Първоначално изпратено от Poncho
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма имоти АДСИЦ (SFI)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнениеНе ми се вярва при текущата си задлъжнялост да емитират още дълг. По-скоро от акционерите ще търсят пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениепредните 2 години го увеличаваха с рамера на дивидента, но тази година ме съмнява ,че може да пуснат облигации
Коментар
-
Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнениеТук май ще е нужно увеличение на капитала за да се плати дивидента...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеВъпреки това могъщият ръст за тримесечието е добър знак - ако има съразмерство и за останалите тримесечия (нещо логическо при подобен бизнес - все пак договорите за наеми не са месец за месец) това означава дивидентец догодина 26-27 стинки - т.е. дивидентна доходност при настоящите цени от около 10%. Доста по-добре от другите АДСИЦ-и с подобен бизнес, които разчитат основно на продажбички.
Коментар
-
Първоначално изпратено от марин Разгледай мнениеЗащото в годишния отчет печалбата от 5,5 млн. се формира благодарение основно на 5,7 млн. други приходи. От тях 5 619 хлв. са приходи от неустойки за забава на строителни дейности /виж т. 4 от обяснителните записки на Счетоводна политика, стр. 31/. Това е еднократен приход, вероятно свързан със строителството на кулите. През 2011 г. няма такъв, в Q1 на 2013 - също, а и предполагам, че за цялата 2013 г. няма да има. Тогава Дружеството ще разчита да формира печалба основно от приходи за наеми /евентуално продажби на активи/. Вярно е, че при тях за Q1 има ръст, но 5,6 млн. е твърде голяма сума.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение...защо - еднократен? Като гледам тримесечният - има сериозен ръст спрямо миналогодишното пръво тримесечие.Last edited by марин; 22.05.2013, 10:58.
Коментар
-
Първоначално изпратено от марин Разгледай мнениеЗагубата, Падре, е след провизията на дивидента.
Мисля, че дивидентът, след като е заделен и осчетоводен като разход
в баланса, няма как да не бъде изплатен, нищо, че за това трябва да се
намерят още 2-3 милки.
По-скоро тук ме смущава ниската счетоводна стойност на акцийката
и това, че приходът, който носи дивидента е еднократен.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнениеИмпе, не гледаш внимателно. Имате загуба от 172 хиляди лева.
Причината вероятно е, че разходите ви за данъци са скочили с 5 млн. Умната.
Следователно какви дивиденти, какви 5 лв ))Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Абе пущиняци,
аз цял ден се тая и не дигам темата горе, та да можем тихичко и скромничко да си попълваме, вий веднага ще се развикате...
Новината ме зарадва, но не ме учуди - очаквах такава сосна сума, но до край не бях сигурен дали няма да намалее с някоя счетоводна врътка...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Цитат от годишния отчет
Дивиденти
Дружеството приключва 2012 г. с печалба в размер на
5,526 хил. лв. След преобразуване по ЗДСИЦ /чл. 10/ финансовият резултат, който се явява основа за изчисление на задължителния по закон дивидент е 6,331 хил. лв. Размерът на отчислението от печалбата за 2012 г. за дивидент е 5,698 хил. лв. (2011 г. : 767 х. лв.). Сумата е начислена и е признато задължение за дивиденти в отчета за финансово състояние към 31.12.2012 г.|^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
|___________||__|___|)
(@)(@)""*|(@)(@)**(@)
Коментар
-
Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнениеИмпе, не гледаш внимателно. Имате загуба от 172 хиляди лева.
Причината вероятно е, че разходите ви за данъци са скочили с 5 млн. Умната.
Следователно какви дивиденти, какви 5 лв ))
Ама чак 5 лв няма да е, то се знае.
Г-н Донев - кажете вий.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар