IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pastir2 Разгледай мнение
    Тц,тц,тц...

Точно тая година ли требваше да гътнем обикновени акции погрешка

Некой има ли снимка на новата управителка по бански?
    Ау-у-у - ти си зел Обикновени Жабоци ли? Аз колебах до последно, но си зех Привилегировани Жабоци... и май правилно сторих...
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Тц,тц,тц...

Точно тая година ли требваше да гътнем обикновени акции погрешка

Некой има ли снимка на новата управителка по бански?

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
        Другото ако е златна жаба с изумрудено око опашката е след Каммен

Поздрави и успех !
        На другото сборище ще има изненада - не само Златен Жабок...

Коментар

• Да - изрично гласувахме да се изкупуват не само прости, но и привилегировани Жабоци.

Вале - хубаво си сторил - аре на сборище - заформихме се компания... ще предупредя да приготвят повече столчета в Криптата... Аз бих предложил дивидент от половин лев за Обикновените Жабоци тая година....

Ирен, знам че често четеш, може би е време и да почнеш да пишеш....

Коментар

• Няма да се плашите - дружеството е стабилно засега.
            Последните 2 години не знам защо ,но януари и февруари се разпродават привилериговани акции.
            Обратното изкупуване е за всички акции с право на глас,т.е включва и привелиригованите и ако цената падне дружеството вероятно ще ги изкупи,като по този начин ще намали задължителния си дивидент следващите 5 години.
            Имам и си допълних днес.
            Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSE Will Rise Разгледай мнение
              Да, доста тъпо и противно на логиката !!!

Тъпо доколкото вчера си понакупих на по-висока цена... иначе се надявам, че сега и дружеството ще се включи...

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Само не знам кой тръгна да срива цената на привилегированите, дето така или иначе ще си получат дивидента...
                Да, доста тъпо и противно на логиката !!!

Коментар

• Само не знам кой тръгна да срива цената на привилегированите, дето така или иначе ще си получат дивидента...

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                    в инвестора си го смятат печалба на акция 1.049
                    парични средства/акция 0.811
                    Факт, само трябва да са малко по-високи, вследствие от обратното изкупуване на 60 000 бройки Формулата им е грешна, но все пак това е положението

Коментар

• в инвестора си го смятат печалба на акция 1.049
                      парични средства/акция 0.811
                      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                        С човек, който бърка парични еквиваленти с печалба от дейността и нетна годишна печалба просто няма какво да коментирам... Прочети четиримесечния отчет на дружеството... Може да ти се поизяснат някои неща. След това и основи на счетоводството... И те ще ти бъдат доста полезни за бъдещото развитие, като инвеститор

http://www.sofiacommerce.net/news.php?news=51

Някой ден ще ми благодариш...
                        Не бъркам парични еквиваленти и нетна печалба, но май ти бъркаш ОПР с ОПП, което си е сериозен пропуск в счетоводството!
                        И как според теб фирмата ще разпредели нетната си печалба (която е над 2,5 млн. лв), като няма толкова кеш и нетния паричен поток от оперативна дейност намалява драстично 2 202 хил. лв до 1 316 хил. лв.

Просто не мога да си обясня защо вместо да разсъждаваме върху фактите и да обсъждаме причините за изменението в тенденциите, всеки се заяжда!?
                        Но за съжаление балканския и в частност българския манталитет си казват думата... Това ме притеснява, че последно ще се промени в и без това западналата ни държава...

Коментар

Така като гледам съм доста по-запознат от теб, КОЛКО е кеша на акция според ТЕБ???
                          С човек, който бърка парични еквиваленти с печалба от дейността и нетна годишна печалба просто няма какво да коментирам... Прочети четиримесечния отчет на дружеството... Може да ти се поизяснат някои неща. След това и основи на счетоводството... И те ще ти бъдат доста полезни за бъдещото развитие, като инвеститор

http://www.sofiacommerce.net/news.php?news=51

Някой ден ще ми благодариш...
                          Last edited by Мажоритаря; 31.01.2012, 12:50.
                          Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

Хахахаххаахахаххаа.......................... Ясен си ми.... Няма какво да пиша повече...

Боже, но тия в профит БГ или са некомпетентни или нз...
                            Отвори си 4-месечния отчет на дружеството... Има го на сайта http://www.sofiacommerce.net/ и се позапознай малко с дружеството...
                            Така като гледам съм доста по-запознат от теб, КОЛКО е кеша на акция според ТЕБ???

Коментар

Хахахаххаахахаххаа.......................... Ясен си ми.... Няма какво да пиша повече...
                              ОТЧЕТ ЗА ФИНАНСОВОТО СЪСТОЯНИЕ
                              към 31 декември 2011 година
                              на София комерс-заложни къщи АД

(Всички суми са в хил. лева) Прил. 2011 2010

АКТИВИ
                              Нетекущи активи
                              Дълготрайни материални активи (ДМА) 3 689 835
                              Дългосрочни финансови активи 4 1 200 1 200
                              Отсрочени данъци 6 10 10
                              Общо нетекущи активи 1 899 2 045
                              Текущи активи
                              Краткосрочни вземания 7 6 469 5 145
                              Парични наличности и еквиваленти 8 1 946 3 294
                              Вземания по аванси 3 2

Общо текущи активи 8 418 8 441

Общо активи 10 317 10 486

СОБСТВЕН КАПИТАЛ И ПАСИВИ
                              Капитал и резерви
                              Основен капитал 9 2 340 2 400
                              Целеви резерви 10 4 000 4 330
                              Финансов резултат 11 3 536 3 319

Общо капитал и резерви 9 876 10 049
                              Нетекущи пасиви
                              Дългосрочни задължения 12 5 43
                              Общо нетекущи пасиви 5 43
                              Текущи пасиви
                              Краткосрочни задължения 13 436 394

Общо текущи пасиви 436 394

Общо собствен капитал и пасиви 10 317 10 486

Това отчета по МСС, публикуван и в Инвестор. И аз няма какво да пиша повече, защото съм прав, а ти просто няма какво да кажеш по въпроса

Коментар

На база на информация от www.infostock.bg - http://www.infostock.bg/infostock/co...atement/SOFCOM

Информацията не е верифицирана с официалните годишни отчети на фирмата, но ако приемем тази информация за реална, общо паричните средства + парични еквиваленти е равна на 1 946 хил. лв, разделени на общия брой акции 2 340 хил. броя = 0.8316 Лв на акция!

Ти как прецени, че сумата не е такава?

Боже, но тия в профит БГ или са некомпетентни или нз...
                                Отвори си 4-месечния отчет на дружеството... Има го на сайта http://www.sofiacommerce.net/ и се позапознай малко с дружеството...
                                Last edited by Мажоритаря; 31.01.2012, 12:39.
                                Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

Working...
                                X