IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Майната
    Моята прогноза е изпълнение на поръчки в отношение 1/5 ! )))))))))))
    Според твоята прогназа в ЦКБ ще влязат към 220 млн

Коментар

• Поздрави и на теб BSE trader... Принуден съм да вкарам повече пари с надеждата да взема все пак нещо прилично като количества. Мисля да се кандидатирам и за допълнителните бройки, които ще бъдат разпределяни след това. Ако мажоритарят ме хареса ... :-))

Коментар

• Моята прогноза е изпълнение на поръчки в отношение 1/5 ! )))))))))))
        Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Привет, xkm, виждам че си се завърнал

Още един глас в подкрепа на тезата ви, трябва да се освободят малко средства, няма как. Неприятното е че не знаеш колко акции на Химимпорт ще успееш да запишеш, ама това си е част от играта

Коментар

• Сърцето ми се къса, abc. :-) Никак, ама никак не обичам да продавам , ама...

Коментар

• На твоето мнение съм , хкм.И в такъв случай какъв е смисълът да продаваш сега добри позиции , за да освободиш средства , при положение , че по-голямата част от тях ще ти се върнат под формата на пари пак , но незнайно кога.И тогава надали ще може да влезеш в позициите си , без да реализираш загуби.Смятам доста ще са като цяло назад , заради лакомията по ХИМИМПОРТ , което въобще не мисля , че е лоша инвестиция , разбира се...

Коментар

• Мисля, че относителният застой в котировките , който наблюдаваме на борсата е свързан и с освобождаване на средства за участие в IPO-то . Лично аз продавам ( не разпродавам ) тези дни точно с тази цел. Други пък си кътат наличните пари... Имам предчувствието , че заявките ще бъдат удовлетворявани на около 25 %... Дано се лъжа...

Коментар

• Абе по вестниците пише, че масово инвеститори и спекуланти щели да разпродават от акциите си, с което да пострадат котировките и ликвидността по доста от позициите, за да участва в записването на акции в Химимпорт...аз си мисля, че това няма да стане и че в това записване ще участват баровци, дето си имат пари и не намират подходящи позици, в които да инвестират по-големи суми...не ми се вярва Бай Кобощо да тръгне с 2000 лв. да записва акции от Химимпорт......или някой баровец да си разпродаде големи пакети, няма значение от коя позиция........

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis
                    Както и да го смятам, все ми се струва, че 4 лв. е много. Аз ги докарвам максимум до 3.

А най-много ме притеснява това, че могат да решат в последния момент да пуснат допълнитено към 2 млн акции, което макар да е малък процент от общия капитал е все пак към 20% от емисията. Някой има ли повече информация по този повод? На мен ми се струва много странно.
                    От това, което пишеш, разбирам, че проявяваш интерес към позицията. Но имаш притеснения. Щом мислиш, че имаш основание да се съмняваш в емисионната стойност, много е лесно: изчакай да започне търговията на БФБ - и тогава си купи (според твоите очаквания - от по - ниско ниво). Както и да смяташ "справедливата" цена (ПО МОЕ МНЕНИЕ) няма как да стигнеш до истината, защото нямаш критерии, по които да калкулираш очакванията на пазарните участници, както и не знаеш колко- и с какви обеми- смятат да се включат.

За теб (и за всички нас) може да има и друг вариант - да участваме в IPO - то, а после да си купим повторно - след зареждането на сметките ни, когато започне търговията на БФБ. Усреднената цена по позицията би била изгодна в случай, че съмненията ти се окажат основателни, в противен случай ще реализираш загуба - просто и логично!

Риск - печели, риск - губи! Девиз на много "мъдри" хора!

Въпросът е, колко бихме загубили, ако стоим вън от пазара? Няма кой да ни отговори.
                    Успехи!

Коментар

• Както и да го смятам, все ми се струва, че 4 лв. е много. Аз ги докарвам максимум до 3.

А най-много ме притеснява това, че могат да решат в последния момент да пуснат допълнитено към 2 млн акции, което макар да е малък процент от общия капитал е все пак към 20% от емисията. Някой има ли повече информация по този повод? На мен ми се струва много странно.

Коментар

• още съм форекс трейдър, но мисля да инвестирам и на бфб. а това със химимпорт ми изглежда интересно като знам историята на първичните предлагания

Коментар

• 1anti, ти беше форекс трейдър, нали?
                          не е препоръка!!!

Коментар

• едно от нещата които не ми харесват е че в края на септември ще бъде обявен доклада за евросъюза и има вероятност пазара да се изсипе, а в това време химимпорт вече ще си ги имаме на 4 лв и при отваряне на търговията в края на октомври дали няма да тръгне с гап надолу? мнения?

Коментар

• Първоначално изпратено от VKVK
                              Te hubavo shte mi zadarjat parite kato zapisha akcii - i ako mi izpalniat napolovina porachkata - shte mi platiat li lihvi za vremeto prez koeto sa mi darjali parichkite? ili tezi lihvi shte si gi vzeme CCB:-)
                              Ako se borish za lihvi - bjagaj w DSK i si gi sloji na vlog tam sus sigurnost shte ti dadat lihwite!

Коментар

• Хеехе то ако така се даваха лихви то ако е такъв интереса и от половината изпълнени поръчки ще сe избият лихвите

Коментар

Working...
                                X