IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Impo,stiga veche! Poslednite dve godini se ubedihme,che si tipichen bejbi bumyr.Kupuvash,dyrjish i se radvadsh na akciite si i razduvash,kolko si napred ot sosniq divident na sexy-akciite si, a v momentite na spad da obqvqvash vsichki za "zaiuvci" i da razpravqsh,kolko velik shte izlezesh ot pepelta/tipichen megaloman/, ne za drugo,a zashtoto ne ti stiga mozyka za operaciq "prodajba".
    "НИКОГА НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙ ИНТУИЦИЯТА СИ. НО И НЕ МИСЛИ, ЧЕ САМО ТЯ СТИГА."

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
      Петъре - според тебе монбатовици мамуни ли, ние мамуни ли, при положение, че дружеството отчита 105% ръст на печалба, ърм?
      Знаеш ли лафа на счетоводителите - като ги пита шефа ил какъв е баланса и те отговарят І "Колкото кажеш шефе"

Коментар

• Петъре - според тебе монбатовици мамуни ли, ние мамуни ли, при положение, че дружеството отчита 105% ръст на печалба, ърм?
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Брех че еуфория по световните борси. На нас днес ни се размина леко, но утре мисля ще наваксваме. Дали пък лесно няма да се върне цената в диапазона за обратно изкупуване

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванoв
            Ще ви разкажа един виц (много поучителен) който ми разказаха и ми се струва много поучителен за акционерите на МОНБАТ.

Отишъл някакъв янки в някакво индеанско племе в джунглата.
            Там било бъкано с маймуни.
            Янкито обаче казал - давам по 10$ за всяка маймуна която ми донесете жива.
            Почнали да повуват и да му носят маймуни и той плащал по 10$ за всяка.
            След 2 месеца обаче улова намалял.И той почнал да плаща по 20$ за маймуна
            След известно време паднал значително улова на маймуни и той вдигнал мизата на 30$.Минало се време и улова съвсем паднал.Човека вдигнал цената на 40$.
            След 1 месец му казали че вече няма маймуни.
            Тогава той казал на пълномощника си - продай им всичките по 35$ и кажи че от утре ги купуваме по 50$.
            Тутак си всички маймуни били разпродадени.
            На следващия ден когато индианците се наредили на опашка да продават маймуните по 50$, изкупвача с парите го нямало !

Всеки сам да си направи изводите
            Вече не останаха балъци, които можеш да измамиш.
            Сори.

Коментар

• Ще ви разкажа един виц (много поучителен) който ми разказаха и ми се струва много поучителен за акционерите на МОНБАТ.

Отишъл някакъв янки в някакво индеанско племе в джунглата.
              Там било бъкано с маймуни.
              Янкито обаче казал - давам по 10$ за всяка маймуна която ми донесете жива.
              Почнали да повуват и да му носят маймуни и той плащал по 10$ за всяка.
              След 2 месеца обаче улова намалял.И той почнал да плаща по 20$ за маймуна
              След известно време паднал значително улова на маймуни и той вдигнал мизата на 30$.Минало се време и улова съвсем паднал.Човека вдигнал цената на 40$.
              След 1 месец му казали че вече няма маймуни.
              Тогава той казал на пълномощника си - продай им всичките по 35$ и кажи че от утре ги купуваме по 50$.
              Тутак си всички маймуни били разпродадени.
              На следващия ден когато индианците се наредили на опашка да продават маймуните по 50$, изкупвача с парите го нямало !

Всеки сам да си направи изводите

Коментар

• Не може вечно да вали ..имаше един песен ....

Коментар

• да сигурно страховете са прекалено черни, а и ликвидната криза удря наред
                  нали знаете купувай/продавай страховете, продавай/купувай фактите
                  сега продадоха страховете, после може да купят фактите

късмет
                  http://vbox7.com/play:6b57c30dca

Коментар

• на мен това ми другата инвестиция неведнъж съм писал (още от лятото) като съм се карал с троловете в темата (ПК, ФМ) че смятам да прекарам кризара на монбат и зелено....

невярвах че ще закарат печелеща компания с отварящи се възможности в тази криза надолу ама нали ни е ирационална борсата..... нормално е да разпродаваш рискови компании които биха имали проблеми а не такива с преспективи ... ама всеки си знае... фундамента е бетон поне спред мен а иначе ще префразиране популярното лафче : Каквато ние държавата такива са ни и нвеститорите

сега чакам дая изблъскат още надолу и ще дръпна част от зеленото вече поспечелих от него и ще усредня малко монбат защото нямам проблем с доверието...

не е препоръка
                    Business as Usual

Коментар

• Първоначално изпратено от репото
                      какви са тия идиотщини, че единия пазар е отделен от другия?големите са и на двата пазара
                      ами като толкова са големи, защо изобщо са допуснали Монбат да им завзема пазарен дял???
                      Много нерви си вкарал в поста, по-спокойно го давай,разменяме само мнения

Коментар

• Щом паритет ще има ...гущерчета и на депозитче

Коментар

• хехе тук има едни много инересен момент с цената на оловото на лме е $1650

обаче цените са в долари а доларът е поскъпнал с приблизително 20% спрямо еврото демек $1650 са като $1900 преди три месецеца обърнато в евро.... та от тази гледна точка рециклиращите заводи са добра инвестиция освен че дават по ниска цена на сурвината спестват и валутен риск...

досега никои не успял да анализира пазара на олово точно....

пп лично мнение Доларът ще ъпне още 20 % процента догодина някои даже за паритет говорят....

не е препоръка
                          Business as Usual

Коментар

• Оловцето няма да стои на дънцето ....макар се говори усилено за рецесия ....вижда ли някой цената от 1500 $ по надолу ?

Коментар

• "Завода работи на пълна пара и не намалява.... няма признаци на криза и притеснени в работещите там "

Няма и да има призанци на притеснения. Компанията е във фазата си на растеж.
                              Мениджмънта е най-добрия от публичните компании.

Коментар

• Я колко бързо се образвохаме по темата за пазара на монбат а в предният пост не бяхме наясно напредваме

а хаиде сега сметни че 20% от продукцията на монбат се изнася в германия и представлява пазарен дял от 0,5% от немския пазар.....

1. Много хора там никога не са сменяли акумулатор сменяли са колата преди да се скапе акумулатора (first time buyers)

2. Когато искаш да спестиш малко пари купуваш нужен продукт от по евтина марка...

3. Петрола поевтиня така че пътоването с кола е по икономически обосновано отколкото преди 2 месеца....

4. Да патуваш 50-100км до бачкането се смята за нормално в тази държава.

5. Колко хора трябва да бъдат съкратени за да спрът да пътуват за да се удари такъв пазарен дял ...
                                ......

та както казаха в едно предване китаиците имали 2 йероглифа с които записвали думата криза.... едниният си означавал криза а другият означавал възможност... замисли се как се позиционира компанита и с кои иероглиф ще ги запишем

пп. относно така наречените first time buyers е хубаво монбат да добави една лепенка NATO Certified ще вдигне конверсията

ппп. Има нещо което се чудя дали да ви го споделя защото е малко несериозно но все пак троловете "споделят" далеч по-несериозни неща...Онзиден бях в Монтана на рожден ден (вечерта свърши в Ъндъра за който е от там ) Градът е малък всички се познават кажи речи и използвах възможноста колкото мога да поразпитам за някави неща... обобщението е: Завода работи на пълна пара и не намалява.... няма признаци на криза и притеснени в работещите там

не е препоръка

пппп Рептото а от новите необслужваеми акумулатори на монбат пробвали ли си ? тематата в ауди форума е от януари 2007 преди последните модернизациите на завода... и освен това нали в тази държава сме гъзари няма да кажем че сме купили българско за аудито...

ппппп Като нямаме други доводи почва качеството даим куца нищо че се доказват месец след месец и продават повече ако беше лошо ти щеше да си изхвълиш монбата
                                Business as Usual

Коментар

Working...
                                X