IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма имоти АДСИЦ (SFI)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
    Наистина, доколкото гледах последният частичен списък, нямаше нито един пенсионен фонд акционер. Тоест очаквам скоро пенсионните фондове да се включат тук доста сериозно, защото както писа Тони по-долу дивидента се очертава на поне 0,27 лв. (ако е 90% от печалбата, колкото е минимумът по закон) и на 0,3 лв. ако разпределят цялата печалба. Но 0,27 ст. пи 3,5 лв. са 7,7% дивидентна доходност, което вече го няма, КТБ отиде. Депозитите вече са на 2-3 процента и то за блокирани пари, за неблокирани по-малко, а тук 7,7% с неблокирани.

Освен това според мен трябва да се смята 0,27 лв. на цена от 3,2 лв., защото скоро ще е екс-дивидент датата (до 4-5 месеца) и реално дивидентната доходност отива на около 8%.

Според мен от ликвидните само Адванс Терафонд АДСИЦ е с по-висока дивидентна доходност, но там е ликвидационна, защото разпродава земята си. Освен това една лоша реколта може да срути пазара на земя, а какво остава за две поредни лоши реколти, така че едно е да имаш сигурни доходи от наем на офиси в София, друго да зависиш от времето и цените на световните пазари.

Освен това при Софарма имоти АДСИЦ сградата става все по-ценна с ръста на интереса към офис имотите в София и мисля, че скоро може да видим преоценка на инвестиционния имот Софарма Бизнес Тауърс нагоре.

Ясно се видя, че Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ сгафи, като си продаде сградата на околвръстния път в София. Да раздаде голям дивидент, но мисля че я разкара при лоша възвращаемост, ако не беше, сега щеше да я продаде по-скъпо, а през това време щеше да лапка наеми, вместо ниски лихви по дивиденти. Сега е принуден да купува нови сградички и да строи, а можеше да си запази хубавата сграда..

Фонд имоти АДСИЦ си разкара сградата, не ми се говори как.

Феърплей се издъни, не само че имотите му са тотално неликвидни и неносещи доход, а сега с Украинската криза и рунаците ще отечат.

ФЕЕИ АДСИЦ се оказа гнила ябълка, която дори няма пари да си плати дивидентите, защото общините и болниците му дължат пари, а в България срещу държавата не можеш да пратиш частен съдебен изпълнител и да им източиш сметките).

Така като сериозна инвестиция за мен се очертава Софарма имоти АДСИЦ.

Хареса ми и коментара на Тони, написал наскоро

Не е препоръка за инвестиции. Имам акции от Софарма имоти АДСИЦ и регулярно купувам и продавам. Например купих при сипването до 3,372 и продадох на 3,489 лв. (от стояща оферта) в последно време. Леко съм маркет-мейкър по позицията, при този широк спред направих 3,5% брутна печалба за 4 дни ей така за забавление. не че е нещо велико около 90 лв.

Няма ли и други да се направят на маркетмейкъри? Не искам да обирам и тази пазарна ниша. Нека я вземат тези с по-малките портфейли, за да правят добра доходност.

Не е препоръка за инвестиции. Имам акции от Софарма имоти АДСИЦ и регулярно купувам и продавам.
    Все едно аз съм го писал това с една забележка, думата в червено да се чете - депозити!
    Колкото до маркетмейкърството май сте двама ?
    Би ли ми пратил този списък с акционери, който си гледал?
    Поздрави!

п.п. и пак не разбрах - само на мен ли не са ми заредени новите дялове?
    Last edited by tony1975; 01.02.2015, 11:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      Кажи и на твоя могъщ ПФ да купи тук, не са набутва осигурените с чуруци и после да горят !!!!
      Наистина, доколкото гледах последната официална частична информация, няма нито един пенсионен фонд с вложение тук ?!?!?. Тоест очаквам скоро пенсионните фондове да се включат тук доста сериозно, а може би след време, но рано или късно би било логично, защото както писа Тони по-долу дивидента се очертава на поне 0,27 лв. (ако е 90% от печалбата, колкото е минимумът по закон) и на 0,3 лв. ако разпределят цялата печалба. Но 0,27 ст. пи 3,5 лв. са 7,7% дивидентна доходност, което вече го няма, КТБ отиде. Депозитите вече са на 2-3 процента и то за блокирани пари, за неблокирани по-малко, а тук 7,7% с неблокирани.

Освен това според мен трябва да се смята 0,27 лв. на цена от 3,2 лв., защото скоро ще е екс-дивидент датата (до 4-5 месеца) и реално дивидентната доходност отива на около 8%.

Да не забравяме, че според мен Европа влиза все повече в японския сценарий на 25 г. с ниски лихви и дефлация.

Според мен от ликвидните само Адванс Терафонд АДСИЦ е с по-висока дивидентна доходност, но там е ликвидационна, защото разпродава земята си. Освен това една лоша реколта може да срути пазара на земя, а какво остава за две поредни лоши реколти, така че едно е да имаш сигурни доходи от наем на офиси в София, друго да зависиш от времето и цените на световните пазари.

Освен това при Софарма имоти АДСИЦ сградата става все по-ценна с ръста на интереса към офис имотите в София и мисля, че скоро може да видим преоценка на инвестиционния имот Софарма Бизнес Тауърс нагоре.

Ясно се видя, че Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ сгафи, като си продаде сградата на околвръстния път в София. Да раздаде голям дивидент, но мисля че я разкара при лоша възвращаемост, ако не беше, сега щеше да я продаде по-скъпо, а през това време щеше да лапка наеми, вместо ниски лихви по депозитите. Сега е принуден да купува нови сградички и да строи, а можеше да си запази хубавата сграда..

Фонд имоти АДСИЦ си разкара сградата, не ми се говори как.

Феърплей се издъни, не само че имотите му са тотално неликвидни и неносещи доход, а сега с Украинската криза и рунаците ще отечат.

ФЕЕИ АДСИЦ се оказа гнила ябълка, която дори няма пари да си плати дивидентите, защото общините и болниците му дължат пари, а в България срещу държавата не можеш да пратиш частен съдебен изпълнител и да им източиш сметките). (Някой ако си спомня, че имах ФЕЕИ, нека му кажа, че ги разкарах още преди увеличението на капитала им, усещайки се че нещо мирише, и то ги разкарах с добра печалба).

Така като сериозна инвестиция за мен се очертава Софарма имоти АДСИЦ.

Хареса ми и коментара на Тони, написал наскоро

Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      Казвате 3% доходност от реит в Германия е ОК, ама ние сме малко по-на изток, хайде да дадем прения за риска и да кажем че доходност от дивиденти от 5% ще е ОК, което при 25ст дивидент прави 5лв на акция
      Не е препоръка за инвестиции. Имам акции от Софарма имоти АДСИЦ и регулярно купувам и продавам. Например купих при сипването до 3,372 и продадох на 3,489 лв. (от стояща оферта) в последно време. Леко съм маркет-мейкър по позицията, при този широк спред направих 3,5% брутна печалба за 4 дни ей така за забавление. не че е нещо велико около 90 лв.

Няма ли и други да се направят на маркетмейкъри? Не искам да обирам и тази пазарна ниша. Нека я вземат тези с по-малките портфейли, за да правят добра доходност.

Не е препоръка за инвестиции. Имам акции от Софарма имоти АДСИЦ и регулярно купувам и продавам.
      Last edited by oslo; 01.02.2015, 12:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Честити ви нови акции, и аз обмислям да увелича бройчичката туканка.
        Кажи и на твоя могъщ ПФ да купи тук, не са набутва осигурените с чуруци и после да горят !!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          към края на годината има близо 4млн, които ще бъдат ползвани за бъдещи инвестиции???
          Да вземат и тук да купят някое блокче в Бизнес парка, а
          Честити ви нови акции, и аз обмислям да увелича бройчичката туканка.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• получихте ли новите акции - благодаря!

Уважаеми г-н Борисов,
            компанията е супер, имотите им са супер, доходността вече е на макс...... не е ли време да пооправите сайта вече?
            Last edited by tony1975; 01.02.2015, 09:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
              кааакви нови инвестиции дано размислят то май тоя кеш е от аванс, с който са платили дивидента докато парите от увеличението са били по набирателна сметка още тука всякакви врътки има
              значиии дивидента идва към 27 бруто при 90% от печалбата
              и аз около 27 ст докарах
              за 4млн - само цитирах отчета

Коментар

• кааакви нови инвестиции дано размислят то май тоя кеш е от аванс, с който са платили дивидента докато парите от увеличението са били по набирателна сметка още тука всякакви врътки има
                значиии дивидента идва към 27 бруто при 90% от печалбата

Коментар

• към края на годината има близо 4млн, които ще бъдат ползвани за бъдещи инвестиции???
                  Да вземат и тук да купят някое блокче в Бизнес парка, а

Коментар

• И тук подминахме0,30 = 0,33 всеобхватния

Коментар

• Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение
                      Не
                      Не трябва ли да има обявление преди да заверат сметките?

Коментар

• Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение
                        Не
                        На мен се появиха, но са блокирани.

Иначе каква печалба очаквате за 2014? Аз мисля, че ще е около 5.5 милиона, т.е. по 32-33 стотинки след увеличението, което прави дивидент от около 29 стотинки.
                        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Има имааа ...
                          Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
                            Появиха pли ти се новите акции по сметката?
                            Не

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                              Аз си залагам на аска - който е мераклия купува , до тук освободих двойно от очакваните нови . -с приличен профит от средна ~2,40 вече си е 2,05
                              Появиха ли ти се новите акции по сметката?

Коментар

• без продажба няма печалба аз пък бърза работа нямам и пасувам, може да паднат, може още да се качат ще видим
                                айде да идват вече новите акции...

Коментар

Working...
                                X