Първоначално изпратено от Майната
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
На твоето мнение съм , хкм.И в такъв случай какъв е смисълът да продаваш сега добри позиции , за да освободиш средства , при положение , че по-голямата част от тях ще ти се върнат под формата на пари пак , но незнайно кога.И тогава надали ще може да влезеш в позициите си , без да реализираш загуби.Смятам доста ще са като цяло назад , заради лакомията по ХИМИМПОРТ , което въобще не мисля , че е лоша инвестиция , разбира се...
Коментар
-
Мисля, че относителният застой в котировките , който наблюдаваме на борсата е свързан и с освобождаване на средства за участие в IPO-то . Лично аз продавам ( не разпродавам ) тези дни точно с тази цел. Други пък си кътат наличните пари... Имам предчувствието , че заявките ще бъдат удовлетворявани на около 25 %... Дано се лъжа...
Коментар
-
Абе по вестниците пише, че масово инвеститори и спекуланти щели да разпродават от акциите си, с което да пострадат котировките и ликвидността по доста от позициите, за да участва в записването на акции в Химимпорт...аз си мисля, че това няма да стане и че в това записване ще участват баровци, дето си имат пари и не намират подходящи позици, в които да инвестират по-големи суми...не ми се вярва Бай Кобощо да тръгне с 2000 лв. да записва акции от Химимпорт......или някой баровец да си разпродаде големи пакети, няма значение от коя позиция........
Коментар
-
Първоначално изпратено от orchisКакто и да го смятам, все ми се струва, че 4 лв. е много. Аз ги докарвам максимум до 3.
А най-много ме притеснява това, че могат да решат в последния момент да пуснат допълнитено към 2 млн акции, което макар да е малък процент от общия капитал е все пак към 20% от емисията. Някой има ли повече информация по този повод? На мен ми се струва много странно.
За теб (и за всички нас) може да има и друг вариант - да участваме в IPO - то, а после да си купим повторно - след зареждането на сметките ни, когато започне търговията на БФБ. Усреднената цена по позицията би била изгодна в случай, че съмненията ти се окажат основателни, в противен случай ще реализираш загуба - просто и логично!
Риск - печели, риск - губи! Девиз на много "мъдри" хора!
Въпросът е, колко бихме загубили, ако стоим вън от пазара? Няма кой да ни отговори.
Успехи!
Коментар
-
Както и да го смятам, все ми се струва, че 4 лв. е много. Аз ги докарвам максимум до 3.
А най-много ме притеснява това, че могат да решат в последния момент да пуснат допълнитено към 2 млн акции, което макар да е малък процент от общия капитал е все пак към 20% от емисията. Някой има ли повече информация по този повод? На мен ми се струва много странно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от VKVKTe hubavo shte mi zadarjat parite kato zapisha akcii - i ako mi izpalniat napolovina porachkata - shte mi platiat li lihvi za vremeto prez koeto sa mi darjali parichkite? ili tezi lihvi shte si gi vzeme CCB:-)tam sus sigurnost shte ti dadat lihwite!
Коментар
Коментар