IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз чакам 6 месечен дивидент..... В близките 2 г по 20 ст на всеки 6 месеца

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
      Тук обаче никой нищо не коментира, а от няколко месеца цената катери ли катери. Някой тихо мълком си пазарува
      Какво да коментираме ?
      Едва ли някой е против цената на акциите да расте
      Следете обаче действията на главния акционер ,както пишеше на картичките преди време.
      Юг маркет са само изпълнители .
      Успех на всички !

Коментар

• Тук обаче никой нищо не коментира, а от няколко месеца цената катери ли катери. Някой тихо мълком си пазарува

Коментар

• Скоро е време да раздават дивидента от превилигированите.Очаквам мазна сумичка да видя в акаунта.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение

Не, дружеството не изплаща на себе си дивидент за обратно изкупените акции!
            С нашите големи усти дето много коментираме сега не мога да се вредя. Все някой обира би доведе и никой не сипва вече .
            Чакаме консолидирания отчет за второто и третото тримесечие . Ще стане много интересно. СОФКОМ ЛИЗИГ без проблем се финансира на 3% годишна лихва. Може би тази и следващата година ще са СОФКОМ-ови .
            Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнение
              Извинявам се много ама аз пак да питам ............ с това обезсилване акции..... означава ли че следващата година при запазване на печалбата константа и разпределяне на дивидент в същия % автоматично ще имаме сегашния дивидент +10% върху него на хартийка демек 0,35 лв *1,1 = 0,385 лв на акция ....... отделно и златото катери нагоре ....... засега май работите тук се очертават ОК........ ко мислите
              Означава че изпълняват обещанията към акционерите си. От няколко години се говори че ръководството ще работи за две основни неща : ръст на печалбата и ръст на дивидента . Първо прибрахме 25 , после 30 , а сега чакаме и 35 ст. дивидент на акция. Дружеството изкупи почти 10 % от акциите си. Ако не ги обезсили не може да продължи с обратните изкупувания . Това е най - коректния и почтен начин да се отървем от старите акции т.е за винаги да бъдат извадени от обращение и да делим печалбата на по-малко акции . Всички други начини за мен са ощетяващи миноритарите.
              Last edited by MrSi; 04.07.2019, 16:22.

Коментар

Извинявам се много ама аз пак да питам ............ с това обезсилване акции..... означава ли че следващата година при запазване на печалбата константа и разпределяне на дивидент в същия % автоматично ще имаме сегашния дивидент +10% върху него на хартийка демек 0,35 лв *1,1 = 0,385 лв на акция ....... отделно и златото катери нагоре ....... засега май работите тук се очертават ОК........ ко мислите
                Не, дружеството не изплаща на себе си дивидент за обратно изкупените акции!

Коментар

• Извинявам се много ама аз пак да питам ............ с това обезсилване акции..... означава ли че следващата година при запазване на печалбата константа и разпределяне на дивидент в същия % автоматично ще имаме сегашния дивидент +10% върху него на хартийка демек 0,35 лв *1,1 = 0,385 лв на акция ....... отделно и златото катери нагоре ....... засега май работите тук се очертават ОК........ ко мислите

Коментар

дали обратното изкупуване помпи тука
                    Дълго време акцията беше натисната което предостави време на дългосрочните да пълним.
                    Просто беше въпрос на време една от най - подценените и дивидентно носещи акции на БФБ да започне да расте. С две думи мисля че никой не помпи. Просто цената на акция като тази рано или късно се възвръща към дългосрочната и фундаментална средна стойност.
                    Last edited by MrSi; 02.07.2019, 23:27.

Коментар

дали обратното изкупуване помпи тука

Не.

Обратното изкупуване би трябвало да стартира след обезсилване на собствените акции.

А и трябва да има официална обява от дружеството за започване на процедурата.

Коментар

• дали обратното изкупуване помпи тука

Коментар

Някой по вещ може ли да сподели кал би се отразило поскъпването на златото ма тази компания
                          Не бих се определил като вещ, но по-високата цена на златото, което е основното обезпечение на София комерс, би трябвало да доведе до по-висок обем нови предоставени обезпечени заеми.

Коментар

• Някой по вещ може ли да сподели кал би се отразило поскъпването на златото ма тази компания

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
                              http://www.infostock.bg/infostock/co...iya-i-gartsiya

Дано не повлияя на инвестиционното решвние на някои колеги. Мисля че голям продавач все още натиска ама може и да бъркам
                              За това се говори от много години, но нищо конкретно не се е случило, последно мисля търсеха хора с румънски за кол - центъра, но и това преди повече от 1 г. Докато не се види конкретен бизнес план и действия в тази насока си остават единствено добри пожелания.

Пазарът, особено в Румъния е доста голям, има потенциал, но за да се наложи нов бранд има много да се свърши, удачен вариант би било да се придобие някой по - малък, но разпознаваем местен играч.
                              Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
                                http://www.infostock.bg/infostock/co...iya-i-gartsiya

Дано не повлияя на инвестиционното решвние на някои колеги. Мисля че голям продавач все още натиска ама може и да бъркам
                                Да, бъркаш позицията мисля. Тази акция не под натиск от близо две години, капитализацията и не е спряла да се повишава за този период!

Коментар

Working...
                                X