Първоначално изпратено от Pastir2
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнениеДругото ако е златна жаба с изумрудено око опашката е след Каммен
Поздрави и успех !Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Да - изрично гласувахме да се изкупуват не само прости, но и привилегировани Жабоци.
Вале - хубаво си сторил - аре на сборище - заформихме се компания... ще предупредя да приготвят повече столчета в Криптата...Аз бих предложил дивидент от половин лев за Обикновените Жабоци тая година....
Ирен, знам че често четеш, може би е време и да почнеш да пишеш....Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Няма да се плашите - дружеството е стабилно засега.
Последните 2 години не знам защо ,но януари и февруари се разпродават привилериговани акции.
Обратното изкупуване е за всички акции с право на глас,т.е включва и привелиригованите и ако цената падне дружеството вероятно ще ги изкупи,като по този начин ще намали задължителния си дивидент следващите 5 години.
Имам и си допълних днес.
Не е препоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSE Will Rise Разгледай мнениеДа, доста тъпо и противно на логиката !!!
Тъпо доколкото вчера си понакупих на по-висока цена... иначе се надявам, че сега и дружеството ще се включи...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеСамо не знам кой тръгна да срива цената на привилегированите, дето така или иначе ще си получат дивидента...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениев инвестора си го смятат печалба на акция 1.049
парични средства/акция 0.811Формулата им е грешна, но все пак това е положението
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеС човек, който бърка парични еквиваленти с печалба от дейността и нетна годишна печалба просто няма какво да коментирам... Прочети четиримесечния отчет на дружеството... Може да ти се поизяснат някои неща. След това и основи на счетоводството... И те ще ти бъдат доста полезни за бъдещото развитие, като инвеститор
http://www.sofiacommerce.net/news.php?news=51
Някой ден ще ми благодариш...
И как според теб фирмата ще разпредели нетната си печалба (която е над 2,5 млн. лв), като няма толкова кеш и нетния паричен поток от оперативна дейност намалява драстично 2 202 хил. лв до 1 316 хил. лв.
Просто не мога да си обясня защо вместо да разсъждаваме върху фактите и да обсъждаме причините за изменението в тенденциите, всеки се заяжда!?
Но за съжаление балканския и в частност българския манталитет си казват думата... Това ме притеснява, че последно ще се промени в и без това западналата ни държава...
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSE Will Rise Разгледай мнениеТака като гледам съм доста по-запознат от теб, КОЛКО е кеша на акция според ТЕБ???
http://www.sofiacommerce.net/news.php?news=51
Някой ден ще ми благодариш...Last edited by Мажоритаря; 31.01.2012, 12:50.Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеХахахаххаахахаххаа.......................... Ясен си ми.... Няма какво да пиша повече...
Боже, но тия в профит БГ или са некомпетентни или нз...
Отвори си 4-месечния отчет на дружеството... Има го на сайта http://www.sofiacommerce.net/ и се позапознай малко с дружеството...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеХахахаххаахахаххаа.......................... Ясен си ми.... Няма какво да пиша повече...
към 31 декември 2011 година
на София комерс-заложни къщи АД
(Всички суми са в хил. лева) Прил. 2011 2010
АКТИВИ
Нетекущи активи
Дълготрайни материални активи (ДМА) 3 689 835
Дългосрочни финансови активи 4 1 200 1 200
Отсрочени данъци 6 10 10
Общо нетекущи активи 1 899 2 045
Текущи активи
Краткосрочни вземания 7 6 469 5 145
Парични наличности и еквиваленти 8 1 946 3 294
Вземания по аванси 3 2
Общо текущи активи 8 418 8 441
Общо активи 10 317 10 486
СОБСТВЕН КАПИТАЛ И ПАСИВИ
Капитал и резерви
Основен капитал 9 2 340 2 400
Целеви резерви 10 4 000 4 330
Финансов резултат 11 3 536 3 319
Общо капитал и резерви 9 876 10 049
Нетекущи пасиви
Дългосрочни задължения 12 5 43
Общо нетекущи пасиви 5 43
Текущи пасиви
Краткосрочни задължения 13 436 394
Общо текущи пасиви 436 394
Общо собствен капитал и пасиви 10 317 10 486
Това отчета по МСС, публикуван и в Инвестор. И аз няма какво да пиша повече, защото съм прав, а ти просто няма какво да кажеш по въпроса
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSE Will Rise Разгледай мнениеНа база на информация от www.infostock.bg - http://www.infostock.bg/infostock/co...atement/SOFCOM
Информацията не е верифицирана с официалните годишни отчети на фирмата, но ако приемем тази информация за реална, общо паричните средства + парични еквиваленти е равна на 1 946 хил. лв, разделени на общия брой акции 2 340 хил. броя = 0.8316 Лв на акция!
Ти как прецени, че сумата не е такава?
Боже, но тия в профит БГ или са некомпетентни или нз...
Отвори си 4-месечния отчет на дружеството... Има го на сайта http://www.sofiacommerce.net/ и се позапознай малко с дружеството...Last edited by Мажоритаря; 31.01.2012, 12:39.Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
Коментар