If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) Архив 1
po moi lichni nabludenija ot praktikata na CCB na borsata, ochakvam ryst ot 1-do 2 meseca na HIMIMPORT, и след тожа спад до позоцийа на първоначално търгуване, Какви са вашите наблудения
Аз си мислех, че не мога да пиша, ама имало и по зле от мен
po moi lichni nabludenija ot praktikata na CCB na borsata, ochakvam ryst ot 1-do 2 meseca na HIMIMPORT, и след тожа спад до позоцийа на първоначално търгуване, Какви са вашите наблудения
Не участвайте бе хора, луди ли сте, оставете го този балон . Така поне за нас - тези които ще участваме ще има по-голямо процентно изпълнение на поръчките .
В днешния Дневник има статия за увеличените приходи на СКЕЛН в която няколко пъти се повтаря че компанията е от структурите на Химимпорт. Аз доста рових но не намерих потвърждение за това. Т.е. всички знаем че СКЕЛН е на ТИМ, но не мисля че го държат и него през Хим. Т.е. СКЕЛН не е в консолидираните показатели на Хим, нали така?!
Коментар
Bobi75
ама какво протестирате срещу тези 4 лева.
Така цената е само 1.5-2 пъти BV.
А на MCH колко стана това съотношение, а? А пък за SFARM да не говорим
Аз пак да попитам, някой има ли идея за тези допълнителни акции, как ще ги раздават, на кого и дали ...???
"В случаите на свръхзаписване на акции и/или единствено по негова преценка, основният акционер на дружеството има правото и възнамерява да разпредели между инвеститорите допълнително до 1 950 000 броя от притежаваните от него издадени преди увеличението (стари) акции, представляващи до 1,5% от капитала след увеличението.
В този случай продажбата на акции може да се извърши по преценка на мажоритарния акционер на избрани от него лица (включително и на членове на управителни и контролни органи на дружеството), в срок до 10 дни след вписване на увеличението на капитала в търговския регистър, при цена от 4 лева на акция (равна на емисионната стойност на новите акции)."
В десетдневен срок след IPO-то подаваш заявка за съответното количество акции, съответно имаш и пари по сметката и чакаш решението на мажоритаря . Аз очаквам нива от 5.50-6 лева при вторичната търговия... Ще видим ... Успехи на всички !
И аз си мисля, че при тази процедура на IPO-то прекалено много пари ще излязат от борсата и след това няма да има ресурс, за да поскъпнат спекулативно акциите, както ставаше досега. А фондаметални причини да струват повече от 3 лв. не виждам.
Аз пак да попитам, някой има ли идея за тези допълнителни акции, как ще ги раздават, на кого и дали ...???
Според мен си струва да участваш в това записване, само за големи пакети - за над 25 000 лв., понеже ако ги купуваш през търговските сесии ще загибиш време, а и има комисионни иначе който иска Химипорт според мен ще може да си купи и след това за горе долу същата цена....
Коментар