IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Сега да си имаме уважението - по-конкретен няма да стана да не ме погне КФН за ураонване на престиж.
    А рънарите са си рънари. Нямаше ли наскоро два отнети лиценза за търговия чрез пълномощни на бонови книжки и компенсаторки едните бяха ИП Брокерс-груп АД.

Първоначално изпратено от съни(тя)
    VNM, какво означава "посредник с твърде "рънърска" репутация."...

Коментар

• VNM, какво означава "посредник с твърде "рънърска" репутация."

Колкото до Юг маркет, що си мисля, че имат офис и в София

Коментар

• Много е важно даже да си в същия град ако се налага да подписващ например заявки за участие в увеличение.

Надолу следва лично мнение, не реклама.

Не бих се хванал с посредник с твърде "рънърска" репутация.
        Според мен си струва да се погледне и кои посредник колко COBOS-а има. Доколкото знам подредени така:
        Карол, Елана, Бенчмарк ...
        Бива още СИС, Булброкерс

Таксите им са съизмерими. Аз съм в Елана и съм си много доволен. Не поддържат "portfolio" -то на COBOSA но за мене не е голям проблем - ако нещо се съмнявам (напримерза получени дивиденти или друго ) винаги ще ми направят справка или ище дадат веднага инфо по телефона.

Коментар

• Първоначално изпратено от 1anti
          инвестицонен посредник.избора му е немаловажен заради различните такси. аз лично ти препоръчвам "юг маркет" защото таксата е 0.3% от стойността на сделката, при някой други е 1% дори и повече.
          Благодаря ти за отговора,но гледам че Юг маркет е в Пловдив,а аз съм от София,това няма ли да пречи на комуникацията?Или всичко става по телефона?

Коментар

• Радвам се

Радвам се, че има толкова много кадърни инвеститори и финансисти в България, с богат опит на капиталовите пазари. Оптимист съм за бъдещето на нашата борса, както и за Химимпорт специално. Всички знаем, че това е едно прекрасно дружество, машина за пари, дори. Прозрачно, голямо, като нищо да е следващия Газпром. Отчетите му показват прекрасни трендове, заверени са от световноизвестни одитори, така че верността им не може да се поставя под съмнение. Честно казано, дори и без да правя анализ, мисля че едни 5-6 лева като нищо струва дружеството. Аз ще купувам на такива нива и защо да не стигнем и 10лв.

Коментар

• съгласен съм форд... има две страни/добри/
              не е препоръка!!!

Коментар

• Много съм доволен от листването на Химимпорт. Това дава много възможности. От една страна да се инвестира в дружеството, което е доста качествено и печелившо, уникално бих казал. От друга- цените на много акции ще падат и може да се инвестира в тях. Ще се привлекът пари на борсата, нови играчи. С листването на нови компании, цените на другите, които са нереално високи биха се корегирали.

Коментар

• never..., до кога мислиш да ги държиш, имаш ли таргет като цена?
                  не е препоръка!!!

Коментар

• hehehe, koito se boi ot me4ki da ne hodi v gorata! taka li beshe?

az shte u4astvam v ipo-to i shte durja, dokato ne razreshat short turgoviata

Коментар

• Правичка си, Съни, за михалят... ако имах акции от Параходството или бамката, никога нямаше да ги продам, за да си взема акции на Химимпорт.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX
                        Химимпорт се превръща в мания а това не е добре
                        Май, за първи път съм съгласна с теб
                        Стряскам се от ...Мании.
                        Вероятно, защото харесвам будизма и "средния път"

Интересно,как мераклиите на Химимпорт зарязват акциите на дъщерните му дружества?!...и гонят Михаля

Коментар

• Черпя по бира ако някой ми каже, има ли И днешен финансов по-голям всекидневник,който ако не уводна, то поне голяма статия да не е поместил за ИПО-то на Химимпорт
                          Нещо, като Химимпорт-борса се очертава

Но от многото ...четене, проявих интерес към дейността на Слънчеви лъчи и конкретно новият биоетанол, който ще произвеждат.Някой знае ли нещо по-конкретно?За суровината и технологията?
                          Подобни неща се правят от години в Латинска Америка и др. и наистина ми е интересно какво се предвижда тук.

Коментар

• Ама сте му обяснили много ясно как да си купи и продаде акциите)отиваш при инвестицонене посредник.избора му е немаловажен заради различните такси. аз лично ти препоръчвам "юг маркет" защото таксата е 0.3% от стойността на сделката, при някой други е 1% дори и повече. плащаш 72 лв такса за платформа наречена "кобос" чрез която можеш да да си продадеш акциите през интернет от вкъщи или да заявиш на съответния посредник да ти ги продаде на дадена цена. ако нямаш платформа кобос таксите които ще ти вземат са чувствително по-различни при продажбата. като стане цената колкото там ти харесва /или не /примерно 5 или 3 лв. си продаваш акциите на съответната цена. това е в общи линии обяснено като за човек които няма представа от покупко/продажби на акции на бфб. надявам се че съм ти бил полезен. успех.

Коментар

• Ами ако си имаш посредник тази депозитарна разписка не ти трябва.
                              Ако просто искаш да си имаш акции точно на Химимпорт, един вид като пенсионна осигуровка, си пазиш депозитарната разписка докато решиш да продаваш, когато пак отииваш при посредник и той посредничи при продажбата.

Търговията на нашата борса е лесна и проста като технология, но някакви познания по материята си трябват, иначе как ще си избираш какво да купуваш/продаваш?

Коментар

• Otiva6 pi Inveticionen posrednik i gi prehvurlq6 po tvoq smetka pri tqh i posle kef ti kupuva kef ti gi prodai

Dep. razpiska e udostoverenieto za zobstvenost

Коментар

Working...
                                X