Първоначално изпратено от ceneto
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
Някой питаше по-долу - дали по простите акции все така ще се снася сосен дивидент? - това очевидно зависи от броят на записаните привилегии. Ако максималната им бройка е около милион (ако с 2 - 2.2 права се записва една акция - напримерно казано), вероятно ще се запишат около например половината. Това би означавало - разходи за гарантиран дивидент - около 300 Б. При очаквани печалби - около 1.5 - 1.6 КБ, в компанията ще остават над 1.2 КБ... значи може по един кинт дивидент по простите акции.
Ако иска - Ирен да приеме като официален въпрос и това - до колко привилегировани акции смятат да емитират Жабешките господари?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДа: като изтекат облизвациите, човекът може да купи привилегии с парите от.
Ако решат със сигурност нови привилегии, ще изчакаме проспекта и ще коментираме дали и колко секси са тогаваМнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеМоже и да имам, но остават няколко месеца до падежа, а сега говорим за нов инструмент със значително по - голям времеви хоризонт.
За нас като инвеститори е много по - добре да имаме облигации с 12% лихва вместо привилегии.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеСамо аз имам облизвации ли? Не - още около трима мои ученици по инвестиране имат облизвации.
Ама засега няма планове за емитиране на нови. Ако те кефят - що не си купиш - гледам: продават се - едни 8% можеш да направиш до падежът.
За нас като инвеститори е много по - добре да имаме облигации с 12% лихва вместо привилегии.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеПрегледах, нищо изненадващо. Позитивна практика тук е, че изплащат дивидента в кратки срокове.
Следващите месеци интересно би било, ако решат вместо привилегии да пуснат отново облигации, ще зарадват не само Импето.
Ама засега няма планове за емитиране на нови. Ако те кефят - що не си купиш - гледам: продават се - едни 8% можеш да направиш до падежът.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
въпрос и от мен:
последните години се забелязва намаление на нормата на печалбата при увеличение на дълга, каква е логиката да се разпределя дивидент по обикновенните акции с почти целият наличен ресурс и непосредствено след това да се търси ново финансиране и всичко това в година, която предстои и плащане на главницата по облигациите
А. ЦеновLast edited by ceneto; 12.04.2016, 13:48.“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение2. Защо се търси капитал на такива високи лихвени нива /бяха споменали облигации или привилегии на 12%/? Нямат ли по-изгодни начини на финансиране, при положение, че компаниите се финансират на горе-долу 3% + Eurobor? Ако нямат такава възможност, на какво си обяснява това?
!
Така единственият начин да се финансират остават високодоходни и необезпечени инструменти, като да носят и опция/задължение за конверсия в капитал на падежа - привил. акции и конв. облигации.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеЗдравейте
предстои интервю с Ирена Вачева, моля напишете въпросите си към София комерс Заложни Къщи, за да й ги зададем
моля да публикувате въпросите си в тази тема до края на деня
Благодаря
1. Бяха споменали, че изкупените обратно акции ще се продават към края на годината. Това ще стане на всяка цена или само при условие, че се намери пакетен купувач и то на добра цена?
2. Защо се търси капитал на такива високи лихвени нива /бяха споменали облигации или привилегии на 12%/? Нямат ли по-изгодни начини на финансиране, при положение, че компаниите се финансират на горе-долу 3% + Eurobor? Ако нямат такава възможност, на какво си обяснява това?
3. Както и Киро спомена, ще продължи ли дивидентната политика по обикновените и смята ли, че ще остават ресурси за това при огромните лихви на новопривлечения капитал?
Имах и много други въпроси, но след проведеното ОСА и взетите вече решения, те се обезсмислиха!
П.П. За бъдещето на бизнеса няма да я питам, защото е ясно, че очаква ръстове, вдигане на обороти, печалби и т.нLast edited by 15%; 12.04.2016, 11:34.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнениеАха , има го вече
Следващите месеци интересно би било, ако решат вместо привилегии да пуснат отново облигации, ще зарадват не само Импето.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеСпоред закона срока е три работни дни от провеждането на ОСА.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
Коментар