Последните увеличения са за сметка на резервите,а вноската на Химинвест е вьемане от холдинга.Та акциите им излизат около 1.34....и са 119 мил.защо да не пуснат още 10-ина мил. на 4 лв.,а може и по-надолу.Един друг холдинг днес доста намали капитализацията си,а беше толков хвален...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
nevermind
tuka naduhvaneto, naDDyhvaneto i zaduhvaneto se zasilvat vse pove4e i pove4e.
hubavo e da se ima pred vid i,4e tova shte e nai-golqmoto IPO v BG do momenta.Moje bi pove4e ot tova na BTK
Коментар
-
Първоначално изпратено от vascosspo moi lichni nabludenija ot praktikata na CCB na borsata, ochakvam ryst ot 1-do 2 meseca na HIMIMPORT, и след тожа спад до позоцийа на първоначално търгуване, Какви са вашите наблудения
Коментар
-
Първоначално изпратено от melonПървоначално изпратено от Han KrumПървоначално изпратено от melonНещо не ме влече тази позиция и няма да участвам. Може и да греша, но не виждам защо тези хора ще си споделят бизнеса и печалбите от него.
Аз определено съм доста начинаещ и има мнооооооооого да уча.
Но нещо вече съм научил.
И то е това , че по -добре да изпуснеш печалба , отколкото да губиш пари. Пазара няма да избяга.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Han KrumПървоначално изпратено от melonНещо не ме влече тази позиция и няма да участвам. Може и да греша, но не виждам защо тези хора ще си споделят бизнеса и печалбите от него.
Аз определено съм доста начинаещ и има мнооооооооого да уча.
Но нещо вече съм научил.
И то е това , че по -добре да изпуснеш печалба , отколкото да губиш пари. Пазара няма да избяга.
Коментар
-
Първоначално изпратено от melonНещо не ме влече тази позиция и няма да участвам. Може и да греша, но не виждам защо тези хора ще си споделят бизнеса и печалбите от него.
Коментар
-
Чета мнения от анализатори, брокери, форумци...
Преобладаващото е, че се очаква небивал имнтерес и очакване за първоначално покачване веднага след записването на акциите, между 15-20%.
ДОбре, при записване на над 11млн. акции на стойност около 45 млн.лв, това не означава ли, че интересът трябва да дойде от другите, които не са успели със записването и имат около 50-55млн.лв?Т.е. около 100млн,приготвени за тази позиция.
Но от декември 2005 до сега, в най-силният месец оборотът на БФБ е около 400млн.лв.През останалите-средно е около 180-200млн.лв.
Какво излиза, че ИПО-то на Химимпорт ще ангажира от 1/2 до 1/4 от използваните оборотни средства до момента?Или пък има наистина голям интерес от чуждестранни инвеститори?
Коментар
Коментар