IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аферим: аз зная - Ирен - сериозна - не мисля, че би забравила.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Интервюто е готово още в четвъртък късно вечерта
      чакаме главния редактор да го Активира

Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
        Ирена Вачева или нейн служител, ще си пакетират въпросите от тази тема и ще отговорят

Няма да се виждаме, всичко е дистанционно

Поздрави
        Ирена Вачева май забрави за обещанието си.

Коментар

Ирена Вачева или нейн служител, ще си пакетират въпросите от тази тема и ще отговорят

Поздрави
          Ако бе рекъл: аз щях да направя едно истинско интервю на Ирен.

Коментар

Поздрави
            И ти на това интервю ли викаш?! Ми покани я на вечеря и си поговорете!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Марияне: какво стана с интервюто на Ирен? Кажи и: ного поздрави.

Поздрави

Коментар

• Както кажеш Мъри;-

Мен ме притеснява огромната разлика в перо разходи за персонала и наеми офиси на стр. 24 в обяснителни бележки в годишния одитиран отчет.
                Само по двете пера тя е над 470К. по ниска от предходната година, или повече от половината от годишната п-ба ~806К.!-/всъщност не знам дали търся отговор на този въпрос/

Коментар

• Марияне: какво стана с интервюто на Ирен? Кажи и: ного поздрави.

Коментар

• Считате ли за успешна облигационната емисия?

Съгласно Проспектът (т. 9) събраните средства трябва да се използват за:
                    1....придобиване на съществуващи конкурентни вериги... (60%)
                    2....откриване на нови обекти... (30%)

Обекти на Дружеството за последните три години:
                    закрити открити общо
                    За 2013 1 5 151
                    За 2014 11 10 150
                    За 2015 ? ≥ 2 > 120

Доклад за дейността за 2014 г (стр. 17):
                    Предназначение Сума (лева) Пояснение
                    Откриване на нови обекти 493 500 Пазарно проучване и откриване на 3 нови обекта
                    Раздадени заеми 1 000 000 Раздадени нови заеми по съществуващи обекти
                    ОБЩО 1 493 500

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                      е посмали малко де, времената се промениха, погледни резултатите за 13,14 и 15 година
                      Ми така си мисля. Ок, ще го зададем като въпрос:

Ирен, каква е печалбата на Жабокът за първото тримесечие и каква печалба се очаква за годината?

Коментар

Здравейте
                        предстои интервю с Ирена Вачева, моля напишете въпросите си към София комерс Заложни Къщи, за да й ги зададем

моля да публикувате въпросите си в тази тема до края на деня

Благодаря
                        1.Какво точно наложи отмяната на всички решенията на ИОСА , а не само частта за новия устав ? В тая връзка какви са конкретните намерения относно емитиране на акции/облигации – срокове,големина на емисия, стойност, доходност ?

2.Какви са текущите резултати на дружеството и какви са вижданията за бъдещо развитие ?

3. Какво ще се прави по гласуваните миналата година обратни изкупувания на акции и облигации ?

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
                          Най - логично ми се вижда и на мен следващите 2 - 3 години да няма високи дивиденти по обикновенните акции. Възможно е част от новите пари да се ползват за обратни изкупувания.
                          това за обратните изкупувания не го разбрах, ще издадеш емисия акции за
                          да изкупуваш собствени акции
                          “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от JaG Разгледай мнение
                            Хубав въпрос Ценов. Според мен това става сега, защото после ще трябва да делят с повече миноритари. Нищо чудно това да е последния сосен дивидент за обикновените за следващите няколко години.
                            Най - логично ми се вижда и на мен следващите 2 - 3 години да няма високи дивиденти по обикновенните акции. Възможно е част от новите пари да се ползват за обратни изкупувания.
                            Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

...... При очаквани печалби - около 1.5 - 1.6 КБ, .....
                              е посмали малко де, времената се промениха, погледни резултатите за 13,14 и 15 година
                              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Някой питаше по-долу - дали по простите акции все така ще се снася сосен дивидент? - това очевидно зависи от броят на записаните привилегии. Ако максималната им бройка е около милион (ако с 2 - 2.2 права се записва една акция - напримерно казано), вероятно ще се запишат около например половината. Това би означавало - разходи за гарантиран дивидент - около 300 Б. При очаквани печалби - около 1.5 - 1.6 КБ, в компанията ще остават над 1.2 КБ... значи може по един кинт дивидент по простите акции.

Ако иска - Ирен да приеме като официален въпрос и това - до колко привилегировани акции смятат да емитират Жабешките господари?

Печалба за: 2013 - 1.036 млн., 2014 - 0.667 млн., 2015 - 0.805 млн. => около 30 ст./акция за 2015 г.

Би било чудесно, но не съм бил на събранието, на каква база се очаква двойно покачване на печалбата? А и да се утрои спрямо 2015, пак 1 лв. не остава за ежегоден дивидент по обикновените.
                                Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

Working...
                                X