If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) Архив 1
Аналгине, защо да смятаме сега за ХИКА, като ако го сметнем след 2-3 седмици може да е по-ниско (Имам предвид - когато излязат новите MCH, ЕМКА) А изглежда, така разсъждава и пазара, то е ясно, че е хубаво да се смята при сегашните стойности
TechMaster, донякъде си прав, но не напълно. Ще ти дам за пример HIKA. Ако сметнеш само участието им в М+С и ЕМКА цената вече сигурно излиза над 15лв. за акция ( скоро не съм я смятал ), а пазарната е 7лв. грубо. Тези 7лв. за акция за мен в момента са нищожно малко, но не мисля, че акцията струва чак 15лв. При много високи цени на холдинга е по-добре човек да си купува акции на дъщерните дружества. Така, че според мен истината е някъде посредата. В случая с HIKA около 10лв., за Химимпорт се надявам някой по-запознат да ми я каже. Успех на всички!!!
Kolego molq kogato se izkazvate purvo porchetete vnimatelno fundamenta i polzvajte finansovi argumenti. Govorq za komentarite ot tipa che 4 leva e mnogo visoka cena. Nqka avtorite na tozi tip koentar da si napravqt turda da izchislqt:
1. Kakva e e BV na Chimimport
2. Kakva e BV na CCB i GAZ
3. Da umnozhi BV na CCB i GAZ po prcentoto uchastie na majkta (Chimimport) v tqh da sumirat poluchentata cifra i da vidi kakva stojnost se poluchava. Kato izobshto zabravim za vsi4ki ostanali biznesi kojto sa vkliucheni v holding atuj kato za tqh nqma danni.
Проспекта и отчетите към него ще са достъпни на страницата на КФН когато ги публикуват...........защо ги няма сега при положение че проспекта е одобрен нямам идея!
Общите активи не са чак толкова показателни защото се надуват от баланса на банката. Колко са чистите активи на акция? Къде можем да им видим отчетите или проспект?
Zad Himimport stojat komunjagite-mafioti i se ochkava vuprosnata kompania da specheli oste njakoe i drugo interesno drujestvo ot privatizaziata za julti stotinki (zapoznatite znajat koe). Vuprosa e, che tim ne sa ot firmite koito deljat s minoritarite, koeto ste reche, che divident ot tazi pozizia ne moje da se ochakva. Za da ima povishenie po neja trjabva da vleze chujd investitor, no az ne poznavum takuv kum momenta, kojto da ima interesi kum tazi kompania. Lichno na men emisionnata zena mi se struva mnogo visoka, pri edna zena ot 4 lv. borsovata kapitalizazia na drujestvoto bi bila 520 mln lv. Te imat aktivi za 230 mln ... Prilicha mi na kapan za balukzi, kolkoto i MULTI deli s minoritari, tolkova i tim
Активите на Химимпорт на неконсолидирана база са на стойност 234,789 млн. лв., а на консолидирана – 1,118 млрд. лв. Според неконсолидирания си отчет за шестмесечието на 2006 г. компанията бележи положителен финансов резултат от 2,87 млн. лв.
Хубаво казвате 5-6 лв. на БФБ, но на ТИМ и 4 са им супер и сами си казаха че след ИПО-то ще продават и вторично на борсата при интерес. Така че ако изкарат няколко десетки млн. и на пазара цената ще се бетонира. А вече видяхме как ЦКБ ръси акции то дъщерните на ТИМ на пазара. Има си риск де!
Zad Himimport stojat komunjagite-mafioti i se ochkava vuprosnata kompania da specheli oste njakoe i drugo interesno drujestvo ot privatizaziata za julti stotinki (zapoznatite znajat koe). Vuprosa e, che tim ne sa ot firmite koito deljat s minoritarite, koeto ste reche, che divident ot tazi pozizia ne moje da se ochakva. Za da ima povishenie po neja trjabva da vleze chujd investitor, no az ne poznavum takuv kum momenta, kojto da ima interesi kum tazi kompania. Lichno na men emisionnata zena mi se struva mnogo visoka, pri edna zena ot 4 lv. borsovata kapitalizazia na drujestvoto bi bila 520 mln lv. Te imat aktivi za 230 mln ... Prilicha mi na kapan za balukzi, kolkoto i MULTI deli s minoritari, tolkova i tim
Защо ли ми се струва, че ТИМ ще съберат повече от 45 милиона от новите акции? Че ще има свръхтърсене и част от акциите ще се появят направо на борсата? На 5 - 6 лева разбира се!
Въобще това "гише" дето са го измислили... много е добро! За ТИМ, разбира се.
Но който го може, го може! ;-) 8)
Цитирам "Дневник" - Оттам уточниха, че IPO-то на "Химимпорт" няма да бъде на борсата, а ще се осъществи чрез продажба на "гише" в офисите на банката, като за тази цел поръчки за покупка на акции ще могат да се подават в 31 клона на банката. Според регламента на одобрения вече аукцион всички поръчки ще бъдат изпълнени по емисионната цена от 4 лева. В случай на свръхтърсене ще се пристъпи към частично одобрение на поръчките, на каквото станахме свидетели при вторичното предлагане на БАКБ преди няколко месеца, когато на някои инвеститори бяха одобрени по-малки поръчки от подадените от тях.
Трябва ли да разбираме, че с продажбата на гише акциите които всеки евентуално ще закупи ще бъдат по клиентска подсметка в ЦКБ???
Още един пример как се укрепват дъщерни дружества.
Това не е интерес на нас инвеститорите, но е от полза за банката все някаква част от записалите акции ще останат клиенти с подсметки при тях.......
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Абе Пепи като изключим ИХЛБЛ, ХДПАТ май ги позна, дано и Газта да познае, че съм и аз там акционер
Абе, какво да си говорим - откъдето и да го погледнем - Пепи си е нашият талисман! Забавените му реакции говорят (донякъде) за уравновесеност (или за горчив опит) - търси сигурното, въпреки че никаква тактика не може да гарантира сигурността.
Пепи, вече се включи, като си закупи ГАЗ и очаквам газ до ламарината! :-) :-) :-)
Пепи действа винаги светкавично: не ни даде никакво време, за да пренастроим буфера за безболезненото асимилиране на новината, че е купил акции по позицията... Дали не е станало време да закриваме нашите позиции (моментът е много спорен, щом и Пепи влезе...)...?
Коментар