IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма имоти АДСИЦ (SFI)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
    чак сега ли ви превеждат дивидента колеги...бре като по поръчка....за нова година
    тука не е лошо за инвестиране като гледам...хубава позиция и според мен-ако падне повечко кеш(едни заплатки там) ще станем съакционери,стига да не се балонирате много дотогава
    очаквам добър отчет!
    Дивидента го дават сега за да полеем именния и рожденния ден на чичо Оги Ха да му е живо и здраво името!

п.п. Моята брокерка ми каза че пари4ките за увеличението ще ми ги дръпнат на 29.12
    Last edited by tony1975; 21.12.2014, 00:17.

Коментар

• чак сега ли ви превеждат дивидента колеги...бре като по поръчка....за нова година
      тука не е лошо за инвестиране като гледам...хубава позиция и според мен-ако падне повечко кеш(едни заплатки там) ще станем съакционери,стига да не се балонирате много дотогава

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
        докато картоиграчът и картите са на масата печалби не се броят

ЩО ДА НЕ СЕ БРОЯТ ? аз си броя ето такаааа, -

**31*12**2012г.** ГОДИНА **31*12** 2013г. *******20*12*2014г.**или сега **

1260x2,143 = 2700 *Sfi * 1570x2,0967= 3292 *****Sfi 5528+870нови x2,402=

брой сделки по позицията 78 за трите години
        Last edited by inta53; 20.12.2014, 19:03.

Коментар

• докато картоиграчът и картите са на масата печалби не се броят

Коментар

• По сметките на Евро-Финанс също са преведени
            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• По сметките на Карол също има дивиденд.
              Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

мене вчера са ми дръпнали пари за увеличението, ето къде са отишли но дивидент още няма, аз и не мисля че имат пари да го платят на всички веднага
                Е, моят е пъкнал днес: все пак аз съм Императорът.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Аз имам дивидентец от могъщите и прекрасни кули, които всички ний обичаме.
                  мене вчера са ми дръпнали пари за увеличението, ето къде са отишли но дивидент още няма, аз и не мисля че имат пари да го платят на всички веднага
                  Last edited by Felbuzz; 19.12.2014, 00:01.

Коментар

• и за да завърша - лятото акцията беше 2.85, сега е 3.30 , ръст от 15,7%
                    капитализацията по моя метод() при цена от 2.85 беше 96.45 милиона(48/2.85=16.84 + 17= 33.84*2.85= 96.45) , а сега е 104.1 милиона(48/3.30=14.54+17=31.54*3.30=104.1), ръст от 7.9%
                    дивидентната доходност зависи от дивидента къмто капитализацията, та реално дългосрочната дивидентната доходност е намаляла горе-долу наполовина по-малко от ръста при цената което значи че при спад на цената дългосрочната дивидентната доходност ще расте с по-бавен темп от спада на цената, ако продължат увеличенията на капитала
                    кой с какво се занимава

Коментар

• Аз имам дивидентец от могъщите и прекрасни кули, които всички ний обичаме.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• забелязах нещо интересно - правих си сметки каква пазарна капитализация ще имат кулите ако за всичките пасиви се направи увеличение на капитала на разни цени, примерно 3.30, 6.60, 9.90, чисто теоретично, както и ако тръгне надолу - примерно 1.65, левче
                        например 48 милиона пасиви / 6.60 = 7.27 милиона нови акции, + 17 сегашни= 160 милиона капитализация, демек при 100% ръст на цената (3.30>>6.60)капитализацията на дружеството скача само с 52% ( ако приемем че капитализацията сега е 17*3.3 + 48 пасиви= 104 милиона
                        абе изводът ми е че при ръст на цената акцията не са набалончва чак толкова много, но пък при спад капитализацията спада доста бавно и съответно коефициентите стават атрактивни едва при голям спад на цената
                        горното има ли някакъв смисъл изобщо
                        някой ако му е скучно може да си посмята

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                          каквото беше - беше
                          многото хубаво не е на хубаво имаше една приказка...пък тук видимо цената върви нагоре доста бързо......та да видим

Коментар

кулите скъсаха синджира
                            каквото беше - беше

Коментар

• кулите скъсаха синджира

Коментар

• Щом търсенето е налице - значи работата е добре.
                                Ще има необходимост - някаква, от нови площи, но няма да има инвеститори по много причини и основната е, че работата ще е на кантар. Старите площи ще са запълнени и с добри наеми.
                                Софарма имоти има добра перспектива.

Коментар

Working...
                                X