Аферим: аз зная - Ирен - сериозна - не мисля, че би забравила.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеИрена Вачева или нейн служител, ще си пакетират въпросите от тази тема и ще отговорят
Няма да се виждаме, всичко е дистанционно
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеИрена Вачева или нейн служител, ще си пакетират въпросите от тази тема и ще отговорят
ПоздравиМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
ПоздравиМи покани я на вечеря и си поговорете!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеМарияне: какво стана с интервюто на Ирен?Кажи и: ного поздрави.
Поздрави
Коментар
-
Както кажеш Мъри;-
Мен ме притеснява огромната разлика в перо разходи за персонала и наеми офиси на стр. 24 в обяснителни бележки в годишния одитиран отчет.
Само по двете пера тя е над 470К. по ниска от предходната година, или повече от половината от годишната п-ба ~806К.!-/всъщност не знам дали търся отговор на този въпрос/
Коментар
-
Считате ли за успешна облигационната емисия?
Съгласно Проспектът (т. 9) събраните средства трябва да се използват за:
1....придобиване на съществуващи конкурентни вериги... (60%)
2....откриване на нови обекти... (30%)
Обекти на Дружеството за последните три години:
закрити открити общо
За 2013 1 5 151
За 2014 11 10 150
За 2015 ? ≥ 2 > 120
Доклад за дейността за 2014 г (стр. 17):
Предназначение Сума (лева) Пояснение
Откриване на нови обекти 493 500 Пазарно проучване и откриване на 3 нови обекта
Раздадени заеми 1 000 000 Раздадени нови заеми по съществуващи обекти
ОБЩО 1 493 500
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениее посмали малко де, времената се промениха, погледни резултатите за 13,14 и 15 годинаОк, ще го зададем като въпрос:
Ирен, каква е печалбата на Жабокът за първото тримесечие и каква печалба се очаква за годината?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеЗдравейте
предстои интервю с Ирена Вачева, моля напишете въпросите си към София комерс Заложни Къщи, за да й ги зададем
моля да публикувате въпросите си в тази тема до края на деня
Благодаря
2.Какви са текущите резултати на дружеството и какви са вижданията за бъдещо развитие ?
3. Какво ще се прави по гласуваните миналата година обратни изкупувания на акции и облигации ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнениеНай - логично ми се вижда и на мен следващите 2 - 3 години да няма високи дивиденти по обикновенните акции. Възможно е част от новите пари да се ползват за обратни изкупувания.
да изкупуваш собствени акции“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от JaG Разгледай мнениеХубав въпрос Ценов. Според мен това става сега, защото после ще трябва да делят с повече миноритари. Нищо чудно това да е последния сосен дивидент за обикновените за следващите няколко години.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение...... При очаквани печалби - около 1.5 - 1.6 КБ, .....“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНякой питаше по-долу - дали по простите акции все така ще се снася сосен дивидент? - това очевидно зависи от броят на записаните привилегии. Ако максималната им бройка е около милион (ако с 2 - 2.2 права се записва една акция - напримерно казано), вероятно ще се запишат около например половината. Това би означавало - разходи за гарантиран дивидент - около 300 Б. При очаквани печалби - около 1.5 - 1.6 КБ, в компанията ще остават над 1.2 КБ... значи може по един кинт дивидент по простите акции.
Ако иска - Ирен да приеме като официален въпрос и това - до колко привилегировани акции смятат да емитират Жабешките господари?
Печалба за: 2013 - 1.036 млн., 2014 - 0.667 млн., 2015 - 0.805 млн. => около 30 ст./акция за 2015 г.
Би било чудесно, но не съм бил на събранието, на каква база се очаква двойно покачване на печалбата? А и да се утрои спрямо 2015, пак 1 лв. не остава за ежегоден дивидент по обикновените.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
Коментар