More Vulture Than Venture
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ЛЕКСМного ги хвалите тези лихвари!
Това веднага ме прави подозрителен. Вярно е бизнеса им е доходен и древен - да свалят по три кожи от нещастните си клиенти или жертви, въпрос на терминология.
Тука трябва да се калкулира и един сериозен риск - да се ограничи, да се забрани лихварството в сегашната си супер доходна за лихварите форма от държавата, Брюксел и пр.
Това е нещо като форсмажор и лихварите веднага ще се измъкнат, а набуталите се щаранчета ще отидат при другите им жертви-клиенти.
Не е препоръка, а констатация.
А лихварството е анатемосано в библията .На мен ми е все през.....какво казва библията
и тези ,които поради некадърност се чудят как да разпродадат останалото от баба и дядо. Проблемът е само в това,че се залагат(продават)крадени вещи.
А "органите" спят!
Коментар
-
Bobi75
Първоначално изпратено от ЛЕКСМного ги хвалите тези лихвари!
Това веднага ме прави подозрителен. Вярно е бизнеса им е доходен и древен - да свалят по три кожи от нещастните си клиенти или жертви, въпрос на терминология.
Тука трябва да се калкулира и един сериозен риск - да се ограничи, да се забрани лихварството в сегашната си супер доходна за лихварите форма от държавата, Брюксел и пр.
Това е нещо като форсмажор и лихварите веднага ще се измъкнат, а набуталите се щаранчета ще отидат при другите им жертви-клиенти.
Коментар
-
Лексов - те са подготвени, мисля, дори за такъв вариант. Знаеш ли, за мен, какво е общото между София Комерс и Макдонълдс? За тях лихварството и съответно гадните сандвичи са само параван - истинският им бизнес е недвижимите имоти.
Алекс - ами те на непривилегированите акции раздадоха по-голям дивидент тая година - по кинт на бройка.
Другото е, че дерат кожите не толкова на нормалните хора, а на хъхряците, които са готови и чавето си да заложат за шише ракия - това в някаква степен ми носи удовлетворение. След като тия същества плюскат от моите пари, от моите данъци, аз пък отидох на море тая година благодарение на тях... ;-)Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Много ги хвалите тези лихвари!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътПървоначално изпратено от alex1001111Първоначално изпратено от ИмператорътАферим, че сгащили - а акция все по-атрактивна...понеже за тези години е имало сигурен лихвен % който е изпуснат. Още по ясно казано...сам ли си плащам дивидента
?
Коментар
-
Първоначално изпратено от alex1001111Първоначално изпратено от ИмператорътАферим, че сгащили - а акция все по-атрактивна...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Откраднаха 1 кг злато и пари от заложна къща
26 октомври 2008 / News.dir.bg
1 кг. злато и 653 лева са откраднати от метална каса в минно селище Черно море, предаде БГНЕС.
На 23 октомври в 03.40 часа в Пето РПУ Бургас е получено съобщение от диспечера на частна охранителна фирма за проникване в заложна къща «София Комерс», намираща се в минно селище «Черно море». Констатирано е, че проникването е съществено, след взломяване на външната входна врата и последващо огъване, чрез натиск езика на втора касова брава на метална решетка. От заложната къща е открадната метална каса, съдържаща, по данни на управителя, златни накити с тегло около 1 килограм / оставени в залог/ и сумата от 653 лева в различни банкноти. В резултат на проведена специализирана полицейска операция, казанлъшките криминалисти са задържали извършителите на кражбата – 34 годишния И.С. от с. Зидарово, общ. Бургас, 33 годишния З.Г. от Бургас и 32 годишната В.М. от Казанлък. От организираната престъпна група са иззети предмети и вещи, имащи отношение към извършеното в минно селище «Черно море» престъпление. Работата по случая продължава от служители на Пето РПУ Бургас и Областна дирекция на МВР - Бургас.
Коментар
Коментар