If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Настройването на бизнеса през последните три години доведе до положение, когато акцията се оказва подценена. Реализирания модел се оказва отличен и пазарът оценява !!!
успех на акционерите тук
който се сетил- сетил сега да видим в отчета разходите за лихви дали ще са ниски, наистина p/b е 1.25 някъде ако продължат с увеличенията по сегашни цени/48/3.5=13.71+17=30.71*3.50=107.5/85=1.26/, а и предполагам че част от дивидента(ако не и целия) е вкючен в цената вече, та може увеличението да е и на 3.20-3.30, де да знам иначе дивидента си идва 25-30 ст при 90% от печалбата ако не излезе нещо непредвидено
като гледам тука и брефа ако си построят сградата добре ще има ръст и там ама кога ще стане
беше ми смешно като казваха че инвеститорите в 30-годишни щатски облигации направили 20-25% като лихвата паднала от 3.5% под 3% ама тука стане нещо поднобнообратният процес сигурно ще е много болезнен
Затова и се търгува активно ,- заработваш си "РОВ-ЯМА" и пак си я докарваш да ти е по мярка доходноста -10% поне
беше ми смешно като казваха че инвеститорите в 30-годишни щатски облигации направили 20-25% като лихвата паднала от 3.5% под 3% ама тука стане нещо поднобно обратният процес сигурно ще е много болезнен
Късно си се усетил !
Сега като расте капиталовата - как ли ще си смятаме дивидентната
който се сетил- сетил сега да видим в отчета разходите за лихви дали ще са ниски, наистина p/b е 1.25 някъде ако продължат с увеличенията по сегашни цени/48/3.5=13.71+17=30.71*3.50=107.5/85=1.26/, а и предполагам че част от дивидента(ако не и целия) е вкючен в цената вече, та може увеличението да е и на 3.20-3.30, де да знам иначе дивидента си идва 25-30 ст при 90% от печалбата ако не излезе нещо непредвидено
като гледам тука и брефа ако си построят сградата добре ще има ръст и там ама кога ще стане
и за да завърша - лятото акцията беше 2.85, сега е 3.30 , ръст от 15,7%
капитализацията по моя метод() при цена от 2.85 беше 96.45 милиона(48/2.85=16.84 + 17= 33.84*2.85= 96.45) , а сега е 104.1 милиона(48/3.30=14.54+17=31.54*3.30=104.1), ръст от 7.9%
дивидентната доходност зависи от дивидента къмто капитализацията, та реално дългосрочната дивидентната доходност е намаляла горе-долу наполовина по-малко от ръста при цената което значи че при спад на цената дългосрочната дивидентната доходност ще расте с по-бавен темп от спада на цената, ако продължат увеличенията на капитала
кой с какво се занимава
Късно си се усетил !
Сега като расте капиталовата - как ли ще си смятаме дивидентната
3.50 от една страна държа кеш и се минах, от друга нищо не съм продал здраве да е
тази статия от вчера е показателна http://www.investor.bg/po-sveta/453/...2014-g-186658/
и с тия лихви абсурдни лихви по облигациите
Нормално е, REIT сега са привлекателни заради нивата на депозитите. Например при депозити от по над 7% преди няколко години, никой няма да погледне АДСИЦ с дивидентна доходност 5-6%. Сега обаче когато депозитите са под 3%, АДСИЦ с 5% доходност изглежда много добре. Ето как са лихвите по депозитите в Европа: http://europe.deposits.org/
0.8% лихва за депозит за година в Германия, дори REIT с 3% доходност изглежда страхотно
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
3.50 от една страна държа кеш и се минах, от друга нищо не съм продал здраве да е
тази статия от вчера е показателна http://www.investor.bg/po-sveta/453/...2014-g-186658/
и с тия лихви абсурдни лихви по облигациите
Коментар