Първоначално изпратено от SOFIX
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма имоти АДСИЦ (SFI)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеЩом искаш да разширя, при АТЕРА не е дивидент, а ликвидация, така че дали реалната доходност е и 5%... или да гледаме поскъпване на земята... Дали или
при БРЕФ е тюрлю гювеч от замразени и размразени активи
голямата им грешка беше че продадоха Камбаните бизнес център на 9% възвращаемост (ако се не лъжа).Сега щеше да могат да я метнат на 7 или 6%, което е с 50% по-добре и освен това досега да лапкаха яка доходност, а не на 0% в банките
все пак и БРЕФ и Атера ме кефят, но малко не им достига да застигнат СФИ
Атера я оправя ръст в цената на земята, което не е изключено, но не е сигурно
БРЕФ е по-комплексен, което е минус, защото аз искам еднофакторна инвестиция
голям проблем ще е Мосю Бриколаж да фалира, тогава проблема с Пикадили в СФИ ще е детски, но този риск е малък, предполагам
новата сграда няма да я продадат, защото може би си осъзнават грешката с КБЦ и не вярвам да я повторят, така че бърза печалба и ликвидационен дивидент няма да има
Младост 4 сигурно ще трябват 10 г. да се развие или повече, все пак градът на Ажело се развива вече 25 години...
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам акции ...., а догодина как ще е а по-догодина - нали купуваме очаквания?
СФИ не е създаден заради кулите и не се казва Софарма бизнес тауърс АДСИЦ, т.е. това е "живо" макар и юридическо дружество и трябва да се мисли за развитието му.
В прочем осло ти записваш ли новите акции - не съм поглеждал протоколите напоследък?Last edited by tony1975; 06.06.2016, 06:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеХич, ама хич не мога да се съглася с теб.
та да купуваш готов портфейл от тюрлю гювеч
човек
истинските инвеститори искат ясен профил на компанията, за да може да й изчислят нещата
не тюрлю гювеч като .......... примерно
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеАбсолютно съгласен с Black and white
и несъгласен с Тони
Тони, защо ни е да слагат нов проект в този АДСИЦ, за да стане 1 губещ и един работещ ли?
или един стартиращ (около 5 години) и един работещ
абсурд
за нови проекти да правят нов АДСИЦ
иначе аз съм аут
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеПрав е Осло и както винаги прецизен в сметките, но нека не зазбравяме:
1. АТЕРА няма НИКАКЪВ дълг, което си е + , а за СФИ малко или много риск
2. БРЕФ тепърва развива нов/и проекти и там приходите ще растат, докато за СФИ това е макс-а
3. Не мога да приема, че СФИ е само с този проект и мениджмънта отказва да мисли за нови възможности. Да заема е голям, но и намалява и имотите в БГ се събудиха. Защо не се включиха в новите аптеки и не прибират те наемите от 10годишните договори?!?! Защото ако това е макса и мениджмънта няма време щото по цял ден се занимава с финансите на СОФАРМА, то ръста и персппективите от тук нататък при дружеството са кастрирани в аванс- извинявам се за думата, но тя ми допада най-добре в момента!
при БРЕФ е тюрлю гювеч от замразени и размразени активи
голямата им грешка беше че продадоха Камбаните бизнес център на 9% възвращаемост (ако се не лъжа).Сега щеше да могат да я метнат на 7 или 6%, което е с 50% по-добре и освен това досега да лапкаха яка доходност, а не на 0% в банките
все пак и БРЕФ и Атера ме кефят, но малко не им достига да застигнат СФИ
Атера я оправя ръст в цената на земята, което не е изключено, но не е сигурно
БРЕФ е по-комплексен, което е минус, защото аз искам еднофакторна инвестиция
голям проблем ще е Мосю Бриколаж да фалира, тогава проблема с Пикадили в СФИ ще е детски, но този риск е малък, предполагам
новата сграда няма да я продадат, защото може би си осъзнават грешката с КБЦ и не вярвам да я повторят, така че бърза печалба и ликвидационен дивидент няма да има
Младост 4 сигурно ще трябват 10 г. да се развие или повече, все пак градът на Ажело се развива вече 25 години...
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам акции ....Last edited by oslo; 05.06.2016, 15:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеконкретно за сфи, ако бях акционер, нямаше да искам разрастване на бизнеса с нови проекти. помислете така - основният актив на компанията са едни уникални кули и няма никакви гаранции, че новите проекти ще са толкова успешни или че ще имат поне същата средна доходност. инвестиция в акции на сфи за мен беше точно експозиция към тези кули и начина за максимизиране на стойността за акционерите според мен е да се теглят още заеми и да се направи обратно изкупуване. защо? защото лихвите са много нискипечалбата на компанията ще намалее, но печалбата на акция ще е по-висока. също, с едни лихвени суапове може лесно да се защити фирмата от повишение на лихвите. та тримесечния еурибор в момента е -0.261%
и несъгласен с Тони
Тони, защо ни е да слагат нов проект в този АДСИЦ, за да стане 1 губещ и един работещ ли?
или един стартиращ (около 5 години) и един работещ
абсурд
за нови проекти да правят нов АДСИЦ
иначе аз съм аут
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеПрав е Осло и както винаги прецизен в сметките, но нека не зазбравяме:
2. БРЕФ тепърва развива нов/и проекти и там приходите ще растат, докато за СФИ това е макс-а
3. Не мога да приема, че СФИ е само с този проект и мениджмънта отказва да мисли за нови възможности. Да заема е голям, но и намалява и имотите в БГ се събудиха. Защо не се включиха в новите аптеки и не прибират те наемите от 10годишните договори?!?! Защото ако това е макса и мениджмънта няма време щото по цял ден се занимава с финансите на СОФАРМА, то ръста и персппективите от тук нататък при дружеството са кастрирани в аванс- извинявам се за думата, но тя ми допада най-добре в момента!
Коментар
-
атера, бреф и сфи е трудно да се сравняват заради бизнеса им - атера разчита на продажби на земя, сфи разчита на наеми, а бреф в момента завършва много голям проект и продава стари активи.
конкретно за сфи, ако бях акционер, нямаше да искам разрастване на бизнеса с нови проекти. помислете така - основният актив на компанията са едни уникални кули и няма никакви гаранции, че новите проекти ще са толкова успешни или че ще имат поне същата средна доходност. инвестиция в акции на сфи за мен беше точно експозиция към тези кули и начина за максимизиране на стойността за акционерите според мен е да се теглят още заеми и да се направи обратно изкупуване. защо? защото лихвите са много нискипечалбата на компанията ще намалее, но печалбата на акция ще е по-висока. също, с едни лихвени суапове може лесно да се защити фирмата от повишение на лихвите. та тримесечния еурибор в момента е -0.261%
затова и бях против увеличенията на капитала. но все пак за мен те имат един много важен плюс - осигуряват възможност за излизане на инвеститори с повече акции като мен, което си е страхотно при тези смешни обеми на бфб
лично мнение, не е препоръка за нищо. всеки си има глава на раменетеdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеБързи сметки, без да е препоръка за покупка на ЦК
тук дивидентата доходност е около 6%
спрямо 4,3% при БРЕФ и 5% при АТЕРА
респект
с падащите лихви по кредитите и с намаляващия лихвен дълг + надеждата за по-високи наеми на отдаваните площи
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни нижа. Имам акции, но нека не зазбравяме:
Коментар
-
Бързи сметки, без да е препоръка за покупка на ЦК
тук дивидентата доходност е около 6%
спрямо 4,3% при БРЕФ и 5% при АТЕРА
респект
с падащите лихви по кредитите и с намаляващия лихвен дълг + надеждата за по-високи наеми на отдаваните площи
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни нижа. Имам акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от sylver88 Разгледай мнениеКолеги, не почнали вече времето да ходим до ИП да си пускаме заявлението за увеличение в капитала. Питам да знам дали да скокна до Елана.Last edited by Black and white cat-foot; 31.05.2016, 20:35.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
Коментар