IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• искам да отблежа, че аз карам с монбатски акумулатор
    по принцип гледам да купувам българското
    и съм доволен от продукта на Монбат

ако продаваш кола за 20 000 или 50 000 евро ще рискуваш ли някой от малките външни детайли да разочарова клиента?

тоест некачествен или качествен акумулатор ще вложиш "първично"
    еми аз бих вложил качествен, ако бях производител, защото няма да ядосвам клиент заради няколко евро, до 10-20 евро

тоест който продава на първично влагане е качествен производител на акумуматори, който само на вторично еди какъв си друг, или качествен в процес на доказване

айде помислете малко и ми кажете дали е така или не е така

не е препоръка за инвестиционно решение

ето в тази тема
    http://forums.hondabg.com/index.php?...4&#entry145284
    хората търсят Бош, не Монбат

пуснете търсене по "качествен акумулатор"
    http://www.google.bg/search?sourceid...82%d0%be%d1%80

ето и в тази тема, пак за Бош си говорят
    http://audibg.com/index.php?showtopic=18512

вижте какво казва отворилият темата

Досега бях с една Искра 55Ah 450A, а преди нея беше един Монбат, които изкара половин година. Така че този път смятам да пропусна българското.
    Мисля че 60ah е достатъчно за 1,8 бензин. Спрял съм се на един от тези три варианта, обаче не знам кои да бъде.

GIGAWATT 12V60Ah 600А - 89лв
    Или необслужваем
    EXIDE EXCELL 12V 60 Ah 540A - 99лв
    BANNER Power Bull 12V 62Ah 510А - 96лв. (BANNER Power Bull 12V 66Ah 540А - 99 лв.)
    не е препоръка за покупка или продажба
    препоръка е за четене, проверяване, анализ, мислене и др. подобни действия

а песента "качество/цена" е голям шлагер, да
    http://vbox7.com/play:6b57c30dca

Коментар

• Първоначално изпратено от Каммен
      Май тук колегите не оценяват че Монбат работи на" вторичният пазар" и не смятате ли, че с тази рецесия, ще имат още по-голям шанс?
      Качество/цена ще придобива все по-голяма сила.
      Къде са основните им пазари?Нали не мислите че да пробиеш в Зап Европа не е лесна работа. Всъщност колко са бг фирмите опериращи там?
      Жалко само за поразбутания имидж относно обратното изкупуване - явно не дооцениха пазара или се предовериха на "фин. анализатори"
      Но ...... всеки греши - въпросът е каква поука си взел Аз смятам да им се доверя и за в бъдеще.
      Но ще ми е интересно да чуя аргументи защо според някои няма да успеят.
      Едно е сигурно - има както ниски цени на акции така и високи все още - разликата ще е/ като се успокои пазара/, кой ще се приспособи бързо да работи при новите пазарни условия.
      пич, Монбат не играеше на пазара на първично влагане, защото там трябва да гарантира примерно XXXX акумулатора за един клиент и други тежки истории, като качество
      а маржа бил съвсем малко по-висок

който досега е продавал на първично влагане, ще ги пренасочи към вторично влагане, като стой та гледай

какви са тия идиотщини, че единия пазар е отделен от другия?големите са и на двата пазара
      но Монбат е само на единия

голяма защита, няма що

големия въпрос е дали хората ще имат стари коли и дали ще ги ползват
      ти ако фалираш на борсата от спекула или те уволнят от работа, ще имаш ли нужда от 2 коли в семейството?
      айде замисли се малко

аз ще изчакам до мартенските резултати, за да си правя изводи тук

не е препоръка за покупка или продажба, а за използване на мозъка
      аман от пишман анализатори

Коментар

• Първоначално изпратено от ЛЕКС
        Производството на акумулатори е свързано с автомобилната индустрия, а тя както вече стана ясно колабира. Затварят се заводи, спира временно производство за няколко месеца или завинаги.
        Ясно е, че ако хората нямат пари за хляб и билетчета за градски транспорт, няма да могат да си сменят и двайсетгодишния Опел с Мерцедес.

По принцип ще продължи при силна конкуренция да се търсят авточасти и пр., но хартиите на фабриката ще продължат да се движат към реалната си цена...
        Дано само да не фалира.... все пак сме в криза.
        Препоръчвам на акционерите да палят свещички за здраве и успех ...
        +1

Коментар

• Тука май ....до юли догодина ...ще е така ...ще ми се след нова година ...да тръгнем оптимистично нагоре ,....ама да видим .....отивам да пална една свещ

Коментар

• Май тук колегите не оценяват че Монбат работи на" вторичният пазар" и не смятате ли, че с тази рецесия, ще имат още по-голям шанс?
            Качество/цена ще придобива все по-голяма сила.
            Къде са основните им пазари?Нали не мислите че да пробиеш в Зап Европа не е лесна работа. Всъщност колко са бг фирмите опериращи там?
            Жалко само за поразбутания имидж относно обратното изкупуване - явно не дооцениха пазара или се предовериха на "фин. анализатори"
            Но ...... всеки греши - въпросът е каква поука си взел Аз смятам да им се доверя и за в бъдеще.
            Но ще ми е интересно да чуя аргументи защо според някои няма да успеят.
            Едно е сигурно - има както ниски цени на акции така и високи все още - разликата ще е/ като се успокои пазара/, кой ще се приспособи бързо да работи при новите пазарни условия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Остап Бендер
              И тук ще дойдат добри нива за влизане. Усещам как ще направя яко пачка.
              Туй кеша е голяма работа, а?!
              “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Производството на акумулатори е свързано с автомобилната индустрия, а тя както вече стана ясно колабира. Затварят се заводи, спира временно производство за няколко месеца или завинаги.
                Ясно е, че ако хората нямат пари за хляб и билетчета за градски транспорт, няма да могат да си сменят и двайсетгодишния Опел с Мерцедес.

По принцип ще продължи при силна конкуренция да се търсят авточасти и пр., но хартиите на фабриката ще продължат да се движат към реалната си цена...
                Дано само да не фалира.... все пак сме в криза.
                Препоръчвам на акционерите да палят свещички за здраве и успех ...

Коментар

• Първоначално изпратено от coolice
                  Първоначално изпратено от Matrosov
                  Някой наясно ли е при каква цена на оловото, заводите за рециклиране биха били нерантабилни?
                  Рециклираното олово винагие 20-25% по тънко от това да купиш на борсата...

Първоначално изпратено от репото
                  оловото падна под 1 500 долара за тон
                  в германия спряха някои заводи за коли
                  а да видим Монбат пак ли ще печели...
                  Именно само стои гледаи как вторичният пазар на акумулатори расте

Знаеш ли кое е кофти за компанията ? Кофти е че бфб е ирационална борса пълна със страхливи пилета опс инвеститори май исках да кажа .... Нормално е да рапродаваш акции някоя компания набалбукана с ипотечни облигации и тнт или с падащ маркет заради кризата но на компаникя която произвежда, печели и кризата им отваря нови възможности ... такива пилета заслужават да нямат акции

пп Блъскаите я още надолу скоро ще ми стане изгодно да си я усредня... пък да видим дали ще балбукна...

не е препоръка
                  Май има противоречия

Коментар

• Първоначално изпратено от Остап Бендер
                    И тук ще дойдат добри нива за влизане. Усещам как ще направя яко пачка.
                    Прав си. 13 лв е едно много добро ниво за влизане.
                    Гледай да не го изпуснеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull

айде всичко по 1 кинт и да мирясаме че май всички доста се уморихме
                      Иди го кажи на ZHBG ще те черпят :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от coolice
                        Някой наясно ли е при каква цена на оловото, заводите за рециклиране биха били нерантабилни?

Знаеш ли кое е кофти за компанията ? Кофти е че бфб е ирационална борса пълна със страхливи пилета опс инвеститори май исках да кажа .... Нормално е да рапродаваш акции някоя компания набалбукана с ипотечни облигации и тнт или с падащ маркет заради кризата но на компаникя която произвежда, печели и кризата им отваря нови възможности ... такива пилета заслужават да нямат акции

пп Блъскаите я още надолу скоро ще ми стане изгодно да си я усредня... пък да видим дали ще балбукна...

не е препоръка
                        по принцип си прав

айде всичко по 1 кинт и да мирясаме че май всички доста се уморихме

Коментар

• И тук ще дойдат добри нива за влизане. Усещам как ще направя яко пачка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Matrosov

не е препоръка
                            Business as Usual

Коментар

• Те на FM и ПКарадебилов ..потопи им дай ! Евакуирали са сичко на депозитчета ..... и чакат сгодна сгода ....да обърнат плочата ...и пак на 33 оборота .....ама айде може и на 45 ...няма да им се разсърдя .....пък и са обещали ....двуцифрена цена да докарат ...кат са включат с техните "виртуални" насън 5 мио

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
                                Първоначално изпратено от kLeX
                                Мисля, че ако има спад при цената на оловото, ще има спад и при закупуването на стари акумулатори.
                                Съответно би спаднал стимула да се предават старите акумулатори и биха си отлежавали по гаражите и мазетата години наред... И рециклиращите мощности ще останат ненатоварени - с други думи, нерентабилни!!!
                                Ще оставиш клошарите без работа ,А?
                                自由西藏

Коментар

Working...
                                X