Уау-у-у-у!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от орканито едно ИПО не може да е оправдание за цената защото вече три банки предлагат много добри репа с акции на Монбат
цената е такава защото оптимистите по позицията са накупили и новините от дружеството не предизвикват други инвеститори да купуват
вероятно не достигат до тях... или не знаят български
все пак това е работа на Даниела и тя си знае
аз също си знам
Освен това не мисля, че данните не стигат до чуждестранните инвеститори, напротив. Получаваме мейли и по електронната поща, на които своевременно отговаряме - предимно от чуждестранни инвеститори са.
Проблемът не мисля, че е в чуждестранните инвеститори. Ние провеждаме срещи с такива, които проявяват интерес към дружеството и в тази връзка не мисля, че има проблеми. Освен това по време на представянето ни в Лондон г-н Бобоков осъществи множество срещи с потенциални инвеститори и както знаете представихме там инвестиционната си програма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lynxСтатия в Монитор:
http://www.monitor.bg/bussiness/arti...id=40&eid=1046
Наблюдава се спад в износа за Румъния, Сърбия и Македония поради климатични промени.
И уж завода в Сърбия щяха със средствата от IPO-то да го правят?
Настина продажбите на акумулатори намаляват, когато зимата е топла.
За завода в Сърбия - той както много пъти казахме е за рециклиране на стари акумулатори и наистина с част от парите от IPO се извършват инвестиции там. Озадачаваме това, че уж следите позицията, а не следите редовно новините и възникват у вас въпроси, които ние вече сме се произнесли по тях. В тази връзка в края на миналия месец оповестихме инвестиции в сръбското дружество - 28.03.2007 г.
Коментар
-
Уважаеми инвеститори,
Днес направих справка в страницата на КФН и открих, че нито един от матириалите за Общото събрание на акционерите не е качено, независимо, че същите са подадени чрез системата ЕКСТРИ 45 дни преди датата на ОСА, а именно на 13 април. Не можах да намеря материалите и на сайта на БФБ.
Остава единственото място, където можете да намерите материали за събранието най-лесно сайта на Монбат АД.
За тези, които се интересуват ето линка
http://www.monbat.com/monbat.php?mb_...l_id=1&page=os
Материалите са публикувани в сайта непосредствено след предоставянето им в КФН
Коментар
-
нищо не си изпуснал от онази
днешната може да ти е малко по полезна - слагам само свъразното с монбат
Парада ще водят Химимпорт и Монбат
година 2007, брой 82, от 27.04.2007 г.
попитахме професионалистите на пазара за очакванията им за финансовите данни на 5 от емблематичните компании на БФБ - Химимпорт, Софарма, БТК, Монбат и Индустриален холдинг България.
Това са първите отчети от години насам, които излизат в обстановка на корекция на пазара и за разлика от предишните ще трябва не да подкрепят тренда, а по-скоро да го обърнат.
Надя Неделчева
Силен ръст на приходите и печалбите може да се очаква при Монбат.
Красимир Атанасов
Всички без БТК са нагоре
Монбат вече демонстрира отлични резултати за първите два месеца и очаквам тази тенденция да се запази и да преизпълни годишния си план.
До голяма степен движението на акциите ще се определи от резултатите на IPO преди тях, като Монбат и Химимпорт ще реагират в най-силна степен.
Иво Толев
Продажби заради дебютите
Към момента фокусът на инвеститорите е насочен не толкова към отчетите за първото тримесечие от 2007 г., колкото към предстоящите IPO и желанието им да участват в тях. Поради тази причина вероятни колебания в цените на изброените дружества биха били следствие от разпродажби за осигуряване на ресурси, а не от лоши финансови данни. По-скоро евентуалните колебания биха били допълнителна подкрепяща причина. Въпреки алтернативата на финансиране чрез актуалните репо сделки допускам и освобождаване на ресурси чрез разпродажби. Най-логично е те да бъдат при дружествата, постигнали добър растеж в последните месеци. В това число влизат и някои от изброените компании.
Никола Цокев
Акциите ще наваксват след май
Силно позитивни очаквания има за отчетите на Химимпорт и на Монбат, тъй като двете дружества обявиха небивал размер на нетната си печалба в неконсолидираните си отчети. Монбат вече ще консолидира и резултатите на Старт - Добрич.
Позитивните очаквания обаче останаха на заден план, защото фокусът на инвеститорите е върху IPO, но след края на май тези акции ще “наваксат”.
Яни Драгов
Булярд ще издърпа холдинга
Очаквам добри финансови резултати за първото тримесечие и за петте коментирани компании. Монбат се развива изключително добре, като на неконсолидирана база регистрира над 100% от печалбата за тримесечието.
Владимир Малчев
Монбат ще демонстрира силни растежи по основните позиции в отчетите, но това няма да е изненада за инвеститорите и може да има само краткосрочен ефект. По-сериозно поскъпване е възможно след аукционите за КТБ и ПИБ.
Ангел Хаджийски
Положителни очаквания за Монбат
Данните, изнесени от Монбат, за ръст в приходите за първите три месеца обуславят положителни очаквания към бъдещите му отчети.
Владислав Панев
Цели се привличане на интерес
Вероятно консолидираните отчети на компаниите ще бъдат много добри, тъй като за тях е жизненоважно да привлекат вниманието на инвеститорите. В цените на Химимпорт и Монбат са включени очаквания за силен ръст на печалбите и продажбите, така че по-скоро подобрените им показатели ще кореспондират с тях.
Като цяло смятам, че пазарът едва ли ще се представи добре през май, поне докато траят аукционите на Корпоративна банка и ПИБ. Причина за това са огромните за нашите мащаби ресурси, които ще се насочат към тях. Възможни са по-големи спадове на борсата около 10 май и около датата на аукциона за ПИБ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ХосеМен не. Сега е такава апатия на борсата че и овчици с по 300-400 акции могат да бутат цените надолу. Нищо чудно да го свалят до към 9,20 преди ИПО-тата, но това въобще не ме притеснява. Тук съм влязал с хоризонт над 1 г., използвам си акцийките за репо-сделки и само се кефя че предприятието се развива добре. Това е по-важно, цената ще се намести където трябва след няколко месеца, не се коси!
P.S. Никога, никого не съм поучавал и не планирам за в бъдеще да върша тая работа, тъй като ясно осъзнавам, че когато човек реши да се набута, то той разполага с предостатъчно възможности да осъществи своя план.
Коментар
-
Статия в Монитор:
http://www.monitor.bg/bussiness/arti...id=40&eid=1046
Наблюдава се спад в износа за Румъния, Сърбия и Македония поради климатични промени.
И уж завода в Сърбия щяха със средствата от IPO-то да го правят?
Коментар
-
Първоначално изпратено от KOSTJUMARТези Ипота наистина бъркат тренда. Явно тяхната сила за момента надделява и определя посоката. Но тръгне ли нагоре борсата МОНБАТ е едно от първите дружества, което без проблем ще достигне исторически нива. Фундамента си е добър. Трябва да призная, че и аз кеширах заради банките, но не по тази позиция.
Коментар
-
Тези Ипота наистина бъркат тренда. Явно тяхната сила за момента надделява и определя посоката. Но тръгне ли нагоре борсата МОНБАТ е едно от първите дружества, което без проблем ще достигне исторически нива. Фундамента си е добър. Трябва да призная, че и аз кеширах заради банките, но не по тази позиция.
Коментар
Коментар