаш само входната врата и знаш че е собственост на тарикат забъркан в знакови схеми?

Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
                      “Speculation is a business. It is neither guesswork nor a gamble. It is hard work and plenty of it.”

Коментар

• марген, проблема е в борсата, финансовата култура, инвестиционната среда на постоянна несигурност бг и в доверието на хората към КФН и към мажоритарите. Хората на много неща са се нагледали и малко са ентусиастите да инвестират при пълна несигурност от страна на врътки на мажовците, полтическа несигурност, неработещо правосъдие и т.н и т.н. Те затова не функционира пазара-борсата и това не е от вчера и е абсолютно жалко малкото все още останали инвеститори на БФБ да се изкарват виновни за това.
                        Принципно мненията ти винаги са били точни, но с това последното категорично не съм съгласен.

П.П. Аз бях един от малкото които бяха без предубеждения към мажоритаря тук, въпреки че много хора споделяха обратно мнение, е ми оказаха се за съжаление прави... поредния кофти мажоритар, който да си направи врътка на гърба на малките. Нищо ново под слънцето...
                        Last edited by pepe1234; 23.11.2018, 11:38.

Коментар

• Може да съм развил някаква форма на Стокхолмски синдром, след толкова много години на борсата, но само аз ли виждам и вина на инвеститорите?! Защо изведнъж, когато нещото се случи, всички дружно започват да "реват", как мажоритарите искат да си изкупят компаниите при занижена оценка? Компании, които години се търгуват на борсата, изведнъж се оказват неправилно оценени. При ситуацията в момента, при повечето компании ще си изпочупим краката сами да си изсипваме акциите, но съм сигурен, че ако се окаже че на тази цена някой иска да я изкупи, дружно ще обясняваме, че цената е ниска. Е има значи някакъв проблем и основната функцията на борса да оценява коректно компаниите не работи добре.
                          Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Че му е много изгодно е ясно и на малките деца. Какато и да е на него обаче не му е ясно какво трябва да отговори, когато го питат за свилоза. Айде да му помогна и аз да му дам малко акъл както той ни дава на нас. Да сме си намерели втора работа. Ако някога е търсил в бг втора работа ще разбере, че никой не търси на граждански договор да наеме хора и че при почасова работа (непълен работен ден на допълнителен трудов договор) има ограничения в кодекса на труда да се работи без да се нарушава закона. Смешник пълен, още ми е горчиво от глупостите които изприказва, кой правел БВП-то работодателите го правели не работниците работодателите забележи. Пффффффффффффффффффф. Както и да е г-н дачев да вземе поне да се ограмоти, като го питат на интервюта за делистването на Свилоза да обяснява, колко ангажименти и допълнителни разходи ще си спести, защото няма да прави тримесечни отчети, нама да занимава счетоводители и одитори, няма да поддържа на страницата си секцията за инвеститори и колко много административна и регулаторна тежест ще отпадне, за да може компанията да се развива още по-добре. Ето това е интелигентния отговор не да се изтъпани и да ми вика като селяк в делитване сме...не мога да говоря хахахах, че ще се издаде колко му е на далавера, айде със здраве смешник. Определено и да не се делистне ще се разпродам с този вече не искам да имам нищо общо....
                            Last edited by pepe1234; 23.11.2018, 11:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от vigilant Разгледай мнение

+1
                              Според мен му е много изгодно, иначе нямаше да се хаби за 1млн. свободни акции. В интервюто многократно наблягаше на ролята на предприемачите в БГ - това ни е един от сериозните проблеми - приватизаторите се сомоопределят като предприемачи, но предприемача освен за печалба се бори и за изграждането на среда, а приватизатора не обича да дели при него паричните потоци трябва да са само в една посока. И когато не са съсипали приватизираното трябва вечна благодарност - there is sth. rotten in BG
                              Всичко може, но от свиня лебед не може да стане. Грозният чекист толкова пъти се изложи, че публичността му идва малко в повече. Ще му дойде времето и на този неверен син на партията. НАП забавя, но не забравя.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iblis Разгледай мнение

Защо делиства и защо точно сега, както е попитал BSEtrader-а.
                                Защото не му трябвя БФБ.
                                Защото иска да дели печалбите си на 1.
                                Защото не иска някакви миноритари да му задават логични въпроси по време на ОС.
                                Защото не иска да да се отчита и обяснява пред КФН.
                                Защото след година време изходните данни , използвани за делистване на Свилоза, биха били доста по-различни от тези, използвани сега.
                                ....

Коментар

Working...
                                X