IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
    въпрос и от мен:
    последните години се забелязва намаление на нормата на печалбата при увеличение на дълга, каква е логиката да се разпределя дивидент по обикновенните акции с почти целият наличен ресурс и непосредствено след това да се търси ново финансиране и всичко това в година, която предстои и плащане на главницата по облигациите
    А. Ценов
    Хубав въпрос Ценов. Според мен това става сега, защото после ще трябва да делят с повече миноритари. Нищо чудно това да е последния сосен дивидент за обикновените за следващите няколко години.

Коментар

• Някой питаше по-долу - дали по простите акции все така ще се снася сосен дивидент? - това очевидно зависи от броят на записаните привилегии. Ако максималната им бройка е около милион (ако с 2 - 2.2 права се записва една акция - напримерно казано), вероятно ще се запишат около например половината. Това би означавало - разходи за гарантиран дивидент - около 300 Б. При очаквани печалби - около 1.5 - 1.6 КБ, в компанията ще остават над 1.2 КБ... значи може по един кинт дивидент по простите акции.

Ако иска - Ирен да приеме като официален въпрос и това - до колко привилегировани акции смятат да емитират Жабешките господари?
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Да: като изтекат облизвациите, човекът може да купи привилегии с парите от.
        Облигацията с всичките й несъвършенства в България си остава значително по - нискорисков инструмент.

Ако решат със сигурност нови привилегии, ще изчакаме проспекта и ще коментираме дали и колко секси са тогава
        Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
          Може и да имам, но остават няколко месеца до падежа, а сега говорим за нов инструмент със значително по - голям времеви хоризонт.

За нас като инвеститори е много по - добре да имаме облигации с 12% лихва вместо привилегии.
          Да: като изтекат облизвациите, човекът може да купи привилегии с парите от.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Само аз имам облизвации ли? Не - още около трима мои ученици по инвестиране имат облизвации.

Ама засега няма планове за емитиране на нови. Ако те кефят - що не си купиш - гледам: продават се - едни 8% можеш да направиш до падежът.
            Може и да имам, но остават няколко месеца до падежа, а сега говорим за нов инструмент със значително по - голям времеви хоризонт.

За нас като инвеститори е много по - добре да имаме облигации с 12% лихва вместо привилегии.

Коментар

• Поздрави за инициативата - интервю с една умна и образована господарка на секси компания, която има какво да каже на.

Аз не се сещам какво да питам Ирен, пък и да ми пъкне въпрос, по-лесно е да я попитам по мобата.

Коментар

• Процентов - има и друго - бамките и заложните къщи често са конкуренти.

Коментар

Прегледах, нищо изненадващо. Позитивна практика тук е, че изплащат дивидента в кратки срокове.

Следващите месеци интересно би било, ако решат вместо привилегии да пуснат отново облигации, ще зарадват не само Импето.
                  Само аз имам облизвации ли? Не - още около трима мои ученици по инвестиране имат облизвации.

Ама засега няма планове за емитиране на нови. Ако те кефят - що не си купиш - гледам: продават се - едни 8% можеш да направиш до падежът.

Коментар

• въпрос и от мен:
                    последните години се забелязва намаление на нормата на печалбата при увеличение на дълга, каква е логиката да се разпределя дивидент по обикновенните акции с почти целият наличен ресурс и непосредствено след това да се търси ново финансиране и всичко това в година, която предстои и плащане на главницата по облигациите
                    А. Ценов
                    Last edited by ceneto; 12.04.2016, 13:48.
                    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                      2. Защо се търси капитал на такива високи лихвени нива /бяха споменали облигации или привилегии на 12%/? Нямат ли по-изгодни начини на финансиране, при положение, че компаниите се финансират на горе-долу 3% + Eurobor? Ако нямат такава възможност, на какво си обяснява това?
                      !
                      Отговорът е много прост - няма какво да предложат като обезпечение за банкови кредит. Заемите, които отпускат са краткосрочни, обезпечени най-вече с ценни метали и други ликвидни стоки, и на практика не разполагат със статично портфолио от вземания и/или обезпечения по тях, които да предложат на банките.

Така единственият начин да се финансират остават високодоходни и необезпечени инструменти, като да носят и опция/задължение за конверсия в капитал на падежа - привил. акции и конв. облигации.

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                        Здравейте
                        предстои интервю с Ирена Вачева, моля напишете въпросите си към София комерс Заложни Къщи, за да й ги зададем

моля да публикувате въпросите си в тази тема до края на деня

Благодаря
                        Преди всичко ние благодарим за възможността индиректно да и зададем въпроси чрез теб!

1. Бяха споменали, че изкупените обратно акции ще се продават към края на годината. Това ще стане на всяка цена или само при условие, че се намери пакетен купувач и то на добра цена?
                        2. Защо се търси капитал на такива високи лихвени нива /бяха споменали облигации или привилегии на 12%/? Нямат ли по-изгодни начини на финансиране, при положение, че компаниите се финансират на горе-долу 3% + Eurobor? Ако нямат такава възможност, на какво си обяснява това?
                        3. Както и Киро спомена, ще продължи ли дивидентната политика по обикновените и смята ли, че ще остават ресурси за това при огромните лихви на новопривлечения капитал?

Имах и много други въпроси, но след проведеното ОСА и взетите вече решения, те се обезсмислиха !

П.П. За бъдещето на бизнеса няма да я питам, защото е ясно, че очаква ръстове, вдигане на обороти, печалби и т.н
                        Last edited by 15%; 12.04.2016, 11:34.
                        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Възнамеряват ли да емитират пак превилигировани акции или облигации, ако да- кога и с каква доходност.Ще продължи ли досегашната дивидентна политика по обикновените акции.

Коментар

• Здравейте
                            предстои интервю с Ирена Вачева, моля напишете въпросите си към София комерс Заложни Къщи, за да й ги зададем

моля да публикувате въпросите си в тази тема до края на деня

Благодаря

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
                              Аха , има го вече
                              Прегледах, нищо изненадващо. Позитивна практика тук е, че изплащат дивидента в кратки срокове.

Следващите месеци интересно би било, ако решат вместо привилегии да пуснат отново облигации, ще зарадват не само Импето.

Коментар

Според закона срока е три работни дни от провеждането на ОСА.
                                Аха , има го вече
                                Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

Working...
                                X