IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
    След Нова година се очаква бум в кредитирането от заложни къщи и частни фирми. Заради ограниченията, наложени от банките при отпускане на заеми, все повече хора ще търсят алтернативни източници за набавяне на средства.
    През 1997 година най евтино беше 10 % на месец .... в зелено , дано не стигаме дотам
    те и в момента дават кинти на заем при 10% месечна лихва

а дали е в зелено , червено или в пимбяно - няма значение

10% са си 10% - без значение на валутата

и сега като сме стигнали до там - какво правим мече–цвете ??????
    fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• След Нова година се очаква бум в кредитирането от заложни къщи и частни фирми. Заради ограниченията, наложени от банките при отпускане на заеми, все повече хора ще търсят алтернативни източници за набавяне на средства.
      През 1997 година най евтино беше 10 % на месец .... в зелено , дано не стигаме дотам

Коментар

• Очакват бум на кредитите от заложни къщи
        01.12.2008

След Нова година се очаква бум в кредитирането от заложни къщи и частни фирми. Заради ограниченията, наложени от банките при отпускане на заеми, все повече хора ще търсят алтернативни източници за набавяне на средства.

Банките затягат условията за отпускане на кредити и адаптацията към изискванията им създава много трудности. Това твърдят фирми, които се занимават с търсенето на изгодни кредити. Според тях това увеличава търсенето на средства от небанкови финансови фирми или от заложни къщи, цитиран от bТВ.

"Имам клиенти, които вече са потърсили услуги и на тези алтернативни възможни начини за финансиране да ги нарека. Лихвите са на месечна база, които се равняват на лихвите, които плащат към банката за година и там рисковете са сериозни", обяснява Галин Даскалов, банков посредник.

В заложните къщи разказват, че са се увеличили хората, които получават пари от тях срещу недвижим имот или автомобил. Все още обаче разчитат основно на бедни клиенти, изпаднали в спешна нужда.

Мненията за този вид кредитиране на заложните къщи са различни. Съветът на специалистите е: "Ако спешно се нуждаете от кредит, но банките не ви отпускат, обърнете се към небанкови кредитни институции, вместо към заложните къщи. Техни представителства ще видите във всеки по-голям магазин за техника например".

Лихвите са малко по-високи, но вземат ли оттам кредит, все пак е поносимо да бъде изплащан, смята Даскалов.

Според финансовите експерти обаче след Нова година и този вид кредитиране ще е трудно, защото небанковите кредитори също разполагат с определен ресурс и ще въведат строг подбор на своите клиенти.
        “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от чичо Скрудж
          Първоначално изпратено от Императорът
          Другото е, че дерат кожите не толкова на нормалните хора, а на хъхряците, които са готови и чавето си да заложат за шише ракия - това в някаква степен ми носи удовлетворение. След като тия същества плюскат от моите пари, от моите данъци, аз пък отидох на море тая година благодарение на тях... ;-)
          Колко бели хора са окрали мангалите-крадци, за да го заложат, лихварите да го приберат и да ти пробутат малка част, като дивидент за да лапнеш въдицата и да идеш на море?
          Не стопляш ли, че рекламираш "организирането" на "дейността" на мангала?
          Те и без бизнесът на тая компания ще крадат - така имам малко удовлетворение.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
            Другото е, че дерат кожите не толкова на нормалните хора, а на хъхряците, които са готови и чавето си да заложат за шише ракия - това в някаква степен ми носи удовлетворение. След като тия същества плюскат от моите пари, от моите данъци, аз пък отидох на море тая година благодарение на тях... ;-)
            Колко бели хора са окрали мангалите-крадци, за да го заложат, лихварите да го приберат и да ти пробутат малка част, като дивидент за да лапнеш въдицата и да идеш на море?
            Не стопляш ли, че рекламираш "организирането" на "дейността" на мангала?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
              Ко стаа тука ва - пуснети малку акцийки - криза е - паникьосвайте, паникьосвайте... :-)
              Импе, няма как да стане в събота, нали се сещаш-Ксетри, Метри и др.подобни!

Коментар

• Ко стаа тука ва - пуснети малку акцийки - криза е - паникьосвайте, паникьосвайте... :-)

Коментар

• More Vulture Than Venture

Коментар

• Тук ще има ли изкупуване на акции от страна на София-комерс, нали го бяха гласували?

Коментар

• добре де светнете ме коя емисия е привилегорованата .................. де.... ба

никъде не можах да видя

ПЛС

Коментар

• Първоначално изпратено от ЛЕКС
                        Много ги хвалите тези лихвари!

Това веднага ме прави подозрителен. Вярно е бизнеса им е доходен и древен - да свалят по три кожи от нещастните си клиенти или жертви, въпрос на терминология.
                        Тука трябва да се калкулира и един сериозен риск - да се ограничи, да се забрани лихварството в сегашната си супер доходна за лихварите форма от държавата, Брюксел и пр.
                        Това е нещо като форсмажор и лихварите веднага ще се измъкнат, а набуталите се щаранчета ще отидат при другите им жертви-клиенти.

Не е препоръка, а констатация.
                        А,ти отказваш ли да купиш и свалиш по три кожи от нещастните закъсали за мангизи или "жертви",когато продават акциите си почти без пари.Прав си;"въпрос на терминология",но и на много други.....категории.
                        А лихварството е анатемосано в библията .На мен ми е все през.....какво казва библията
                        и тези ,които поради некадърност се чудят как да разпродадат останалото от баба и дядо. Проблемът е само в това,че се залагат(продават)крадени вещи.
                        А "органите" спят!

Коментар

• Първоначално изпратено от ЛЕКС
                          Много ги хвалите тези лихвари!

Това веднага ме прави подозрителен. Вярно е бизнеса им е доходен и древен - да свалят по три кожи от нещастните си клиенти или жертви, въпрос на терминология.
                          Тука трябва да се калкулира и един сериозен риск - да се ограничи, да се забрани лихварството в сегашната си супер доходна за лихварите форма от държавата, Брюксел и пр.
                          Това е нещо като форсмажор и лихварите веднага ще се измъкнат, а набуталите се щаранчета ще отидат при другите им жертви-клиенти.

хе хе, някой трябва да им помогне на тез момчета да си отработят кармата!!! И работата на заложните къщи си е съвсем нормална

Коментар

• Лексов - те са подготвени, мисля, дори за такъв вариант. Знаеш ли, за мен, какво е общото между София Комерс и Макдонълдс? За тях лихварството и съответно гадните сандвичи са само параван - истинският им бизнес е недвижимите имоти.
                            Алекс - ами те на непривилегированите акции раздадоха по-голям дивидент тая година - по кинт на бройка.

Коментар

• Емисионната цена беше 5 лв, така че сметките са други. Освен това поемането на рискове и купуването на акции не са задължителни.

То май и проституцията и алкохола трябва да бъде забранени от ЕК според вас.

Коментар

• Много ги хвалите тези лихвари!

Коментар

Working...
                                X