IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма имоти АДСИЦ (SFI)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз си залагам на аска - който е мераклия купува , до тук освободих двойно от очакваните нови . -с приличен профит от средна ~2,40 вече си е 2,05

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      какви са тия цени бе хора???
      несигурността на пазара намери отражение тук но в обратна посока...

Коментар

• какви са тия цени бе хора???

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
          е разгледах ония ден проспекта за увеличението на капитала
          - всички сгради пише че са застраховани
          - банката има няква такса 0.3% та май в момента ГПР е 3.2%
          ако вноските по кредита са равни то първите години ще се плаща по-малко от главницата и увеличенията няма да са толкова големи
          ай дано супер марио ни зарадва както го правеше през миналата година
          А какво стана с акциите отувеличението. Няма ли да се търгуват вече?

Коментар

• е разгледах ония ден проспекта за увеличението на капитала
            - всички сгради пише че са застраховани
            - банката има няква такса 0.3% та май в момента ГПР е 3.2%
            ако вноските по кредита са равни то първите години ще се плаща по-малко от главницата и увеличенията няма да са толкова големи
            ай дано супер марио ни зарадва както го правеше през миналата година

Коментар

аз p/b-то много го обичам за индикатор иначе много хубави линкове вадиш все, от къде ги взимаш нз ама продължавай в същия дух
              Аз не го обичам изобщо защото много често неликвидните ДМА и като цяло нематериалните активи не са с пазарна цена което много изкривява този показател. Предпочитам да гледам нивото на дълга и ликвидните активи Иначе линковете ги вадя от гугъл, работата ми включва много търсене на информация и съм свикнал да чета и да се ровя.

Тони, да и аз като мине 5 ще направя анализ дали да продавам. При над 90% отдаване на площите в момента възможността за нарастване на приходите е вече ограничена. Гледам на повечето чужестранни REIT имотите са отдадени 90-95%.
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• да е от пазара ли, може аз си мисля, че чичо оги "награждава" записалите, ама де да знам...
                Казвате 3% доходност от реит в Германия е ОК, ама ние сме малко по-на изток, хайде да дадем прения за риска и да кажем че доходност от дивиденти от 5% ще е ОК, което при 25ст дивидент прави 5лв на акция , Импе записали тоя път или пак чакаш в ниското?

Коментар

• Настройването на бизнеса през последните три години доведе до положение, когато акцията се оказва подценена. Реализирания модел се оказва отличен и пазарът оценява !!!
                  успех на акционерите тук
                  Last edited by fortiss; 07.01.2015, 21:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                    Yeah... noooo:
                    http://media.advisorone.com/advisoro...hart2_REIT.jpg
                    иначе ми напомня на scrip dividend:
                    http://www.santander.com/csgs/Satell...nd-Scheme.html

за мен е все едно си получавам дивидента в акции. значението на p/b е много преувеличено, е например на linkedin е на ниво от над 9
                    аз p/b-то много го обичам за индикатор иначе много хубави линкове вадиш все, от къде ги взимаш нз ама продължавай в същия дух

Коментар

който се сетил- сетил сега да видим в отчета разходите за лихви дали ще са ниски, наистина p/b е 1.25 някъде ако продължат с увеличенията по сегашни цени/48/3.5=13.71+17=30.71*3.50=107.5/85=1.26/, а и предполагам че част от дивидента(ако не и целия) е вкючен в цената вече, та може увеличението да е и на 3.20-3.30, де да знам иначе дивидента си идва 25-30 ст при 90% от печалбата ако не излезе нещо непредвидено
                      като гледам тука и брефа ако си построят сградата добре ще има ръст и там ама кога ще стане
                      Yeah... noooo:
                      http://media.advisorone.com/advisoro...hart2_REIT.jpg
                      иначе ми напомня на scrip dividend:
                      http://www.santander.com/csgs/Satell...nd-Scheme.html

за мен е все едно си получавам дивидента в акции. значението на p/b е много преувеличено, е например на linkedin е на ниво от над 9
                      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

беше ми смешно като казваха че инвеститорите в 30-годишни щатски облигации направили 20-25% като лихвата паднала от 3.5% под 3% ама тука стане нещо поднобно обратният процес сигурно ще е много болезнен

Затова и се търгува активно ,- заработваш си "РОВ-ЯМА" и пак си я докарваш да ти е по мярка доходноста -10% поне

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                          днес е Ивановден и може да смяташ в твоя полза

Не е шега, заслуга си е
                          Attached Files

Коментар

• беше ми смешно като казваха че инвеститорите в 30-годишни щатски облигации направили 20-25% като лихвата паднала от 3.5% под 3% ама тука стане нещо поднобно обратният процес сигурно ще е много болезнен

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                              Късно си се усетил !
                              Сега като расте капиталовата - как ли ще си смятаме дивидентната
                              който се сетил- сетил сега да видим в отчета разходите за лихви дали ще са ниски, наистина p/b е 1.25 някъде ако продължат с увеличенията по сегашни цени/48/3.5=13.71+17=30.71*3.50=107.5/85=1.26/, а и предполагам че част от дивидента(ако не и целия) е вкючен в цената вече, та може увеличението да е и на 3.20-3.30, де да знам иначе дивидента си идва 25-30 ст при 90% от печалбата ако не излезе нещо непредвидено
                              като гледам тука и брефа ако си построят сградата добре ще има ръст и там ама кога ще стане

Коментар

• Той народа го е казал , -" ИВАН и ПУЙЧИ най трудно се гледат" - та за туй и черпим !

Коментар

Working...
                                X