IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма имоти АДСИЦ (SFI)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
    Аз пък си мисля, че една добра компания трябва да се разраства и инвестира постоянно.
    не винаги - например виж Freeport-McMoRan докъде го докараха с разратването
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
      Щом искаш да разширя, при АТЕРА не е дивидент, а ликвидация, така че дали реалната доходност е и 5%... или да гледаме поскъпване на земята... Дали или

при БРЕФ е тюрлю гювеч от замразени и размразени активи
      голямата им грешка беше че продадоха Камбаните бизнес център на 9% възвращаемост (ако се не лъжа).Сега щеше да могат да я метнат на 7 или 6%, което е с 50% по-добре и освен това досега да лапкаха яка доходност, а не на 0% в банките

все пак и БРЕФ и Атера ме кефят, но малко не им достига да застигнат СФИ
      Атера я оправя ръст в цената на земята, което не е изключено, но не е сигурно
      БРЕФ е по-комплексен, което е минус, защото аз искам еднофакторна инвестиция
      голям проблем ще е Мосю Бриколаж да фалира, тогава проблема с Пикадили в СФИ ще е детски, но този риск е малък, предполагам
      новата сграда няма да я продадат, защото може би си осъзнават грешката с КБЦ и не вярвам да я повторят, така че бърза печалба и ликвидационен дивидент няма да има
      Младост 4 сигурно ще трябват 10 г. да се развие или повече, все пак градът на Ажело се развива вече 25 години...

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам акции ....
      Да сравняваш моментната дохоодност между трите топ адсиц е некоректно, защото м.г. друг щеше да е победител , а догодина как ще е а по-догодина - нали купуваме очаквания?
      СФИ не е създаден заради кулите и не се казва Софарма бизнес тауърс АДСИЦ, т.е. това е "живо" макар и юридическо дружество и трябва да се мисли за развитието му.

В прочем осло ти записваш ли новите акции - не съм поглеждал протоколите напоследък?
      Last edited by tony1975; 06.06.2016, 06:22.

Коментар

• Аз пък си мисля, че една добра компания трябва да се разраства и инвестира постоянно.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
          Хич, ама хич не мога да се съглася с теб.
          по твоята логика да съберат Apple, google, facebook, GM, BMW, Volksvagen, Daimler, Shell, BP, Bearkshire Hataway и т.н., както им се пишат имената в едно

та да купуваш готов портфейл от тюрлю гювеч

човек
          истинските инвеститори искат ясен профил на компанията, за да може да й изчислят нещата
          не тюрлю гювеч като .......... примерно

Поздрави

Коментар

Абсолютно съгласен с Black and white
            и несъгласен с Тони

Тони, защо ни е да слагат нов проект в този АДСИЦ, за да стане 1 губещ и един работещ ли?
            или един стартиращ (около 5 години) и един работещ
            абсурд
            за нови проекти да правят нов АДСИЦ
            иначе аз съм аут
            Хич, ама хич не мога да се съглася с теб.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              Прав е Осло и както винаги прецизен в сметките , но нека не зазбравяме:
              1. АТЕРА няма НИКАКЪВ дълг, което си е + , а за СФИ малко или много риск
              2. БРЕФ тепърва развива нов/и проекти и там приходите ще растат, докато за СФИ това е макс-а
              3. Не мога да приема, че СФИ е само с този проект и мениджмънта отказва да мисли за нови възможности. Да заема е голям, но и намалява и имотите в БГ се събудиха. Защо не се включиха в новите аптеки и не прибират те наемите от 10годишните договори?!?! Защото ако това е макса и мениджмънта няма време щото по цял ден се занимава с финансите на СОФАРМА, то ръста и персппективите от тук нататък при дружеството са кастрирани в аванс- извинявам се за думата, но тя ми допада най-добре в момента!
              Щом искаш да разширя, при АТЕРА не е дивидент, а ликвидация, така че дали реалната доходност е и 5%... или да гледаме поскъпване на земята... Дали или

при БРЕФ е тюрлю гювеч от замразени и размразени активи
              голямата им грешка беше че продадоха Камбаните бизнес център на 9% възвращаемост (ако се не лъжа).Сега щеше да могат да я метнат на 7 или 6%, което е с 50% по-добре и освен това досега да лапкаха яка доходност, а не на 0% в банките

все пак и БРЕФ и Атера ме кефят, но малко не им достига да застигнат СФИ
              Атера я оправя ръст в цената на земята, което не е изключено, но не е сигурно
              БРЕФ е по-комплексен, което е минус, защото аз искам еднофакторна инвестиция
              голям проблем ще е Мосю Бриколаж да фалира, тогава проблема с Пикадили в СФИ ще е детски, но този риск е малък, предполагам
              новата сграда няма да я продадат, защото може би си осъзнават грешката с КБЦ и не вярвам да я повторят, така че бърза печалба и ликвидационен дивидент няма да има
              Младост 4 сигурно ще трябват 10 г. да се развие или повече, все пак градът на Ажело се развива вече 25 години...

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам акции ....
              Last edited by oslo; 05.06.2016, 15:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                конкретно за сфи, ако бях акционер, нямаше да искам разрастване на бизнеса с нови проекти. помислете така - основният актив на компанията са едни уникални кули и няма никакви гаранции, че новите проекти ще са толкова успешни или че ще имат поне същата средна доходност. инвестиция в акции на сфи за мен беше точно експозиция към тези кули и начина за максимизиране на стойността за акционерите според мен е да се теглят още заеми и да се направи обратно изкупуване. защо? защото лихвите са много ниски печалбата на компанията ще намалее, но печалбата на акция ще е по-висока. също, с едни лихвени суапове може лесно да се защити фирмата от повишение на лихвите. та тримесечния еурибор в момента е -0.261%
                Абсолютно съгласен с Black and white
                и несъгласен с Тони

Тони, защо ни е да слагат нов проект в този АДСИЦ, за да стане 1 губещ и един работещ ли?
                или един стартиращ (около 5 години) и един работещ
                абсурд
                за нови проекти да правят нов АДСИЦ
                иначе аз съм аут

Коментар

2. БРЕФ тепърва развива нов/и проекти и там приходите ще растат, докато за СФИ това е макс-а
                  3. Не мога да приема, че СФИ е само с този проект и мениджмънта отказва да мисли за нови възможности. Да заема е голям, но и намалява и имотите в БГ се събудиха. Защо не се включиха в новите аптеки и не прибират те наемите от 10годишните договори?!?! Защото ако това е макса и мениджмънта няма време щото по цял ден се занимава с финансите на СОФАРМА, то ръста и персппективите от тук нататък при дружеството са кастрирани в аванс- извинявам се за думата, но тя ми допада най-добре в момента!
                  Това мнение ми хареса.

Коментар

едно мнение на бивш акционер

атера, бреф и сфи е трудно да се сравняват заради бизнеса им - атера разчита на продажби на земя, сфи разчита на наеми, а бреф в момента завършва много голям проект и продава стари активи.

конкретно за сфи, ако бях акционер, нямаше да искам разрастване на бизнеса с нови проекти. помислете така - основният актив на компанията са едни уникални кули и няма никакви гаранции, че новите проекти ще са толкова успешни или че ще имат поне същата средна доходност. инвестиция в акции на сфи за мен беше точно експозиция към тези кули и начина за максимизиране на стойността за акционерите според мен е да се теглят още заеми и да се направи обратно изкупуване. защо? защото лихвите са много ниски печалбата на компанията ще намалее, но печалбата на акция ще е по-висока. също, с едни лихвени суапове може лесно да се защити фирмата от повишение на лихвите. та тримесечния еурибор в момента е -0.261%

затова и бях против увеличенията на капитала. но все пак за мен те имат един много важен плюс - осигуряват възможност за излизане на инвеститори с повече акции като мен, което си е страхотно при тези смешни обеми на бфб

лично мнение, не е препоръка за нищо. всеки си има глава на раменете
                    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Бързи сметки, без да е препоръка за покупка на ЦК
                      тук дивидентата доходност е около 6%
                      спрямо 4,3% при БРЕФ и 5% при АТЕРА
                      респект
                      с падащите лихви по кредитите и с намаляващия лихвен дълг + надеждата за по-високи наеми на отдаваните площи

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни нижа. Имам акции

Коментар

• Бързи сметки, без да е препоръка за покупка на ЦК
                        тук дивидентата доходност е около 6%
                        спрямо 4,3% при БРЕФ и 5% при АТЕРА
                        респект
                        с падащите лихви по кредитите и с намаляващия лихвен дълг + надеждата за по-високи наеми на отдаваните площи

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни нижа. Имам акции

Коментар

• Ако не греша след събранието (16/06/2016) до 4ти Юли трябва да се предаде протокола до КФН и след това вече да се действа по процедурата. И вероятно новите ще се търгуват пак към края на Октомври.
                          Last edited by Petar; 02.06.2016, 12:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от sylver88 Разгледай мнение
                            Колеги, не почнали вече времето да ходим до ИП да си пускаме заявлението за увеличение в капитала. Питам да знам дали да скокна до Елана.
                            извинявай, поправка - трябва да бъде одобрено от кфн
                            Last edited by Black and white cat-foot; 31.05.2016, 20:35.

Коментар

• Колеги, не почнали вече времето да ходим до ИП да си пускаме заявлението за увеличение в капитала. Питам да знам дали да скокна до Елана.

Коментар

• Тук коментарите нещо много оредяха

Коментар

Working...
                                X