If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Че колко - "длъги години"? Дълговете намаляват небавно, печалбите ще растат - дивидентът - тоже. Догодина ще е по-малък от сега, но пак 9-10% доходност (спрямо настоящите цени) ще има - мисля аз.
Може и толкова да е дивидентната доходност, но според мен ще е по-ниска - около 5-6%. Все пак трябва да се отчете и увеличаването на броя акции. Пак казвам, според мен не е оправдано да се чака някакъв голям ръст по тази позиция.
Увеличението на броят - не чак толкова ного голямо. Аз мисля - доходност поне около 8%.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Може и толкова да е дивидентната доходност, но според мен ще е по-ниска - около 5-6%. Все пак трябва да се отчете и увеличаването на броя акции. Пак казвам, според мен не е оправдано да се чака някакъв голям ръст по тази позиция.
Не знам какъв е тоя оптимизъм тук, при положение че още дълги години паричните потоци от дейността ще отиват за погасяване на дългове. Това че дивидента за поредна година се плаща с увеличение на капитала не е положително, според мен. Във всеки случай на борсата има АДСИЦ-и с доста по-голям потенциал.
Че колко - "длъги години"? Дълговете намаляват небавно, печалбите ще растат - дивидентът - тоже. Догодина ще е по-малък от сега, но пак 9-10% доходност (спрямо настоящите цени) ще има - мисля аз.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Не знам какъв е тоя оптимизъм тук, при положение че още дълги години паричните потоци от дейността ще отиват за погасяване на дългове. Това че дивидента за поредна година се плаща с увеличение на капитала не е положително, според мен. Във всеки случай на борсата има АДСИЦ-и с доста по-голям потенциал.
Добър сте г-н Донев, за пореден път го доказвате! Появи се интерес към позицията и само за няколко дни виждаме решение за следващото увеличение
То е ясно че чисто откъм парични потоци не може да мине без него, но все пак прави впечатление бързата работа. Ще стане позиция тук
Успех!
Коментар